Gość: mar IP: *.50.38.175.chcg.grid.net 11.11.02, 04:39 gratulacje! pomniki i nowe Krzyze mamy zagwarantowane, tak jak i duze premie dla swity prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jn Re: Adamowicz po raz drugi IP: 195.116.73.* 11.11.02, 06:34 My gdanszczanie to lubimy. Widzisz mar, na swiecie niewiele jest miast, w ktorych przewidziany glowny dojazd do obwodnicy konczy sie w polu i teraz zastanawiamy sie, coby tu z tym fantem pokombinowac. Albo inny fenomen komunikacyjny - droga z lotniska: wasko-szeroko -i wjezdzajac do miasta znowu wasko. Inni zaczynaja od gory, albo od dolu.A my od srodka. Ile wsteg mozna przeciac po drodze. I to jest piekne; to wlasnie lubimy. Każdy lubi się czymś wyrozniac: Gdansk pur-nonsensem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Adamowicz po raz drugi IP: *.nsm.pl / *.chelmnet.pl 11.11.02, 07:16 4 następne lata degradacji Gdańska. Chyba nad tym Gdańskiem (kolebką skansenem) wisi jakieś fatum. Gratulacje wyborcom etosowcom i tym co faktycznie wygrali i będą w tym mieście rozdawać karty - klerowi. Kościołów ci u nas będzie dostatek tylko pracy coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Adamowicz po raz drugi IP: *.jasien.net 11.11.02, 07:51 wybór był jak między dzumą a tyfusem wygrał tyfus przez kolejne 4lata bedziemy ogladac pana Adamowicza stojacego na malowanej na zielono tawie, usmiechajacego sie, otwierajacego kolejny most do nikad, kolejna droge w pole za kolejne kredyty, ktore kiedys trzeba bedzie splacac ale kto teraz o tym mysli? wazne ze miasto sie "rozwija" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIBI Re: Adamowicz po raz drugi IP: *.pl 11.11.02, 09:27 Gratulacje!!!!!!! Dziękujemy za tamte 4 wspaniałe lata, za modernizację ul. Słowackiego, za wspaniałe obiekty sportowe, za kapitalne przetargi dla firm-krzaków ( remont torowiska na Przymorzu ), a także mieszkańcy Sobieszewa są wdzięczni, że zachował Pan ich zabytkowy most budując nowy gdzie indziej.Czy kredyty przez Pana zaciągnięte będziemy spłacać za 4 lata jak już Pana nie będzie? Czy był Pan w innych miastach w Polsce? Może warto odwiedzić Wrocław, Poznań, Kraków? W D Z I Ę C Z N I G D A Ń S Z C Z A N I E p.s. Zapomniałem o cudzysłowiu!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Adamowicz po raz drugi IP: *.hnet.pl / 172.20.6.* 11.11.02, 19:27 koleś byłem w tych miastach i co ? jak masz kompleksy to się tam przeprowadź ! Uważam że Gdańsk w niczym im nie ustępuje, powiem więcej, mieszkańcy tych miast mówią z wielkim uznaniem o Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Adamowicz po raz drugi IP: *.hnet.pl / 172.20.6.* 11.11.02, 10:47 Jest takie mądre przysłowie "POKORNE CIELE DWIE MATKI SSIE" i dlatego, że Adamowicz cechował się pokorą wygrał. Nie mam zamiaru polemizować z głupcami i politycznymi frustratami, których opinie są powyżej, jedno jest pewne Gdańszczanie wykazali się odpowiedzialnością za miasto. Miejmy nadzieje, że nasze miasto będzie się nadal rozwijać, ukończymy Słowackiego i W-Z, a nastroje same się poprawią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob do Pawła IP: 62.233.232.* 11.11.02, 10:56 masz absolutną racje jak czytam wypociny tych kołtunów to mi się niedobrze robi manipulują i wyciagają wnioski jak trybuna ludu nie wiedzą nawet że drogi można budować etapami szczególnie w Polsce a most wantowy nie jest donikąd tylko do portu w którym powstają inwestycje za dzisiątki milionów dolarów i musi istnieć porzany dojazd juz dzieki tej inwestycji mamy linie promową do kopenhagi precz z kołtunami nie podoba się Adamowicz wyprowadzcie się z Gdańska to lepiej dla tego wspaniałego miasta i mniej takich ograniczonych oszołomów tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: do Pawła IP: ns3:* / 192.168.1.* 11.11.02, 13:46 ludzie cóż mamy tragedię. znowy budowane rzeczy przepłacone ( most do nikąd mógłby być tańszy, ale my mieszkańcy byśmy go z daleka nie widzieli), w przyszłym roku będą przebudowywali kolejne torowiska - ciekawe czy autobusy będą jeździć tam pół roku jak przy poprzednim remoncie, czy dłużej? ciekawy też jestem jak długo można z kimś procesować się o kawałek terenu pod budowę drogi (koszty procesu+ straty związane z wstrzymaniem robót były dużo większe niż toczego domagali się ludzie za swój teren pod budowę słowackiego, atam był tylko jeden taki człowiek, a w centrum będzie ich znacznie więcej - nas mieszkańców nie stać na tak długie czekanie na remonty), można tylko z podziwem popatrzeć za miedzę - Gdynia, Sopot - jak tam są budowane drogi, tunele itp potrzebne ludziom. U nas nigdy nie będzie dobrze, bo do wyborów poszli przede wszystkim ludzie starzy z okrzykiem na ustach, że nie będzie u nas rządził "komuch". Nie ważne było czy pan Adamowicz był dobrym prezydentem, ważne dla nich było to,że wartościowy człowiek z mnóstwem pomysłów na rozwój miasta, lepiej go znający (test w debacie prezydenckiej w TVN24)chce coś zrobić dla miasta, liczyło się tylko to, że Adamowicz jest z prawicy. Jestem patriotom lokalnym i serce mi się kroi jak mieszkańcy tak pięknego gdańska popierają dalszą jego degradację to mi się tu już nie chce mieszkać. Tu ludzie nie żyją zgodnie z własnym umysłem - tylko mitem etosu, kolebki solidarności. Ludzie przeszłość mineła bezpowrotnie. Teraz liczy się przyszłość nasza i naszych dzieci. "komunizm" nie martwcie się nie odrodzi się i może już kierować się tym co ludzie chcą zrobić a nie przeszłością Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Adamowicz po raz drugi IP: *.ras.wp-sa.pl 11.11.02, 11:09 szkoda, ze w Gdansku dalej ludzie zyja przeszloscia i nie zauwazaja bledow wybieranej wladzy, zgadzam sie z osobami krytycznie nastawionymi do nowego/starego prezydenta... niewiele on zrobil. Gdansk stoi w miejscu, namiastki nedznej (niedokonczonej, nieterminowej, korupcyjnej) pracy widzimy chyba wszyscy... rozwojem nazwac tego nie mozna natomiast wyliczac moznaby przyklady glupoty i zaprzepaszczania pieniedzy podatnikow. Kolejna kadencja to kolejny postoj.... a szkoda. Z drugiej strony mozemy liczyc na kolejny supermarket w centrum miasta do ktorego to Gdanszczanie beda wybierac sie na rodzinne spacery w niedziele !!!! Na budowe basenu czy jakiegokolwiek innego centrum rekreacyjnego mozna nie liczyc, wszak sopot blisko i nikt nas w miescie nie trzyma... pozdrawiam wszystkich oszolomow i zycze im zeby glupota i ignorancja kiedys zaczela bolec! ps. moze ktos z glosujacych na P. Adamowicza poda ze trzy konkretne powody... moze mnie to oswieci bo na razie Was mili panstwo nie rozumiem a iq podobno mam calkiem niezle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Adamowicz po raz drugi IP: *.hnet.pl 11.11.02, 11:21 Gość portalu: anita napisał(a): > > ps. moze ktos z glosujacych na P. Adamowicza poda ze trzy > konkretne powody... moze mnie to oswieci bo na razie Was mili > panstwo nie rozumiem a iq podobno mam calkiem niezle! Piszesz, że IQ masz całkiem niezłe, a ja Ci mówię, że masz oscylujące w granicach 0. Po 1 uwierzyłaś w wizję gruszek na wierzbie tak pięknie rozwijaną przez nieodpowiedzialnych kandydatów (zważ, że Adamowicz nigdy niczego niemożliwego nie obiecywał) Po 2 wnioskuję, że zaufałaś komuniście, a przecież wszyscy wiemy, że to co towarzysze obiecują to stek mżonek i kłamstw Po 3 podważasz werdykty demokracji, widocznie mieszkańcy CHCĄ takiego prezydenta i musisz się z tym pogodzić PS supermarketów nie buduje prezydent tylko prywatny inwestor(jeżeli tego nie rozumiesz twoje IQ jest równe 0 !!!), a basenów ogólnodostepnych jest więcej niż w podobnej wielkości miastach np. Żabianka, Przymorze, Zaspa, Morena, Suchanino, Start, Polibuda, niedługo będzie piękny na Chełmie - dziewczyno chyba oślepłaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Adamowicz po raz drugi IP: *.ras.wp-sa.pl 11.11.02, 11:39 No coz mozna sie spodziewac, ze ktos podjac dyskusji nie potrafi ale zeby od razu obrazac? Drogi forumowiczu ja nie widze w Twojej wypowiedzi ani odpowiedzi na moja prosbe (pytanie) ani tym bardziej argumentow. Na temat mojego iq dyskutowac nie bedziemy bo nic to nie wniesie do rozmowy. Wynikow demokracji nie podwazam a wrecz przeciwnie mam potrzebe zrozumienia dzialan moich wspolmieszkancow. Dodam jeszcze, ze nie naleze do osob ktore czymkolwiek i ktokolwiek "oslepic" moze a lubie za to wyciagac wnioski. Wniosek, ze gdanszczanie wola "laweczki zamiast toalet" i hipermarkety nasuwa sie sam... prywatny inwestor moze marzyc jesli nie ma akceptacji wladz. To by bylo na tyle. ps. moze jednak znajdzie sie ktos kto wytlumaczy rzeczowo dlaczego po nieudanej przeciez inwestycyjnie kadencji nadal wybieramy tych samych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Adamowicz po raz drugi IP: *.hnet.pl 11.11.02, 12:10 Na nikogo się nie obrażam, poprostu uważam, że na dyskusje i polemiki czas był przed 10.11. W tej chwili nie ma się co rozczulać nad wylanym mlekiem, tylko przyjąć wyniki wyborów z pokorą i odrzucić promieniującą z niektórych opini bolszewicką butę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: 72% pesymistow IP: 5.3.* / 10.1.79.* 11.11.02, 12:17 Gość portalu: anita napisał(a): > . > > ps. moze jednak znajdzie sie ktos kto wytlumaczy rzeczowo dlaczego po nieudanej > > przeciez inwestycyjnie kadencji nadal wybieramy tych samych ludzi. Czesc wam Pytania wprost nie zawsze daja spodziewana odpowiedz, kto poszedl do wyborow? -jacy ludzie?,dlaczego wiekszosc nie ruszyla sie z domu, co piaty gdanszczanin zdecydowal sie na oddanie glosu w wyborach. Oficjalnie mowi sie ,ze 72% ludzi jest pesymistami, narzekaczami, ponurakami, i wlasnie nieomal tylu nie zabralo glosu. Gdy ludzie rezygnuja ze zmian powstaje pytanie dlaczego? absolutnie nie jestem za lewica, jestem za dobrym gospodarzem terenu, ale jest faktem , ze Prezydent sam niewiele moze - musi miec sprawna ekipe itd.. Czesto slysze - oni tam na gorze mysla tylko o sobie, kradna , przekrecaja itd, Niemniej na klatce schodowej tych narzekaczy bylo, brudno, sciany od 100 lat nie malowane, w mieszkaniu tez nie najciekawiej - ale szczekajmy na wladze ile sie da. Kompletny anachronizm pojec - wszystko maja zalatwic inni , a ja sobie ponarzekam, - tysiace drobiazgow mozna zrealizowac bez prezydenta miasta, tylko nikt nie chce - taki 72% pesymistyczny narodek - Ilosc miejsc pracy nie zalezy od wladz, tylko od wladzy ustawodawczej panstwa, Inwestycje w Gdansku sa wykladnia dochodow miasta , jak niewiele jest, niewiele da sie zrobic, - Adamowicz czy inny , nie jest glownym problemem Problem lezy glebiej - od 150 lat w tym samym miejscu i nazywa sie Polnische Wirtschaft - z tym sobie jeszcze nikt nie poradzil. 3majcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: 72% pesymistow IP: *.ras.wp-sa.pl 11.11.02, 12:33 Masz bardzo wiele racji, ludzie narzekaja nic samemu przy tym nie zmieniajac, taka podobno wada narodowa. Faktycznie powinnismy zaczac zmiany od nas samych, ale nie jest prawda, ze prezydent niewiele moze: to przeciez prezydent dobiera sobie wspolpracownikow a nie wspolpracownicy prezydenta i rowniez prezydent zatwierdza swoim podpisem decyzje dotyczace inwestycji i modernizacji dokonywanych w miescie. Dalczego wiekszosc nie poszla do urn? bo wiekszosc nie potrafi wykorzystac demokracji do kierowania rowniez swoim losem, to jest smutne. Nie ma co teraz faktycznie narzekac bo wybor juz zapadl ale to wcale nie oznacza, ze dyskusja nie jest potrzebna. Lepiej pozno niz wcale (jak to powiedzial pewien facet wracajac latem z sankami do domu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: 72% pesymistow IP: *.hnet.pl 11.11.02, 13:21 więc może zaczekajmy z lamentem, niech najpierw ukonstynuuje się Zarząd Miasta. Poczekajmy ocenimy Adamowicza po czynach, ja wierzę że będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: 72% pesymistow inkl. wladze IP: 5.3.* / 10.1.79.* 11.11.02, 13:36 Hey,Hey Ok,Ok tylko dlaczego mieliby rzadzacy wiele roznic sie od reszty, jezeli wiekszosc nadaje sie na wycieczke piechota do mongolii i spowrotem, aby w koncu pojac jak wazne jest wlasne podworko, to czemu tez jej reprezentanci mieliby wykazywac nadprzecietnosc, -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: 72% pesymistow IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.02, 15:00 Gość portalu: anita napisał(a): > Masz bardzo wiele racji, ludzie narzekaja nic samemu przy tym nie zmieniajac, > taka podobno wada narodowa. Faktycznie powinnismy zaczac zmiany od nas samych, > ale nie jest prawda, ze prezydent niewiele moze: to przeciez prezydent dobiera > sobie wspolpracownikow a nie wspolpracownicy prezydenta i rowniez prezydent > zatwierdza swoim podpisem decyzje dotyczace inwestycji i modernizacji > dokonywanych w miescie. > Dalczego wiekszosc nie poszla do urn? bo wiekszosc nie potrafi wykorzystac > demokracji do kierowania rowniez swoim losem, to jest smutne. Tu sie z Toba zgadzam.Zwaz jednak prosze ze od 1939 roku przez 51 lat w Polsce wyborow (w dobrym sensie tego slowa) nie mielismy.To jest pare pokolen ktore nauczono ze to farsa.Ludzie wiedza ze tzw lewica nie jest w stanie odbudowac Polski,a zmasowana propaganda telewizji tzw publicznej,radie jw.powoduje ze duza czesc do wyborow nie idzie.To rowniez ludzie ktorych nauczono ze wszystko zalezy od wladzy,a skutkiem tego jest postawa roszczeniowa olbrzymiej wiekszosci rodakow.Ludzie z inicjatywa byli przez cale dziesieciolecia pierwszymi wrogami ustroju,zwalczanymi wszelkimi mozliwymi srodkami,lacznie z pozbawianiem majatkow i zycia.Czego Jas sie nie nauczyl,tego Jan nie bedzie wiedzial.My niestety jestesmy takimi Janami.Wjednej z poprzednich wypowiedzi wspomnialas o budowie basenow.Napisz ile basenow wybudowala w gdansku prl? Przeciez wtedy wszystcy mieli prace i wladza byla "fachowa" Ktos wspomnial tu o "polnische wirtschaft"mowila o tym chetnie wladza ludowa (my tacy wspaniali,ustroj wspanialy ale ci Polacy...Z nimi nic sie nie zbuduje).Niemcy (zachodni) zamilkli.):Dlatego ze "polnische wirtschaft" zobaczyli w NRD.Niemcy z NRD rowniez czekaja.Czekaja co da wladza.Jesli ktos ,widzac odbudowane byle NRD i sadzi ze to odbudowali "Ossi" to jest w bledzie.Cala inicjatywa jest w rekach"Wessich""Ossi"pogardzany przez "Wessiego"za swoja niemoc Wybiera kolegow naszych kolesi z SLD -PDS (klamstwem jest twierszenie ze odpowiednikiem SLD w niemczech jest SPD. Odpowiednikiem SLD jest PDS,partia bylych towarzyszy PZPR-SED)Wynikiem tego oczekiwania jest ucieczka mlodziezy do zachodnich landow i bezrobocie - oficjalnie okolo 20%.Nie ma co teraz > faktycznie narzekac bo wybor juz zapadl ale to wcale nie oznacza, ze dyskusja > nie jest potrzebna. Lepiej pozno niz wcale (jak to powiedzial pewien facet > wracajac latem z sankami do domu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Randall Re: Adamowicz po raz drugi IP: *.matarnia.pl / 192.168.10.* 11.11.02, 13:02 Zgadzam sie z opinia, ze czyms smutnym jest to, ze ludzie wciaz patrza na przeszlosc.. BYlo wiadomo, ze Formela nie wygra tylko dlatego, ze mial poparcie SLD. Smieszy mnie tylko, ze zostal wybrany czlowiek, ktory dla miasta nie zrobil praktycznie nic (jesli pan prezydent uwaza za sukces modernizacje Slowackiego, to niech sie nia przejedzie np. w piatkowe godziny szczytu), nie liczy sie ze zdaniem nikogo (przyklad laweczki dla Grassa mimo, ze ten nalegal, aby pieniadze byly przeznaczone na toalety dla mieszkancow), wreszcie ten, ktorego kilkakrotnie (z powodu "owocnej" dzialalnosci) probowano odwolac. Nie mam zamiaru dyskutowac z sympatykami Adamowicza, ktorzy zaraz obrzuca mnie blotem i nawyzywaja od idiotow jak innych forumowiczow (coz za wysoki poziom!). Jedno jest pewne - takiego mamy prezydenta, na jakiego zasluzylismy. W Gdansku taka sytuacja nie powinna wiec nikogo dziwic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Adamowicz w II turze najlepszy (chyba) wynik IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 13:20 ...w kraju. To nie jest przypadkowy wybor jak w wielu innych miastach Polski. Na Wybrzezu z definicji nie wierzy sie w klamstwa i czcze obietnice lewicowych towarzyszy. P.S. jak krytycy chca, aby wiecej zrobiono dla Gdanska niech napisza do Millera i Kolodki o to, aby jednak przekazywali nalezna gminom czesc podatkow od firm zamiast "ratowac budzet" kosztem miast. P.S.2. a jak chcecie aby wiecej kasy poszlo na drogi, to zalatwcie u swoich poslow z Sojuszu, aby zalatwili u Millera wylaczenie obwodnicy trojmiejskiej z oplat winietowych. bo jak wiekszosc poruszajaca sie teraz obwodnica, nie wykupi winiet i bedzie jezdzic "miastem", to bedzie trzeba wydawac wiecej z miejskiej kasy na remonty drog niz dotychczas (zamiast poszerzac istniejace). P.S.3. zapytam krytykow: co takiego rzad tow. Millera spelnil ze swoich obietnic wyborczych (gruszek na wierzbie?). Nawet w Łodzi ich pogonili za machloje i oszustwa, a wy dyskutanci chcielibyscie wykonac "experyment" na zywej tkance Gdanska z czerwonym klamca na czele. P.S.4. frustraci niech czytaja szmatlawca Glos Wybrzeza. i pochlipuja po nocach za tym, ze nie bedzie "przywracania normalnosci"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Adamowicz w II turze najlepszy (chyba) wynik IP: *.hnet.pl / 172.20.6.* 11.11.02, 13:24 Potwierdzam fakt, że lewica w skali kraju dostała straszne baty !!! Adamowicz ze wszystkich nowowybranych prezydentów dużych miast dostał najlepszy wynik w kraju - ponad 72% BRAWO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELIOT Re: Adamowicz po raz drugi IP: *.multicon.pl 11.11.02, 14:09 TO ILE PASÓW POWIN NO WEDŁUG CIEBIE BYC NA sŁOWACKIEGO 7, 10 WIĘCEJ TO NIE JEST NY CZY LA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Randall Re: Adamowicz po raz drugi IP: *.matarnia.pl / 192.168.10.* 11.11.02, 15:11 Gość portalu: ELIOT napisał(a): > TO ILE PASÓW POWIN NO WEDŁUG CIEBIE BYC NA sŁOWACKIEGO 7, 10 wystarcza dwa dla kazdej strony, ale nie na jednym lesnym fragmencie... To, ze droga sie w okolicach Niedzwiednika zweza nie oznacza bynajmniej, ze zmniejsza sie liczba samochodow, jakie podazaja do Grunwaldzkiej. Niech Adamowicz mowi o sukcesie dopiero, jak zakonczy rozbudowe, a nie wykona pierwszy etap... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: Adamowicz po raz drugi IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.02, 13:38 Gość portalu: anita napisał(a): > szkoda, ze w Gdansku dalej ludzie zyja przeszloscia i nie > zauwazaja bledow wybieranej wladzy, zgadzam sie z osobami > krytycznie nastawionymi do nowego/starego prezydenta... niewiele > on zrobil. Gdansk stoi w miejscu, namiastki nedznej > (niedokonczonej, nieterminowej, korupcyjnej) pracy widzimy chyba > wszyscy... rozwojem nazwac tego nie mozna natomiast wyliczac > moznaby przyklady glupoty i zaprzepaszczania pieniedzy > podatnikow. Kolejna kadencja to kolejny postoj.... a szkoda. Z > drugiej strony mozemy liczyc na kolejny supermarket w centrum > miasta do ktorego to Gdanszczanie beda wybierac sie na rodzinne > spacery w niedziele !!!! Skoro lud chce w niedziele isc do supermarketu w niedziele to nalezy to uszanowac.Jako demokratka o wysokim IQ powinnas wiedziec ze wola ludu jest swieta.Jak by na to nie patrzec,to ida ludzie calymi rodzinami.I tak powinno byc.Poniewaz te wyjscia sa prorodzinne.Ida ludzie cos kupic,potem zjesc,rozmawiaja.Rodzina robi cos wspolnie.Nikt jej do tego nie przymusza. Na budowe basenu czy jakiegokolwiek > innego centrum rekreacyjnego mozna nie liczyc, wszak sopot > blisko i nikt nas w miescie nie trzyma... > pozdrawiam wszystkich oszolomow i zycze im zeby glupota i > ignorancja kiedys zaczela bolec! > > ps. moze ktos z glosujacych na P. Adamowicza poda ze trzy > konkretne powody... moze mnie to oswieci bo na razie Was mili > panstwo nie rozumiem a iq podobno mam calkiem niezle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Adamowicz po raz drugi IP: *.ras.wp-sa.pl 11.11.02, 13:48 a ja myslalam ze tego zdania juz skrytykowac sie nie da:) a jednak!. Czlowieku (zapewne mlody) chadzaj sobie prorodzinnie do supermarketow w niedziele, piatek, swiatek i kiedy tylko Twa dusza tego zechce. Wydawaj w owych supermarketach rodzinne i rodzime pieniadze dokarmaiajac w ten sposob budzety panstw nam sprzyjajacych:) i niech sie cala spolecznosc z tego raduje ze tak prorodzinnie wychowywane dzieci beda mialy jeszcze mniej swiadomosci niz ich szczesliwi rodzice. Zycze Panu udanych zakupow w jak najwiekszej ilosci sklepow, a jesli Pan niezamozny to zycze milego ogladania (wraz z cala rodzina oczywiscie) witryn sklepowych barwnie udekorowanych na nadchodzace swieta (moze ktos w prezencie Panu bon jakis podaruje i troche szczescia w zycie wniesie). pozdrawiam i prosze nie zywic urazy do mojej osoby, ja zlosliwa i zgnusniala osoba nie jestem a li tylko chcialam gdzies swoje zdanie wyrazic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Re: Adamowicz po raz drugi IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.02, 15:52 Gość portalu: anita napisał(a): > a ja myslalam ze tego zdania juz skrytykowac sie nie da:) a jednak!. Czlowieku > (zapewne mlody) chadzaj sobie prorodzinnie do supermarketow w niedziele, > piatek, swiatek i kiedy tylko Twa dusza tego zechce. Wydawaj w owych > supermarketach rodzinne i rodzime pieniadze dokarmaiajac w ten sposob budzety > panstw nam sprzyjajacych:) i niech sie cala spolecznosc z tego raduje ze tak > prorodzinnie wychowywane dzieci beda mialy jeszcze mniej swiadomosci niz ich > szczesliwi rodzice. > Zycze Panu udanych zakupow w jak najwiekszej ilosci sklepow, a jesli Pan > niezamozny to zycze milego ogladania (wraz z cala rodzina oczywiscie) witryn > sklepowych barwnie udekorowanych na nadchodzace swieta (moze ktos w prezencie > Panu bon jakis podaruje i troche szczescia w zycie wniesie).Przy ostatnich zakupach jakie robilem w malym sklepie na "Zaspie"poproszono mnie o podpisanie protestu przeciw budowie supermarketow.Kiedy przyszedlem z zakupionym miesem do domu,zona je rozpakowala,i stwierdzila ze jest zepsute.Zmuszony bylem je oddac.Przjeto bez slowa,i odstawiono na strone.Kiedy tkniety przeczuciem wrocilem po 15 minutach,miesko lezalo jak gdyby nigdy nic w ladzie chlodniczej. Jesli mowimy o budzetach panstw nam sprzyjajacych,to niestety zyjemy w takim swiecie,ze wszystcy sie nawzajem wspieraja,(lub pograzaja)a zalezy to tylko od tego kto jaki towar ma do zaoferowania,czyli jesli whisky "Dark" bedzie lepsza od whisky np,Johny Walker,to kupie chetnie Dark.Jesli wino "Arizona"osiagnie jakosc od francuskiego Bordeaux.Proboszcz tez chetnie kupi "arizone" jesli bedzie porownywalna z Winem Mszalnym ktore uzywa.Chetnie kupilbym np.krajowy makaron,jednak dzieki PSL-SLD nakazujacym robic make z pszenicy dla bydla,moj zoladek na takie brewerie nie pozwala. Jak do tej pory jednak olbrzymia wiekszosc towaru w supermarketach jest pochodzenia krajowego.Tego niestety nie mozna powiedziec o malych sklepach.Wielkie sklepy podpisuja umowy z producentami,mali sila zeczy z posrednikami,co podnosi cene towaru.Wielcy kontroluja skuteczniej jakosc towaru,mali nie maja takiej mozliwosci.Moze ty potrafisz na wyglad ocenic ile np. w jablku znajduje sie pestycydu?Ja tego niestety nie potrafie.Do tego dochodza takie drobiazgi jak,toalety(sproboj skorzystac w malym sklepie) higiena,parking,mozliwosc"pogrzebania"w np golonkach. Jesli boisz sie o moje dzieci,to niepotrzebnie.Studiuja i maja uksztaltowane poglady.Jestem pewien ze nigdy nie oddadza swych glosow na "cudotworcow z SLD;Samoobrony czy LPR.Widzialy inny swiat.Czego i Tobie zycze. > pozdrawiam i prosze nie zywic urazy do mojej osoby, ja zlosliwa i zgnusniala > osoba nie jestem a li tylko chcialam gdzies swoje zdanie wyrazic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: do ryby IP: *.ras.wp-sa.pl 11.11.02, 16:26 Ja nic nie pisalam o jakosci towarow w sklepach ani malych ani duzych, tak wiec Twoja odpowiedz nijak nie nawiazuje do wczesniejszego tematu... przypomne, ze pisalismy o spacerach nie towarach. Swiatopoglad ksztaltuje sie przez cale zycie i na pewno niejeden raz sie zmienia czego przykladem sa rowniez nasi wspaniali politycy i Ci z prawa i Ci z lewa, ukonczenie studiow wyzszych wcale nie gwarantuje, ze czlowiek bedzie potrafil logicznie myslec i wyciagac wnioski. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: do ryby IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.02, 21:31 Pisalas Anito o zakupach w supermarketach,jakosc towaru jest jednym z powodow dla ktorych ludzie tam kupuja.Rowniez cena.Na Zaspie bokserki meskie 28 zl.W supermarkecie te same 5.99.sadzisz ze to jest OK? jesli mowa o lewicy to uwazam ze jest tak samo potrzebna jak prawica.Niestety nie moge w sobie wykrzesac nawet odrobiny sympati czy zaufania do parti majacych swe korzenie w PZPR (SLD,Samoobrona).Parti ktore nie chca sie rozliczyc z przeszloscia,majacych jak SLD a swych najwyzszych gremiach bylych agentow sluzb odpowiedzialnych za przesladowanie Polskich Patriotow. Chcialbym dodac ze siostra ideowa SLD -Niemiecka PDS zdobyla w ostatnich wyborach nie wiecej niz 2 na ponad 600 miejsc w Bundestagu,a prominenci z SED siedzieli,siedza lub beda siedzieli za swoja dzialalnosc antynarodowa.Tak dzieje sie w Europie do ktorej zwierzamy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIERDO LSIĘ BABECZKO Re: Adamowicz po raz drugi IP: *.multicon.pl 11.11.02, 14:01 BĘDZIE HALA JAK SIĘ NIE PODOBA TO W Y K U R W I A J Z TĄD Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza Re: Adamowicz po raz drugi 11.11.02, 14:36 Adamowicz to przekręt, ale przy tym ześwirowanym Kaczyńskim to całkiem noramalny gość. Cieszmy się, że to nie u nas wygrał Kaczor ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adalbertus Adamowicz po raz drugi IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 15:08 gratulacje!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hermann Re: Adamowicz po raz drugi IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 15:13 wiedziałem że wiecznych nieszczęśników i maruderów nic nie nauczy pokory. Zastanawiam się tylko czy naprawdę zaufaliście formeli czy tylko udawaliście że wierzycie w krainę "mlekiem i miodem płynącą". Jesteście żałośni, ale dziś cieszmy się, że wygrał Adamowicz i że wizja ogłupienia Gdańszczan legła w gruzach. GRATULACJE DLA PAWŁA ADAMOWICZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Re: Adamowicz po raz drugi IP: *.chello.pl 11.11.02, 17:11 Gość portalu: hermann napisał(a): > wiedziałem że wiecznych nieszczęśników i maruderów nic nie nauczy pokory. > Zastanawiam się tylko czy naprawdę zaufaliście formeli czy tylko udawaliście że > > wierzycie w krainę "mlekiem i miodem płynącą". Jesteście żałośni, ale dziś > cieszmy się, że wygrał Adamowicz i że wizja ogłupienia Gdańszczan legła w > gruzach. > GRATULACJE DLA PAWŁA ADAMOWICZA!!! Będzie Was dalej doił. Ale skoro to lubicie ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Kloss Re: Adamowicz po raz drugi IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.11.02, 09:39 To dobry wybór,gratuluje panu prezydentowi.Mam nadzieje, ze dokonczy to co zaczal. Nie myli sie ten co nic nie robi a fakty mowia same za siebie. Slowackiego, oczyszczalnia, 6 miejsce w rankingu miast polskich.Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIATR Re: Adamowicz po raz drugi IP: *.proxy.aol.com 13.11.02, 19:16 ADAMOWICZ KOCHAM CIE I NIE MYSL TYLKO ZE JESTEM PEDALEM BO JA KOCHAM CIE ZA TO ZE JESTES DOBRYM CZLOWIEKIEM DLA NAS I DLA MIASTA Odpowiedz Link Zgłoś