Dodaj do ulubionych

Prezydent ma stracha

05.05.26, 10:06
przed zamachem stanu i wzmacnia swoja ochrone. Mozliwym konspiratorem jest byly minister obrony Sergiej Szojgu.

Czy to wiek prezydenta rosji zaczyna byc powazny? A moze niekonczaca sie wojna na Ukrainie zaczyna ciazyc na wladzy? W koncu, juz bylo kilku prezydentow pod koniec XX wieku, ktorzy probowali zmienic polityka rosji ale im sie nie udalo.

A wiec co dalej i jak dalej? To sa pytania...

PF
Obserwuj wątek
    • boomerang Re: Prezydent ma stracha 05.05.26, 10:33
      Gdyby zszedł śmiercią naturalną, to byłby ewenement na skalę wszechrosyjską.
    • boomerang Re: Prezydent ma stracha 05.05.26, 10:35
      Tylko wyjaśnij mi dlaczego Putina we Francji nazywają Poutine, bo wg mnie to skandal żeby komuś samowolnie zmieniać nazwisko.
      • polski_francuz Prononciation? 05.05.26, 10:42
        boomerang napisał:

" Tylko wyjaśnij mi dlaczego Putina we Francji nazywają Poutine, bo wg mnie to skandal żeby komuś samowolnie zmieniać nazwisko."

bo "u" sie wymawia jak "i" a "ou" jak "u". I pewnie tak pisza by zachowac podobna wymowe. BTW, latwiej zmienic nazwisko niz prezydenta.

PF
    • 1.melord Re: Prezydent ma stracha 05.05.26, 10:41
      Poki co ma 60-70% poparcia-zaden przywodzca na swiecie nie zbliza sie nawet do tego%
      Jednak wszystkie opinie publiczne maja to do siebie,ze sa pozytywne dla zamawiajcego
      Wiadomo placi i wymaga.
      Czy walka o stolek w Rosji trwa?...napewno,cicha i bez rozglosu ,podbnie jak w wiekszosci krajow na swiecie.
      • polski_francuz Da ist der Hund begraben 05.05.26, 10:45
        1.melord napisał(a):

" Poki co ma 60-70% poparcia-zaden przywodzca na swiecie nie zbliza sie nawet do tego%. Jednak wszystkie opinie publiczne maja to do siebie,ze sa pozytywne dla zamawiajcego "

Trudno wprowadzic demokracje w kraju gdzie lud akceptuje jakakolwiek wladze...

PF
        • 1.melord Re: Da ist der Hund begraben 05.05.26, 11:02
          >>>>Trudno wprowadzic demokracje w kraju gdzie lud akceptuje jakakolwiek wladze...

Z ta demokracja na swiecie coraz gorzej bywa.
          Zwycieza chyba populizm i obiecywanie "gruszek na wierzbie"...oglupiany przez propagande lud niestety to lyka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka