Gość: guest
IP: *.*
18.09.02, 21:40
Może was to zdziwi ale uczestniczę w forum od blisko 2,5 roku. Nie widujecie moich postów bo jestem raczej obserwatorem tego co się tu dzieje. Muszę przyznać, że ostatnimi czasy zamieniliście się nie w forum dyskusyjne ale w nagonkę na kilkanaście osób. Jest parę osób, które są aktywne od początku istnienia forum- nie wiem, które ale to nie ma znaczenia i tak nie znam ich pseudo, osoby te nie pozwalają uaktywnić się osobom, które dochodzą czy też dołączają do forum nie ma możliwości posiadania też własnego zdania bo od razu jest „OSZUSTKA”, „OSZUST”- „NA PAL Z NIM(NIĄ)” takie słówka padały. Jeśli to jest forum to każdy ma prawo wyrazić własne zdanie i mieć taki pogląd jaki chce! Nie można zmuszać kogoś do tego aby myślał tak jak ja. Czy jeśli powiem, że bicie dziecka jest najlepszą z możliwych metod na wychowanie dziecka wszystkie się z tym zgodzą ? nie i oto chodzi. Będzie część , która powie owszem ale pod warunkami...... będą takie, które powiedzą ,że to nie sposób ale będą i takie, które od razu będą biegać do sądów aby mnie skazać bo bije dzieci (nawiasem mam 6 dzieci najstarsza córka ma 22 lata, najmłodsza 9). Po to powstało forum abyśmy mogli podyskutować wymienić poglądy, pomóc sobie itd.... . Jeśli wszyscy mieliby to samo zdanie na np. temat bicia dzieci jako metody wychowawczej to nie byłoby dyskusji. A co do pomocy- wiele osób tu prosi o pomoc podobnie jak w gazetach dla rodziców i innych popularnych tygodnikach czy miesięcznikach. Jeśli chcę i mogę pomóc to pomagam nie wdaję się w szczegóły czy ta osoba faktycznie potrzebuje aż takiej pomocy – nie sprawdzam, czy żyje w takich warunkach jakich pisze – bo to mi nie jest potrzebne. Skoro pisze to znaczy, że potrzebuje jakiegoś wsparcia prawda? A wy co robicie? Sprawdzacie te osoby czy faktycznie tu i tu mieszkają, czy mają tyle dzieci ile piszą- to przejaw czystej zazdrości, że pani X dała ogłoszenie, iż potrzebuje ubranka dla dziecka i je dostała. Każda z was może prosić o pomoc nawet tę materialną i jeśli znajdzie się darczyńca to wam pomoże. Nie osądzajcie osób po tym co piszą. Tu mogą brać górę emocje. Wiele z was rzuca mięsem w stronę innych uczestników forum a to jest przykre i dla zainteresowanych i dla osób postronnych. Ja czytam te wasze posty o np. aborcji, adopcji i rzeczywiście wiele z was nie rozumie co czyta i co pisze. Byleby kogoś obrazić zszargać czyjąś opinię. Może warto napisać pakt o nieagresji. Napisać zbiorowy post w którym każda z was i każdy z was przeprosi tego kogo uważa za słuszne. Chciałem aby moja córka Kasia była z Wami ale kiedy jej pokazałem co się tu dzieje jak się wzajemnie matki obrażają, jak się wyzywają i co robią aby sobie nie pomóc Kasia zrezygnowała. Przegląda czasami forum i płakać jej się chce, że potraficie wyrządzić sobie tyle zła.To tyle z mojej strony. Zacznijcie trochę myśleć zanim wiele osób zrezygnuje z forum bo nie wytrzyma ciągłego poniżania i obrażania a także przekonywania do nie swoich racji. A może (tu pisze do administratora) warto stworzyć nowe forum pt. ”Tu się kłócimy i poniżamy” wtedy te osoby, które mają mało obrażania innych się wypiszą?! Pozdrawiam . Strumiłło Andrzej