Gość: Zorba IP: 217.153.221.* 12.09.04, 21:28 Śnieżko - byłeś, jesteś i zemrzesz jako idiota !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wb Re: Ksiądz Jankowski: listy z kurii mnie nie obch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 22:02 Na Boga Jankowski daj se spokój i spadaj. Tak trudno oderwać się od żłoba. A gdzie wiara i życie w pokorze. Jesteś jednym z pierwszych w kolejce do piekła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Balle Re: Ksiądz Jankowski: listy z kurii mnie nie obch IP: *.mia.bellsouth.net 12.09.04, 23:02 Bardzo mnie przeraza ludzka naiwnosc i ignorancja, tych, ktorzy bronia ksiedza. W tym calym watku jest jakas prawda, ksiadz powinien byc skromny,chodzic w sandalach i pomagac biednym, a nie zyc w luksusach, szastac nasze datki na malolatow, z pewnym planami na ..... ? marnowac nasze darowizny, ktore powinny pomagac tym nieporadnym, niesprawnym i biednym. Wierze w Boga goraco, ale nie jestem fanatykiem. Wierzyc w Boga to nie znaczy latac po kosciolach, wierzyc w ksiezy, to znaczy byc dobrym czlowiekiem na codzien i zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medalik Re: Ksiądz Jankowski: listy z kurii mnie nie obch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 23:43 właśnie dzisiaj TVN 24 w Wiadomościach pokazało wypowiedz ks.Jankowskiego .Drodzy forumowicze czy tak postępuje prawdziwy ksiądz???????? Czy ksiądz skromny bo taki powinien być tak się prowadzi ????? ZACHOWANIE JANKOWSKIEGO WSKAZUJE , ŻE MA NAPEWNO JAKĄŚ CHOROBĘ PSYCHICZNĄ LUB NIEGROŻNE ODCHYLENIA CO DYSKWALIFIKUJE GO ZE STANOWISKA KTÓRE PIASTUJE.Ciekawym zjawiskiem jest jego elektorat , który go popiera. Przypomina mi to trochę szczury.Karmi się je jedzeniem przez długi okres a potem DAJE TRUTKĘ .Po chwili konsumpcji reszta co nie jadła widzi jak te co jadły zdychają ALE TAK ZAUFAŁY KARMICIELOWI że mimo to iż wiedzą że to trutka jedzą ją też . Jankowski to naprawdę osoba z zaburzeniami psychicznymi . Znany psycholog Andrzej S też mu odbiło to Jankowskemu nie może co on jest niezniszczalny ?????Chyba tylko jak Titanic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama szczurzyca Re: Ksiądz Jankowski: listy z kurii mnie nie obch IP: *.mlyniec.gda.pl 13.09.04, 08:58 Prosze nie prównywać jego lektoratu do szczurów. Szczury to mądre i inteligentne gryzonie w przeciwieństwie do tych państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brygida Re: Ksiądz Jankowski: listy z kurii mnie nie obch IP: *.3miasto.net / *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 13:09 "Błagam Was, zmobilizujcie się do walki z Judeo" - z takim apelem wystąpił prałat Jankowski do swych wiernych na mszy 12. września 2004. - - Czy ktoś w polskim kościele katolickim zabroni temu człowiekowi jawnego, ustawicznego nawoływania do antysemityzmu? - Czy nuncjusz papieski w Warszawie nie dostrzega niestosownego zaniechania działań polskiego episkopatu w tej sprawie? - Czy władze sądowe tego państwa już zmieniły samowolnie jego konstytucję, nie ścigając z urzędu przestępcę? - Czy już żyjemy w Krainie Króla Ubu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enola Gay.co.uk Szacunek,pani Brygido.Jego tylko seks i szmal... IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.09.04, 19:22 Kapelusz z glowy przed wyborowym postem pani Brygidy.Ale krol Ubu nadal rzadzi.Zaden dupek-prokurator nie odwazy sie oskarzycpedofila.Do tego trzeba i odwagi i inteligencji.A ktory z gdanskich prokuratorow ma tego w ndmiarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Czy tacy ks. mogą uczyć religii IP: 62.233.232.* 13.09.04, 09:51 Jeśli taki ksiądz kłamie w żywe oczy, a za nim pewnie także cały kler, to czy moje dziecko posyłać na religie. Co na to p.minister Radziwiłł?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medalik Religia przyczyną wielu wojen!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 10:05 Przepraszam bardzo szczury za porównanie z ćwierćinteligentami.Na twierdzenie niekórych dewot , że one znają jakiegoś Księdza naprawde uczciwego i skronmego odpowiadam że wsród członków GESTAPO też się trafiali naprawdę uczciwi i humanitarni osobnicy.Zastanówcie się drodzy forumowicze z pomorza ile ludzi i dzieci zabito na świecie z powodu wojen religijnych???? . Głównym problemem z kościołem kat.w polsce jest to że nasz kraj jest praktycznie jednowyznaniowy a to duży błąd. Pozdrawiam Medalik Częstochowa. Odpowiedz Link Zgłoś
maatti Re: Religia przyczyną wielu wojen!!!! 13.09.04, 10:58 Medalik to nie błąd, w Polsce jest wolność wyznania, nikt nie potępia Zielonych, Muzułmanów, Prawosławnych czy innych, korzenie Polski są chrześcijańskie, jesteśmy krajem katolickim i tego nie zmienisz, dobrze powiedziane było wcześniej: wiara to nie wiara w księży, a Kościół to nie murowana świątynia... Jankowski powinien polecieć z hukiem to by nauczyło go pokory, można potępić jego postępowanie ale ocenę człowieka zostawmy Szefowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.233.169.* 13.09.04, 11:08 ludzie dajcie juz temu spoqj, Jankowski jest zbyt silnym przeciwnikiem by go wyeliminowac. To co robi trwa juz wieki, tylko ze dopiero teraz sprawa ujrzala swiatlo dzienne. Ja rowniez nie przepadam za ks. ,,nie przepadam" to malo powiedziane, poprostu ich nie toleruje, dla mnie sa wielkim workiem pedofili, klamstwa i degeneracji !! Ale ciagle narzekanie na forum nie pomoze nam w walce z ich osoba, wiec dajmy roztrzygnac to Bogu !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enola Gay.co.uk Kocham Cie Medaliku.Masz mozg.Naprawde... IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.09.04, 19:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rov Re: Henia Jankowska IP: *.3miasto.net / *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 12:55 Mieszkańcy Republicae Obscurorum Virorum (czyli Gdańskiej Parafii Bursztynowej) mężnie bronią swego idola. Procedura ta sama, jak w pozostałych przypadkach wysoko postawionych i przyłapanych na m.in. pedofilii. Wielkiego arcypasterza PAETZA też bronili mieszkancy grodu poznańskiego z b. rektorem tamtejszego uniwersytetu, Jurgą. Pedofila zarażajacego HIVem, Wojciecha Kroloppa od "Słowiczków", bronili sami rodzice ofiar jego artystycznych uniesień. Ciekawe, co uczynią, gdy stwierdzą u swych pociech AIDS. To samo ma miejsce w przypadku HJ Pierwszego. Tutaj tłum dewocji będzie o wiele skuteczniej stawiał opór sądowi i "grzesznej", bo krytycznej opinii publicznej. Najzabawniejsze, że nasz wielki ON ma w wielkim poważaniu swojego arcybiskupa. Widocznie czuje się potężniejszym, prawdziwym panem na bursztynie: "ein echter Bernsteinpraelat von Gottesgnaden". Takiego to nawet Sąd Boży nie odsunie od bursztynowego koryta. Prezydent Gdańska jest po jego stronie (jakżeby inaczej, toć jako 11-latek też ministrantował u Brygidy i dzisiaj nie może sobie przypomnieć prałacich ojcowskich pocałunków w bużkę; amnezja nie przeszkadza w prezydentowaniu Grodowi Bursztynowego Prałata). Czy on (prałat) też obdarowywał swoich ministrantów czerwonymi majteczkami z napisem AMOR, który należało odczytywać wspak jako ROMA, jak to miało miejsce w przypadku poznańskiego arcypasterza? Aby w ten prosty sposób uzyskać odpust doczesny od tego antyszafarza wszelkich łask ziemskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Es CZYLI GOCŁOWSKI JEST KŁAMCĄ??? IP: 195.116.62.* 13.09.04, 13:16 ktoś tu kłamie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FBI !!PRZECZYTAJ BO WARTO!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:48 Przedstawiam bardzo ciekawy tekst ze stronki URBANA "NIE" Warto przeczytac - daje do myslenia... "Na Czarnym Lądzie, zwanym też Republiką Parafialną, żyją parafianie. Jest to podgatunek ludzki odznaczający się niską samooceną, niskim poziomem inteligencji oraz stanami lękowo-depresyjnymi, które parafianie leczą w stadach na sesjach terapeutycznych zwanych mszami. Niestety ta forma terapii stosowana od długiego czasu, nie daje zadawalających rezultatów. Kolonie parafian przypominają pszczoły lub mrówki - hierarchiczne robotnice i robotnicy pracują niezmordowanie pod wpływem psychozy zwierzchników dzień i noc aby dostarczyć odpowiednie środki królowi danej kolonii zwanemu proboszczem. Im parafianie więcej pracują, tym proboszcz jest grubszy i potężniejszy, zaś jego norka, zwana też plebanią, staje się coraz większa i lśniąca na złoto. Proboszczowie różnych parafii komunikują się ze sobą w języku niezrozumiałym dla parafian. Wszelkie środki zgromadzone przez parafian, proboszczowie przetrawiają nie zostawiając nawet odpadków. Zmuszeni są przez to i przez swój osiadły tryb życia, poruszać się jedynie za pomocą szybkich czarnych pancerzyków chitynowych zwanych mercedesami. W przeciwieństwie do parafian niskiego rzędu, proboszczowie przypominają pasożyty. Ich działalność jest szkodliwa dla człowieka. Aby pozbyć się takiego pasożytniczego proboszcza, należy użyć powszechnie dostępnych trutek na owady lub szczury. Należy przy tym uważać aby nie uszkodzić zbytnio podległych parafian, którzy dzięki neurolingwistycznemu programowaniu przez proboszcza, gotowi są oddać życie za niego tłumnie stawiając opór i pochłaniając wszelkie trutki podstawiane pod jego otwór gębowy. W ciągu ostatnich 15 lat działalność parafian i proboszczów stopniowo się nasila, przez co konieczne jest odcięcie kontaktu ich z kanałami pożywienia w ekosystemie ludzkim oraz zdjęcie statusu ścisłej prawnej ochrony tego gatunku, gdyż nie dość, że jest pasożytniczy to jeszcze wcale nie zagraża mu wyginięcie. Największym okazem króla parafian jest osobnik zwany Rydzykiem, któy wykształcił specjalne nadajniki pozwalające kontaktować się z bardzo wieloma podległymi mu parafianami w tym samym czasie. Dzięki temu jego pasożytnicze zdolności stały się niebezpieczne dla większej ilości ludzi." Odpowiedz Link Zgłoś
maatti Re: !!PRZECZYTAJ BO WARTO!!!!!!!!!! 13.09.04, 16:54 To jest tekst dla ludzi pokroju w.w. mądrym ludziom ten tekst wody z mózgu nie zrobi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Ksiądz Jankowski: listy z kurii mnie nie obch IP: *.stoginet.csc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 18:53 A może kurię w końcu zainteresują publiczne wypowiedzi księdza (?) Jankowskiego,a arcybiskup wreszcie wykaże trochę stanowczości,bo traci szacunek wielu wiernych przez swoje ciche przyzwolenie dla występów prałata ? o co w tym wszystkim chodzi ? Jak zwykle :o kasę i wpływy. Smutne,ale prawdziwe.Księże arcybiskupie! Najpierw Stella Maris,teraz Jankowski,nie za dużo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Huzia na prałata! A może wrócić do "mrocznych czasów komuny"? IP: *.gdynia.mm.pl 13.09.04, 19:46 Ha, ha. Uśmiałam się do łez... Gdyby na miesjcu prałata był jakiś np radny dzielnicy to możnaby go łątwo ujajić - do sądu o zniesławienie, o antysemityzm - biedny chłopina nie ma na adwokatów, przegrałby, 10 tys na sierotki i siedziałby cicho. Ale niestety. Prałat Jankowski ma kasę i nie boi się straszących wydatkami na procesy. No to procesów ni ma. Bo na proces nie ma takiej sali w Gdańsku która pomieściłby publiczność. I miałaby odwrotny skutek. A wiec co? Wprowadzić cenzure na prałata? Ha, ha. Najgorsze że ma racje tylko głośno nie wolno mówić... Nikt takze na tym forum merytorycznie nie podyskutuje tylko wyzwiska - od antysemitów itd. Ja chętnie podyskutowałabym np o Jedwabnem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedwabnik morowy Re: A może wrócić do "mrocznych czasów komuny"? IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.04, 22:50 Huzia na pralata napisal(a) Ja chetnie podyskutowalabym np o Jedwabnem... ---------------------------------------------------------------- mój rezydent na dystrykt 3-city tyz, ale admin kaganiec mu na ryja nalozyl...i to juz od 2 m-cy...... gadaj se z bezemocjonalnymi partnerami, którzy tylko w inwektywach sa sprawni, zreszta czasem na zenujacym poziomie...... i to adminowi odpowiada..... o jedwabnem, gadaliby my na innym watku, a nie na tak mocno skazonym, jak ten o skompromitowanym jankowerze.... Odpowiedz Link Zgłoś