Gość: partacz IP: *.31-7-46.tkchopin.pl 11.01.13, 17:15 pirat prawdę powiedział. Królowi Budyniowi nie w smak jest to, że ma konkurencję w łupieniu mieszczan i tyla! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Pirat musi gwałcić, a nie śpiewać kołysanki. OP... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.13, 17:21 pirat- tak, naruszanie nietykalnosci cielesnej- nie. jesli chce byc samozwanczym oprychem to jest na niego instytucja, jesli nie ma sobie nic do zarzucenia to poco zwiewa przed policja? jakby moja dziewczyne dotknal to bym mu ten jego kozik w d... wsadzil, tak na marginesie mozna chodzic po miescie z bronia biala? mam na mysli noz ktory po zdjeciach sadzac ma okolo 30 cm ostrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Pirat musi gwałcić, a nie śpiewać kołysanki. OP... IP: *.183.160.246.dsl.dynamic.t-mobile.pl 11.01.13, 17:39 A gdzie jest nasza ukochana policja i prokuratura?Takie czynności robione przez tego osobnika są ścigane z urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gda Pirat musi gwałcić, a nie śpiewać kołysanki. OP... IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 17:46 Kto na imprezę sylwestrową gdzie jest masa podpitych ludzi wystawia pojedynczy patrol ??? Ignorant nie dbający o dobro podwładnych. Monitoring wyłapuje - odwody usytuowane w pobliżu reagują. Wyciągają z tłumu agresywne jednostki kierują do Izba Wytrzeźwień i dalej wedle zasług. Reszta towarzystwa dalej się bawi sylwestrowo, straż powraca w cień wyczekując na kolejnych awanturników. Ale .... faktycznie jakie cele taka straż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gda Pirat musi gwałcić, a nie śpiewać kołysanki. OP... IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 17:48 Poprzednią opinie dałem nie do tego artykułu :D przepraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
zgredko Re: Pirat musi gwałcić, a nie śpiewać kołysanki. 11.01.13, 18:00 Gość portalu: partacz napisał(a): > pirat prawdę powiedział. Królowi Budyniowi ... Oby cię zgwałcił, bez partaczenia:P Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen-von-danzig Pirat musi gwałcić, a nie śpiewać kołysanki. OP... 11.01.13, 19:04 złapałam tego pirata na przeszukiwaniu kieszeni klientów w restauracji Sakarya - ul Rybackie Pobrzeże w Gdańsku, sadził się tylko chwilę po czym uciekł. drugi konflikt w Przystani Gdańskiej, poprosiłam grzecznie aby odszedł od stolika. dostałam w zamian niezłą wiązkę, synkowie stanęli w mojej obronie.... pirat zwiewał mało czerwonych gaci nie zgubił.. latem ubiegłego roku, wszedł do ogródka jednej z restauracji na Długim Targu i zabrał z talerza gościa... mięso, kradnie notorycznie jedzenie ze straganów jarmarku dominikańskiego, wpraszasz się na wszelkie imprezy organizowane w Mieście, i robi tam totalną wiochę. ja rozumiem, że pirat to nie lala. ale dla chama i złodzieja nie ma tu miejsca!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: Pirat musi gwałcić, a nie śpiewać kołysanki. IP: *.31-7-46.tkchopin.pl 12.01.13, 08:32 zachowania pirackie. Czemu odmawiasz piratowi, być piratem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Re: Pirat musi gwałcić, a nie śpiewać kołysanki. IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.13, 11:32 kolego- czy dociera do ciebie, że nie życzymy sobie obecności tego chama na ulicach miasta ??? więc- nie przekomarzaj się, bo to nie są żarty...bydlę to jest do usunięcia...chyba, że odpowiada ci, gdy ktoś ci ubliża, obraża kobiety, kradnie...w takim razie- źle z tobą, mięki jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loo Re: Pirat musi gwałcić, a nie śpiewać kołysanki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.13, 17:48 no, ale za piractwo wg prawa morskiego jest kara śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat swołocz IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 20:56 podłe i złośliwe bydlę, parobas mający kolegów w policji i straży miejskiej...ktoś się nim wkrótce zajmie i dostanie to na co zasługuje... Odpowiedz Link Zgłoś
gtw100 Re: swołocz 12.01.13, 10:20 Opinie skrajnie negatywne postrzegam jako walkę konkurencji. Jesli gość "przegina", kradnie, bije, obraża - to powinien zapłacic mandat, stanąć przed kolegium czy sądem. Czy ja się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Re: swołocz IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.13, 11:18 ok, ale z waszego tekstu wynika jasno, ze ani policja, ani straż miejska nie podejmują jakichkolwiek interwencji, natomiast ludzie spacerujący po mieście mają tego typa serdecznie dosyc, ich dzieci wręcz się go boją, kobiety są przez niego obrażane, typ wymachuje bronią !!! tzw "stróże prawa" mają to głęboko w d, stąd moja opinia, że to jest osoba z ich środowiska, lub z nimi zaprzyjaźniona. to, że generalnie tzw służby nie na wiele się przydają, to my już wiemy. są jedynie niezmordowani w kwestii mandatów i zakładania blokad na koła, to na pewno. skoro nie działą policja, straż i sądy- to jaki jest z tego wniosek dla kogoś, kto chciałby widziec w swoim mieście porządek i bezpieczeństwo ? tylko działanie bezpośrednie... zastanów się nad tym, jak to praktycznie zmienic i usunąc tego bydlaka z ulic, bo teoretycznie to demokracja jest też w korei północnej... Odpowiedz Link Zgłoś
atr8 Pirat musi gwałcić, a nie śpiewać kołysanki. OP... 11.01.13, 21:39 Przed laty znałem osobiście tego gościa. Wtedy jego obsesją była organizacja firmy lektykarskiej dla turystów, na starówkach w dużych miastach. Biegał do urzędu po zezwolenia, rysował projekty. G... z tego wyszło, ale już wtedy wszystkie władze go prześladowały. To klient raczej dla służby zdrowia, a nie policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: Pirat musi gwałcić, a nie śpiewać kołysanki. IP: *.31-7-46.tkchopin.pl 12.01.13, 08:34 wiatr wieje tam gdzie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
gtw100 Sławek gadał z prezydentem jak prezydent 12.01.13, 10:15 Sławek jest też prezydentem swojej fundacji. Może dobrze robi, że teraz przeobraża się w pirata. Prezydent Adamowicz dla równowagi powinien przestać nas łupić i zostawić ową powinność byłemu prezydentowi Sławkowi-piratowi, wyjdzie taniej. Poważnie traktując sprawę należy przypomnieć, że poprzedni pirat doczekał się oficjalnego uznania władz miasta po latach pracy na ulicy, pracy na swój wizerunek i żadnych konkursów nie przechodził. Także Parasolnik w Sopocie był talentem bezkonkursowym. Jeśli pirat Sławek idzie w ich ślady, to po jakie licho organizować mu konkursy...życie zweryfikuje jego pracę. Może będzie piratem, lepszym od konkursowego piracika, tego na garnuszku miasta. Może niech razem dbają o naszych turystów, dajmy im "poszaleć", a jeśli samozwaniec zostanie zaakceptowany i nagradzany datkami i chlebem to niech pracuje do woli, nie ograniczajmy zbytnio konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrzeszczanka Re: Sławek gadał z prezydentem jak prezydent IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.13, 12:51 Czy ty siebie słyszysz, człowieku? Życie zweryfikauje??? Nagradzany datkami i chlebem???Bo Stary pirat zapracował na swój wizerunek? Owszem! Uśmiechał się, był rubaszny, pozował do zdjęć! Nie był nachalny ani chamski! Nie łapał kobiet za piersi, nie machał kordzikiem, nie przystawiał na siłę pieczątek, nie wyzywał, nie obrażał, nie kradł ludziom jedzenia w ogródkach restauracji! A ten samozwaniec owszem! I nikt mi nie wmówi, że jest to zachowanie porządane i że zostanie w jakikolwiek sposób dobrowolnie "nagrodzone" przez turystów lub mieszkańców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Sławek gadał z prezydentem jak prezydent IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.13, 19:28 Ależ ty nierozgarnięty. Oficjalny nie jest na garnuszku miasta. Nie płacą mu, można to sprawdzić w urzędzie. Oprócz tego zachowuje się jak prawdziwy korsarz. Skoro ma patent od miasta,w mieście zachowuje się jak trzeba. Widziałem jego załogę w akcji. Super stroje, broń, pokazy walk. Ziembol tylko pajaca z siebie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Pirat musi gwałcić, a nie śpiewać kołysanki. IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.13, 10:26 Wydaje się, że problem przedstawiony został od niewłaściwej strony, bowiem nie dotyczy samej działalności pana Sławomira Ziembińskiego, lecz zupełnej bezradności/nieudolności/zaniechań policji i straży miejskiej wobec jego działań. Jeżeli pan Ziembiński ma fantazję zachowywać się jak prawdziwy pirat, to tak powinien być traktowany przez organy mające zapewnić obywatelom bezpieczeństwo. Czyli powinien być ścigany za popełnienie czynów zabronionych w świetle prawa. Zamiast tego organizuje się medialną nagonkę licząc, że sam pan Ziembiński się opamięta i zacznie pirata udawać. No chyba, że jego działania mają akceptację władz/policji/straży miejskiej. Tyle, że wtedy powinien się nazywać Czerwony Korsarz a nie Pirat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Pirat musi gwałcić, a nie śpiewać kołysanki. OP... IP: *.net.stream.pl 12.01.13, 14:31 powinni go przebadać psychicznie czy nie stanowi zagrożenia dla ludzi. Równie dobrze może się jakiś zwyrol przebrać za drwala z krainy oz i biegać z siekierą po Długiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Żul 2.0 IP: 85.222.63.* 13.01.13, 14:37 albo wariat wersja standardowa tak czy siak pozwalanie mu na bieganie samopas po mieście jest złe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrmpz Pirat musi gwałcić, a nie śpiewać kołysanki. OP... IP: *.sm-rozstaje.pl 13.01.13, 22:59 Sławek był nie tyle kontrowersyjny co psychicznie stał się niezrównoważony na początku lat 80 - tych, gdy wybuchły strajki. Bardzo miły facet wówczas, teraz chyba coś z tamtego okresu mu pozostało. SŁAWEK USTATKUJ SIĘ, NIE MUSISZ UDAWAĆ CHAMA, SZANUJ KOBIETY I SIEBIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś