xerocs 25.09.12, 10:19 witam, po śmierci teścia jedynym spadkobiercą został mąż. Z tego, co czytałam w internecie, można uciec od długów odrzucając spadek. Jak to zrobić i ile to kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zmiana99 Re: Spadek 25.09.12, 10:30 spadek można odrzucić, ale pamiętaj o 6-miesięcznym terminie na złożenie takiej deklaracji w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
xerocs Re: Spadek 25.09.12, 10:34 a ile trwa taka sprawa w sądzie? Zdążymy przed upływem czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
zmiana99 Re: Spadek 25.09.12, 10:47 będąc w jednej kancelarii dowiedziałam się, że odrzucić spadek można też u notariusza. Kosztuje więcej niż w sądzie, ale idzie zdecydowanie szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
xerocs Re: Spadek 25.09.12, 10:51 mogę dopytać, gdzie udzielono ci takiej informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Spadek 26.09.12, 11:32 Istotnym terminem jest złożenie wniosku w ciągu tych 6 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Spadek 25.09.12, 12:18 Ponieważ wątek dokładnie taki sam co do słowa został założony na forum Gdańsk-Sopot-Gdynia, należy go uznać za spam. W momencie, gdy to piszę, odpowiedź o notariusza jeszcze się nie pojawiła, ale zapewne się pojawi i zapewne będzie to kancelaria pod Getin-Bankiem w Gdyni Chylonii Odpowiedz Link Zgłoś