Dodaj do ulubionych

Pożar w stoczni. Trwa dogaszanie, miliony euro ...

IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.12, 08:15
Szkoda.

Ktoś robił coś fajnego, związanego z morzem, i nawet jeśli wszystko było ubezpieczone, a wypłata będzie sprawna - to i tak są mocno w plecy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sylwia Re: Pożar w stoczni. Trwa dogaszanie, miliony eur IP: *.range86-139.btcentralplus.com 20.01.12, 08:39
      Robił coś fajnego? Francuz który żeruje na Polakach... To jest fajne?
      Na pewno szkoda pracowników, którzy teraz stracą pracę, ale nie właściciela tej firmy. Mój mąż pracował w tej stoczni i wiem, że warunki pracy, płacy i podejście do pracowników było tam karygodne. Tylko wyzysk pracowników. Firma nastawiona na szybki i wielki zysk kosztem pracowników.
      • Gość: Maciej Re: Pożar w stoczni. Trwa dogaszanie, miliony eur IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.12, 09:06
        Gość portalu: Sylwia napisał(a):

> Robił coś fajnego? Francuz który żeruje na Polakach... To jest fajne?
        > Na pewno szkoda pracowników, którzy teraz stracą pracę, ale nie właściciela tej
        > firmy. Mój mąż pracował w tej stoczni i wiem, że warunki pracy, płacy i podejś
        > cie do pracowników było tam karygodne. Tylko wyzysk pracowników. Firma nastawio
        > na na szybki i wielki zysk kosztem pracowników.

Francuz żeruje? On dał zajęcie polskim obibokom. Sciągnął ich spod budki z piwem włącznie z twoim starym.
        • tomek_3m Re: Pożar w stoczni. Trwa dogaszanie, miliony eur 20.01.12, 10:18
          Troll harder synek.

Sam też jestem zdania że francuzy żerują na polskich pracownikach i niestety nie są jedynyą narodowością, która otwiera w naszym kraju centra pod tytułem "low cost". Sam dostałem pracę w takim miejscu, z czego wcale dumny nie jestem i żałuję, że wcześniej nie podjąłem decyzji o zmianie roboty.
        • Gość: Jestes chamem!!! Re: Pożar w stoczni. Trwa dogaszanie, miliony eur IP: *.range86-139.btcentralplus.com 20.01.12, 10:38
          Nie bede z toba wchodzic w dyskusje... bo jestes sam starym prostakiem i w dodatku spod budki z piwem. Nie dorastasz mojemu mezowi do piet!!!! Idz sie dalej ponizac za kromke chleba!!! a raczej za puszke piwa!!!
          • Gość: Sylwia Re: Pożar w stoczni. Trwa dogaszanie, miliony eur IP: *.range86-139.btcentralplus.com 20.01.12, 10:40
            Jestem chamem!!! itd. To było oczywiście do "Macieja"
      • Gość: klm Re: Pożar w stoczni. Trwa dogaszanie, miliony eur IP: *.tktelekom.pl 20.01.12, 12:16
        A ci Polacy pracowali tam przymusowo? Mogli pójść do pracy u Polaka, gdzie i pensja byłaby wyższa i warunki pracy lepsze.
        • Gość: Sylwia Re: Pożar w stoczni. Trwa dogaszanie, miliony eur IP: *.range86-139.btcentralplus.com 20.01.12, 14:49
          I wlasnie do twojej wiadomosci... mój mąż pracuje w stoczni jachtowej, gdzie pracownika traktuje sie podmiotowo a nie przedmiotowo. Zamiast 12zl/h zarabia 16GBP/h... Rachunek wiec jest prosty. Nie rozumiem dlaczego my Polacy mamy byc wdzieczni za to, ze jestesmy "murzynami" Europy. Dlaczego w krajach Europy Zachodniej pracodawcy potrafia godnie pracownika wynagradzac, tylko w Polsce na wynagrodzenia pracownikow zawsze brakuje. Niedlugo moze bedziemy pracowac za miske ryzu. Szanuj sie czlowieku i szanuj innych.
      • Gość: jd Re: Pożar w stoczni. Trwa dogaszanie, miliony eur IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.12, 13:31
        Krwiopijca kapitalista krew z waszych dzieci wypijał!
        Pewnie jeszcze kazał pracować solidnie.
        I jeszcze prowadzi firmę nastawioną na zysk.

Istnienie takiego pracodawcy powoduje, że w Gdańsku jest miejsce dla ludzi potrafiących pracować przy budowie luksusowych jachtów. Co znowu zwiększa szanse na powstaniu drugiej takiej firmy (choćby założonej przez zirytowanych pracowników). Nie mówiąc o tym, że ktoś coś produkuje i faktycznie robi ten PKB, zamiast sztuczek księgowych.

Ale tak, czubek własnego nosa, czy też własny punkt styku z kszesłem jest najważniejszy.
      • Gość: bzdety kol/kol Re: Pożar w stoczni. Trwa dogaszanie, miliony eur IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.12, 16:28
        Sylwio vel Sylwester lub jak tam tobie. Jest robota jest zarobek ! A jak się nie podoba, to trza było szukać w innym miejscu, a nie wylewać tzw. krokodyle łzy Droga panno/ Drogi panie. Żadna praca nie hańbi, byle uczciwa.
        • Gość: pijak-maz Re: Pożar w stoczni. Trwa dogaszanie, miliony eur IP: *.range86-139.btcentralplus.com 20.01.12, 19:21
          Nie wierze:)))) Musisz cos brac...
    • bronimir Tak źle to ta stocznia nie wyglądała nigdy. 20.01.12, 10:27
      Nawet po wyjściu Ruskich wyglądała lepiej.
      Brawo Solidarność, brawo zagraniczny kapitał.
      Nie składam gratulacji bezrobotnym którzy w tym miejscu 30 lat temu zaczęli słynny strajk.
    • Gość: Oh, Karol A mury runa, runa, runa... IP: *.pools.arcor-ip.net 20.01.12, 15:25
      i pogrzebia stary swiat Proroctwo niezyjacego barda sie spelnilo.. Ale nie tak mialy pogrzebac. Nie ma juz starego swiata ale i zadnej przyszlosci dla mlodziez w tym nowym co mial byc lepszy. Juz nie ma nawet czego obalac i wiecej murow do runiecia. Gdyby ludzie wiedzieli do czego zmierza agent SB Bolek, kto smieciem kierowal i wystawil te marionetke- to recze ze Bolek zostalby powieszony za dzwony i ukamienowany. Sam w to bydle rzucilbym kamieniem numer jeden. Zawisniecie na stryczku przepowiedziala mu Anna Walentynowicz i powoli wszystko do tego zmierza. Uplyw czasu i dociekliwosc ludzka odslaniaja kolejne lajdactwa tego przesmiecia.
    • szarkama53 Po pożarze w stoczni: Decyzja o wyburzeniu "od ... 20.01.12, 17:04
      ty @oh karol
      Na smietnisko,to nadajesz sie ty razem ze swoim guru jareczkiem.
      W/g ciebie pozar w Stoczni,to wina Walesy????
      Dodaj do tego jeszcze p.Premiera i cala twoja glupota wyjdzie na wierzch.
    • Gość: piroman kurde jaka piekna katastrofa IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.12, 17:53
      To był pożar zaplanowany, pytanie przez kogo?
      Hala była w opłakanym stanie i już kilkanaście lat temu (?)słyszałem od fachowca z branży że nieopłaca się jej remontowac. I że znajdzie się wreście ktoś kto załatwi lewe dopuszczenia do produkcji w tych ruinach ,da w łapę komuś za wysokie ubezpieczenie produkcji i w końcu zjara to w całości. Najdalej jak dwa tygodnie temu rozmawialiśmy o tym ponownie, obydwaj uznaliśmy że pożar to tylko kwestia czasu (sic!) za to powinien się wziąśc prokurator
    • jo5348 O to chodziło deweloperowi, czyż nie? 20.01.12, 17:54
      Jakoś nikt nie zauważył kto jest właścicielem gruntu. Drewnica Development.
      Oczywiście śledztwo, nic nie wykaże, mimo że ewidentnie szyte grubymi nićmi. Dzierżawca dogadał się z właścicielem gruntu. Wziątka + ubezpieczenie - nieźle, co?
      Numer stary jak świat Wszyscy zgrywają idiotów.
      Za rok tam wyrosną apartamentowce.
      • bronimir Re: O to chodziło deweloperowi, czyż nie? 20.01.12, 21:10
        Jeszcze musi spalić się hala traserni.
        Teren od Stoczni Północnej do bramy nr 3 będzie czysty.
    • zolla23 Po pożarze w stoczni: Decyzja o wyburzeniu "od ... 20.01.12, 19:38
      W/G Informycji komisja bedzie badac przyczyny 3 mie-ce a te dupki z Pis chca wyjasnienia katastro-smolenskiej w ciegu 2 mie-cy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka