franiicee 17.04.05, 14:03 Witam Wszystkich z Gd, 3miasta i okolic. Czy ktos z was jest zainteresowany osiedlem Morenowe Wzgorze? na www.pbeko.com.pl jest kilka informacji o samym PB EKO,bede wdzieczna za dodatkowe niusy, z gory dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plepla Re: PB EKO Gdańsk 18.04.05, 11:40 Byłam zainteresowana dopóki nie odwiedziłam "siedziby" firmy i porozmawiałam z niekompetentną paniusią - przedsatwicielką firmy, jeśli dodać do tego opinie specjalistów na temat jak PB Eko buduje .... ja zrezygnowałam, choć w necie wyglądała ich oferta interesująco Odpowiedz Link Zgłoś
franiicee Re: PB EKO Gdańsk 18.04.05, 21:40 Hmmmm..Fakt, "siedziba" wygladem odbiega od siedzib innych deweloperow, ktorych odwiedzilam, ale ciagle sie zastanawiam......A czy ktos moze mi napisac, gzdie mozna znalezc "opinie" o tym jak buduja? Przeczesalam neta i nie udalo mi sie znalezc takich informacji. Bede bardzo wdzieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: PB EKO Gdańsk IP: *.laczpol.net.pl 28.04.05, 20:43 dwa tygodnie temu podpisałam umowę z PB EKO na mieszkanie na Morenowym Wzgórzu , z tego co wiem budują tak jak wszyscy, kilku moich znajomych (inzynierów) , którzy znają trójmiejski rynek ma do nich podejście normalne. Ani mi nie odradzali , ale tez bez zachwytów. Mnie skusiła lokalizacja i piekne tereny na Morenie. Kilka uwag na temat umowy. Mogłam negocjowac warunki, elastycznosc finansowa, indywidualne ustalanie rat. W tej chwili czekam na decyzje kredytowa, więc dodatkowo bank ich sprawdza. Jedno wiem na pewno Bank w którym staram sie o kredyt reaguje alergicznie na Inpro, inni chwalą tego developera , więc tak naprawdę trudno wyczuć. Na stronie www.trojmiasto.pl przeczytałam pozytywne opinie o PB EKO. Nie miałam problemów z uzyskiwaniem dokumentów, w sprawach formalnych bez zastrzeżeń. Wiem kim jest ich inspektor nadzoru, zaryzykowałam. Zresztą inwestycja w rynek pierwotny zwłaszcza przy developerze jest zawsze ryzykiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamal_gda Re: PB EKO Gdańsk IP: *.wp-sa.pl 24.05.05, 15:55 Witam! Wlasnie podpisalem umowe o mieszkanie na Morenowym Wzgorzu. Biorac przyklad od znajomych zalozylem forum na temat tej inwestycji. Mysle ze moze ono pomoc zarowno przyszlym mieszkancom, jak i nabywcom w kontroli przebiegu inwestycji. Forum znajduje sie pod linkiem: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29652 Pozdrawiam Kamil! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franiicee Re: PB EKO Gdańsk IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 23:51 A ja nie lubie jak traktuje sie klientow "per noga" (jak za czasów socjalistycznych) i nie lubie uczucia ze ktos mnie naciaga:( a tak wlasnie jest w eko. nie lubie gdy po kilku tygodniach negocjacji umowy, w przeddzien podpisania umowy cena m2 skacze do gory o 165 zl netto (przy 60 m daje to juz jakas sume). nie podoba mi sie tez to, ze na sile probuja ukryc klopot z gpec. moze i jestem maruda, ale wole wydac podobna kwote u innego developera, dostac "rabat", ktory juz od poczatku bedzie wliczony w koszt lokalu, ale miec poczucie, ze jestem wyjatkowym klientem. chcialabym po prostu miec swiadomosc, ze oddaje ta dla mnie ogromna ilosc pieniedzy w dobre rece. Bardzo chcialam kupic mieszkanie w eko, bo ma super lokalizacje i niezly projekt, mieszkania z oknami od poludniowej strony, ale brak marketingu i podejscie do klienta - "chcesz kupic - no to cie oskubiemy!" poprostu mnie dobijaja. Mysle, ze gdyby ci panstwo przeczytali chocby fragment ksiazki "wywieranie wplywu na ludzi" wszystkie mieszkania z 5 planowanych budynkow mieliby juz dawno sprzedane, a i klienci byliby przekonani ze zrobili interes życia kupujac je. Ale to jest moje zdanie i nie kazdy musi sie z nim zgadzac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś