sloggi 06.03.06, 22:29 Poczułem się zbulwersowany. Jak mozna wydawać z budźetu państwa cieżkie tysdiące złotych na idiotyzmy, a nie znaleźć środków na utrzymanie miejsc pamieci. Naród, który nie ma historii nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kermitowski lepiej monitorować media IP: *.gdynia.mm.pl 06.03.06, 23:05 Jakie swiadectwo wydają rządzący jeśli nie przykładają się do pamieci o tysiącach Ofiar zagłady? Pieniadze na dodatkowe miliony dla Krajowej rady R i TV oraz tworzenie nowych urzedów typu monitorowanie mediów są. Witaj IV RP!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman richert Re: Muzeum w Sztutowie szuka środków IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.06, 09:40 pobieranie oplat za wstep z zzanaczeniem ich wykorzystania jest calkowicie zasadne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof D. Re: Muzeum w Sztutowie szuka środków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 10:00 Pozwolę sobie sprostować nieco zamieszczony artykuł. Autor pisze: "Ostatnio na stronie internetowej muzeum (www.stutthof.pl) pojawił się dramatyczny apel dyrektora...". Apel był obecny na stronie od samego jej początku, czyli od około 6 lat. Nowa wersja strony - nowa oznacza w obecnej szacie graficznej, została utworzona około 3.5 roku temu i apel również znalazł na niej swoje miejsce. Pytanie - czy "ostatnio" oznacza "6 lat temu"???. Zarzucam autorowi artykułu typowe, dziennikarskie niedbalstwo oraz chęć wywołania niezdrowej sensacji. W zasadzie Muzeum powinno poprosić o sprostowanie, ponieważ napisana została nieprawda. Pozdrawiam, Krzysztof Drozdowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Muzeum w Sztutowie szuka środków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 11:02 W pełni zgadzam sie z panem Krzysztofem Drozdowskim. Jeden z moich przyjaciół pracuje w muzeum. Rozmawiałem z nim dzisiaj o tym artykule. Według niego dziennikarz goniąc za sensacją był po prostu nierzetelny. Apel w internecie "wisiał" od lat i nikomu nie przeszkadzał. Muzeum, jak każde inne, ma prawo starać sie o pomioc finansową od każdego. Nie znaczy to jednak, że bez tej pomocy nie mogłoby funkcjonować. Mogłoby i funkcjonuje dobrze. Pan dziennikarz mógłby pofatygować się osobiście i zobaczyć jak utrzymane są obiekty muzealne. Ale przecież nie o to autorowi artykułu chodziło. Uważam, że w tekście jest wyraźna sugestia pod adresem obecnej władzy, że władza ta nie daje tyle pieniędzy na utrzymanie muzeum ile potrzeba. Jest to ewidentna nieprawda i manipulacja polityczna. Wiem, że muzeum wielokrotnie informowało Gazetę Wyborczą o organizowanych imprezach patriotyczno-religijnych, państwowych, próbowano namówić redaktorów do publikowania artykułów o historii KL Stutthof. Wszystko na nic. Teraz okazało sie jakimi tematami sie interesują. Jeżeli w ten sposób Gazeta chce pozyskać czytelników, to zyczę powoadzenia! Nawet promocja za złotówkę nie pomoże! Lech Purcelewski - (jeszcze) czytelnik "Gzatety Wyborczej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante Re: KZ Stutthof - Renaissance IP: *.emea.sclnet.com / 62.206.190.* 07.03.06, 12:01 W ramach realnego kapitalizmu i nowych wodzow jedynym rozsadnym rozwjazaniemy bylaby archeologia eksperymentalna na terenie terenie bylego KZ z mala modernizacja i pod nowa flaga jak to chetnie NY-Times, Vox i inne media z krainy polwyksztalconego alkoholika podkreslaja. Jestem przekonany, wtedy faktor ekonomiczny bylby tak wazny, ze budget panstwa nawet bylby w ten sposob uzdrowjany. Tu niemam na mysli tylko odwjedzajacych(obojetnie z jakich krain by przyjechali), ale przemysl lekki, service, turystyka i instytuty naukowe zapewne by sie osiedlila dookola Stutthof co dla regionu byloby druga Japonia albo i trzecia, moze nawet czwarta. Gdy sie okaze, ze to funkcjonuje, to nie stoi nic na drodze aby nastepne obiekty w calym kraju zaczely znowu pisac czarne liczby w swoim bilansie. Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 Co roku odwiedzam to miejsce,i troche jestem 07.03.06, 14:37 zdziwiona,na co idą pieniądze?Mysle,ze dyrektor powinien sie rozliczyc.Wstęp wprawdzie wolny,ale za projekcje filmu sie placi.Rozumiem to.Mysle jednak,ze gospodarnosci w wydawaniu pieniędzy brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Co roku odwiedzam to miejsce,i troche jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 18:37 A pani oczywiście wie najlepiej! Odpowiedz Link Zgłoś