Dodaj do ulubionych

o sobie...

20.11.04, 14:55
choc nikogo, oprocz mnie, jeszcze na tym forum nie ma (mam zamiar dopiero
wywiesic na budowie informacje o forum), proponuje, aby krotko sie
przestawic...
Obserwuj wątek
    • lukka74 kam.ka & lukka74 20.11.04, 15:04
      nasze imiona latwo odczytac z nick'ow (moj wiek zreszta tez; moja 30-stka
      zbiegnie sie, mam nadzieje, z terminem oddania mieszkan - przynajmniej do
      wykanczania).

od 2,5 roku jestesmy malzenstwem, nie mamy jeszcze dziecka, ale mamy pieska - 5
      miesiecznego shar-pei'ka Rufusa (nadajmy mu nick Roofie94 ;)

zamieszkamy w klatce A w mieszkaniu nr 6. do tej pory mielismy przyjemnosc
      krotkiego poznania naszych sasiadow z pietra (spod 5).

poniewaz, aby miec na pierwsza wplate, sprzedalismy nasze dotychczasowe
      mieszkanie juz wiosna, a tymczasem przemieszkujemy w domu rodzicow kam.ki
      spieszy nam sie bardzo z wprowadzeniem na Zlota i jak tylko Bog da (tzn.
      kierownik budowy sie zgodzi) mamy zamiar rozpoczac wykanczanie mieszkania tak
      by byc pierwszymi, ktorzy zamieszkaja w naszym wspolnym domu...
    • dglugla Re: o sobie... 07.04.05, 07:44
      Witamy sasiadow :)
      E5 sie klania w pas...
      Zdazylismy sie juz poznac przez okna, gdyz mieszkamy naprzeciwko :)

Jest nas dwoje (ja z zona), oboje imigranci :) Ja (mam na imie Darek) pochodze z
      Koszalina, zona - Kasia - spod Koscierzyny, poznalismy sie na studiach, a do
      Gdanska zjechalismy w poszukiwaniu pracy, ktorej w Koszalinie jak na lekarstwo.
      Oboje pracujemy, zgodnie z wyksztalceniem, w firmach komputerowych.
      • kasiaczekg Re: o sobie... 11.04.05, 15:05
        Witam wszystkich :)
        Do powyższej wypowiedzi męża dodam tylko, że jest nas 3 :) Darek zapomniał o
        Kubusiu (świnka morska) pewnie dlatego, że jest mała i prawie jej nie widać, za
        to często słychać głodomora.
        Świetny pomysł z tym forum - bardzo mi się podoba.
        Pozdrawiam Sąsiadów.
    • lisekg Kasia - Natalia - Grześ 08.04.05, 18:51
      Witamy wszystkich mieszkańców "dziewiętnastki" ;-)

Mieszkamy od lutego 2005 w klatce B.
      I chyba jesteśmy pierwszą rodzinką, której już tutaj urodziła się -25 marca
      2005 r.- córeczka Natalia.
      Pozdrawiamy
      • lukka74 gratulacje :))) n/txt 09.04.05, 12:24
      • kasiaczekg Gratulujemy :)) 11.04.05, 14:55
    • sokolll Re: o sobie... 08.04.05, 19:24
      A my zamieszkujemy lokal A5... My czyli moja lepsza połowa - Karolina i ja,
      czyli Maciek. W kwestii wieku - mnie od "30" dzieli niecały miesiąc, Karolinę
      zaś - hmm ... 17 rzecz jasna! W tej chwili jedyną rzeczą o jakiej marzymy w
      naszym nowym "M" to aby wszelkiej maści "fachowcy" opuścili nas raz na zawsze i
      żeby można było wreszcie posprzątać. To tak w skrócie.
      K & M
    • michal_c4 Re: o sobie... 11.04.05, 12:23
      Witam wszystkich sasiadów tych dalszych i tych bliższych.
      Moja żona Asia i ja Michał będziemy mieszkać (jak dobrze pójdzie to już w I-
      wszej połowie maja) w klatce C m.4.

Jeszcze nie mamy dzieci, ani żadnych zwierząt.

Mamy nadzieję, że będzie nam razem tudaj dobrze się mieszkało.

Pozdrawiam wszystkich, a w szczególnosci pionierów naszej 19-stki.

Michał Bochniak
    • michal_ola Re: o sobie... 11.04.05, 13:48
      Witamy wszystkich
      Nazywam sie Michal i juz niedlugo zamieszkam wraz z moja narzeczona Olenka w
      klatce C na parterze. Obecnie troche remontujemy (nareszcie mozemy pomalowac
      pokoj, w ktorym wyszla wilgoc) i w czerwcu planujemy sie wprowadzic juz jako
      malzenstwo.

Oboje pochodzimy z pomorskiego (ja narazie mieszkam w Redzie , natomiast Ola w
      Oliwie). Ukonczylismy Politechnike Gdanska i obecnie pracujemy (ja w gdansku,
      Ola w Gdyni).

Mamy nadzieje ze wszystkim nam razem bedzie sie dobrze mieszkalo.

Pozdrowienia dla wszystkich.
      Ola i Michal.
      • kolo77 Re: o sobie Kasia i Daniel 12.04.05, 09:21
        Witam wszystkich nowych i starych mieszkańców:)
        Ja czyli Kasia i moj maz Daniel pochodzimy z regionu kujawsko-pomorskiego.Do
        trojmiasta przeprowadzilismy sie 1,5 roku temu.Mieszkamy w klatce A na
        parterze,na obecna chwile zamieszkujemy nasze mieszkanko samotnie bez dziecka
        ani zwierzatka( mam taka nadzieje ze to w najblizszym czasie sie zmieni:)).
        Na obecna chwile jestesmy bardzo zadowoleni z mieszkania na Złotej Karczmie.
        PS Mamy swietnych sasiadów !!!z pod 6:) Mam nadzieje ze pozostali rowniez beda
        super!!!
        PS.do sasiadów z klatki C -parter- My mielismy i jeszcze mamy problem z
        wilgocia ,piszcie reklamacje!Chyba ze problem nie jest az tak duzy?
    • kam.ka27 Re: o sobie... 11.04.05, 14:41
      cześć!! pozdrawiam wszystkich na forum (szczególnie mieszkańców
      "dziewiętnastki"!! choć lukka - mąż mój - przesdtawił juz nas wcześniej,
      chciałam przywitać się osobiście....
      cieszę się,że przybywa nas na forum :) - na pewno będzie to dobre miejsce by
      kontaktowac się w kwestiach "formalnych" i "nieformalnych" ...
      kama
      • maria_jurek Re: o sobie... 14.04.05, 13:57
        Mieszkamy w klatce D na parterze, u nas nie było problemu z wilgocią. Jesteśmy
        bardzo zadowoleni z mieszkania. Znamy sąsiadów też z parteru, są b. mili i
        uprzejmi, mamy nadzieję poznać też innych. Ciągle się urządzamy. Pozdrowienia
        dla wszystkich mieszkańców.
    • martin999 Re: o sobie... 14.04.05, 18:03
      witam, nazywam się Marcin, mieszkam w klatce De na pierwszym piętrze. Właśnie
      mija drugi miesiąc odkąd się wprowadziłem, jak na razie nie mam żadnych
      zastrzeżeń, jest całkiem miło. Pozdrowienia dla sąsiadów :)
    • naisi Re: o sobie... 15.04.05, 19:15
      Witam wszystkich :-)))
      Widzę, że większość moich sąsiadów mieszka 'podwójnie' lub nawet i potrójnie
      (gratulacje z okazji urodzin NATALII)
      Ja niestety będę na razie mieszkać w pojedynkę, choć mam nadzieję,że sie to z
      czasem zmieni ;-) Dlatego też kupilam mieszkanie rozwojowe tj prawie 50 m na
      parterze w klatce A :-))) Znam już z widzenia moich sąsiadów spod 'dwójki'
      i 'szóstki' - nie mogę się doczekać aż któregos dnia wszyscy z naszego bloku
      spotkamy się razem na jakims zebraniu.

Wstęp skończony i teraz krótko o mnie.
      Mam koło 30-tki, nazywam się Małgosia i pochodzę z Olsztyna. Do Gdańska
      przyciągnęly mnie moje studia skandynawistyczne na UG i praca na promie
      szwedzkim. Chcę skończyć z pływaniem ale wtedy mogę zapomnieć o szybkim
      wykończeniu mojego mieszkanka - sami wiecie jak ciężko jest teraz z pracą.
      Podejrzewam, że część sąsiadów może mnie kojarzyć, bo jeżdzę takim śmiesznym
      pomarańczowym Punciakiem i co chwila zwożę znajomych i rodzinę aby sobie
      obejrzeli moje M-2 i mi dali jakiś pomysl jak je urządzić ;-) Ja nie mam na to
      ani czasu, ani głowy.

Jak na razie bardzo mi sie podoba budynek, jego otoczenie i .... sąsiedzi :-)
      Pewnie w maju już dołaczę na stałe do grona mieszkańców 19-tki.

Pozdrawiam wszystkich ciepło
      • agradoo Re: o sobie... 08.05.05, 21:58
        pozdrawiam serdecznie i smie zauwazyc ze wlasnie 12go mamy zebranie...jestem
        sasiadem z klatki d i mam podobne odczucia jezeli chodzi o miejsce
        zamieszkania...na terenie gdanska zaistnialem za sprawa moich rodzicow wiec
        wlasciwie nie jestem przyjezdnym i znam doskonale wszystkie okolice trojmiasta
        a poprzez toorientuje sie w problemach zwiazanych z uzyskaniem pracy poza nim :)
        wiec trzymaj sie tej posady bo ona pomorze pani to rozwojowe mieszkanko
        urzadzic dokladnie tak jak trzeba....musze przyznac ze borykam sie z podoibnymi
        problemami jezeli chodzi o urzadzanie mojego skromnego m :) zupelnie trace
        czasami koncept :) pewnie jestem rozpoznawalny po tym ze moja pasja jest jazda
        na motorze,wole w kazdym razie czesciej wytoczyc z garazu motor nisz auto
        szczergolnie gdy mam szybko dostac sie do centrum a czeka mnie przeprawa przez
        slowackiego...pozdrawiam i do zobaczenia na zebraniu... :)
    • dammiann Re: o sobie... 12.05.05, 14:29
      witam wszystkich.
      mieszkam sobie szczęśliwie w mieszkaniu E1 wraz z moją narzeczoną.
      Nie narzekamy na usterki w mieszkaniu, bo żadnych jeszcze nie wypatrzeliśmy.

Jeśli chcecie przeczytac coś więcej o nas, to proszę bardzo: oboje jesteśmy w
      trakcie studiów, poświęcając na nie wiele, wiele weekendów. Ja studiuję
      resocjalizację, a moja Madgusia rachunkowość. Niedługo zamierzamy się pobrać, a
      prawdopodobnie pod koniec listopada pojawi się w naszym domu nowy mieszkaniec -
      nasz mała fasolka, która obecnie ma 7 tygodni i całe 14,2 mm! Więc czeka nas i
      ślub, i chrzest.

Oboje pracujemy, na szczęście w jednej firmie, a poza tym dorabiamy sobie na
      boku ( jak to studenci... ).

Naszych sąsiadów znamy w większości z widzenia, bliższych znajomości jak dotąd
      (a mieszkamy tu od Wielkiejnocy) zawarliśmy niewiele.

Pozdrawiamy wszystkich mieszkańców 19-tki

Damian i Magda
    • ewagar o sobie... 12.05.05, 23:25
      Aż wstyd się przyznać ale jesteśmy jednymi z pierwszych mieszkańców tego bloku,
      a dopiero bierzemy udział w forum :) Lepiej późno niż wcale. Ileż ciekawych
      spraw omawialiście, na które ja szukałam odpowiedzi wydzwaniając w różne
      miejsca, a tu pod nosem był gotowiec... Cóż, frycowe trzeba zapłacić.
      Teraz o nas. Mam na imię Ewa i mieszkam w c3. Razem ze mną mieszka Jacek, córka
      Sylwia i pies Gaja. Nie będę pisała ile mamy lat, bo wasz młody wiek mnie jakoś
      przeraził i głupio mi przyznawać się więc napiszę tylko, że Gaja ma prawie dwa
      lata (urodziny 10.06.). Od stróża wiem, że to pierwszy pies na naszym osiedlu!
      Sylwia jest pierwszym dzieckiem zapisanym do nowej szkoły. Coż, szkoda, że z tej
      palmy pierwszeństwa nie ma profitów, były tylko minusy: odgłosy wiertarek,
      młotków i przekleństwa robotników budowlanych :D
      Pozdrawiamy wszystkich "starych" bywalców.
    • justyna_andrzej Re: o sobie... 16.05.05, 16:52
      Witamy z D13. Jeszcze nie mieszkamy ale bywamy. W lokalu na razie siwy dym. O
      nas: szkoły pokończone, praca jest (ale zawsze mogła by być lepsza;), dzieci
      tymczasowo brak albo nieznane, zwierzaki - będą ryby w akwarium(!), znaki
      szczególne - 12-letnie czerwone volvo:/
      Pozdrawiamy
      J&A

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka