Dodaj do ulubionych

SWIATOWY IDOL!!!

27.12.03, 10:44
Dziewczyny ogladalyscie moze IDOLA SWIATOWEGO???Ja ogladalam i musze
przyznac ze mam bardzo mieszane odczucia.Chodzi mi glownie o Kube
Wojewodzkiego.Niby zgadzam sie z tym co mowil bo poziom uczestnikow byl
raczej kiepski,ale mowil to w taki sposob,ze chyba niezla opinie dal Polsce
na swiecie.Te wulgarne i aroganckie teksty moga ujsc w Polsce ale po co na
caly swiat??Zreszta chyba przez niego Ala bedzie miala mniejsza szanse na
zwyciestwo,niepotrzebnie do niego pyskowala.A Wy jakie macie zdanie na ten
temat,co sadzicie o wypowiedziach Kuby i wystepie Ali.Tak w ogole to Ala
raczej przecietna piosenke wybrala miala znacznie lepszy wybow,a ta piosenka
taka sobie chociaz spiewala super.Podzielcie sie swoimi uwagami.
Pozdrawiam Jolka!!!
Obserwuj wątek
    • dzidecka Re: SWIATOWY IDOL!!! 27.12.03, 11:26
      Cóz ja uważam , że poziom był beznadziejny. Same cholerne chłoptasie z
      boysbandów śpiewały. Porażka totalna. Wojewódzki miał racje, totalna
      Eurowizja. Mnie nie przeszkadzały jego komentarze a wręcz smieszyły. Jurorzy z
      WB i USA byli nielepsi.
      Wg. mnie Ala wypadła nieźle choc mogła wybrac szybszą piosenke. Moi faworyci
      to Belg (śpiewał U2) i Norweg (nirvana). Choć nie mam pojęcia, dlaczego im sie
      ten facet z Norwegi nie spodobał? Bo nie był wykastrowanym chłoptasiem z
      boysbandu? Paranoja i tyle.

Pozdrawiam
      Ania
      • dorotadu Re: SWIATOWY IDOL!!! 27.12.03, 12:02
        dzidecka napisała:

Moi faworyci
        > to Belg (śpiewał U2) i Norweg (nirvana).

smile To też moi faworyci (pomyliłaś utwory) + Australijczyk

ale 1 miekjsce dałabym Norwegowi

a co do Ali to była całkiem przeciętna żadna rewelacja!!!
        Pozdrawiam Dorota
        córeczka Maja 21.11.2002
    • agusiakraj Re: SWIATOWY IDOL!!! 27.12.03, 11:56
      Ja tez uwazam ze poziom byl bardzo slaby.Mialam wrazenie ze wszyscy jurorzy
      faworyzuja pop i slicznych chlopcow a prawdziwa muzyka i talent byl troszke z
      tylu.Kuba byl chamski ale szczery.Ja zgadzam sie z nim prawie w kazdej
      opinii.Ten chloptas z Wielkiej Brytanii to byl koszmarny lalus ktory spiewal
      tandetnie Kuba mu dobrze powiedzial ze spiewal jak Jas Fasola.Ala miala
      okropna piosenke ale spiewala ladnie,mysle ze raczej nie ma szans na wygrana.
      Mi sie podobala kandydatka z USA i chlopak z Australii.
      Agnieszka z Michalkiem
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=5884462
      • alexa15 Re: SWIATOWY IDOL!!! 27.12.03, 12:20
        A mi tylko Kuba się podobał! Był szczery i najważniejsze, że nie zmienił się
        tylko dlatego, że to impreza światowa. I za to ogromne brawa!!! Chwalił tych,
        którzy byli dobrzy, a niczyja to wina, że mało było kandydatów do chwalenia.
        Janoszka dała plamę- dała z siebie zrobić małą starą. Jej wygląd był bardzo
        nienaturalny, a jej "dyskusja" z Kubą świadczy tylko o jej wychowaniu i sama
        sobie odjęła bardzo dużo punktów, bo to nie był ani czas ani miejsce do takich
        tekstów. Ale i bez tego nie miałaby większych szans. Dla mnie Kurt jest
        idolem. Pozdrawiam. pa.
    • olenka12 Re: SWIATOWY IDOL!!! 27.12.03, 12:15
      Kuba zbyt chamski, kiepski angielski. Wstyd.
      Poziom konkursu słaby z nielicznymi wyjątkami.
      Ala wybrała nienajlepszą piosenkę chociaż głos ma mocny.
      Najlepszy według mnie był Norweg. Jedyny prawdziwie męski wokal. I chociaż
      brzydal miał coś ujmującego w twarzy.
      • utalia Re: SWIATOWY IDOL!!! 27.12.03, 14:29
        Uwazam ze Kuba mial racje, mowil po polsku! (nie musial po angielsku) i prawde
        szczera, bo co mozna bylo innego powiedziec? Przeciez to byla beznadzieja! Nie
        musimy sie ciagle chowac pod stol i dopasowywac do ogolu i przypodobywac. A Ala
        jak piszecie? sztuczna tandetna stara malutka, niestety bardziej wyglada na
        amerykanski produkt pindy. I na dodatek idiotka wymyslila sobie "pseudonim"
        Alex...... no lepiej nie mogla.... zamiast Alicja to Alex! Najlepszy byl
        Norweg, facet naprawde ma cos w sobie pomijajac super glos a ze nie wyglada jak
        uno-miodzio chlopaczek (jak takich nazywa moj maz) to nawet plus w kontekscie
        tych wszystkich miernot, ktore przynudzaly na czele z Alexsia, choc ona
        dziewusia. Swoja droga zastanawia mnie ten fenomen, ze zostala okrzyknieta taka
        mlodziutka malutka, niedojrzalutka a w koncu 17 letnie panienki i mlodsze
        spiewaja i tu i tam a ona wciaz "ja sem taka mala". Jak napisalam stara-
        malutka.
        • zuzia_i_werka Re: SWIATOWY IDOL!!! 27.12.03, 17:35
          Hehe nie oglądałam na szczęście ale muszę zapamiętac to "uno miodzio
          chłopaczek"smile)) super!
          • kocur_1 Re: SWIATOWY IDOL!!! 27.12.03, 18:14
            ja uważam, że Wojewódzki niektóre teksty jednak mógł sobie darować - na pewno
            nie na miejscu, bo po prostu niezrozumiałe były jego wycieczki do osób z naszej
            sceny politycznej - i te teatralne gesty z krawatem, koszulka z napisem "do
            dupy" sad((((((( jestem nico zdegustowana.
            Ale poziom faktycznie był żenujący (!!!!!!!!!) przecież mieli to być NJALEPSI Z
            NAJLEPSZYCH a to jakaś szmira, publiczka, boysband.
            Podzielam zdanie Kuby W.: "Gdybym był spadkobiercą The Doors, pozwałbym cię do
            sądu", ta wersja "Light my fire" przyprawiła mnier o mdłości - ten człowiek
            wygrał chyba tylko dzięki tamu, że z wyglądu trochę przypominał Robbiego
            Williamsa sad
            Kuba nie był lizusem i miał swoje zdanie - to cenię - chociaż nie do końca w
            tej formie.
            Belg nie podobał mi się - był już jeden Kurt Cobain, i nawet najlepsza powtórka
            to po prostu nie to, jakkolwiek za wybór bez wątpienia mało komercyjny
            podziwiam go.
            Najlepszy był dla mnie Norweg - bez dwóch zdań.
            • kocur_1 Re: SWIATOWY IDOL!!! 27.12.03, 18:25
              Aha,
              i jeszcze: Amerykanka bez wątpienia "ma to coś", głosu jej też nie brakuje -
              ale dla mnie to jeszcze jedna Mariah Carrey (tak się pisze?).

A poziom sędziów innych (Amerykanina np) pozozstawiał także wiele do życzenia:
              1. nazwanie kogoś kretynem (konkretnie Wojewódzkiego) było wyrazem bezsiły w
              stosunku do (a jednak!- inteligentnych), ciętych uwag tegoż;
              2. nazwanie Norwega Hobbitem było czystym chamstwem - czyż jest on winien że
              wygląda jak wygląda?
              3. krytykowanie oceny wydanej przez innych sędziów jest w ogóle nie na miejscu -
              każdy był tam w mniejszym lub większym stopniu subiektywny.
              Faktycznie, Eurowizja. Jestem na nie.
              • dzidecka Re: SWIATOWY IDOL!!! 27.12.03, 20:14
                Podobno na RTL jak puszczali idola to Wojewódzki wygłaszał komentarze po
                angielsku (tak pisza na forum Telewizja).
                Zreszta wg mnie ten Idol powinien nazywać sie Pop-Gej Idol smile)))
                • olenka12 Re: SWIATOWY IDOL!!! 28.12.03, 07:22
                  Ja Idola ogladałam w Australii i Kuba mówił po angielsku a raczej czytał z
                  kartki. Tylko on jedyny. Komentaże szczere bo ten konkurs to szmira ale mnie
                  zdegustowało jego teatralne, aroganckie i narzucające się zachowanie. Pewne
                  gesty i miny mógł sobie darować.
                  Pop - Gej to trafiona nazwa. Gratuluję.
    • karina17 Re: SWIATOWY IDOL!!! 27.12.03, 21:16
      Mnie sie też nie podobało!! Na szczęście nie widziałam wszystkiego..ufff!!!
      Moim faworytem jest Norweg i wcale nie uważam go za brzydala - dla mnie
      wygladał po prostu naturalnie, kjażył mi się z takim słodkim misiem..wink
      Jaśli chodzi o Alę to mogła wybrać bardziej popularną piosenke, bardziej do
      niej pasującą! Zgadzam się też że nie popisała się swoim zachowaniem, mogła
      się "ugryść w język".
      A co do Wojewódzkiego to ociupinkę przeginał ale uważam że przynajmniej był
      szczery!
      A inni jurorzy...szkoda gadać, najbardziej mnie wQ....mnie to że każdy chwalił
      swego,można powiedzieć że wychwalali swoich "idoli" pod niebiosy.
      Jejku a Anglik....DNO!!!! Wykonanie tak super piosenki w ten sposób....można
      się załamać słysząc to!!!

karina mama Pauli
      • rysia_mama_wiktorka Re: SWIATOWY IDOL!!! 28.12.03, 10:27
        Ala sama nie wybierała piosenki, wszystkie piosenki były dobierane przez
        tego "inteligenta" z USA czy jak na początku swojej kairery z W. Brytanii.
        I jak słusznie większość z Was zauważyła, rzeczywiście najbardziej
        fawroryzowani byli chłoptasie typu Boysband, ponieważ jak to powiedział jeden z
        jurorów, to nie jest konkurs tylko śpiewania ale brane jest pod uwagę wszystko,
        czyli wygląd. Ale moim zdaniem poszło to wszystko raczej w stronę tylko i
        wyłącznie wyglądu i marketingu a zabrakło talentów. Dlatego ja osobiście jest
        wdzięczna naszemu polskiemu jury, za to że w Polsce ten program był zupełnie
        inny i że od razy wytępiono wszystkich chłopców a la boysband na początku.
        co do Kuby to i tak nie ma co się stresować, bo jego wypowiedzi wszystkie
        stacje telewizyjne powycinały, tylko na Polsacie były puszczane całe i to po
        polsku. Ale moim zdaniem to one w ogóle nie były chamskie ani wulgarne, po
        prostu mówił co czuje i mu się nie dziwię, bo poziom był żenujący.
        Norweg śpiewjący U2 był super ale wystarczy wejść na stronę amerykańskiego
        idola i zobaczyć kto jest dla nich idolem i załamać się możnasad
    • melassaa Re: SWIATOWY IDOL!!! 28.12.03, 10:20
      Uważam, że Idol to z definicji taki chłoptasiowo-gejowski konkurs i występ
      gościa od Nirvaby był tam bardzo nie na miejscu. Zresztą, moim zdaniem nie
      zaprezentował niczego nowego, ciągle to samo-flejtuchowaty wygląd i ta
      siermiężność... Matko święta, toż nawet Metallica dawno temu obcięła włosy!

Mnie najbardziej podobał się Brytyjczyk. Naturalność, szczerość,
      niekonwencjonalne wykonanie. Co prawda nie zrobił niczego nowego - kilka lat
      temu niejaki Mike Flowers zaśpiewał "Light My
      Fire"
      • melassaa Re: SWIATOWY IDOL!!! 28.12.03, 10:27
        Eeee, sorry - Ala wcisnęła mi entersmile
        A więc Mike Flowers zrobił z tej piosenki cukierkowy pastisz. Will Young
        natomiast zaśpiewał fajny, bujający popowy kawałek. Dla mnie pop nie jest
        niczym złym. Poza tym podobała mi się naturalność Brytyjczyka, jego świeżość
        no i nie ukrywam, że fajny chłopak z niegowink))
        Fajna była też Amerykanka. Taka dziewczyna z sąsiedztwa o głosie divysmile
        Norveg był ok, ale pewnie gdyby nie kontrast wygląd/głos nikt by na niego nie
        zwrócił uwagi.
        Pozdrawiam!
    • kaktus22 Re: SWIATOWY IDOL!!! 29.12.03, 12:16
      Dziewczyny, a kto wygrał??? czy już wiadomo?
      zgadzam się z Wami,że poziom ogólnie b. kiepski, a nasza Alex (tak się teraz
      zowie) stara malutka, kreująca się na zwariowaną wyluzowaną małolatę, na wzór
      kilku nastletnich gwiazd zza oceanu!!!
      • abiela Re: SWIATOWY IDOL!!! 29.12.03, 12:29
        Ja ogladalam w niemieckiej tv i tu pokazali tylko chyba jedna wypowiedz Kuby,
        po wystepie Ali i zadnej pyskowki z nia nie bylo, nie wiem o co chodzi????
        Mowiac szczerze, nie przypominam sobie w jakim jezyku ta wypowiedz byla, ale to
        chyba nieistotne? Przedstawicielka niemieckiego jury jest Angielka a mowila po
        niemiecku. Dodam, ze jej niemiecki nie jest perfekcyjny.
        Jesli chodzi o wystep Ali, to musze powiezdiec, ze ladnie spiewala ale jej
        wyglad???? Moj maz stwierdzil, ze wygladala jak spod latarni. Nie ogladalam
        polskiego Idola wiec nie mialam zadnego jej obrazu i bylam ciekawa, jak wystapi
        ale sie niestety rozczarowalam. Moim faworytem jest Norweg. Mysle, jednak, ze
        wygra Amerykanka - standardowo, ona ma najwieksze szanse na kariere swiatowa.
        Co jeszcze bylo wkurzajace to wypowiedzi jury w stylu: "nie wyglad jest
        najwazniejszy, tylko oceniamy tu glos" po wystepie dziewczyny chyba z Libanu i
        dokladnie odwrotne wypowiedzi po wystepie Norwega.
        Aha, rozwiazanie jest 1 stycznia.

Pozdrawiam
        Ania
    • matusia3 Re: SWIATOWY IDOL!!! 30.12.03, 17:04
      Ala Janosz-żenująca! Piosenka w jej wykonaniu słabiutko wyszła.Nie podoba mi
      się niestety.Nie to,że lubię krytykować,poprostu od początku nie wybrałabym jej
      na idola i juz!
      Kuba Wojewódzki-rzeczywiście dał popalić swoimi komentarzami,ale poziom był
      marny,talentów brak.
      Jedyną godną zainteresowania dziewczyną była Amerykanka.Ona jedna przekonała
      mnie swoim pewnym,silnym,super głosem.Jest moją faworytką.
      Jestem ciekawa,czy moje typowanie się sprawdzi.

Pozdrawiam
      • mamamamamama Re: SWIATOWY IDOL!!! 30.12.03, 19:57
        Musi wygrać przedstawiciel Norwegii...ten chłopak ma to coś tzn. nie to żebym
        miała na jego widok maślane oczy , ale przyznajcie mi , że ma świetny głos i
        takie ciepło i szczerość w oczach...

Pozdrawiam!!

Karolina i Estercia
        • nervusmama Re: SWIATOWY IDOL!!! 30.12.03, 22:34
          mysle ze wojewodzki to przyglup jego teksty byly plytkie i aroganckie a ali nie
          ma co zaszkodzic bo sama zachowala sie jak wariatka dyskutowala robila miny no
          jak dziecko... jest kiepska powinien wygrac koles ktory spiewal ta ostra
          piosenke rockowa mial styl i charakter...
    • edytkus Re: SWIATOWY IDOL!!! 02.01.04, 04:52
      Nigdy wczesniej nie ogladalam zadnego Idola, ale zaabsorbowaly mnie Wasze posty
      i podobny watek na forum Polonii. Tak wiec dzisiaj byl moj pierwszy raz wink W
      USA na poczatku pokazano fragmenty wystepow z zeszlego razu z dwiema
      wypowiedziami krytykow: jedna pozytywna i jedna negatywna (z tego wynika ze
      sedziowie z innych krajow swoja kultura i elokwencja w niczym nie ustepowali
      KW). Z 10min. przypomnienia wszystkich wystepow niewiele mozna bylo
      wywnioskowac. Polscy reprezentanci zrobili na mnie okropne wrazenie.
      Miedzynarodowy sedzia ktory nie zna angielskiego i czyta z kartki? Wstyd do
      entej potegi! Popieracie ich wymiane zdan po polsku. Ja uwazam ze to byl brak
      oglady. W koncu wiekszosc swiata mowi po angielsku (moze co innego gdyby to byl
      show w nieanglojezycznym kraju) uzywajac go jako jezyka uniwersalnego (jasne,
      fajnie by bylo gdyby to byl polski) i wielka niegrzecznoscia bylo odzywanie sie
      w "towarzystwie" w innym jezyku. Jakbyscie sie czuly gdybyscie jako jedyne nie
      wladaly danym jezykiem w grupie? Poza tym dlaczego polskie jury nie docenilo
      Arabki spiewajacej w swoim jezyku skoro mowienie w ojczystym jezyku jest takie
      odwazne?
      Co do Alicji to wygladala okropnie (lata 80 dawno minely, a wlosy mozna bylo
      przyczesac)a juz calkiem sie przerazilam gdy wyszczerzyla zolte zeby w usmiechu
      (fakt, zeby Norwega tez nie byly idealne). I to ma byc wyglad idola, czyli
      kogos do nasladowania? W takim wieku tak zaniedbane zeby?! Zdaje sie ze ona
      byla najmlodsza uczestniczka? Pokazano fragment gdy oznajmiono jej wygrana w
      Polsce, jeju nie ta sama osoba? Wtedy wygladala o niebo lepiej i tamten wyglad
      na pewno dodalby jej punktow w swiatowej edycji.
      Nie wiem czy Norweg wygral zasluzenie ale jego wystep na zakonczenie bardzo mi
      sie podobal, az trudno uwierzyc ze to byl jego glos smile
      Mozliwosci glosowe znam tylko Amerykanki i to poza konkursem. Jestem zaskoczona
      ze nie wygrala (co nie znaczy ze niemile), ale moim zdaniem nie powinna byla
      brac udzialu w konkursie. Amerykanskiego idola wygrala jako amatorka ale do
      swiatowego przystepowala juz jako pro. W USA jej pozycja juz jest ugruntowana,
      teledysk za teledyskiem, wszystkie utwory to hity, znane nazwisko, ludzie od
      glosu, wizazu itp. Jak sadze wziela udzial w konkursie swiatowym zmuszona przez
      kontrakt. Ale miala mine jak nie wygrala!
      NIektore z Was pisza o boysbandach. Hmm, przeciez to jest konkurs na pop idola,
      ten rodzaj muzyki ma najwiecej odbiorcow. Raczej dziwne by bylo zeby swiatowy
      idol spiewal arie operowe? Tak wiec jesli ktos nie lubi popu to program nie
      jest dla niego, nie ma co krytykowac a na drugi raz lepiej sobie odpuscic i
      przelaczyc TV na inny kanal. Mnie sie ogolnie nie podobalo, niemniej szkoda ze
      Polka dostala niskie noty sad
    • w_ania Re: SWIATOWY IDOL!!! 02.01.04, 09:26
      Beznadzieja - wszystko beznadzieja.Najwięcej na nerwach grał mi brytyjczyk
      chłoptaś o gejowskim głosiku.
      Kurt przynajmniej coś pokazał - ładna barwagłosu duże możliwości i wygląd -
      chyba to przewazyło iż wygrał.
      Wojewódzki pokazał jaki z niego prostak piwinien jechać Jacek Cygan on potrafił
      w bardziej wyrafinowany sposób przekazać swoje odczucia - nie chamskie.
      Ala Alex żenada wygląd?? kto jej ten okropny makijaż zrobił i w ogóle te włosy
      jak by dopiero z wyrka wstała. Okropne a do tego piosenka - fatalna nic nie
      pokazała a ma taki super glos o takiej mocy i sile - szkoda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka