anuszkak26 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 15:58 Aż mnie zmroziło jak to zobaczyłam!Teściowa chwaliła mi się wczoraj że założyła sobie profil.Weszłam dziś jej poszukać.Patrze a tu zdjęcia moich dzieci!To nawet ja z mężem nie dołaczaliśmy do profili zdjęć dzieci.Kto tam wie kto te zdjęcia przegląda,zboczeńców nie brakuje a handel dziećmi kwitnie.Pomijam fakt że nawet nas nie spytali czy mogą zdjęcia dzieci wrzucić do internetu!Szlag mnie trafił.Kazaliśmy usunąć im zdjęcia.Oczywiście się obrazili. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 16:04 Ja pierdziele, faktycznie , to NIEDOPUSZCZALNE!! A dzieci z domu wypuszczasz? Wkolo az sie pewnie roi od porywaczy i zboczenców- no strach zyc po prostu.. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkak26 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 16:09 ...i kapiących złościa kobit! Odpowiedz Link Zgłoś
kalendarzowa_wiosna Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 16:10 Mam wrażenie, że ludziom zwyczajnie odbija na stronie naszej-klasy. Moje koleżanki pozakładały konta swoim pociechom - przedszkolakom! W Twoim przypadku, publikacja zdjęć bez Waszej zgody to chyba nawet podpada pod paragraf. Co się dzieje? Czy naprawdę chęć chwalenia się wszystkim i niczym tak silna, że ludziom brakuje zwykłego rozsądku? Odpowiedz Link Zgłoś
zonka77 bardzo przesadzasz 15.02.08, 16:39 moim zdaniem, Chyba że podała adres zamieszkania, telefon i inne dane. Jeśli to tylko zdjęcia to co się takiego może stać? Chcieli się wnukami pochwalić - nie dziwię się. Ok mogli zapytać ale z tymi porywaczami to lekka przesada PS: nie jestem wściekłą babą, mam całkiem dobry nastrój dziś Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkak26 Re: bardzo przesadzasz 15.02.08, 16:46 Może przesadzam z tymi porywaczami,zboczeńcami ok.Ale o tym gdzie i czy wogóle będą zamieszczane zdjęcia dzieci powinni decydować rodzice,a napewno nie dziadkowie.Ja nie umieszczam zdjęć swoich dzieci więc nie wiem jakim prawem robi to moja teściowa,nie pytając nawet o zdanie.Na to jest paragraf i przepisy dotyczące publikacji zdjęć i po coś stworzono takie przepisy. Niech się chwali swoimi dziećmi,jak już tak musi. Odpowiedz Link Zgłoś
zonka77 Re: bardzo przesadzasz 15.02.08, 16:51 ok - jak pisałam mogła zapytać ale znowu z paragrafem przesadzasz. Przecież Ci powiedziała że założyła profil to chyba nie miała zamiaru zataić? Sądzę że nie przyszło jej do głowy że Tobie się nie spodoba - chyba że macie jakieś inne zatargi i chodzi Ci o coś więcej niż zdjęcia dzieci... Myślę że gdybym nie chciała żeby teściowa zamieszczała zdjęcia mojej córki na swoim profilu to bym jej to wytłumaczyła delikatnie (albo najlepiej mąż) tyle że sama mam zdjęcia i swoje i męża i córki więc nie mogłabym się czepiać Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: bardzo przesadzasz 15.02.08, 17:31 > Niech się chwali swoimi dziećmi,jak już tak musi. czy to znaczy, że jeśli bedzie miała ochotę, może zamieścić zdjęcie Twojego męża? Odpowiedz Link Zgłoś
kalendarzowa_wiosna Re: bardzo przesadzasz 15.02.08, 16:46 czy tak trudno zrozumieć, że ktoś może sobie nie życzyć publikacji prywatnych zdjęć? i już nawet nie chodzi o pedofilię, porwania itd. dzieci to nie przedmioty, wypadałoby zapytać rodziców o zgodę na publikację Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkak26 Re: bardzo przesadzasz 15.02.08, 16:51 Dokałdnie o to mi chodzi.Dzięki że tam ładnie to ujełaś Odpowiedz Link Zgłoś
zonka77 Re: bardzo przesadzasz 15.02.08, 16:54 Hm - nie trudno. Trudno mi zrozumieć że ktoś może się wściekać o to - myślę że tu nie było złej woli a jedynie niezrozumienie. Które można załatwić wyjaśnieniem i rozmową. Co innego działanie na złość a co innego nieświadomie i bez złych intencji... Odpowiedz Link Zgłoś
zonka77 Re: bardzo przesadzasz 15.02.08, 16:55 nie rozumiem tego "szlag mnie trafił" i tego "paragrafu i coś mi się wydaje że to głębsza niechęć...ale może się mylę Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkak26 Re: bardzo przesadzasz 15.02.08, 16:57 Generalnie częsta samowola ze strony teściów wobec moich dzieci.Nie mylisz się.Tym razem poprostu przegieli. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: bardzo przesadzasz 15.02.08, 17:04 Masz absolutne prawo nie życzyć sobie, aby ktoś oprócz Ciebie i męża upubliczniał gdziekolwiek bez Waszej zgody zdjęcia Waszych dzieci. To jest co najmniej bardzo niestosowne. Słusznie że zwróciłaś im uwagę. I nie bierz pod uwagę zdań Zawsze Uśmiechniętych Sympatycznych Dziewcząt- Synowych, które za pilnowanie dzieci przez teściów bez konieczności płacenia za to kasy zgodziłyby się na wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
zonka77 ledzeppelin3 15.02.08, 21:06 mylisz się - ani nie jestem wiecznie uśmiechniętą synową, ani teściowa nie pilnuje i nie pilnowała mojego dziecka (chyba że sporadycznie) Dziecka pilnowała mi opiekunka za którą płaciłam. Z teściową nie raz zdaniem się różniłam ale ZAWSZE staram się spróbować zrozumieć drugą stronę. I NIGDY nie startowałam z pretensjami ani do własnych ani męza rodziców - zawsze można porozmawiać, wytłumaczyć, a nie wrzeć gniewem i zabraniać. Ja nie twierdzę że teściowa zrobiła dobrze, nie bardzo rozumiałam aż taką reakcję - przypuszczam i chyba słusznie że chodzi o wiele więcej niż zdjęcia na nk... Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: ledzeppelin3 16.02.08, 11:19 NIGDY nie startowałam z pretensjami ani do własnych > ani męza rodziców - zawsze można porozmawiać, wytłumaczyć, a nie wrzeć gniewem > i > zabraniać. Rozumiem, że faza buntu młodzieńczego, będąca niezbędnym i integralnym procesem wchodzenia w dorosłość i określania siebie również Cię ominęła? Gratulacje. Postaw rodziców na świeczniku i NIGDY SIĘ NIE ZŁOŚĆ. Gniew absolutnie nie przystoi Kobiecie i Matce. Dlaczego tak Cię bulwersuje reakcja emocjonalna, złość, gniew? Dlaczego w kolejnym poście wracasz do stwierdzenia, że autorka "nie musiała aż tak bardzo się złościć?" A własciwie dlaczego nie musiała? Reakcja była adekwatna do przewinienia, i o ile wiadomo, nie nawymyślała teściwej od starych k...rew, tylko (razem z mężem zresztą) sprzeciwiła się pewnym zachowaniom. Co Ciebie tak strasznie gorszy? Emocje i gniew są dla Ciebie jakimś tabu? Nie wolno ich nie tylko okazywać, ale i czuć? Agresja jest zła? Co to w ogóle za podział- na emocje "dobre" i "niedobre"? Skąd to się w kobietach bierze? Bo nie wypada, żeby kobieta była "agresywna", tak? Brzydko wtedy wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
zonka77 Re: ledzeppelin3 16.02.08, 20:37 Nic mnie strasznie nie gorszy - najwyżej dziwi. Fazę buntu mam jak najbardziej za sobą. Nie stawiam nikogo na świeczniku i owszem złoszczę się jeśli mam powód - chociaż żeby zachowywać się agresywnie czy wściekać się to naprawdę muszę mieć jakiś mocny i wielki powód. Z doświadczenia wiem ze w kontaktach rodzinnych warto zachować spokój i rozmawiać - w ciągu kilku lat dzięki temu udało mi się poukładać całkiem fajne relacje a łatwo nie było Na głowę mi nikt nie wchodzi, mąż stoi za mną murem a ja po prostu wiem ze najczęściej gniew i ostre reakcje tylko niszczą. Natomiast rozmowa i próba zrozumienia drugiej strony niesie rozwiązanie. Bywały okresy kiedy rozmowa nic nie dawała i np z teściową widziałam się raz na pół roku - ale wcale mnie to nie cieszyło. Gniew przystoi każdemu - tylko różnie sobie można z nim poradzić. A o co Ci chodzi - wg Ciebie prawdziwa kobieta i matka powinna się wściekać, reagować wielkimi emocjami lub agresją? To jakiś wstyd porozmawiać i pomyśleć o drugiej osobie? Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 zgadzam sie z zonka 77 15.02.08, 17:08 wystarczy zwykła rozmowa, wytlumaczenie dziadkom o co biega a nie od razu z pazurami na dziadków i z geba na forum. Co do paragrafu, to babcia w sadzie powie ze nie wiedziała ze tak to mozna odebrac, ze sie ktos moze obrazic, ze chciała dobrze, chciała sie pochwalic kolezankom-bo i pewnie tak było, a ty wyjdziesz na niezla złosnice. a i słusznie z tego co widze. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: zgadzam sie z zonka 77 15.02.08, 17:36 z sądem to trochę popłynęłaś. jeśli jest paragraf, to sądu nie interesuje, że ktoś łamiąc go chciał dobrze, albo nie wiedział, że nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 Re: zgadzam sie z zonka 77 15.02.08, 18:00 tak?? a ja sądze ze jednak interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: zgadzam sie z zonka 77 15.02.08, 18:42 nieznajomość prawa nie zwalnia z jego stosowania nie zwalnia od odpowiedzialności Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 Re: zgadzam sie z zonka 77 15.02.08, 19:03 zgadzam sie. a jak myslisz, co zrobia tej pani?? Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: zgadzam sie z zonka 77 15.02.08, 19:06 Szczerze mówiąc nie interesuje mnie to. Mówię tylko, że jęki babci, że nie wiedziała, nie są usprawiedliwieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: zgadzam sie z zonka 77 15.02.08, 18:02 shemsi1 napisała: > a ty wyjdziesz na niezla złosnice. A wiadomo, że jak kobieta się złości, to znaczy, że jest głupia albo ma PMS i czepia sie bez powodu Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: zgadzam sie z zonka 77 15.02.08, 19:24 > wystarczy zwykła rozmowa, wytlumaczenie dziadkom o co biega a nie od razu z > pazurami na dziadków Dziadkowie, upubliczniając zdjęcia bez pytania, są zwyczajnie durni i rozmowa powinna być co najmniej bardzo stanowcza, a nie "zwyczajna". >i z geba na forum. Ty masz większą gębę, z tego co widzę. a ty wyjdziesz na niezla złosnice. a i słuszni > e > z tego co widze. Jeju i cała wieś/kamienica będzie się śmiała. No straszne, co? Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: bardzo przesadzasz 15.02.08, 19:20 nie rozumiem tego "szlag mnie trafił" Bo jesteś Grzeczną Niunią. Nawet nie wiesz, co tracisz Odpowiedz Link Zgłoś
zonka77 Re: bardzo przesadzasz 15.02.08, 21:09 tiaaa jasne. Tracę okropnie dużo bo nie jestem agresywna. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: bardzo przesadzasz 15.02.08, 17:05 Pewnie, bo wściekanie się jest brzydkie i nie przystoi Grzecznej Dziewczynce, którą z pewbnością jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: bardzo przesadzasz 15.02.08, 18:33 Trudno zrozumiec, jesli sie nie widzi w tym nic zdroznego. A w mieszkaniu, na widoku mozna postawic zdjecie wnuczka? Toz nie wiadomo, kto babcie odwiedza, jeszcze fotke zobaczy i ... no wlasnie, co sie stanie? Dla mnie to o czym piszecie to jakis kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: bardzo przesadzasz 15.02.08, 18:35 > Dla mnie to o czym piszecie to jakis kosmos. ilu nasza klasa ma uzytkownikow? Odpowiedz Link Zgłoś
kalendarzowa_wiosna Re: bardzo przesadzasz 15.02.08, 20:22 >A w mieszkaniu, na widoku mozna postawic zdjecie wnuczka? Toz nie > wiadomo, kto babcie odwiedza, jeszcze fotke zobaczy i ... no > wlasnie, co sie stanie? Do Twojego mieszkania wchodzą osoby za Babci przyzwoleniem i tylko przez nią zaproszone. Siłą rzeczy bardzo ograniczona ilość osób ogląda zdjęcia... A na tym portalu zdjęcia może obejrzeć KAŻDY Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: bardzo przesadzasz 15.02.08, 20:27 > Do Twojego mieszkania wchodzą osoby za Babci przyzwoleniem i tylko > przez nią zaproszone. Siłą rzeczy bardzo ograniczona ilość osób > ogląda zdjęcia... A na tym portalu zdjęcia może obejrzeć KAŻDY Nie musi. Galerię można tak zablokować aby dostęp mieli do niej tylko znajomi. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: bardzo przesadzasz 15.02.08, 20:28 kalendarzowa_wiosna napisała: A na tym portalu zdjęcia może obejrzeć KAŻDY Tak jak na placu zabaw,zatłoczonej plaży,na przystanku,na zakupach w galerii... Odpowiedz Link Zgłoś
kalendarzowa_wiosna Re: bardzo przesadzasz 15.02.08, 20:33 Przepraszam?? na zatłoczonej plaży, przystanku czy w galerii znasz każdego z imienia i z nazwiska??? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: bardzo przesadzasz 15.02.08, 20:36 To dopasowania twarzy do nazwiska jest takim problemem? Odpowiedz Link Zgłoś
kalendarzowa_wiosna Re: bardzo przesadzasz 15.02.08, 20:39 a żebyś wiedziała może ktoś nie chce pokazywać swojego wizerunku, czy swoich dzieci w necie? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: bardzo przesadzasz 15.02.08, 20:42 No czasem to nawet lepiej,ze tego nie robią))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 17:20 Szlag mnie > trafił.Kazaliśmy usunąć im zdjęcia. i bardzo dobrze zrobiliscie Odpowiedz Link Zgłoś
indianerka Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 18.02.08, 11:40 anuszkak26 napisała: > Aż mnie zmroziło jak to zobaczyłam!Teściowa chwaliła mi się wczoraj > że założyła sobie profil.Weszłam dziś jej poszukać.Patrze a tu > zdjęcia moich dzieci!To nawet ja z mężem nie dołaczaliśmy do profili > zdjęć dzieci.Kto tam wie kto te zdjęcia przegląda,zboczeńców nie > brakuje a handel dziećmi kwitnie.Pomijam fakt że nawet nas nie > spytali czy mogą zdjęcia dzieci wrzucić do internetu!Szlag mnie > trafił.Kazaliśmy usunąć im zdjęcia.Oczywiście się obrazili. A czy teściowie dali te zdjęcia jako główne??? Jak tak to ja też bym krzyczała. A jeśli w galerii to nic w tym złego. Ja też dałam zdjęcia swoich dzieci w galerii. Poza tym możesz w naszej-klasie ustawić sobie swój profil tak, by nikt obcy nie wchodził do galerii, tylko znajomi. Tutaj trzeba najpierw porozmawiać z teściami i im wytłumaczyć problem... Odpowiedz Link Zgłoś
maziq Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 17:33 Ja tam by się też wkurzyła maksymalnie. MOże i faktycznie teściowie nie widzieli w tym nic niestosownego, ale proszę...dobre intencje jeszcze wszystkiego nie usprawiedliwiają. I też sobie nie wyobrażam umieszczania bez mojej zgody na internecie zdjęć moich czy dziecka. A fenomen naszej klasy to też inna historia - najbardziej mnie śmieszy jak niektórzy zamieszczają mnóstwo zdjęć - każde z jakiegoś zagranicznego wyjazdu Chyba chcą się pochwalić jak im to się powodzi,co przy obecnych cenach wyjazdów zagranicznych jest po prostu śmieszne. Albo laski które umieszczają swoje zdjęcia przerobione w photoshopie tak ciężko poznać, chyba męża szukają Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 17:49 // To nie są tylko Wasze dzieci, ale i wnuki teściowej. Na pewno babcia bardzo je kocha i chce się pochwalić, że są takie śliczne i wspaniałe. Na jej miejscu również bym się obraziła. Teściowe bywają okropne..ale synowe bywają jeszcze gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 19:27 > To nie są tylko Wasze dzieci, ale i wnuki teściowej. Na pewno babcia bardzo je > kocha i chce się pochwalić, że są takie śliczne i wspaniałe. Na jej miejscu > również bym się obraziła. > Teściowe bywają okropne..ale synowe bywają jeszcze gorsze. To tylko świadczy o Twoim całkowitym braku zdrowego rozsądku. Aż dziw, że się do tego tak spokojnie przyznajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 20:10 > To tylko świadczy o Twoim całkowitym braku zdrowego rozsądku. Aż > dziw, że się do tego tak spokojnie przyznajesz. Nie. To świadczy o tym, że jestem wyrozumiała. Nie pojmuję takiego najeżdżania na teściową. Rozumiem, że można nie życzyć sobie umieszczania zdjęć własnych dzieci w Internecie, ale można wytłumaczyć to teściowej w delikatny sposób. Na pewno nie jest to sprawa do roztrząsania na forum. Całą tą sytuację nazwałabym nietaktem ze strony teściowej, a na pewno nie jakimś wielkim przewinieniem. Moim zdaniem to co zrobiła teściowa nie uprawnia jeszcze do tego, aby w chamski sposób wytknąć jej błędy. Można przecież wytłumaczyć jej w ludzki sposób co i jak, a następnie szybko zapomnieć o całej sytuacji. Sądzę, że nie obraziłaby się gdyby delikatnie i z poszanowaniem jej uczuć wyjaśniło się, dlaczego nie chce się, aby umieszczała zdjęć swoich wnuków w Internecie. Wywlekanie takiej sprawy na forum w moim odczuciu jest niesmaczne i żałosne. Jest to na pewno bardziej karygodne od tego co zrobiła teściowa, ponieważ przypuszczam, że nie zrobiła tego w złych intencjach. Mówię to jako osoba, która nigdy nie pokłóciła się z własną teściową, ponieważ pomimo odmiennych zdań na różne tematy szanujemy _nawzajem_ własne uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 21:01 > Nie. To świadczy o tym, że jestem wyrozumiała. Szcególnie dla synowej, słusznie wkurzonej na niefrasobliwych i zwyczajnie głupich teściów. Sądzę, że nie obraziłaby si > ę > gdyby delikatnie i z poszanowaniem jej uczuć wyjaśniło się, dlaczego nie chce > się, aby umieszczała zdjęć swoich wnuków w Internecie Tesciowie jakoś nie przejmowali się poszanowaniem uczuć swoich dzieci i wnuków, gdy demonstrowali fotki w necie, nie okazując minimum szacunku i nie pytając o zgodę. Nie rozumiem tego braku poszanowania dla siebie i swoich dzieci przy jednoczesnym przekonaniu, że mamie i tacie/teściowej i teściowi wszystko wolno i wszystko się nalezy. Zresztą gdzie autorka wątku pisze, że rozmawiała z teściową w chamski sposób? To Twoje dopowiedzenie, niepoparte żadnym faktem. Autorka pisze tylko, że razem z ojcem dziecka zabronili tego typu praktyk (jedyne, co można w tej sytuacji zrobić- określić jasno i precyzyjnie granice). > Wywlekanie takiej sprawy na forum w moim odczuciu jest niesmaczne i żałosne. > Jest to na pewno bardziej karygodne od tego co zrobiła teściowa, Forum jest właśnie od rozmów - na różne tematy,w tym na wyrażenie wściekłości i oburzenia. Oczywiście typowo zaściankowe jest twierdzenie, że "brudy nalezy prać we własnym domu i NIE WYWLEKAĆ". Mówię to jako osoba, która nigdy nie pokłóciła się z własną teściową, ponieważ > pomimo odmiennych zdań na różne tematy szanujemy _nawzajem_ własne uczucia Stawiam, że jesteś bardzo młodą matką, bojącą się kogokolwiek "urazić", bojąca się również konfliktów, które są przecież nieuniknione i niezbędne w życiu- choćby po to, by bronić siebie, swoich dzieci i swojego terytorium. Rozumiem, iż w Twoim przekonaniu stwierdzienie, że "Nie życzę sobie, aby bez pytania upubliczniali rodzice zdjęcia naszych dzieci w internecie" - to już byłoby "urażenie uczuć" i koniec świata? Czas przeciąć pępowinę i przestać się bać. I zacząć wymagać szacunku DLA SIEBIE. A to, że nie pokłóciłaś się z teściową, na pewno pochwaliliby widzowie "M jak miłość", dla mnie to żaden powód do chwały. To może być równie dobrze dowód na chowanie głowy w piasek, które jest dopuszczalne w przypadku przesolenia przez teściową rosołku, ale nie w sprawie własnego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 22:41 > Tesciowie jakoś nie przejmowali się poszanowaniem uczuć swoich > dzieci i wnuków, gdy demonstrowali fotki w necie, nie okazując > minimum szacunku i nie pytając o zgodę. Autorka wątku też nie okazała minimum szacunku w stosunku do teściowej wywlekając takie sprawy na publicznym forum. > Zresztą gdzie autorka wątku > pisze, że rozmawiała z teściową w chamski sposób? To Twoje > dopowiedzenie, niepoparte żadnym faktem. To prawda, że to moja dopowiedzenie, ale myślę, że jednak słuszne. Autorce wątku jeszcze emocje nie opadły, jak wspominała trafił ją szlag i nie sądzę, aby ktoś w takim stanie emocjonalnym mógł być taktowny. Myślę, że teściowa zrobiła to wszystko bezmyślnie, wiedziona wyłącznie chęcią pochwalenia się wnukami. Nie zdawała sobie sprawy z tego, że wyniknie z tego taka sytuacja i na pewno jest jej teraz przykro. Gdyby wiedziała, że to co robi jest złe, to podejrzewam, że nie zrobiłaby tego, a już na pewno nie pochwaliłaby się synowej, że założyła profil na naszej klasie. No chyba, że to wredna jędza jest i chciała w ten sposób jej dokuczyć . Nie uważam, że mamie/tacie/teściowej/teściowi wszystko się należy. Miałabym podobne zdanie na ten temat gdyby to przykładowo siostra autorki wątku umieściła zdjęcia jej dzieci na swoim profilu. > Rozumiem, iż w Twoim > przekonaniu stwierdzienie, że "Nie życzę sobie, aby bez pytania > upubliczniali rodzice zdjęcia naszych dzieci w internecie" - to już > byłoby "urażenie uczuć" i koniec świata? Nie . Wiesz, ja nie boję się wyrażać swojego zdania. Nieraz zdarzyło się, że musiałam czegoś "zabronić" teściom, ale zawsze robiłam to w taki sposób, żeby ich nie zrazić. Uważam ich za rodzinę i chcę mieć z nimi dobre stosunki, tym bardziej, że są dobrymi ludźmi, mimo jakichś tam swoich wad . Oni też mnie jako synową akceptują i nie chciałabym nigdy tej sytuacji zepsuć, szczególnie, że zawsze łatwiej jest różne rzeczy własnym dzieciom wybaczyć niż żonie swojego syna. Gdybym nie miała odciętej pępowiny, to wzięłabym ślub kościelny i ochrzciła dziecko, a wcale tego nie zrobiłam. Tak więc nie jest ze mną tak źle jak myślisz. Autorka wątku ma prawo wymagać, aby nikt nie umieszczał zdjęcia jej dzieci na naszej klasie, tym bardziej, że sama tego nie robi. W tej kwestii więc się zgadzamy. Nadal jednak nie uważam, aby trzeba było z tego powodu wielkie halo robić. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: normalnie cie lubie babo :)) nt 15.02.08, 23:57 jak miło . Ja Cię też, bo mamy podobne zdanie na ten temat DDDD. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawkk Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 16.02.08, 10:19 może i masz racje że powinni zapytać was rodziców o zgode ale tak pomyślałam o mojej teściowej gdybym to ja jej powiedziala że nie ma prawa publikować zdjęć swoich wnuczek gdziekolwiek czy to internet czy półka w domu to by tego samego dnia spakowała album ,powyciągałaby zdjecia z ramek i wręczyłaby mi je do ręki Odpowiedz Link Zgłoś
haganna Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 16.02.08, 22:13 A wiesz, że ja bym się wtedy bardzo ucieszyła. Odpowiedz Link Zgłoś
haganna Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 16.02.08, 22:31 Koza, sama przyznajesz, że różnie się stosunki między synową i teściami układają. U mnie na przykład, jeśli teściowej dobitnie nie powiesz o co Ci chodzi, to do niej nie dotrze. Przytaknie i zrobi swoje. A tak, obrazi się, przejdzie jej i będzie w normie. Przywykłam, że jestem "tą złą", co to jej synka zabrała. Bywa w stosunku do mnie złośliwa, albo po prostu podła. Trwa wojna podjazdowa - na jej własne życzenie. Za publikację zdjęć dzieci bez mojej wiedzy i zgody chyba bym ją rozniosła. Nie widzę też niczego niestosownego w tym, że piszę o tym na publicznym forum. Dopóki nie wymieniam baby z imienia i nazwiska - dla mnie jest oki. Jeśli ktoś jest miły i zwyczajnie "ludzki", to można z nim spokojnie wszystko wyjaśnić. Tylko, że czasami po prostu się NIE DA być miłym i uprzejmym. Odpowiedz Link Zgłoś
amagdacz Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 16.02.08, 22:38 Publiczne wywlekanie brudów to byłoby gdyby ogłosiła to w telwizji i prasie podając dane swoje i teściów.To forum jest anonimowe i służy własnie do tego zeby napisac co nas boli o swoich problemach i wątpliwościach.Nie Tobie decydowac o czym tu można pisac a o czym nie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 17.02.08, 08:24 amagdacz napisała: To forum jest anonimowe O anonimowości forum porozmawiaj np z Semidą))) Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 21:56 koza_w_rajtuzach napisała: > Nie. To świadczy o tym, że jestem wyrozumiała. Wolałam Cię, kiedy byłaś mniej wyrozumiała i do pasji doprowadzało Cię interpretowanie paluszków w buzi jako oznakę głodu. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 22:42 > koza_w_rajtuzach napisała: > > Nie. To świadczy o tym, że jestem wyrozumiała. > > Wolałam Cię, kiedy byłaś mniej wyrozumiała i do pasji doprowadzało > Cię interpretowanie paluszków w buzi jako oznakę głodu. A doprowadzało mnie to kiedyś do pasji? ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 16.02.08, 10:51 koza_w_rajtuzach napisała: > > koza_w_rajtuzach napisała: > > > Nie. To świadczy o tym, że jestem wyrozumiała. > > > > Wolałam Cię, kiedy byłaś mniej wyrozumiała i do pasji doprowadzało > > Cię interpretowanie paluszków w buzi jako oznakę głodu. > > A doprowadzało mnie to kiedyś do pasji? ))))) Rzeczywiście jesteś wyrozumiała. Dla siebie Być może nie doprowadzało Cię to do pasji, a pisząc o tym chciałaś jedynie przyłączyć się do grupy Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkak26 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 16.02.08, 07:56 A dlaczego myślisz że w chamski sposób.Mąż poprostu kazał usunąć jej zdjęcia.Nie życzę sobie zdjęć moich dzieci na takich portalach.A chwalić to się można czymś w czym jest nasza zasługa.A w tym że urodziły się jej takie fajne wnuki jej zasługi akurat nie ma żadnej.To długa historia i uwierzcie mi naprawde nie mam powodów by "kochać" teściową i być wobec niej grzeczną,uległą synową. Nietakt,głupota z jej strony nie wnikam.Powinna była zapytać bo to nie są jej dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 16.02.08, 08:04 anuszkak26 napisała: A w tym że > urodziły się jej takie fajne wnuki jej zasługi akurat nie ma > żadnej No mylisz się odrobinkę. Powinna była zapytać bo to > nie są jej dzieci. Powinna.Ale już zdjęcie twgo męża mogłaby bez pytania,bo jest jej synem? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 18:04 Ciekawe czy rodzice zamieszczający we własnym profilu zdjęcia dzieci pytaja je o zgodę? Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 18:11 > Ciekawe czy rodzice zamieszczający we własnym profilu zdjęcia dzieci pytaja je > o zgodę? Autorka nie umiescila zdjec swoich dzieci w profilu. Swoja droga umieszczanie fotek dzieci to delikatnie mowiac- niefrasobliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 18:13 Nie pytałam autorki. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 18:21 dopisalas sie pod jej wypowiedzia...ale mniejsza z tym Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 18:25 A da się inaczej jak to jej wątek?)) Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 18:27 > A da się inaczej jak to jej wątek?)) to wtedy post tytuluje sie off topic czy siakos tak ;0 Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 18:16 > Swoja droga umieszczanie fotek dzieci to delikatnie mowiac- > niefrasobliwosc. Czemu? Bo porwą? Czy pedofil będzie się ślinił? Wiesz co to jest paranoja? To choroba. Póki nie zamieszczasz adresu, prowokujących fotek, ograniczasz dostęp do galerii to nie ma co popadać w jakieś lęki. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 18:19 Póki nie zamieszczasz adresu, prowokujących fotek, ograniczasz dostęp > do galerii to nie ma co popadać w jakieś lęki. no rzeczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 18:29 Tez mnie zainteresowała ta niefrasobliwośc , Rita. Ja nie mam majątku prawie żadnego, nie jestem prokuratorem ani policjantką, z mafią sie nie zadaję, nikomu chyba nie podpadłam za bardzo, dzieci na zdjęciach ubrane - to chyba moja frasobliwośc w normie? Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 18:33 wiesz, nie chce mi sie tlumaczyc oczywistego.. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 18:40 > wiesz, nie chce mi sie tlumaczyc oczywistego.. Wytłumacz proszę dokładnie co mi grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkak26 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 16.02.08, 08:02 Ustalić twój adres z którego piszesz to 5 minut roboty i nawet dla osoby mało znającej się nie stanowi to większego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
g0sik Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 18:28 Też bym się wkurzyła. Jeśli nawet teściowej nie przyszło do głowy, że możecie mieć coś przeciwko umieszczaniu zdjęć Waszych dzieci w sieci to zamiast strzelać focha powinna przeprosić i usunąć zdjęcia. Nie wiem dlaczego niektórym tak trudno zrozumieć, że ktoś nie życzy sobie podobnych praktyk. A przekonanie, że jak się nie podaje adresu to człowiek jest anonimowy w sieci świadczy o ogromnej naiwności… Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 18:44 > sobie podobnych praktyk. A przekonanie, że jak się nie podaje adresu > to człowiek jest anonimowy w sieci świadczy o ogromnej naiwności Naiwnym jest myślenie że jak nie umieścisz dzieci na profilu to unikniesz czegokolwiek. Jeśli ktoś ma coś do Ciebie to i tak dowie się wszystkiego. Wpadanie w niepotrzebne paranoje przyciąga tylko niebezpieczeństwa a nie je oddala. Odpowiedz Link Zgłoś
100ania ja od dzisiaj przestaję ze swoimi dziećmi chodzić 15.02.08, 19:02 na spacery albo kominiarki im pozakładam )) Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 19:26 > Naiwnym jest myślenie że jak nie umieścisz dzieci na profilu to unikniesz > czegokolwiek. Przecież to absolutnie nie o to chodzi, tylko o upublicznianie wizerunku bez pytania, bez względu na powód. To naprawdę tak trudno pojąć niektórym? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 19:36 > Przecież to absolutnie nie o to chodzi, tylko o upublicznianie > wizerunku bez pytania, bez względu na powód. To naprawdę tak trudno > pojąć niektórym? To co napisałam nie tyczyło sie głównego wątku. Ale nadal uważam że ludzie paranoicznie broniący swą prywatność sami przyciągają do siebie niebezpieczeństwo. Widocznie mają coś do ukrycia. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 18:34 Czy naprawdę nie można nie chcieć umieszczenia zdjęć swoich dzieci? Tak po prostu? Czy rodzice dziecka nie mają prawa decydować o tym, czy foty ich dzieci znajdą się w necie? Kit ze zboczeńcami, po prostu mogą sobie NIE ŻYCZYĆ i mają do tego prawo bez konieczności tłumaczenia się komukolwiek. Brak szacunku dla wizerunku dziecka jest wysoce interesującym zjawiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 18:35 profil można zablokować i udostępnić album tylko znajomym. Raczej nie możesz teściowej zabronić pochwalenia się znajomym wnukami. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 19:22 Owszem, może zabronić. Babcia jako babcia nie ma takich samych praw jak rodzic. Jeśli rodzice zgłoszą to administracji, to jeśli babcia nie usunie zdjęć oni to zrobią za nią - nawet w regulaminie NK jest o tym mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 19:44 Rozumiem, że możesz nie chcieć, żeby teściowa wstawiała zdjęcia Twoich dzieci do swojego profilu, ale Twoja reakcja jest chyba mocno przesadzona. Nie dało się załatwić tej sprawy bez wojny? Zastanawiam się, czy zareagowałabyś tak samo i czy założyłabyś taki wątek na forum, gdyby to Twoja mama wkleiła sobie te nieszczęsne zdjęcia bez pytania o zgodę. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 19:49 Może te zdjęcia to część konfliktu który toczy się z zupełnie innego powodu? Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 15.02.08, 20:26 tez mysle ze idzie to zalatwic bez wojny. To dziadkowie, najblizsza rodzina przeciez!!! ja zyje w zgodzie ze wszystkimi, miewam odmienne poglady, ale zaciskam zeby, jakos nie potrafie z pazurami na najblizszych wyskakiwac!! Efektem tego, od tygodnia jestem chora, nie jestem w stanie sie zajmowac dziecmi i babcie nie pytane przychodza i sie nimi zajmują. Nie idzie od razu ze wszystkimi na noze i na paragrafy, no, chyba ze ktos tak lubi P jak kolezanka wspomniala wyzej, tez uwazam ze konflikt o te zdjecia to nie wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkak26 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 16.02.08, 08:15 Prosze jakie psycholożki.No tak jak obydwie babcie przy dzieciach robia to się siedzi cicho i zgadza na wszystko.I oby się tylko nie obraziły bo jak szanowna mamusia da sobie rade z taką gromadką. Teściowej nie uważam za najbliższą rodzine.Nie muszę kochać rodziców męża i nikt mnie do tego nie zmusi. A co do głębszego konfliktu to długa historia.Mojej teściowej wydaje się często że ma do moich dzieci prawa jakby sama byłą ich matką.Podejmuje wiele decyzji za nas i bez naszej wiedzy.Np zaprasza do naszego domu swoich znajomych żeby przyszli oglądać jej wnuki.Albo idąc z dziecmi na spacer nie zaprzecza gdy ktoś ja zapyta czy to jej dzieci itd.Można by mnożyć przykłady.Ale po co przecież już mnie oceniłyście. Odpowiedz Link Zgłoś
kalendarzowa_wiosna Re: do wszystkich broniących teściowej 15.02.08, 20:45 Wyobraźcie sobie sytuację, że ktoś zamieszcza bez Waszej wiedzy i zgody Wasze zdjęcie i podpisuje a to moja koleżanka, siostra, córka, Kasia, Basia, Zosia X. I teraz każdy może to zdjęcie obejrzeć. Pasuje Wam ta sytuacja? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: do wszystkich broniących teściowej 15.02.08, 20:48 Jeśli faktycznie jestem ich kolezanka,siostrączy córka,a zdjęcie ładne to nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 Re: do wszystkich broniących teściowej 15.02.08, 20:49 no ja podobnie jak ładnie wyszłam na fotce, to niech sobie tam jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: do wszystkich broniących teściowej 15.02.08, 22:48 > no ja podobnie jak ładnie wyszłam na fotce, to niech sobie tam jestem. oki, a co powiesz na to: ktos skopiuje twoja fote- umiesci ja gdzies w anonsach z komentarzem- poznam sponsora lubiacego ostry sex... Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: do wszystkich broniących teściowej 16.02.08, 07:46 Rita...litości.... Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: do wszystkich broniących teściowej 16.02.08, 11:35 uwazasz to za niemozliwe? Ni cbardziej blednego, szczegolnie, gdy jestes osoba poniekad publiczną Wlasnie taki 'kawał' zrobili mojej kolezance uczniowie (?). Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: do wszystkich broniących teściowej 17.02.08, 08:14 W moim niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
kalendarzowa_wiosna Re: do wszystkich broniących teściowej 15.02.08, 20:51 Gryzeldo, a kto ocenił czy zdjęcie ładne? Nie uważasz, że to właśnie Ty jesteś jedyną osobą, która powinna zdecydować, czy zdjęcie z Twoim nazwiskiem nadaje się do publicznego oglądania? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: do wszystkich broniących teściowej 15.02.08, 20:56 Chcesz powiedzieć,że kontrolujesz zdjecia znajomych(bo przecież są takie na których jesteś)np w ich albumach,albo maja zakaz pokazywania własnych zdjęć na których też jesteś osobon tobie nieznanym? Odpowiedz Link Zgłoś
kalendarzowa_wiosna Re: do wszystkich broniących teściowej 15.02.08, 21:05 nie, nie kontroluję zdjęć u znajomych ale np. są zdjęcia dla rodziny, dla znajomych i dla publicznego wizerunku. To, że znajomi w albumie innych znajomych, obejrzą mnie z widelcem w nosie na jakiejś prywatnej popijawie, zupełnie mi nie przeszkadza. Ale baardzo by mi przeszkadzało, gdyby obejrzeli takie zdjęcie np. moi studenci albo pracodawca. Czujesz różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: do wszystkich broniących teściowej 15.02.08, 21:06 W takim razie doradzam rozważne dobieranie przyjaciół i znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
kalendarzowa_wiosna Re: do wszystkich broniących teściowej 15.02.08, 21:12 wychodzi na to, że doradzasz rozważne wybieranie teściowej przecież to ona zamieściła zdjęcia bez wiedzy autorki wątku Każdy, upubliczniając cudze zdjęcie, powinien mieć zgodę głównego zainteresowanego Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: do wszystkich broniących teściowej 15.02.08, 21:15 Sadzisz,ze teścowa zamiesciła ośmieszające wnuki zdjecia? Oszem,wypadałoby,zeby teściowa zapytała.Ale to grozenie paragrafami...litosci.... Odpowiedz Link Zgłoś
renkag Re: do wszystkich broniących teściowej 15.02.08, 22:54 To studenci i pracodawcy oglądają zdjęcia Twocih znajomych, bo a nuż Cię tam znajdą ? A jak znajdą i krzywo się uśmiechasz to co? Wywali Cię z pracy? Trzeba być strasznie egocentrycznym, żeby myśleć, że wszyscy chodzą i szukają Waszych zdjęć. I Waszych dzieci. I te 7 mln, albo przynajmmniej połowa szuka właśnie Was, waszych dzieci, domow, samochodów itp. Robicie takie jazdy jakby w gazecie te Wasze zdjęcia się ukazywały, takie są "publiczne" i wszyscy tylko czekają żeby je obejrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
renkag Re: do wszystkich broniących teściowej 15.02.08, 22:55 To było do kalendarzowej_wiosny Odpowiedz Link Zgłoś
kalendarzowa_wiosna o zamieszczaniu zdjęć 15.02.08, 23:44 >Trzeba być strasznie egocentrycznym, żeby myśleć, że wszyscy chodzą >i szukają > Waszych zdjęć. ja myślę, że trzeba być strasznie egocentrycznym, żeby zamieszczać cudze zdjęcia, nie pytając głównego zainteresowanego o zgodę Nie czarujmy się, popularność naszej klasy jest ogromna. Kiedyś, jakaś dziewczyna napisała, że sprzedawczyni w sklepie powiedziała, że widziała jej zdjęcia na na tym portalu. Niby nic. Ale jeśli zaczyna Cię kojarzyć z nazwiska zupełnie obca osoba i ma dostęp do Twoich prywatnych zdjęć, to napewno wszystko jest ok? czy masz 100% pewności, że nikt, nigdy, nie wykorzysta Twoich zdjęć przeciwko Tobie? Choćby w celu oplotkowania Jeżeli Ty sama zamieszczasz tam swoje zdjęcie, robisz to świadomie i liczysz się z konsekwencjami. Ale jezeli takie zdjęcia zamieszcza ktoś inny bez Twojej zgody, to już zdecydowanie nie jest w porządku. I jeszcze kwestia zamieszczania zdjęć własnych dzieci. Też jestem przeciwna. Tu i teraz, zdjęcie może nam się wydawać zabawne. A za jakiś czas może stać się np. obiektem drwin kolegów naszego dziecka. Ktoś powie, że przesadzam. Może trochę. Ale znów zapytam: macie 100% pewności, że tak się nie stanie?? Uważam, że dzieci to nie maskotki, które można pokazywać bo NAM się tak podoba. Dlaczego zdjęcia dzieci muszą ogladać wszyscy? W necie świrów nie brakuje. Nie przeszkadza Wam, że te zdjęcia mogą być wykorzystane w dowolny sposób i nie macie już na to wpływu? A przecież, szczególnie zainteresowanym, wybranym przez nas osobom, można takie zdjęcie wysłać zwykłym mailem. Po co więc umieszczać je na publicznym portalu? BTW zauważyłam, że coraz więcej na naszej klasie jest "usuniętych kont" i myslę, że to własnie dlatego, że po pierwszym zachłyśnięciu, ludzie zaczeli zdawać sobie sprawę, jak bardzo się odsłonili i co niektórych to trochę przeraziło... Odnośnie moich studentów i pracodawców... oj, zdziwiłabyś się w każdej z moich firm, wszyscy nałogowo siedzą na naszej klasie. Ciekawość dowiedzenia się czegoś o innych jest ogromna. Zresztą, właśnie dlatego nasza-klasa odnosi takie sukcesy Słyszałam o przypadku, gdy pracodawca wrzucał w wyszukiwarkę nazwiska kandydatów do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: o zamieszczaniu zdjęć 16.02.08, 08:00 kalendarzowa_wiosna napisała: > I jeszcze kwestia zamieszczania zdjęć własnych dzieci. Też jestem > przeciwna. > Tu i teraz, zdjęcie może nam się wydawać zabawne. A za jakiś czas > może stać się np. obiektem drwin kolegów naszego dziecka. Ktoś > powie, że przesadzam. Może trochę. Ale znów zapytam: macie 100% > pewności, że tak się nie stanie?? Mam 100% pewność,ze tak sie nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
renkag Re: o zamieszczaniu zdjęć 16.02.08, 10:09 Ok, nawet jeśli pracodawca sprawdza w naszej klasie, to co? czego, przepraszam, dowie się ze zdjęcia? Mówię o normalnych zdjęciach, a nie roznegliżowanych, w kostiumach itp. Nawet w cv zamieszczasz zdjęcie. To jest złudne, czego się dowiesz, że spojrzy na Twoje zdjęcie. Zobaczy, że masz dzieci, jeśli je umieściłaś? A konta usunięte to pewnie tych, którzy bezkrytycznie przyjmują wszystkie informacje, usłyszeli - zagrożenie, konto out. Naprawdę, uważam, że moje zdjęcie obejrzało np. 100 osób, a nie wszyscy - dlaczego jakiś Pan spod Konina miałby oglądać MOJE zdjęcia? A jeśli zobaczy sprzedawczyni ze sklepu moje zdjęcie i dowie się jak się nazywam, to co? A jak się dowie od innej sąsiadki, to co? Ludzie, naprawdę nie wszyscy chodzą i oglądają tłumnie zdjęcia - raczej ogląda się zdjęcia znajomych. A poza tym - jeśli obejrzy ktoś obcy TO CO????? Umieści moje prawie dowodowe zdjęcie w erotycznym ogłoszeniu? Zboczeniec będzie ślinił się do moich ubranych dzieci, ktore idą ze mną za rękę? Może zacznijcie nosić kapelusze z woalką, bo jak dla mnie to nie ma różnicy w tym, że pracodawca zobaczy mnie na żywo i tym, ze wejdzie na moje zdjęcie na naszą klasę. Paranoja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: do wszystkich broniących teściowej 15.02.08, 20:54 A jeśli zdjęcie będzie w jakiś sposób ośmieszające czy po prostu brzydkie? I kto to ma ocenić? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: do wszystkich broniących teściowej 15.02.08, 20:57 Kurcze,znam moich znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: do wszystkich broniących teściowej 15.02.08, 21:18 I, jak rozumiem, żadnemu z nich, także i Tobie, nie przyjdzie do głowy zapytać się o pozwolenie umieszczenia zdjęcia? Tak z czystego poczucia przyzwoitości? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: do wszystkich broniących teściowej 15.02.08, 21:20 Żle rozumiesz.Mam znajomych co zapytają,tak jak i ja zapytam ich. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: do wszystkich broniących teściowej 15.02.08, 21:21 A teściowa, o której mowa, zapytała? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: do wszystkich broniących teściowej 15.02.08, 21:25 Nie.Dlatego synowa szuka odpowiednich paragrafów.... Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: do wszystkich broniących teściowej 16.02.08, 08:21 Gryzelda, zlituj się. Czy ona napisała, że oddaje sprawę do sądu? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: do wszystkich broniących teściowej 16.02.08, 08:45 Lituję się. Cała sytuacja jest wynikiem wielkiej niechęci do teściowej. No i to zagrożenie porwaniem dzieci..... Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: do wszystkich broniących teściowej 16.02.08, 08:53 No, jest wynikiem - i co? Rodzice mają prawo nie chcieć (bez konieczności tłumaczenia się komukolwiek), żeby zdjęcie ich dziecka wisiało w necie, a inni, w tym teściowie, mają obowiązek się temu podporządkować. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: do wszystkich broniących teściowej 16.02.08, 08:56 Jasne. Awantura wskazana. Sorki opisywane przez autorke historyjki to dla mnie kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: do wszystkich broniących teściowej 16.02.08, 09:06 Nie,skąd.Wszystko w miłej atmosferze. Dobrze,ze na forum odreagowała stres. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: do wszystkich broniących teściowej 16.02.08, 09:10 "Mąż poprostu kazał usunąć jej zdjęcia." Rozumiem, że to jest ta awantura? Nie chcesz się zatrudnić jako wróżka? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: do wszystkich broniących teściowej 16.02.08, 09:12 Kawka,litości. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: do wszystkich broniących teściowej 16.02.08, 09:18 Awantura NA PEWNO się odbyła, bo NIE MOGŁA się nie odbyć. Mogę sobie też załkać "litości"? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: do wszystkich broniących teściowej 16.02.08, 09:21 kawka74 napisała: > Awantura NA PEWNO się odbyła, bo NIE MOGŁA się nie odbyć. Skoro tak piszesz,to jak moge zaprzeczyć?Piszesz wiesz))) Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 Re: do wszystkich broniących teściowej 15.02.08, 20:48 ja nie bronie kobity. Ale uwazam ze idzie sie dogadac w rodzinie bez wojen. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: do wszystkich broniących teściowej 15.02.08, 20:51 No chyba że w rodzinie jest tylko wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
zonka77 Re: do wszystkich broniących teściowej 16.02.08, 20:42 hmm - nie przeszkadzałoby mi to szczerze mówiąc - chyba że zdjęcie byłoby brzydkie - podesłałabym ładniejsze i poprosiła o zmianę A jeśli by mi to nie odpowiadało to zadzwoniłabym i poprosiła o usunięcie zdjęcia jednocześnie grzecznie tłumacząc dla czego (gdyby była to osoba którą lubię, przyjaciłka, teściowa, ktoś z rodziny - np brat lub siostra). Chyba że zrobiłaby to osoba której nie lubię, nie znam - i umieściła jakieś paskudne zdjęcie z głupim/złośliwym opisem. Wtedy pewnie bym się wkurzyła i powiedziałabym że sobie nie życzę i żądała usunięcia zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
zonka77 źle się wkleiło 16.02.08, 20:43 miało być pod postem "do wszystkich którzy bronią teściowej" Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Czy to byly zdjecia nagich dzieci??? 15.02.08, 22:50 Bo ja nie bardzo rozumiem Twoje oburzenie.Jedyne czego mozna sie uczepic to to,ze bez Waszej wiedzy KTOS zamiescil zdjecia Waszych dzieci.Poza tym- "handel dziecmi", "zboczency" ???? Znaczy jak? A skad wiesz,ze sasiad z naprzeciwka nie w..i sobie "interesu" patrzac przez okno,gdy Twoje dzieci na spacerku grzeczniutko za raczke? Eeee...grubo przesadzona reakcja! Odpowiedz Link Zgłoś
limonka_3 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 16.02.08, 09:17 Dwa lata temu była podobna dyskusja dotycząca tego czy bezpiecznie jest wklejać zdjęcia dzieci na Gazecie. Dużo emam było przeciwnych ale przeważyło to że przeciez nie ma nazwisk i adresów. Ja też uważam że portal Nasza Klasa byłby lepszy w ogóle bez zdjęć. Jeśli chcę komuś pokazać zdjęcia to je przesyłam na konkretny adres email. Nigdy nie wkleiłabym zdjęc dzieci na NK. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 16.02.08, 09:20 limonka_3 napisała: > Ja też uważam że portal Nasza Klasa byłby lepszy w ogóle bez zdjęć. To zamieszczanie tam zdjęć jest obowiazkowe,przy tworzeniu profilu? Odpowiedz Link Zgłoś
limonka_3 Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 16.02.08, 09:29 Chyba nie? Ale czy na pewno- nie wiem bo sie nie zapisałam. Jednak widząc jakie zdjęcia wklejają moi znajomi i moja rodzina... byłoby dla nich lepiej żeby nie mieli takiej możliwości. Niektórym brakuje rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
clas_sic "zgłoś nadużycie" 16.02.08, 13:24 przy każdym zdjęciu postawionym na NK jest taki klawisz. Klikasz w niego, wpisujesz krótki komentarz (typu, ze nie wyraziłaś zgody na publikację zdjęć swoich dzieci), i czekasz co będzie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso A po kiego..... 16.02.08, 16:24 ..teściowej Twoje dzieci w profilu? Toż jak jest tesciową, to chyba ma własne, coby sie nimi chwalić?P Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: A po kiego..... 17.02.08, 08:43 Tak, ma dzieci, ale jeśli są dorosłe, to je tez musi zapytać o zgodę na publikację. A klikanie "zgłos nadużycie" nic nie daje - portal bez nakazu sądu takich zdjeć nie usunie. "Takich", znaczy nie pornograficznych, propaujących przemoc itp, których jedynym nadużyciem jest brak zgody na publikację. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Zdjęcia moich dzieci na naszej-klasie!Teściow 18.02.08, 12:37 świat to jedno wielkie bagno...pełane zboczeńców, którzy nic innego nie robia tylko onanizuja sie ogladając dzieci na naszej klasie... do tego pełen durnych tesciowych które jakims cudem przezyły ponad 40 lat...i o dziwo chodza po tym siwcie... gratuluje ..... Odpowiedz Link Zgłoś