Dodaj do ulubionych

Zjazd "Solidarności" w 30 rocznicę powstania zw...

30.08.10, 12:42
Pokażcie mi kraj na świecie, w którym człowiek, który sprzedawał innych za
pieniądze, np. Kaziemierza Szołocha, dostępuje takich zaszczytów jak Bolesław?
To bydlę rynsztokiem powinno być gnane sękatym kijem.
Co tak cicho o niedawnych zeznaniach byłego SBeka na procesie Wyszkowskiego?
Obserwuj wątek
    • Gość: były "S" Re: Zjazd "Solidarności" w 30 rocznicę powstania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 15:04
      Przeczytaj oświadczenie byłego SBka:

Ja, niżej podpisany Edward Graczyk, mając na uwadze zgłaszane publicznie zarzuty
      wobec Lecha Wałęsy o jego rzekomą agenturalną przeszłość oświadczam co następuje:

1. Jako pracownik służb kontrwywiadu PRL zostałem skierowany do Gdańska w celu
      monitorowania bezpieczeństwa państwa w związku z zajściami w grudniu 1970 r.
      Zlecono mi ocenę postępowania i potencjalnego zagrożenia ze strony czynników
      zewnętrznych oraz skoncentrowanie uwagi na liderów protestów robotniczych, w tym
      na osobie Lecha Wałęsy.
      2. W trakcie realizacji tych zleconych mi zadań, w ścisłej współpracy z innymi
      organami PRL, przeprowadzałem przesłuchania liderów protestów, protestów tym
      Lecha Wałęsy jako uczestnika i przywódcę zajść.
      3. Wszystkie rozmowy z Lechem Wałęsą były przesłuchaniami w czasie których był
      on poddawany oczywiście presji właściwej dla tej formy wywiadowczej.
      4. Nigdy nie uzyskałem od Lecha Wałęsy żadnej deklaracji współpracy z organami
      bezpieczeństwa PRL, ani nigdy w czasie tych rozmów czy przesłuchań nie było mowy
      o werbunku Lecha Wałęsy do współpracy z organami PRL.
      5. Zaprzeczam kategorycznie twierdzeniu, abym był tą osobą, która zwerbowała
      Lecha Wałęsę.
      6. Według mojej wiedzy operacyjnej, żaden inny pracownik organów bezpieczeństwa
      PRL nie uzyskał od Lecha Wałęsy zgody lub deklaracji współpracy agenturalnej czy
      jakiejkolwiek innej z organami PRL, gdyż fakt taki byłby mi natychmiast znany,
      jako informacja niezbędna w pracy wywiadowczej.
      7. Jednoznacznie stwierdzam, że Lech Wałęsa nie sporządzał na moje ani innych
      organów PRL zlecenie żadnych relacji ani informacji na piśmie.
      8. Z treści przesłuchań Lecha Wałęsy nie wynikała żadna możliwość pokrzywdzenia
      ani zagrożenia dla osób trzecich.
      9. Wobec braku jakiejkolwiek deklaracji współpracy z organami PRL wykluczone
      jest, abym przekazywał Lechowi Wałęsie środki finansowe jako wynagrodzenie, czy
      zwrot kosztów podróży, skoro przesłuchania odbywały się w mieście jego
      zamieszkania tj. w Gdańsku, a zwrot kosztów należał się tylko w razie dojazdu z
      innej miejscowości.
      10. Potwierdziłem w swoich upublicznionych zeznaniach wiarygodność dokumentu
      kwitującego przekazanie pieniędzy, sygnowane podpisem „Bolek”, co oznaczało w
      praktyce służb PRL, że środki zostały przeznaczone na sprawę o kryptonimie
      „Bolek”, a wydatkowanie potwierdzone zostało podpisem wykonanym przeze mnie lub
      innego pracownika służb PRL za pomocą tego kryptonimu.
      11. Lech Wałęsa osobiście, własnoręcznie, ani w żaden inny sposób nie
      potwierdzał przyjęcia ode mnie żadnych środków finansowych, gdyż nigdy nie
      nastąpiło wręczenie mu takich środków.
      12. Standardową praktyką działania organów bezpieczeństwa PRL było przypisanie
      do akcji rozpracowywania danej osoby, w tym przypadku Lecha Wałęsy, konkretnego
      kryptonimu bez wiedzy ani zgody tej osoby. Kryptonimem „Bolek” zostały nazwane w
      dokumentacji organów PRL wszystkie działania wobec danej osoby, w tym podsłuchy
      w zakładzie pracy, na łącznicy telefonicznej, podsłuch w siedzibie związku
      zawodowego kierowanego przez Lecha Wałęsę i podsłuch na telefon domowy.
      13. Istniejące pokwitowania przekazania środków finansowych nie są więc
      pokwitowaniami odebrania ich przez osobę poddaną rozpracowaniu, a stanowią
      potwierdzenie poniesienia kosztów aranżacyjnych prowadzenia sprawy o danym
      kryptonimie rozliczeniach wewnętrznych organów PRL.
      / z port. WP/ Podpisano: Edward Graczyk
      • Gość: Aa Re: Zjazd "Solidarności" w 30 rocznicę powstania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 15:37
        Sensacyjne oświadczenie w sprawie Lecha Wałęsy
        Wirtualna Polska otrzymała oświadczenie Edwarda Graczyka, pracownika
        służb kontrwywiadu PRL, który był oddelegowany do Gdańska w celu
        monitorowania bezpieczeństwa z związku z zajściami w grudniu 1970 r. na
        Wybrzeżu. Graczyk w swoim oświadczeniu stwierdza, że Lech Wałęsa nie sporządzał
        żadnych relacji, ani nie otrzymywał żadnych środków
        finansowych ani z tytułu wezwań na przesłuchania, ani jako zwrotu
        kosztów podróży.

Czytaj dalej: wiadomosci.wp.pl/wid,10651197,wiadomosc.html
    • Gość: Gdynianin Zjazd "Solidarności" w 30 rocznicę powstania zw... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 15:46
      Działacze: pasożyt pasożyta pasożytem pogania.... Dla dobra robotników oczywiście!
    • Gość: Rav Zjazd "Solidarności" w 30 rocznicę powstania zw... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 17:23
      Ale wiochę odstawia ta Solidarność przy przemówieniu Tuska - jakieś gwizdy i
      pokrzykiwania. Trudno o bardziej dobitne świadectwo upadku dawnej Solidarności.
      • Gość: szczurek uśmiechnij się jesteś w Gdyni ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 01:20
        to jest solidarność w Gdyni

• Gość: emeryt Zjazd "Solidarności": gwizdy, brawa, emocje IP: *.magma-net.pl 30.08.10, 19:17
      Czego się Pan Tusk spodziewał-oklasków-za to co zrobił za 30 lat z
      Polską.Tą bandę oszustów i złodziei należałoby pogonić w diabły razem
      klerem,który zgarnia 10mld złoty z krwawicy robotników.HAŃBA HAŃBA
      HAŃBA!!!!!!!!!!
      • Gość: racjonalista Re: Zjazd "Solidarności": gwizdy, brawa, emocje IP: *.chello.pl 30.08.10, 20:53
        trzeba się było uczyć, robol jest od pracy fizycznej, a ludzie
        wykształceni od pokazywanie co robol ma zrobić i za to dostają
        pieniądze. Trzeba było zrobić porządek z tą S... jak tylko powstala,
        teraz niestety musimy znosić takich ludzi jak Jarosła K i jemu
        podobni ludzie
        • Gość: kosmo z bagien Re: Zjazd "Solidarności": gwizdy, brawa, emocje IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 30.08.10, 23:02
          wykształcenie czasem nie idzie w parze z poziomem kultury. Tobie brak
          wykształcenia i kultury.
      • Gość: treneresbykow Re: Zjazd "Solidarności": gwizdy, brawa, emocje IP: *.pools.arcor-ip.net 31.08.10, 14:04
        Emerycie, dobrze robia w pewnym wieku krzyzowki i rozrywki mozgowo-
        komorkowe i preparaty ginko. Gry onanistyczne i dopalacze nalezy
        niestety radykalnie odstawic.
    • Gość: kama Zjazd "Solidarności": gwizdy, brawa, emocje IP: 91.192.78.* 30.08.10, 19:17
      Wybierałam sie jutro do stoczni, na fajewerki. Ale chyba nie pójdę
      bo tam też kacze przydupasy odwalą jakąś polityczną hucpę.
      Trzeba było wygrać wybory kacze dupki!
    • Gość: wojtini Zjazd "Solidarności": gwizdy, brawa, emocje IP: *.toya.net.pl 30.08.10, 19:17
      Brawo Pani Henryka przynajmniej powiedziała to co jej i innym ludziom
      leżało na wątrobie już od dłuższego czasu
      • Gość: Rav Re: Zjazd "Solidarności": gwizdy, brawa, emocje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 21:23
        Rzeczywiście, muszę przyznać, że o ile nie lubię krzykaczy to dla Pani Henryki -
        szacunek!
    • Gość: Piotr Zjazd "Solidarności": gwizdy, brawa, emocje IP: *.chelmnet.pl 30.08.10, 20:02
      Henryka Krzywonos - tylko szacunek i wręcz podziw! BRAVO!
    • Gość: Urszula P. z Gdyni Zjazd "Solidarności": gwizdy, brawa, emocje IP: 81.190.13.* 30.08.10, 20:16
      Wstyd mi za te 30 lat związków zawodowych "Solidarność" do których
      nigdy nie należałam (widziałam kto do tych związków się zapisywał:
      obiboki ale również ludzie którzy liczyli na lepsze jutro). A dziś
      po 30 latach zjazd Solidarności powinien odbyć się na terenach
      gdyńskiej stoczni , są puste a rozległe tereny akurat na taką
      imprezę a towarzyszyć im powinni stoczniowcy , którzy dziś są bez
      pracy i widoków na przyszłość. Hala , która została wybudowana
      między innymi z podatków Gdynian ma im służyć a nie tym , którzy
      przyczynili się do upadku zakładów pracy i likwidacji miejsc pracy.
      Na tym zjeździe zasiadają Ci , którzy się na tych robolach wypaśli
      (patrz p.p. Śniadek, Tusk, Borowczak, Kaczyński i tym podobni). Dla
      Pana Szczurka to kampania wyborcza również za moje pieniądze. Ale
      oczywiście ten naród znowu pokarze "klasę" i wybierze tych co im
      zlikwidowali miejsca pracy. A popatrzcie jak się wszyscy wyżarli ,
      byli szczupli a teraz wypasieni (Śniadek i inni). Miasto też nic nie
      zrobiło dla stoczniowców .Pamiętajcie o tych co zlikwidowali lub
      jutro zlikwidują miejsce pracy przy wyborach na prezydenta miasta i
      radnych miejskich i wojewódzkich. Życzę myślenia i trafnych wyborów.
    • Gość: mz Re: Zjazd "Solidarności" w 30 rocznicę powstania IP: *.chello.pl 30.08.10, 20:41
      Zamilcz chamie.Butów mu lizać niegodnyś.
      • Gość: burro Re: Zjazd "Solidarności" w 30 rocznicę powstania IP: 85.222.116.* 31.08.10, 11:06
        Sienkiewicza za dużo się naczytałeś i teraz ci się odbija:)
    • venus99 Re: Zjazd "Solidarności" w 30 rocznicę powstania 30.08.10, 20:57
      no i co kłamczuchu?
    • Gość: wtedy_14_latek Brawo Henryka IP: *.chello.pl 30.08.10, 21:31
      Dzięki takiej osobie jak Pani wiem, że prawdziwa Solidarność jeszcze
      nie umarła. Życzę dużo szczęścia.
      • niedowiary77 Solidarność to koń trojański ??? 31.08.10, 11:58
        Solidarność
        to koń trojański wprowadzony do Polski
    • Gość: forumowiczka stara babajaga IP: *.nwrk.east.verizon.net 30.08.10, 23:17
      ta Krzywonos napewno po dwa zlote obiady sobie gotuje,taka wypasiona-
      ponad 100 kg wagi kaszalot z Komitetu Poparcia Komuruskiego:-)))
      wszystko zawsze jest zaprogramowane.

Na poczcie sprzedaja kanalje na znaczkach po 3.75 zl za sztuke...
      • Gość: jerry Re: co ty, jaka babajaga, ikona eurokolhozu IP: *.pools.arcor-ip.net 31.08.10, 09:47
        Jeszcze przed Smolenskiem pokazywali w germanii i osciennych landach
        monataze reportaze, co mozna bylo sie wzruszyc i posikac. Teraz
        bolek na bahamy, pani Anna w kosmosie a krzywynos rzadzi. Ciekawe
        kiedy sie przeje i przepije.:)
        • Gość: gość Re: co ty, jaka babajaga, ikona eurokolhozu IP: *.olsztyn.mm.pl 31.08.10, 15:00
          gościu jerry, chamstwo
    • remo29 Zjazd "Solidarności": gwizdy, brawa, emocje 31.08.10, 00:15
      Pod jednym względem ten zjazd był wyjątkowy: odbył się po równi pochyłej...
    • Gość: Filip Stankiewicz Tusk, Krzywynos, Komorowski - kompromitacja IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.10, 00:45
      Likwidatorzy stoczni z PO przyjeżdżają do "Solidarności" i ją obrażają.
      Porównanie Donalda Tuska - "Solidarności" dziś i kiedyś ma niewiele wspólnego
      z rzeczywistością (wtedy idealna, teraz brzydka, bo nie lubi nieudolnego
      rządu) - co stwierdził choćby historyk Antoni Dudek. W 1981 roku w
      Solidarności byli prawie wszyscy przeciwnicy komunizmu, dlatego było to 10
      milionów ludzi. W 1989 roku to było już tylko półtora miliona ludzi, bo
      zadania związku zawodowego były znacznie mniejsze, pojawiła się też
      konkurencja ze strony innych związków, do dziś powstało ich kilkadziesiąt.

Przemowa Pani Henryki Krzywonos po wystąpieniu Jarosława Kaczyńskiego wydaje
      się, że była wyreżyserowana - nie odnosiła się do słów byłego premiera RP, a
      Pani Krzywynos była w komitecie honorowym kandydata na prezydenta
      Komorowskiego
      www.dziennikbaltycki.pl/stronaglowna/265805,gdansk-powstal-komitet-poparcia-komorowskiego,id,t.html
      . Pani Krzywonos mówiła o jakimś skłócaniu ludzi, tymczasem Jarosław Kaczyński
      mówił, aby władza mówiła społeczeństwu prawdę, aby nie manipulować, nie
      zmieniać znaczenia słów - taki apel jest potrzebny patrząc na informacje władz
      o deficycie budżetu, o inwestorze mającym kupić zlikwidowane stocznie i wiele
      innych przykładów.

Pani Henryka samowolnie zaczęła przemawiać, nie było tego w programie, nie
      konsultowała, nie uzgadniała tego z organizatorami zjazdu - tymczasem po
      wystąpieniu Donalda Tuska również było wielu chętnych do odpowiedzi szefowi
      PO, gdyby każdy powiedział mu kilka słów do słuchu, to ci zachwycający się jej
      wtargnięciem na podest i nieskładną wypowiedzią inaczej by mówili.

Komorowski dźwigi zlikwidowanej przez PO stoczni Szczecin uznał za symbol
      wolności i nadziei, jaką jest Statua Wolności w USA. Tymczasem jest to symbol
      upadku, ewentualnie uległości rządu Tuska wobec UE. Oszalał?
    • Gość: student Zjazd "Solidarności": gwizdy, brawa, emocje IP: *.chello.pl 31.08.10, 02:20
      a ja powiem tak, jeszcze 3 lata, skończę się kształcić za wasze pieniądze i
      uciekam z tego kanału zwanego powszechnie Polska. Wstyd mi za was "mali" ludzi
      i cała reszta. Zaorać i sól rozsypać.
    • januszhalinasopot2 Zjazd "Solidarności": gwizdy, brawa, emocje 31.08.10, 08:09
      "Solidarność" nigdy nie była związkiem zawodowym.Opozycjoniści działacze
      "solidarności" od początku działania walczyli o władzę dla siebie i swoich
      bliskich.Nepotyzm i prywatyzacja doprowadziły do upadku
      przemysłu a wszechwładza kleru i wsparcie nowego "wielkiego brata" dopełniły
      zbrodni.Byłem delegatem do "M.K.S" po trzydziestu latach pozostał wstyd.
    • jumanji_7 Zjazd "Solidarności": komu i na co to potrzebne ? 31.08.10, 11:49
      Jaki jest sens tego typu spędy organizować, chyba tylko po to, by ośmieszać
      cały nasz Naród na arenie międzynarodowej ?

Osobiście, to bardzo wstyd było mi to oglądać, jeszcze dzisiaj czuję
      przeogromny niesmak !
    • Gość: matkapolka Zjazd "Solidarności": gwizdy, brawa, emocje IP: *.rev.masterkom.pl 31.08.10, 11:58
      Bogu dziękuje że dożyłam czasu
      • niedowiary77 Re: Zjazd "Solidarności": gwizdy, brawa, emocje 31.08.10, 12:00
        Gość portalu: matkapolka napisał(a):

> Bogu dziękuje że dożyłam czasu

Jakiego,
        niepewnego ?
    • Gość: gość Re: Zjazd "Solidarności" w 30 rocznicę powstania IP: *.olsztyn.mm.pl 31.08.10, 14:57
      obsesje wykańczają, człowieku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka