lilka69 05.07.08, 14:40 dla mnie to bylo wszystko jedno jaka plec jak planowalismy dziecko. jest chlopiec.teraz juz nie planujemy( bo nie chcemy) ale tez mi byloby wszystko jedno. mojemu mezowi tez. a jak u was? plec taka jak chcialyscie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
purpurowa_komnata Re: chlopiec czy dziwczynka-preferencje 05.07.08, 14:46 Zdrowe dziecko to jedyne marzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: chlopiec czy dziwczynka-preferencje 05.07.08, 14:48 nie wiem czemu ale chyba bym wolała chłopca na początek. Nie chcę się oczywiście nastawiać, przyjmę każdy wyrok ktoś mi kiedyś powiedział: nastawisz się na coś, a w środku będziesz miała co innego i będziem mu przykro że nie jest tym, kim miał być))) i jakoś to na mnie podziałało Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: chlopiec czy dziewczynka-preferencje 05.07.08, 14:50 macie dobre podejscie. pytam bo mam wrazenie, ze niektore kobiety bardzo sie nastawiaja. a gorzej jak plec okaze sie inna-to prawie dramat( byl o tym watek ale nie wiem czy tutaj). z mezami jeszcze gorzej czasami. oni chca synow. choc nie wiem dlaczego choc mam syna. Odpowiedz Link Zgłoś
exylia Re: chlopiec czy dziewczynka-preferencje 06.07.08, 14:29 > z mezami jeszcze gorzej czasami. oni chca synow. Mój niemąż chciał córkę. Ja też. I mamy. Drugiego nie planujemy, ale ja tam zdecydowanie dziewczynki wolę. Odpowiedz Link Zgłoś
korusiar Re: chlopiec czy dziwczynka-preferencje 05.07.08, 14:53 Przyznaję się bez bicia...jeśli jeszcze raz zdecyduję się na dziecko to chciałabym mieć chłopca, mąż też marzy o synku... Może dlatego, że już mamy...dwie córki? Ale oczywiście zdrowie dzidziusia jest ważniejsze niż jego płeć. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: chlopiec czy dziwczynka-preferencje 05.07.08, 14:54 Marzyłam o córce i się udało. Oczywiście, gdyby był chłopiec nie rwałabym włosów z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
fioretti Re: chlopiec czy dziwczynka-preferencje 05.07.08, 15:01 A moj maz chcial wlasnie coreczke,choc wiadomo,ze to wlasciwie nie ma znaczenia.Ale w rodzinie meza sami chlopcy,w mojej tez,wiec dziewczynka byla mila niespodzianka dla wszystkich.Przy drugim juz sie nie nastawialismy na nic i jest synek,czyli full wypas;D Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: chlopiec czy dziwczynka-preferencje 05.07.08, 15:02 Przy pierwszym dziecku płeć była nam obojętna, przy drugim marzyliśmy tylko aby nie było wcześniakiem, jak starsza córka. Nasze marzenie się spełniło. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: chlopiec czy dziwczynka-preferencje 05.07.08, 15:10 ja-jakbym jednak mogla sobie zazyczyc to teoretycznie chcialabym drugiego syna. teoretycznie bo praktycznie nie chce wiecej dzieci.no, chyba , ze mi sie odmieni...pomijam sprawy zdrowotne bo one sa oczywiste!! mysle, ze latwiej wychowac dzieci jednej plci. no i jak lata sie po sklepach to tylko po dziale dla chlopcow(oszczednosc czasu dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
fioretti lilka69 05.07.08, 15:18 Dokladnie to samo chcialam napisac jako matka chlopca i dziewczynki i to w podobnym wieku (6 i 7).Mozna zwariowac od nadmiaru wrazen.I to latanie nie tylko za ciuchami,ale zabawki,inne zainteresowania,koledzy,kolezanki.Ehhh... Odpowiedz Link Zgłoś
daga_j Re: chlopiec czy dziwczynka-preferencje 05.07.08, 15:12 Mi też w pierwszej ciąży było obojętnie; wiedziałam że nie będziemy mieli tylko jednego dziecka, więc tak generalnie chciałam by była dziewczynka, nie ważne czy pierwsza czy druga. No i urodziła się pierwsza córcia - super W drugiej ciąży było mi zatem wszystko obojętnie, wcale nie marzyłam by koniecznie była parka, bo za drugą dziewczynką też przemawiały pewne plusy (wiadomo - wspólne dziewczęce zabawy, ciuchy po starszej, wspólny pokój przez wiele lat raczej bez kłopotów). A urodził się cudny chłopaczek i cieszy mnie to jeszcze bardziej, bo poznaję inny "rodzaj" dziecka Mam więc "wymarzoną" przez niektórych parkę, i jestem spełniona Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka89 Re: chlopiec czy dziwczynka-preferencje 05.07.08, 15:34 A ja chcialam miec blizniaki - wszystko jedno jakiej plci - mazylam o tym od dziecka. Gdy wiedzialam juz, ze nic z tego, to bylam bardzo ciekawa co bedzie. Zastanawialam sie co wole i raz wolalam jedno a raz drugie. W polowie ciazy podczas USG dowiedzielismy sie, ze bedzie dziewczynka i dokladnie od tego momentu wolalam juz dziewczynke Mam przeczucie, ze gdyby wtedy okazalo sie, ze to chlopiec to wolalabym chlopca Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: chlopiec czy dziwczynka-preferencje 05.07.08, 16:13 bylo mi obojetne ale mialam silne przeczucie ze bedzie chlopak i momi ze na usg wyszla dziewczyna urodzil sie chlopiec w zasadzie drugi tez moglby byc chlopiec ale mam niezywkle silne przeczucie ze bedzie dziewczynka, chociaz tym razme nawet w ciazy nie jestem suma sumarum jest mi calkowicie obojetna plec Odpowiedz Link Zgłoś
tyssia Re: chlopiec czy dziwczynka-preferencje 05.07.08, 21:30 U mnie taka jaką chciałam - córka, moj chciał syna (dalej chce) ale raczej na marzeniach mu sie skończy Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: chlopiec czy dziwczynka-preferencje 05.07.08, 21:38 ja mam parke, pierwszy byl chlopczyk, ale jesli chodzi o corke, to w momencie robienia testu bylam pewna ze to dziewczyna, tak jakos nazywalam od razu po imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: chlopiec czy dziwczynka-preferencje 05.07.08, 21:46 elza78 napisała: > ja mam parke, pierwszy byl chlopczyk, ale jesli chodzi o corke, to w momencie > robienia testu bylam pewna ze to dziewczyna, tak jakos ja tez tak mialam, czulam to silniej niz poranne mdlosci bylam tego pewna na 120% do pierwszego usg mam dwoch synow > nazywalam od razu po imieniu > Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: chlopiec czy dziwczynka-preferencje 05.07.08, 22:26 moofka ja wiedzialam kurcze no nei wiem jak to okreslic, poprostu wiedzialam ze bedzie baska, nawet nie to ze dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
ika_mama Re: chlopiec czy dziwczynka-preferencje 05.07.08, 21:40 moj gin tez stwierdzil, ze bede miala dziewczynke mimo to kupowalam wszystko w kolorze niebieskim i był chlopak i wcale zle nie bylo taka mila niespodzianka.... wiec plec jak dla mnie obojetna i przy drugim dziecku nawet gina pytac nie bede )) byle zdrowe i szczesliwe Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: chlopiec czy dziwczynka-preferencje 05.07.08, 21:59 Mam po jednej sztuce z każdego "rodzaju" było nam wszystko jedno jaka płeć, ważne było, żeby było zdrowe. Trafiło się tak, jak się trafiło. Odpowiedz Link Zgłoś
mama9876 Re: chlopiec czy dziwczynka-preferencje 06.07.08, 00:37 Planowalam sobie dziewczynke, juz nawet imiona dla niej wybieralam. A potem okazalo sie, ze dziecko moze byc chore i wtedy juz nie myslalam o plci tylko zeby wszytsko bylo dobrze z malenstwem. Na amniopunkcji okazalo sie, ze jest dziecko zdrowe, a moj maz dojrzal atrybuty meskosci . Lekarz potwierdzil,ze to chlopiec. Teraz bym synka nawet na milion dziewczynek nie zamienila! Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: chlopiec czy dziwczynka-preferencje 06.07.08, 09:57 Miala byc córka.I jest. Odpowiedz Link Zgłoś
enigmatic2 Re: chlopiec czy dziwczynka-preferencje 06.07.08, 11:52 w pierwszej ciąży byłam 100% pewna od poczęcia, że to girl. no i usłyszałam przy porodzie jak lekarze mówią do siebie 'laska' )) przy drugiej ciąży byłam na 100% pewna, że tym razem boy... ale każde kolejne usg wykluczało to. i teraz jestem szczęśliwą mamą dwóch dziewczynek. teraz, mając je myślę sobie, że nie chciałabym mieć nic/nikogo innego. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: chlopiec czy dziwczynka-preferencje 06.07.08, 18:26 > a jak u was? plec taka jak chcialyscie? dziewczynka nie znosze malych chlopcow Odpowiedz Link Zgłoś