Gość: gosc jezeli taki mlody czlowiek z zalozenie szuka pracy IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.12, 21:13 przez tate to co bedzie pozniej. Pan Michal widze i na kolei, i na samolotach i na pisaniu sie zna. Nie wiem czy z punktu widzenia panstwa nie lepiej zalozyc fundusz dla takich darmozjadow. niech maja po te 10tys na mc i niech nic nie robia. ilez zniknie spolek, wydzialow, dzialow, miniserstw. Odpowiedz Link Zgłoś
norbert2225 Re: jezeli taki mlody czlowiek z zalozenie szuka 07.08.12, 08:01 takich darmozjadow jak ty to piszesz to wiecej by sie Polakom przydalo aby wreszcie wyszli z tej ciemnoty nie szkoda wam bylo miljonow dla hien smolenskich z cala rodzina Kaczysnkich i reszta bandy ktorzy zgineli na wlasne zyczenie w zwyklej katastrofie lotniczej ale dla ludzi madrych to zal czy to Tusk czy nie Tusk WIEDZA MADROSC W POLSCE W OCZY KOLE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jtp2 Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express IP: 95.158.67.* 06.08.12, 21:22 a czy przypadkiem tata Tusk nie wykorzystywał tajnych informacji, na temat OLT Express, w celach prywatnych, ostrzegając synka??? Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Przelewanie z pustego w prozne: tak chcieli to i 06.08.12, 21:25 mamy. Zoladkowanie sie dzisiaj wobec tego czy tamtego jest najzwyczajniej smieszne. Za ten obecny stan rzeczy odpowiadaja te wszystkie "zaluzone" zasrance, ktore przez przeszlo dwie dekady obnosily sie dumnie ze swoimi "patriotycznymi" zaslugami a ktore dzisiaj chowaja sie za oburzonym poszczekiwaniem gawiedzi ... Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seboc Czy ten pajac znalazłby sam pracę? IP: *.215.113.167.dynamic.cablesurf.de 06.08.12, 21:59 Zakładam się, że nie. Do tej pory nic nie potrafi. Jego praca nie ma żadnej, ale to żadnej rynkowej wartości. Obraca się w kręgu znajomych i ich znajomych lub ludzi, na którzy mają życzenie by Tusk spojrzał przychylniej. Polska to dno. S. Odpowiedz Link Zgłoś
zamiastki Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express 06.08.12, 22:39 Ciekawe, czy witał swoich klientów z OLT jak Gombro. empiro.blox.pl/2011/09/Gombro-w-Buenos.html Odpowiedz Link Zgłoś
adamszem Czy Michał Tusk zwrócił pieniądze 06.08.12, 22:48 Czy Michał Tusk zwrócił pieniądze za wycieczkę do Chin? Dlaczego media zamiotły tę sprawę pod dywan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slk Re: Czy Michał Tusk zwrócił pieniądze IP: *.stuffnet.sk 06.08.12, 23:05 lol Odpowiedz Link Zgłoś
wolnosc1945 Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express 06.08.12, 23:04 Hm, tak Kochani, jednym lepiej drugim gorzej. Ojciec biegał po kominach i je malował, narażał życiem a synek sobie pisze w Excelu :) i bierze za to grubą kasę, taki pierwszy news w mej głowie. Stary, po cholerę dałeś ten wywiad, pierwsza moja reakcja, z czego się musisz tłumaczyć? Że wziąłeś kasę? Zrobiłeś swoje, wynagrodzenie się należy. Jakby wyłaniał się obraz gościa który sam przed sobą się musi tłumaczyć że coś zrobił. Kompleksy masz? Bądź facet, nie galareta. To twoja osobista sprawa i się nie chwali ile się zarabia. Jest to niezgodne z kodeksem biznesowym. I po co powiedziałeś ile zarabiasz w gazecie? Bez sensu. Widać że jesteś młody wilk bez doświadczenia. Michał, życie jest brutalne, ludzie są okrutni, są jak zwierzęta, nie da się być idealnym pośród barbarzyńców. Albo wchodzisz albo nie wchodzisz. Bo z tego wynika że sam nie wiesz czego chcesz w życiu i nie masz określonych wartości w życiu - to jest to a tamto jest tamto. Jesteś w pewnej próżni i masz kaca w swoim mniemaniu za to co zrobiłeś. Po co to wszystko? Jesteś blondynką w fleszu lub Edytka w TS? Chłopie bądź sobą. Nie udzielaj na przyszłość takich bezsensownych wywiadów. Co do Ojca twojego - wiedział kim kto jest w OLT. Miał swoje informacje. Smutne jest to że nie zareagował wcześniej w sprawie Amber Gold i OLT. Dzisiaj jest na urlopie, nie ma go w mediach, nie istnieje, nie robi swojego show jak w sprawie dopalaczy jak z dnia na dzień zamknął biznes dopalaczowy. Nie ma premiera a la dyktator z Rosji, który staje się wyrocznią dobra i zła. Nie zamknął AG i OLT i nie powiedział, że Państwo jest po to żeby chronić obywateli. Smutne, każdy umywa ręce i nikt nie bierze odpowiedzialności za bandziorów którzy w biały dzień okradają ludzi. Smutne. Michał, weź się w garść bo rozmieniasz się na drobne. Co Ci powiem, nie ma idealnych rozwiązań ale są pewne światełka w tunelu które wskazują drogę - twój Ojciec Ci mówił, że robisz źle pracując w OLT. Najsmutniejsze to jest to że AG i OLT kantowali i kantują ludzi w biały dzień, okłamują ich i nic z tego nikt sobie nie robi. Media to powtarzają jak papugi i nie weryfikują tego. Okradają ludzi z ich życiowych pieniędzy a premier jest na wakacjach, prezydent na Woodstock. Nikt nie chce pomóc biednym Polakom, którzy zaufali swojej naiwności i zainwestowali swoje życiowe pieniądze w stek bzdur. pozdrawiam, Wolnosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Em Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express IP: 85.94.240.* 06.08.12, 23:04 Sporo tu zawiści i polskiej zazdości. Tylko w imię czego? Z drugiej strony przestaję czytać gazetę, toż to pismaki gorsze od Super Ekspresu! Widać na oko, że chcą zarżnąć Amber Gold. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express IP: *.warszawa.mm.pl 06.08.12, 23:15 TAni chwyt PRowy srtanowiący probe rozladowania skandalicznej sytuacji. jesli się dacie na to zlapac to jestescie półgłówkami ktorym mozna wcisnąć każdą ściemę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: copy Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express IP: *.aster.pl 06.08.12, 23:59 trzeba być kompletnym jełopem, zeby nie domyślić się, że oszustom z Amber Gold chodzi o nazwisko Tusk, chyba, że nagle mały Tusek wyrósł na specjalistę od analiz logistycznych, o którego walczą linię lotnicze Odpowiedz Link Zgłoś
zytnia23 Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express 07.08.12, 01:24 supernowosci24.pl/poslowie-chca-odszkodowan-bo-dluzej-posiedzieli-w-sejmie/ Odpowiedz Link Zgłoś
zytnia23 Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express 07.08.12, 01:26 supernowosci24.pl/8-tys-zl-na-dodatkowych-asystentow-poslow/#comment-13811 Odpowiedz Link Zgłoś
zytnia23 Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express 07.08.12, 01:27 supernowosci24.pl/chca-podniesc-limity-na-paliwo-dla-poslow/ Odpowiedz Link Zgłoś
norbert2225 Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express 07.08.12, 07:56 nieprzeszkadza mi co robi jest jednym z wielu pracujacych na kilku stanowiskach naszczescie nie lekarzem ktory w wielu przychodniach ma 5 minut dla masy pacjentow ,napewno bylo mu latwiej ale tez za same nazwisko nikt go nie zatrudnil ,a PIS jak zawsze glupie wypowiedzi ci to nigdy nic MADREGO NIE MOWIA ja i wielu moich znajomych mamy podobny stosunek do zarabiania pieniedzy jest okazja dorobic dlaczego nie Odpowiedz Link Zgłoś
patrzy-kat Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express 07.08.12, 08:46 W nastepnym "wywiadzie" zacznie gadac o milosci a potem to juz tylko na premiera. W Hameryce schemat senior-junior zadzialal to i w POlandii zadziala. Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express 07.08.12, 09:10 po przeczytaniu tych wszystkich wpisów mój pogląd,że jestesmy WREDNYM narodem-bo nawet trudno nas okreslic społeczeństwem- okazał sie absolutnie słuszny.Miodem na dusze Polaka jest dokopanie drugiemu- a -już jak go pismaki podpuszczą -co za radośc .Zgnoic kogos bo ma pecha byc synem Premiera- łkać nad dramatem matki małej,okrutnie porwanej Madzi,poczem ogolne żądanie linczu na tejże matce, bezmózgie,bezkrytyczne,na wszystkim(ostatnio na lotnictwie ) sie znające debile. Odpowiedz Link Zgłoś
ax222 Re: Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express 07.08.12, 10:14 A coś merytorycznego raczyłbyś napisać? W szczególności o tym: - ilu pasjonatów zatrudnia na etacie lokalna redakcja GW i w jaki sposób znaleźli tam zatrudnienie - ilu krytyk(ant)ów dostaje pracę w krytykowanej firmie - ile jawnych i otwartych konkursów o pracę ogłosił port lotniczy? - ile docinków o swojej nieudolności słyszą ze strony mediów bezrobotni nie mogący znaleźć pracy? - dlaczego żadne z dzieci władzy nie prowadzi samodzielnej działalności biznesowej albo pracuje na szeregowym stanowisku w firmie prywatnej; a jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności wszyscy krążą wokół sektora publicznego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotka Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express IP: *.fso-sa.com.pl 07.08.12, 09:32 czy praca w państwowym porcie lotniczym i jednocześnie dla olt to nie co najmniej konflikt interesów?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express IP: *.acn.waw.pl 07.08.12, 19:26 To, że wywiad Tuska jest próbą uprzedzenia ewentualnych kłopotów, jest dla mnie dość jasne. Dość dziwnie to wygląda, gdy były dziennikarz udziela wywiadu swojemu redakcyjnemu koledze jeszcze parę miesięcy temu, ale to sprawa M.Tuska, jaką formę wybrał. Pomijając inne okoliczności, dla mnie ważne jest, że aktywność zawodowa MT mogła za sobą nieść konflikt interesów, i to może podwójny. Po pierwsze, interesem lotniska jest, aby latało do i z niego jak najwięcej linii lotniczych i jeszcze za to dobrze płaciło. Natomiast interesem linii lotniczej, jest by płacić za to jak najmniej. Wiadomo, że opłaty lotniskowe to często dość istotny element cen biletów lotniczych. Po drugie, jako pracownik portu lotniczego MT zapewne spotykał się z przedstawicielami linii lotniczych, które już latają do Gdańska albo przymierzają się. Linie te często ze sobą konkurują, a MT mógł poznawać ich plany biznesowe, a w każdym razie informacje, które niekoniecznie są do publicznej informacji. I potem MT mógł te informacje wykorzystywać, pracując dla jednej z tych linii. Nie mówię, że wykorzystywał, ale nawet jeśli była tylko taka możliwość, to jest wystarczające dla zaistnienia potencjalnego konfliktu interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express IP: 82.99.1.* 07.08.12, 23:05 Naprawdę roczarowanie i zdziwienie co do pracy p. Michała Tuska. Niemniej uważam, że żadnym grzechem nie jest praca w porcie lotniczym, nad którym przecież pieczy nie sprawuje premier. Natomiast bardzo niezdrowa sytuacja to taka, gdy pracownik portu lotniczego pracuje jednocześnie dla jednego z przewoźników. Przecież port lotniczy musi dawać równe szanse dla wszystkich linii, a nie może być tak, że tylko jedna z nich jest faworyzowana, gdyż np. ma dostęp do pewnych danych, do których inne linie dostępu mieć nie mogą! Czy np. pracownik NBP może równocześnie pracować dla jednego z banków komercyjnych??? A tym bardziej w tej konkretnej sytuacji, gdy od początku było wiadomo, jaki kapitał stoi za OLT. Czy naprawdę władze portu nie mają innych pomysłów na ściągnięcie jakichś poważnych przewoźników do Gdańska? Przecież to żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alba Re: Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.12, 09:19 ale pieczę sprawują kumple premiera a nazwisko tusk nie jest powszechne i wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Eony temu (znaczy się, jakieś dwa tygodnie) 08.08.12, 10:28 Gazeta w ramach bezlitosnej walki z nepotyzmem (a, właśnie - co się stało? Już wszystkich krewnych pousuwano ze stanowisk, że przestaliście pisać?) wspomniała o dość fajnym mechanizmie obchodzenia zakazów zatrudniania krewnych. Otóż pan X, mający wpływ na działalność jednostki A, zatrudniał rodzinę pana Y, który w zamian zatrudniał jego rodzinę. Sens był mniej więcej taki, że zatrudnianie kogoś-tam może mieć dobroczynny wpływ na kontakty z jego Wysoko Postawionymi Krewnymi. Nagle się okazuje, że nie dotyczy to każdej rodziny. Że są ludzie - co tam ludzie, Ludzie przez duże "el", półbogowie niemalże - którzy nie dość, że potrafią odciąć się ścianą ognia od takich sytuacji, to jeszcze udzielają ojcowskich, słusznych i mądrych, porad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.12, 10:36 Należy podać wynagrodzenie brutto jak wszyscy. Nie ma nic takiego jak wynagrodzenie " na rękę" , np ewentualne pożyczki, które spłaca się pracodawcy to też osiągane wynagrodzenie i wcześniej było "na rękę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Leon Sułek Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.12, 12:15 Józef Bąk, syn Donalda Tuska. Tym panom już dziękujemy! Teraz Grzechu z Mirem, Zbychem i Rychem. Odpowiedz Link Zgłoś
katalizyna Byłem "Ketmanem" 08.08.12, 13:57 Czyli tzw. "przyznanie uprzedzające" jak w przypadku Maleszki. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek dzielny harcerz !!! 08.08.12, 16:26 pan redaktor tak prowadzi rozmowę z PANEM SYNEM NASZEGO PANA PREMIERA, jakby harcerz przeprowadzał staruszkę przez jezdnię! a przecierz Mastalerek podsunął ściągawkę! (deklaracja partyjna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teb Michał Tusk: Pracowałem dla OLT Express IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.12, 20:21 Teraz wiem, komu zawdzięczam stratę urlopu Odpowiedz Link Zgłoś