moniaak 22.07.05, 19:18 podpisałam z nimi umowę - jak wam się z nimi mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia9111 Re: INPRO Gdańsk - jakie są wasze opinie? 23.07.05, 02:39 jeszcze nie podpisalam, ale sie przymierzam. czy ktos juz z nimi mieszka?? Odpowiedz Link Zgłoś
moniaak Re: INPRO Gdańsk - jakie są wasze opinie? 23.07.05, 10:14 ja zamieszkam za ponad rok - Osiedle Hynka na Zaspie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ere Re: INPRO Gdańsk - jakie są wasze opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 13:38 a powiedzieli ci ze wkrotce pod oknem zbuduja ci czteropasmowa droge przelotowa do obwodnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
randybvain Re: INPRO Gdańsk - jakie są wasze opinie? 23.07.05, 13:28 Hynka? Moi koledzy robili tam okna. Jak cos nie bedzie gralo, to za morde i gonic na poprawki... A panowie pracujacy w Inpro sa w wiekszosci bardzo w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
moniaak Re: INPRO Gdańsk - jakie są wasze opinie? 23.07.05, 13:36 tak? :-)) to gdzie indziej chyba :) bo tam dopiero burzą hangary i nic jeszcze nie stoi :) Odpowiedz Link Zgłoś
asia9111 Re: INPRO Gdańsk - jakie są wasze opinie? 23.07.05, 22:13 ja wlasnie tez do Hrynki sie przymierzam-jak bylo z obsluga i umowa? I jaka ma byc wysokosc czynszu-boje sie ze przy strazy, klubie fitness, etc. czynsz moze byc wysoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg29 Re: INPRO Gdańsk - jakie są wasze opinie? IP: *.abacus.pl 24.07.05, 00:40 Witajcie juz od ponad roku mieszkam na osiedlu INPRO "Mysliwskie 2". Powiem Wam, ze kontakt na linii developer-klient w sprawach reklamacji w rakcie mieszkania jest dobry i nawet lepszy niz u innych deweloperow. Jednak musze Wam powiedziec, ze firma ta buduje jak za czasow komuny!! Tylko cena m2 sie zmienila w gore. Jest wiele niedorobek, ludziom zalewa woda mieszkania, podwykonawcy INPRO to partacze pierwszej wody. Ze scian wychodza grzyby, osiedle nie jest zbudowane zgodnie z projektem, pelno niedociagniec, hala garazowa ma tak waskie miejsca postojowe ze ie moge otworzyc drzwi kiedy obok stoi inne auto, lampy w hali garazowej ostatnio spadly na samochod mojego sasiada. Brakoroby i niedorobieni...Tylko dziwie sie, ze ktos z UM Gdansk dopuscil osiedle do uzytku...faktyczny stan osiedla nie odzwierciedla planu architektonicznego.... W trakcie podpisania umowy zwracajcie uwage na kazdy punkt....nie dajcie sie omamic panu dyr. handlowemu INPRO....jest to czlowiek bardzo przebiegly i bedzie Wam obiecywal cuda na kiju..pamietajcie jednak ze nic ustnie i tylko wszystko na pismie.....Warto o tym pamietac.. Ale tak ogolnie to nie jest z nimi zle. Inni developerzy olewaja swojego klienta po sprzedazy mieszkania. W INPRO tak nie jest..... Pozdor bo mimo wszytsko pieknie nam sie tutja "na wsi" mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
moniaak Re: INPRO Gdańsk - jakie są wasze opinie? 24.07.05, 09:50 obsługa była ok - ponieważ będzie to moje pierwsze mieszkanie to na spotkanie z panią z działu sprzedaży "zabrałam" siostrę - pół roku sama kupowała mieszkanie i była bardziej w temacie :)) zawsze co 2 głowy to nie jedna! poproś od razu o projekt mieszkania - najlepiej tzw. techniczny z rozrysowanymi wszyskimi instalacjami. nie wiem jak to będzie z czynszem, pewnie zależy ile prądu i wody zużyjesz :)) ale z tego co się orientuję to znajomi płacą ok. 200-300 zł miesięcznie. Moje mieszkanie nie będzie zbyt duże - 41,4 m a więc mam nadzieję zmieścić się w tych granicach. Pytałam ich o ochronę - nie wiadomo jak to będzie tutaj, ale na jednym z osiedli INPRO podobno kosztuje ok. 40zł/miesiąc. Opłata za miejsce postojowe w hali garażowej też na jednym z ich osiedli podobno 18 zł/miesiąc. Ale to są informacje, które uzyskałam bezpośrednio w INPRO - chętnie się dowiem od osób które już mieszkają i muszą takie bajery opłacać :) co do fitness - wydaje mi się że nie będzie to raczej dużo bo opłaty mają być podzielone na wszystkich mieszkańców - będzie chyba ok. 150 mieszkań, a nie wydaje mi się żebyśmy zatrudniali tam instruktorów fitness :)) fitness będzie już urządzony przez INPRO, a więc to będą tylko opłaty za oświetlenie, ogrzanie i pewnie wodę. Mam nadzieję, że nie będzie to wielka opłata. Jak się zdecydujesz na to mieszkanko to daj znać moniaak@gazeta.pl - chętnie poznam przyszłą sąsiadkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg29 Re: INPRO Gdańsk - jakie są wasze opinie? IP: *.abacus.pl 24.07.05, 17:24 Czesc, za moje 46 m2 place lacznie 390 (oplaty calos z mediami w tym 80 pln -ochrona/m-c) wiec niech nie gadaja bzdur ze ochrona kosztuje 40/m-c.....no chyba ze to jest falowiec i mieszka w nim 300 rodzin ;)))) Ochrona jest zalatwiana przez wspolnote mieszkaniowa, na poczatku administrowanie osiedlem obejmuje firma wskazana przez INPRO w naszym przypadku byla to firma Balt-Dom (partacka i zakrecona firma w ktorej jej pracownice myslaly ze bedziemy im dozgonnie wdzieczni i bedziemy wciaz prosili ich o uslugi). Mylily sie jednak gdyz zmienilismy zarzadce po kilku miesiacach. Pani ksiegowa z tej firmy byla tak zakrecona ze zaczela naliczac za nieodebrana od developera czesc wspolna ;))) ZENADA!! Praktycznie za miejsca posotojowe sie nie placi poniewaz sa one kupion na wlasnosc.....ja nie place za swoje miejsce posotojowe naziemne. Wykupilem je tylko za 4.000 PLN. Jest moje i nikt nie ma do niego prawa. Uwazajcie na siebie przy zakupie, gdyz na kazdym kroku czekaja Was niespodzianki i lepiej o wszystrko wypytac sie przed podpisaniem umowy i ewentualnie negocjowac!! Nie przyjmowac zadnej informacji czy zapewnienia ustnego - TYLKO NA PISMIE LUB JAKO ZALACZNIKI DO PODPISANEJ UMOWY. Acha, warto sprawdzic ile INPRO wzielo kredytu na przedmiotowy grunt i w jakim banku oraz na ile lat zobowiazalo sie do splaty!! Moze sie okazac ze bank wejdzie na ten grunt jesli INPRO sie nie wyplaci i nie podpiszecie aktow notarialnych. W akcie notarialnym warto wpisac klauzule o odlaczeniu sie od zaciagnietego dlugu aby ewentualnie asekurowac sie przez problemami platniczymi INPRO wobec kredytujacego grunt Banku. Mozecie tego zadac i INPRO musi Wam wydac na to zgode i udzielic informacji io swoich obciazeniach i wpisach obciazajacych do ksiegi wieczystej na grunt pod konkretna inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
randybvain Re: INPRO Gdańsk - jakie są wasze opinie? 24.07.05, 13:36 Mozliwe, oni robili okna na Dywizjonu 303 kolo Bangladeszu. Ale calkiem mozliwe, ze beda robic okna i na Hynka, po prezes jest szwagrem jednego z wlascicieli inpro, a wiceprezes bratem drugiego wlasciciela. Odpowiedz Link Zgłoś
chrobry_gdansk Re: INPRO - osiedle Chrobry 24.07.05, 14:31 Mieszkańcy osiedla Chrobry zbudowanego przez Inpro wytoczyli firmie proces sądowy w sprawie spaprania budynków. Wad osiedla jest tak dużo, że szkoda czasu na wymienianie: pękające ściany, zapadające się chodniki i ulice, zagrzybienie mieszkań, nieprawidłowe wykonanie systemu wodno-kanalizacyjenego oraz wentylacyjnego. O zgrozo użyli stolarki okiennej bez odpowiednich atestów. Po prostu partacze. Proces sądowy zbliża się do końca i mam nadzieję że inpro będzie musiało musiało zapłacić kilkumilionowe odszkodowanie związane z usunięciem wszystkich wad osiedla. Zapraszam do przejrzenia forum mieszkańców osiedla: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13266 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg29 Re: INPRO - osiedle Chrobry IP: *.abacus.pl 26.07.05, 16:35 Poza tym zadnych innych zastrzezen? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
chrobry_gdansk Re: INPRO - osiedle Chrobry 26.07.05, 17:14 poza tym co na forum i że swego czasu zawalily sie schody zewnetrzne przy jednej z klatek (o czym zreszta pisala gdanska prasa) to wszyscy zdrowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg29 Re: INPRO - osiedle Chrobry IP: *.abacus.pl 27.07.05, 11:51 maja "wspanialych" podwykonawcow ktorych INPRO robote firmuje...chyba najtansze materialy wykonczeniowe, grzyby wylegajace sie przy instalacjach sanitarnych i infantyli wlasciciele firm podwykonawczych. Dzieciaki ktore nie wdaja sie w konstruktywna rozmowe, poniewaz wiedza ze wstawiaaj ludziom "KIT" a nie konkretne materialy budowlane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzechop Re: INPRO - osiedle Chrobry IP: *.abacus.pl 30.07.05, 13:51 Forum MYSLIWSKIE 2 prosze linka: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=31828 Odpowiedz Link Zgłoś
agness22 Re: INPRO Gdańsk - jakie są wasze opinie? 09.08.05, 18:28 czy ktos kupil mieszkanie na arkonskiej?ja zamierzam wiec bede wdzieczna za porady przy podpisywaniu umowy, a tazke informacji na teamt czy mozna zmienic zarzadce wybranego przez inpro,po jakim czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g. Re: INPRO Gdańsk - jakie są wasze opinie? IP: *.mlyniec.gda.pl 11.08.05, 07:07 calkiem fajna lokalizacja, ale na mieszkanko trzeba długo czekać Odpowiedz Link Zgłoś
grzechop Re: INPRO Gdańsk - jakie są wasze opinie? 27.09.05, 22:03 Witajcie, z tego co zaobserwowalem na portalu www.mojeosiedle.pl znajduej sie dzial: FORUM - MYSLIWSKIE. Pozdrawiam i moze ktos tam zajrzy ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
strawberry4 Re: INPRO Gdańsk - jakie są wasze opinie? 04.12.05, 10:58 to jak to jest z tym inpro? też się zastanawiam, ale nad zabytkową Odpowiedz Link Zgłoś
bsc1 Re: INPRO Gdańsk - jakie są wasze opinie? 04.12.05, 14:33 moniaak napisała: > podpisałam z nimi umowę - jak wam się z nimi mieszka? Mogę tylko powiedzieć,że brałem udział jako były członek Rady Nadzorczej S.M "Młyniec" w rozstrzyganiu przetargu w którym brała również udział firma "INPRO" jako developer przy zabudowie t.zw. Tójkąta na Zaspie. Firma wydaje się być wiarygodna, bo inwestycja została zrealizowana.Wiarygodnych infpormacji może udzielić Prezes Henryk Gajcy. Odpowiedz Link Zgłoś