Dodaj do ulubionych

Nowe połączenie lotnicze Gdańsk - Berlin

IP: 213.42.2.* 14.02.05, 07:45
To bardzo dobra nowina - Bravo !
Obserwuj wątek
    • Gość: dresik Cena też njest niezłaą nowią 250 euroooo IP: *.mlyniec.gda.pl 14.02.05, 09:00
      ciekawe ilu bedzie chetnych
      • Gość: mb Re: Cena też njest niezłaą nowią 250 euroooo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 09:48
        pewnie obsługa samolotu, inni pojada autobusem lub pociągiem.

Też mamy szczęście do tych połączeń, swoją drogą!

Z Warszawy, Krakowa, wszystkich chyba miast Polski latają za 50PLN a my,
        bogacze, za 1.000PLN!

Super...
        • Gość: Sławek Re: Cena też njest niezłaą nowią 250 euroooo IP: *.osk.pl / *.osk.pl 14.02.05, 15:46
          Nie wiem skąd masz te dane. Przed chwilą sprawdzałem na Germanwings do Kolonii.
          Podróż tam i z powrotem: tam ceny 89-102 Euro, z powrotem 78-100 euro czyli 670
    • gregor_1976 Pieknie pieknie 14.02.05, 10:32
      Swietna nowina, zaiste. Mieszkam 130 km od Berlina, pochodze z Gdanska, mam tam
      rodzine. Godziny odlotow z obu miast - dla mnie idealne. Ale chocbym sie zesral
      to nie polece za 250 euro, albowiem zyje tu ze stypendium i bilet kolejowy moge
      kupic za ok 90 euro w dwie strony (jade do Gdanska MINIMUM 10 godzin - dziekuje
      drogie PKP). Tym polaczeniem NIKT nie bedzie latal, bo niby kto? Niemcy? Po co?
      Mozemy robic zaklady do kiedy polataja. Lipiec?
      • Gość: filut Re: Pieknie pieknie IP: 217.153.221.* 14.02.05, 10:59
        Zapewniam Cię, że chętni się znajdą szczególnie w klasie biznes. Jeszcze zaden
        lot się nie odbył a na forum jak zwykle lament. Jakie to typowo polskie, nic
        nie robić i płakać.
        • gregor_1976 Re: Pieknie pieknie 14.02.05, 11:20
          Nie bardzo wiem co masz na mysli mowiac "nic nie robic". A co mam robic? DLA
          MNIE to polaczenie jest nieosiagalne. Uwazam, ze duzo fajniej byloby
          skomunikowac Gdansk z Berlinem jakims rozsadnym, bezposrednim polaczeniem
          kolejowym. Obym sie mylil mowiac, ze nikt nie bedzie tym latal. Przypominam Ci,
          ze pociag Mare Balticum zlikwidowano bo wozil powietrze, jedyne bezposrednie
          polaczenie kolejowe - wagon (bo do licha nie pociag!) sypialny + kuszetki latem
          tez jezdzi pustawy, wiem bo korzystam czesto. Myslisz, ze az tylu biznesmenow
          bedzie latalo do Berlina / Gdanska 6 razy w tygodniu? Swietnie, niech lataja,
          ale zwykly czlowiek - czyli ja :) za 250 euro nie poleci. Pozdro.
          • Gość: Sławek Re: Pieknie pieknie IP: *.osk.pl / *.osk.pl 14.02.05, 15:53
            W jednym zdaniu: "skomunikować Gdańsk z Berlinem ... bezpośrednim połączeniem",
            w drugim ""Mare Balticum" zlikwidowano bo woził powietrze ... wagon też jeździ
            pustawy" - czy to ma sens? Jeżeli nie ma chetnych nie ma połączenia.
    • Gość: siedlce Re: Nowe połączenie lotnicze Gdańsk - Berlin IP: 195.143.166.* 14.02.05, 11:19
      To jest chore . Gdansk bedzie mial polaczenie z 5 miastami niemieckimi
      Hamburg,Frankfurt,Monachium, Dortmund,Berlin a z zadnym miastem polskim oprocz
      wafki. Kiedy do Wroclawia, Krakowa, Rzeszowa czy Katowic albo do Lodzi ????
      • pawelo04 Re: Nowe połączenie lotnicze Gdańsk - Berlin 14.02.05, 11:31
        To nie jest chore. To proste prawa rynku, czyli kapitalizm. Nikt nie zmusi
        przewoźnika aby uruchamiał połączenia tam gdzie nie zarobi. To chyba logiczne.
        • Gość: miki Re: Nowe połączenie lotnicze Gdańsk - Berlin IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.05, 13:09
          Wiedza doskonale ze to jest polaczenie dla rozrzutnych.Dlatego bedzie latal maly
          kilku moze kilkunasto osobowy samolocik.Autobus kosztuje na tej lini 28 €.Nie
          rozumie tylko dlaczego oglaszac ten pomysl z takim tryumfem.Przeciez to niejest
          wiele wazniejsze od przelotu motolotnia na tej trasie.
          Pociag,a wlasciwie wagon z Berlina do Gdynijedzie jako przyczepka do pociagu z
          tego miasta do Moskwy,Kijowa itd.W poznaniu przyczepiaja go do Bydgoszczy,z
          kolei w Bydgoszczy do Gdyni.Impreza trwa cala noc.Ten Fokker,to kolejny ,typowo
          Gdanski krok do rozwiniecia masowej turystyki.
          Tymczasem Krakow jedynie z Lotniska Schönefeld ma codzienne
          polaczenie,"pelnowymiarowym" samolotem bilety zaczynaja sie od 26-28€.Poniewaz
          czesc pasazerow odchodzi z kwitkiem, maja uruchomic nastepne.O polaczeniach
          kolejowych nie bede wspominal,a tych jest wiele.Cena "Interciti"okolo100€ w obie
          strony.
          • gregor_1976 Re: Nowe połączenie lotnicze Gdańsk - Berlin 14.02.05, 13:47
            Gość portalu: miki napisał(a):

> Wiedza doskonale ze to jest polaczenie dla rozrzutnych.Dlatego bedzie latal mal
            > y
            > kilku moze kilkunasto osobowy samolocik.Autobus kosztuje na tej lini 28 €

Miki, mozesz podac namiar na ten autobus? To jakis regularny rejsowy, czy mikrobus?
            • Gość: miki Re: Nowe połączenie lotnicze Gdańsk - Berlin IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.05, 14:16
              Jest wiele lini.Czy chcesz kontakt w Berlinie czy Gdansku?
              • gregor_1976 Re: Nowe połączenie lotnicze Gdańsk - Berlin 14.02.05, 14:30
                Gość portalu: miki napisał(a):

> Jest wiele lini.Czy chcesz kontakt w Berlinie czy Gdansku?

W Berlinie, mieszkam w Niemczech na stale. Z gory dzieki.
          • Gość: myfo Re: Nowe połączenie lotnicze Gdańsk - Berlin IP: *.amg.gda.pl 14.02.05, 15:40
            Święta racja Miki!
            Co tu się podniecać. To rejsc boznesowy - a Fokkery zabierają 50 osób.
            Nie ożywi to turystyki, ani nie rozpropaguje Trójmiasta.
            Kolej sie telepie, ale ja jeżdżę tym nocnym pociągiem do Lichtenberga i
            doskonale się wysypiam przynajmniej.
            • Gość: Felix Re: Nowe połączenie lotnicze Gdańsk - Berlin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 21:33
              Do Monachium jest tak mało chętnych,że będzie uruchomione drugie dzienne, ranne
              połączenie. To samo zrobiono juz z Frankfurtem. To do malkontentów.Berlin na
              pewno sie uda. Także na pewno dochodowe było by połącznie do Wilna. 2 autobusy
              dziennie nabite na full jad ado Wilna a i samochodami i pociągami oraz także
              via W-wa samolotami ludzie tam jadą.
              • Gość: Sławek Re: Nowe połączenie lotnicze Gdańsk - Berlin IP: *.osk.pl / *.osk.pl 14.02.05, 23:41
                Malkontentom po prostu zawsze jest źle. Ostatnia perełka - źle gdyż z Gdańska
                można dolecieć do Monachium, Fraknfurtu, Duseldorfu, Hamburga i Berlina
                niebawem, ale tylko do Wawy (niedługo do Katowic), Jakby wszystkie miasta w
                Polsce miały ze sobą połączenia lotnicze tylko nie Gdańsk. Marudzenie na ceny
                lotnicze też jest ciekawe jakby samolot miałby być tańszy od pociągu, autokaru
                lub samochodu :)
                • Gość: rolie Re: Nowe połączenie lotnicze Gdańsk - Berlin IP: 217.153.221.* 14.02.05, 23:51
                  bo zrzędzenie teraz w modzie. Są tacy co nic innego robić nie potrafią, tylko
                  czekają na nowe posty i odpowiadają płaczem.
                  pozdro
                • gregor_1976 Re: Nowe połączenie lotnicze Gdańsk - Berlin 15.02.05, 10:36
                  Gość portalu: Sławek napisał(a):

> Malkontentom po prostu zawsze jest źle. Ostatnia perełka - źle

Perelka - dobre sobie. Ty sie oczywiscie podniecasz "perelka", ale czy bedzie
                  cie na nia stac? Nie zapomnij na nia chuchac i dmuchac, bo ani sie obejrzysz i
                  zniknie.

> Marudzenie na ceny
                  > lotnicze też jest ciekawe jakby samolot miałby być tańszy od pociągu, autokaru
                  > lub samochodu :)

Samolot nie bedzie tanszy od pociagu, autokaru lub samochodu, ale moze miec
                  zblizona cene, a przez to byc konkurencyjnym. Byc moze to 50-osobowe cos bedzie
                  zapelnione, bardzo fajnie, ale ja wypowiadam sie z punktu widzenia swojego -
                  mnie na to stac nie bedzie, ceny nie sa konkurencyjne, na zachodzie lata sie
                  taniej. Jezeli dla ciebie to polaczenie jest dostepne to gratuluje.
                • gregor_1976 denim rezygnuje 28.04.05, 12:33
                  Gość portalu: Sławek napisał(a):

> Malkontentom po prostu zawsze jest źle.

Ze strony lotniska:
                  Linie lotnicze Denim Airways nieoczekiwanie zrezygnowały z uruchomienia lotów do
                  Berlina i Augsburga. Denim Airways przepraszają wszystkich pasażerów
                  zainteresowanych oferowanymi połączeniami z Gdańska.

No i co huraoptymisto? Dalej jestes zachwycony nowym polaczeniem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka