Gość: mkol IP: *.chello.pl 30.03.10, 10:30 Jak w Chinach :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiatrakt Euro 2012 w Gdańsku: Organizatorzy chcą przejąć... 30.03.10, 11:30 Hm, to może w ogóle wykwaterować studentów, nie tylko z okazji Euro, korki zawsze są dokuczliwe... Studenci na Madagaskar? :D Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 może wszystkich mieszkańców wykwaterować? 30.03.10, 12:05 Będzie dużo miejsc noclegowych, parkingowych, itp. :) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r No dobrze, ale gdzie będą mieszkać wolontariusze? 30.03.10, 14:14 Skoro studenci mają zwolnić akademiki dla gości i jednocześnie pracować jako wolontariusze, to trzeba jeszcze ustalić, gdzie będą mieszkać. Czyżby głównym źródłem pomysłów ekspertów PL.2012 były "Niezwykłe przygody Barona Münchhausena"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonsjo Re: No dobrze, ale gdzie będą mieszkać wolontariu IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.10, 14:46 można by ich zakwaterować w kanałach lub w miasteczku namiotowym w jakimś parku, wolontariat z wdzięczności za tę łaskę będą oczywiście - z definicji - wykonywać nieodpłatnie, a jak wiadomo student mało je, to i koszta wyżywienia odpadną. w razie jakby co, to niedaleko Gdańska wciąż ośrodek w Stutthofie jest zdaje się całkiem na chodzie więc będą studenci zadowoleeenii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmm akurat w tym pensjonacie IP: *.eti.pg.gda.pl 30.03.10, 17:04 lepiej by było zakwaterować kibiców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Euro 2012 w Gdańsku: Organizatorzy chcą przej IP: *.terminus.pl 30.03.10, 12:05 Może lepiej na Haiti. Komu dzisiaj w Polsce jest potrzebny wykształcony OBYWATEL ??. Taki zapewne zasili liczną rzeszę bezrobotnych, albo znajdzie w GB, pracę "na zmywaku". Obecnie najwyższe szanse na znalezienie pracy w Polsce mają obywatele o najniższych kwalifikacjach zawodowych. Nikt tego już nawet nie ukrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
sportif Re: Euro 2012 w Gdańsku: Organizatorzy chcą przej 30.03.10, 12:44 w UK nie ma tyle zmywaków żeby dla wszystkich chętnych Polaków starczyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Euro 2012 w Gdańsku: Organizatorzy chcą przej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.10, 20:25 wiatrakt dobrze gada. polać mu. też nie lubię korków. ani studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Euro 2012 w Gdańsku: Organizatorzy chcą przejąć... IP: *.terminus.pl 30.03.10, 11:46 "Jasna cholera" mnie bierze jak słyszę o EURO 2012. Po pierwsze, dlaczego z moich podatków, zaciągniętych zobowiązań, które będzie musiał spłacać jeszcze mój wnuk, muszę "fundować" zarobek panu Platiniemu, i jego kolegom ?. Polacy poniosą na tej wątpliwej imprezie same straty. Musimy wybudować ogromne (po imprezie przynoszące straty) stadiony (praktycznie jednorazowego użytku), bo po EURO nikt nie będzie ich w całości eksploatował (bo za wielkie, a społeczeństwo ubogie), trzeba będzie je konserwować, remontować, modernizować, a to niemałe pieniądze. Uważam że nikt rozsądny, poza naszymi "wazeliniarzami", nigdy by się na takę (podobno losowaną) propozycję nie zgodził. Zastanawiam się jeszcze co "wazelina" będzie z tego miała, bo że nic, to nie dam wiary. Ktoś powie że to są miejsca pracy dla budujących, tylko czy "właściciele firm budujących" robią to w "czynie społecznym", czyli za darmo ??. Nie, to i ja, z moich nędznych groszy, muszę za to zapłacić, by "Platini" zarobił. "Budujący" mogą zarabiać na czymś innym, np. na modernizacji i budowie dróg, budująąc mieszkania komunalne (jakże potrzebne), modernizując zestarzałą infrastrukturę, wymieniać dalej..?. To by było z pożytkiem dla nas wszystkich, i na to, jak sądzę, można zaciągać kredyty, ALE DLA PANA "PLATINIEGO"???. JAKI PRAWEM ??. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ew Euro 2012 w Gdańsku: Organizatorzy chcą przejąć... IP: *.aste.pl 30.03.10, 12:41 NIE! Byłam w Poznaniu podczas COP 14, gdzie na 2 tygodnie wykwaterowano studentów wszystkich chyba uczelni, zajęć nie było. I to była KATASTROFA! Szedł sobie taki delegat rządu obcego kraju i wszędzie była cisza (choć środek miasta), nie było imprez (rozkręcają studenci), nie było kogo zapytać o drogę (biznesmeni w autach, studentów w tramwajach brak), knajpy liczyły straty (studenty wyda mało, ale wiernie, delegaci jadali na targach), miasto NIE MIAŁO klimatu. To była bardzo zła decyzja, nie powinna być powtarzana. Pozdr, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cm Euro 2012 w Gdańsku: Organizatorzy chcą przejąć... IP: *.chello.pl 30.03.10, 12:47 W tym Burdelu to już dochodzi do tego, że ludzie którzy chcą się kształcić, muszą ustępować miejsca rozwrzeszczanej hołocie z wymalowanymi ryjami... :/ Dlaczego ciągle w tym kraju buractwo jest na pierwszym miejscu...? Czyżby przez to że to większość? W takim przypadku to ja pi....lę taką demokrację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Endriu Re: Euro 2012 w Gdańsku: Organizatorzy chcą przej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 14:23 Gość portalu: cm napisał(a): > W tym Burdelu to już dochodzi do tego, że ludzie którzy chcą się kształcić, > muszą ustępować miejsca rozwrzeszczanej hołocie z wymalowanymi ryjami... :/ > Dlaczego ciągle w tym kraju buractwo jest na pierwszym miejscu...? Czyżby > przez to że to większość? W takim przypadku to ja pi....lę taką demokrację... pomalowane twarze to akuratnie najmniejszy problem www.youtube.com/watch?v=-pOR10By4zw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shin Euro 2012 w Gdańsku: Organizatorzy chcą przejąć... IP: *.icpnet.pl 30.03.10, 12:55 Ale bzdura. Wywalić z miasta jeszcze? Chyba ich pogięło. Jasne, w Poznaniu zrobili nam wolne i wywalili ludzi z akademików, ale przecież na Euro wszyscy będą chcieli zostać. Na szczycie klimatycznym też bano się korków i tłumów ludzi - a okazało się, że gdy studenckie miasto Poznań opuścili wszyscy studenci, ulice ziały pustkami, puby były ciche i luźne a miasto ogólnie stało się martwe. Nie wiem jak bardzo studencki jest Gdańsk, ale w Poznaniu wywalenie studentów musi oznaczać duże straty ;P A w ogóle na czym miałaby polegać ta propozycja, aby miasto opuścić? Sprawdzać to będą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wietke no to po 10000 za wynajem na 2 tygodnie IP: *.chello.pl 30.03.10, 13:05 przecież to absurd na skalę europejską pewnie cała europa już się śmieje z Polski -To że dali dupy z organizacją za którą się biorą dopiero na samym końcu-ha hahaah No to mają problem -niech lepiej zakupią 10000 domków holenderskich albo niech zrobią może bezrobocie spadnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wietke nie wiem co ważniejsze studenci czy EURO IP: *.chello.pl 30.03.10, 13:07 TO MOŻE NIECH PRZEŁOŻĄ EURO O MIESIĄC PÓŻNIEJ CHYBA BĘDZIE LEPIEJ BO SIĘ MOŻE Z DROGAMI SZYBCIEJ WYROBIĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cud Tuska point! IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.10, 14:49 1o/1o - hehehe xDD Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Euro 2012 w Gdańsku: Organizatorzy chcą przejąć... 30.03.10, 13:09 He, he jakie to piekne ! Studenciaki won bo Panowie Kibolowie przyjechali !! Genialny pomysl, jakas nagroda sie nalezy, od studentow naturalnie. PS Czy juz przygotowano tez jakies ustronne miejsca na stosowne ustawki ? Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski_1983 Skandal 30.03.10, 13:19 Skandalem jest, że kibic ważniejszy jest od studenta. Ktoś chyba bardzo chce pokazać młodym, kształcącym się (a więc w perspektywie kilku lat: wykształconym) Polakom, że we własnym kraju nic nie znaczą. Ale niech się wtedy nie dziwi, że młodzi, wykształceni Polacy wybierają życie za granicą. Ciekaw jestem, jak rząd poradzi sobie z budowaniem nowoczesnej gospodarki w oparciu o kibiców, gdy studenci wyjadą na Wyspy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krociechj Fantazja patriotów z szabelkami IP: 195.74.91.* 30.03.10, 13:28 jak zwykle cenę płaci kto inni niż "Kocham Cię Polsko"-platformersopisowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Gdańsk: Organizatorzy Euro 2012 chcą przejąć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.10, 13:41 Olek, Olek za to Euro ja cie p... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Euro 2012 w Gdańsku: Organizatorzy chcą przejąć... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.10, 13:41 A mi to przypomina Igrzyska Olimpijskie w Moskwie 1980 r.,kiedy to władza wydała prikaz opuszczenia miasta na czas igrzysk i nie chodziło tu tylko o studentów...Jak widzicie historia lubi się powtarzać..Ale pomysł sam w sobie jest już poroniony.Gratulacje pomysłodawcom!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusia Oglądajcie niezależną telewizję na You Tube-TVG-9 IP: *.chello.pl 30.03.10, 14:03 www.youtube.com/watch?v=HE8SK6D-DQE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123_U Euro 2012 w Gdańsku IP: *.cgsa.com.pl 30.03.10, 14:15 A może pokazać, że jesteśmy gościnni? I nie wściekać się na tę propozycję tylko z tego powodu, że to nie mój pomysł? Jak do mnie przyjeżdżają goście z daleka, to oddaję im do dyspozycji wszystko co najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Euro 2012 w Gdańsku 30.03.10, 16:51 Gość portalu: 123_U napisał(a): > A może pokazać, że jesteśmy gościnni? I nie wściekać się na tę propozycję > tylko z tego powodu, że to nie mój pomysł? **************************** Niech więc pomysłodawcy udostępnią własne mieszkania, a sami mieszkają pod mostem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator do tego usuną bezdomnych i żebraków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.10, 14:16 i będzie "cacy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosomak Euro 2012 w Gdańsku: NIE, prosze zrezygnowac. IP: 85.19.195.* 30.03.10, 14:20 Jezeli organizatorzy EU2012 mysla ze po miesiacu Studenci beda mogli wrocic do akademikow to sie myla, nie wiem czy po obecnosci kiboli beda sie jeszcze nadawaly do uzytku.Jezeli nie potraficie zorganizowac Euro to zrezygnujcie.Banda idiotow! Precz z Gdanska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty protestujący Euro 2012 w Gdańsku: Organizatorzy chcą przejąć... IP: *.imgw.pl 30.03.10, 14:22 Po co te lamenty. To wcale nie jakiś dziwny pomysł tak samo było w Portugali i studenci tam to popierali a u nas jak zwykle wszystko na nie . W naszym kraju wszystkie pomysły nawet bez podania logicznego powodu sie torpeduje.Swoja drogą zamiest protestów dogadać się w sprawie budowy nowych akademików. Podczas euro były by na potrzeby kibiców a następnie przez lata dla studentów .Tki to było w Portugali wiem bo właśnie w takim akademiku mieszkałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Ke odszkodowania dla studentow IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.10, 14:25 Jesli do tego dojdzie POLSKA bedzie musiala wyplacic odszkodowania nie mozna nikogo wyrzucac z miasta ja sobie tez nie zycze zeby politycy byli w miescie w dniach ktore odbywaja sie mistrzostwa oni korkuja drogi,bylo by luzniej bez politykow pozatym moze niedlugo napisza ze szpitalne lozka beda dla kibicow he he zenada Polska zaplaci pozniej odszkodowania jesli dowie sie o tym Komisja Europejksa Odpowiedz Link Zgłoś
kim-lan-san Re: Gdańsk: Organizatorzy Euro 2012 chcą przejąć 30.03.10, 14:41 Lokatorów czynszówek można na jakiś czas wysiedlić, albo przynajmniej zagęścić. Będzie lato, ciepło na dworze, można im dać karimatki, niech idą spać na plażę. Gość w dom bóg w dom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prive2 Euro 2012 w Gdańsku: Organizatorzy chcą przejąć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 15:23 Dlaczego tylko studentów? Usuńmy również mieszkańców Gdańska! Zróbmy mecze tylko dla przyjezdnych! Ciekawe co też jeszcze wymyślą organizatorzy tego turnieju? Czy ktoś przedstawił mieszkańcom Trójmiasta bilans kosztów i przychodów (zysków i strat) począwszy od nakładów na wybudowanie i utrzymanie gigantycznego stadionu, po usuwanie zniszczeń wyrządzonych przez grupy rozwydrzonych "kiboli"? Czy władze Gdańska wyliczyły to wszystko? Jeżeli tak - to proszę je przedstawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hi-polit Euro 2012 w Gdańsku:Wyczarterować hotele pływające IP: *.chello.pl 30.03.10, 15:58 Już wielokrotnie pisałem o możliwości sprowadzenia do Gdańska, Gdyni i Sopotu na okres ME 2012 statków turystycznych i pływających hoteli. Jak dotąd nie spotkałem komentarzy organizatorów co do zasadności ewentualnego skorzystania z takich możliwości. Trójmiasto w przeciwieństwie do innych miast w Polsce ma tę przewagę jako handicape także dla organizacji półfinałów. Chętnie usłyszałbym odpowiedź co o tym pomyśle sądzą organizatorzy! Niewykluczone,że miasta jeszcze na tym pomyśle zarobią, a hotele trzeba budować sukcesywnie w miarę stale narastajających potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baltazar Re: Euro 2012 w Gdańsku:Wyczarterować hotele pływ IP: 87.250.185.* 30.03.10, 19:00 Panie Hipolicie. Luksusowe statki są niepotrzebne. Wystarczą czterogwiazdkowe hotele Hanza Hilton itp. Problemem są tanie miejsca dla pijanych kiboli, których renowacji po dewastacji nie będzie zbyt droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYkibol Euro 2012 w Gdańsku: Organizatorzy chcą przejąć... IP: *.solidarnosc.org.pl 30.03.10, 16:00 niech śpią w budyniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baltazar Euro 2012 w Gdańsku: Organizatorzy chcą przejąć... IP: 87.250.185.* 30.03.10, 18:50 Proponuje areszt i więzienie na 3-maja przeznaczyć dla kibiców. Pensjonariuszom dać amnestię albo urlop a kibiców wsadzi tam gdzie jest ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikki Euro 2012 w Gdańsku: Organizatorzy chcą przejąć... IP: *.chello.pl 30.03.10, 22:36 a może mieszkańców też wysiedlić, bo stwarzają korki ? na prawde genialne pomysły mają... Odpowiedz Link Zgłoś