Gość: doświadczona podob Re: Ojciec skazany za głośne zabawy dzieci IP: *.se.put.poznan.pl 20.05.04, 15:25 Sądy Grodzkie to wielka kpina. Trafiają tam sprawy, które są wymuszane przez stronę skarżącą (często policję lub w koneksji z policją). Sama doświadczyłam tego, kiedy policja ze Świnoujścia ( ja z Wielkopolski) wymuszała w sposób nachalny na mnie mandat a ja odmówiłam jego zapłaty to po 1/2 roku dostałam wezwanie do sądu grodzkiego. Tam zaś na rozprawie sędzia w jednej osobie, po naradzie ze sobą! oświadczył, że policja nie kłamie! i nie ma powodu kłamać! a ja mam załacić grzywne 100 zł (mandat był na 250 zł) i oczywiście pokryc koszty sądowe. Mimo iż sprawa była ewidentna że policja nie ma racji, można to było sprawdzić na miejscu gdzie było zdarzenie to i tak policja miała rację. Ktoś przecież musi pokryć koszty sądowe, a ponieważ robi to przegrany - to nie może to być policja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Ojciec skazany za głośne zabawy dzieci IP: *.volkswagen.de 20.05.04, 16:01 Brawo! Jaki jest koń każdy widzi. Dla mnie to rewelacja......., ale podobno praca od podstaw przynosi największe korzyści? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość też mam sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 16:21 Też mam sąsiada starego ubeka i też mu wszystko przeszkadza, np. to że pies szczeka. Co się dziwić, pies szczeka, dzieci biegają i płaczą, koty miauczą a ludzie... no właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McGoo Re: też mam sąsiada IP: *.gazeta.pl 20.05.04, 16:54 A co zrobic jak 20 letnie "dziecko" napierdziela bratem o sciane po godzinie 22 - kopie psa i puszcza hiphop na maxa o godzinie 1 w nocy ? - co zrobic gdy policja wzrusza ramionami ? a jego wlasna matka chodzi bokami zeby nikomu nie patrzec w oczy ? - co zrobic z takim dzieckiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karoli Re: Ojciec skazany za głośne zabawy dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 16:57 Ja tam wierzę ze dzieci mogą wykończyć. Sama miałam wątpliwą przyjemność mieszkać kiedyś "pod" rodziną, której dzieci nie dawały mi nawet oglądać TV z przeciętnym naglośnieniem. Dzieki Bogu się wyprowadziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KS Re: Ojciec skazany.. IP: *.client.comcast.net 20.05.04, 17:10 To niech ci poszkodowani panstwo pojada sobie do Ameryki i posluchaja jak tam bawia sie dzieci. Z pewnoscia szybko dorobiliby sie milionow przy wspolpracy z polskim sadem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ArNi Re: Ojciec skazany za głośne zabawy dzieci IP: *.chello.pl 20.05.04, 23:13 Nie to skandal sami pewnie jak byli dziećmi to leżeli aż urosną aby nie deptać podłogi. A narzeka się że sądy grockie są zawalone sprawami????? Odpowiedz Link Zgłoś
les1 Re: Ojciec skazany za głośne zabawy dzieci 21.05.04, 21:33 Wcale nie wierze w to co przeczytalem ! Mieli to - prawdopodobnie - umiescic 1-go Kwietnia ale tyle virusow lata po ich kompach, ze wypadlo z opozniemiem ! ? Ale kit wciska ta "gazeta" !!! les1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madziara Re: Ojciec skazany za głośne zabawy dzieci IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 24.05.04, 13:37 Raz skazują rodziców za kneblowanie dziei i wiązanie do kaloryfera a innym razem każą dzieci wiązac do kaloryfera. LUDZIE zdecydujcie sia co robic z tymi dziećmi bo albo w jedną strone albo w drugą. A może tak pediatra powinien do 10 roku zycia kazdemmu dziecku przepisywać relanium 5 aby były grzeczne ospałe i ciche ??? Póki co proponuje państwu stoperki do uszu. Prosze wysokiego sadu i organów państwowych o szybkie postaniwienie w sprawie tych dzieci bo mam dwójke 2 latków i nie wiem co robić, moze lepiej póki co w piwnicy zamknąc ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Ojciec skazany za głośne zabawy dzieci IP: *.ely.pg.gda.pl 24.05.04, 15:14 Problem polega na tym, ze niektorzy rodzice przyjmuja tzw. bezstresowy model wychowania,czyli gowniarzowi wolno wszystko.Bron Boze klapa w tylek bo to przeciez znecanie sie nad dzieckiem.Tylko ze zaczyna sie wlasnie od takich malych rzeczy,jak krzyki i rozrabianie, a potem wyrasta rozwydrzony maly cham- egoista,przeswiadczony o wlasnej bezkarnosci i doskonalosci.Z chamstwem trzeba walczyc,a skoro rodzice nie potrafia sobie poradzic z wlasnym dzieckiem,to tym gorzej o nich swiadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Ojciec skazany za głośne zabawy dzieci 24.05.04, 15:57 Gość portalu: Madziara napisał(a): > Raz skazują rodziców za kneblowanie dziei i wiązanie do kaloryfera a innym > razem każą dzieci wiązac do kaloryfera. Kto tak każe? Zdrów jesteś? > Prosze wysokiego sadu i organów państwowych o szybkie postaniwienie w sprawie > tych dzieci bo mam dwójke 2 latków i nie wiem co robić, moze lepiej póki co w > piwnicy zamknąc ??? Czy przy pomocy tych dzieci znęcasz się złośliwie nad sąsiadami? Nie? To nie masz się czego bać. Odpowiedz Link Zgłoś