Dodaj do ulubionych

Nie podpisuj petycji przeciwko wojnie z Irakiem!

IP: *.wspiz.edu.pl 02.02.03, 11:33
Cholerne lewactwo pod nickiem "V.C." włazi na fora wszystkich większych miast
i robi śmietnik. Aż by się prosiło wysłać tych wszystkich "pacyfistów" do
Iraku by posmakowali rządów silnej ręki wujaszka Saddama.
Obserwuj wątek
    • Gość: sceptyk Re: Nie podpisuj petycji przeciwko wojnie z Iraki IP: *.proxy.aol.com 02.02.03, 15:30
      Trzeba niszczyc tyranow jak Saddam,
      ktory stalinowskimi metodami sieje terror
      wsrod Narodu Irackiego.
      Pacyfisci powinni zrozumiec,ze zlo
      rozumie tylko sile i tylko sila moze
      unieszkodliwic tyrana.s.
      • Gość: a-hakenbu podpisuj petycje przeciwko wojnie z Iraki IP: *.proxy.aol.com 03.02.03, 07:51
        vizyforever
        • Gość: ee NIE podpisuj petycji przeciwko wojnie z Irakiem IP: 212.160.158.* 03.02.03, 15:15
          Ja nie podpiszę. I jestem pewein, że mnóstwo Kurdów i Kuwejtczyków tez by nie
          podpisało
      • Gość: allahakbar Re: Nie podpisuj petycji przeciwko wojnie z Iraki IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.03, 00:37
        i co sadzisz ze zamiast Saddama znajdzie sie ktos
        normalniejszy? USA toleruje kilkadziesiat (!) dyktatur
        porownywalnych z Irakiem - z ta roznica ze lojalnych
        wobec USA.
        PS. A sadddama niech szlak trafi - tylko po co jeszcze do
        tego cywile maja cierpiec?
    • Gość: Elzbieta [...] IP: *.sympatico.ca 07.02.03, 22:20
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: sceptyk Re: Nie podpisuj petycji przeciwko wojnie z Iraki IP: *.proxy.aol.com 08.02.03, 14:20
        Gość portalu: Elzbieta napisał(a):

> Nie wiedza, czy sie boja?
        >
        Sprawa ewentualnej wojny z Irakiem,
        nigdy nie byla konsultowana z polskim
        spoleczenstwem tak jak przykladowo
        wejscie Polski do UE,dlatego niewiedza,
        jest znaczacym czynnikiem tej rozgrywki
        politycznej,przebiegajacej inaczej anizeli
        we Francji lub Niemczech.
        Nie mam rowniez cienia watpliwosci,
        ze czesc spoleczenstwa polskiego jest
        manipulowana lub teroryzowana do milczenia.
        Wedlug oswiadczenia Watykanu ta wojna to
        wojna o pieniadze.Banki nowojorskie i
        londynskie utracily pola naftowe znacjonalizowane
        przez Saddama,odzyskanie kontroli utraconych pol naftowych
        jest glownym motywem tej wojny,sadzi Watykan.s.
        • Gość: Jaś Re: Nie podpisuj petycji przeciwko wojnie z Iraki IP: *.kolbudy.leased.ids.pl 21.02.03, 17:12
          Jak się powiedziało a...
    • Gość: aol Re: Nie podpisuj petycji przeciwko wojnie z Iraki IP: *.proxy.aol.com 08.02.03, 20:39

Niemcy i Rosja uważają, że druga rezolucja Rady Bezpieczeństwa w sprawie Iraku
      jest niepotrzebna. Proponują to Stany Zjednoczone.

Prezydent USA George Walker Bush powiedział w czwartek, iż chętnie powitałby
      drugą rezolucję Narodów Zjednoczonych zmuszającą Irak do natychmiastowego
      rozbrojenia.

Niemcy oburzone

Zdaniem rzecznika niemieckiego rządu druga rezolucja Rady Bezpieczeństwa jest
      obecnie niepotrzebna.

Hans-Hermann Langguth odrzucił jednocześnie uwagi amerykańskiego sekretarza
      obrony który skrytykował Niemcy za stanowisko w sprawie Iraku. Jego zdaniem,
      nie są one usprawiedliwione i nieprawdziwie przedstawiają rolę Niemiec.

Donald Rumsfeld porównał Niemcy z Kubą i Libią stwierdzając, że wszystkie trzy
      państwa nie chcą w żaden sposób zaangażować się w kwestii Iraku.

Wypowiedzi amerykańskiego sekretarza obrony wywołały irytację socjaldemokratów
      i partii Zielonych. Również przedstawiciele opozycyjnych CDU i FDP uważają
      krytykę Rumsfelda za przerysowaną.

Jednakże chadecy dodają, że fałszywa polityka kanclerza Schroedera naraża
      Niemcy na tego rodzaju krytyczne wypowiedzi.

Rosja przeciwna

Podobną opinię w sprawie drugiej rezolucji wyraża Rosja. Szef rosyjskiej
      dyplomacji Igor Iwanow powiedział, że może się ona okazać potrzebna, ale
      jeszcze nie teraz, a wiele zależy od podróży do Bagdadu naczelnych inspektorów -
      Hansa Blixa i Mohamda al Baradeja.

Wielka Brytania popiera

Rezolucji - oprócz USA - chce również Wielka Brytania. Premier Tony Blair chce
      w ten sposób przekonać własną opinię publiczną do wsparcia wojskowego, jakiego
      jest gotów udzielić Amerykanom nad Zatoką Perską.
      • Gość: Elzbieta [...] IP: *.sympatico.ca 09.02.03, 13:19
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • zoppoter 65000 ludzi jedzie! 09.02.03, 14:38
          > Z Anglii jedzie 65 tysiecy Brytyjczykow, zeby powstrzymac te wojne.

Mhm. I wszyscy mieszczą sie w jednym autobusie piętrowym widzianym ostatnio we
          Włoszech...
          • Gość: Elzbieta Re: 65000 ludzi jedzie! IP: *.sympatico.ca 09.02.03, 17:44
            Prosze isc ukladac klocki lego.

Polityka i zycie ludzkie to problemy dla doroslych.
            • zoppoter Re: 65000 ludzi jedzie! 09.02.03, 19:59
              > Polityka i zycie ludzkie to problemy dla doroslych.

To co ty tu robisz...?

A może opowiesz nam w jaki to sposób 65 tysięcy ludzi jedzie z Wielkiej
              Brytanii do Iraku? Dla ułatwienia dodam, że potrzeba na to albo kilkudziesięciu
              statków pasażerskich wielkości Titanica, albo około setki pociągów, albo
              tysiąca autobusów, albo kilkuset samolotow pasażerskich. Jak to się stało, że
              nikt tej wędrówki oprócz ciebie nie zauważył???
              • stefan4 Re: 65000 ludzi jedzie! 09.02.03, 21:49
                zoppoter:
                > A może opowiesz nam w jaki to sposób 65 tysięcy ludzi jedzie z Wielkiej
                > Brytanii do Iraku? Dla ułatwienia dodam, że potrzeba na to albo
                > kilkudziesięciu statków pasażerskich wielkości Titanica, albo około setki
                > pociągów, albo tysiąca autobusów, albo kilkuset samolotow pasażerskich.

Kiedy Amerykanka lub Amerykanin mówi Ci, że jadą i nie podaje szczegółów, to
                zawsze ma na myśli samochody osobowe. Inne środki transportu są u nich uważane
                za sprzeczne z naturą. Dwadzieścia tysięcy brytyjskich samochodów z
                kierownicami po prawej stronie
                • zoppoter Re: 65000 ludzi jedzie! 10.02.03, 13:44

> No, to chyba znaczy, że są chwilowo w tunelu pod kanałem La Manche, więc nie
                  > widać ich z satelitów szpiegowskich. Porachujmy: 20tys. samochodów w dwóch
                  > pasach ruchu, każdy po 3 metry długości
          • Gość: sceptyk Re: 65000 ludzi jedzie! IP: *.proxy.aol.com 09.02.03, 18:07
            Mnie tez zastanawialo jakimi pojazdami
            pacyfisci wjezdzaja do Iraku?
            Mam nadzieje,ze nie beda tworzyli kordonow
            wokol biologicznych i chemicznych fabryk
            smierci Saddama.
            Pokladam zaufanie w celnosc rakiet aliantow.s.
            • Gość: KRÓLIK Re: 65000 ludzi jedzie! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 19:24

A czemu nie??.Mnie już do armii nie wezmą a inni jak chcą niech walczą.
              • Gość: sceptyk Re: 65000 ludzi jedzie! IP: *.proxy.aol.com 10.02.03, 20:46
                Gość portalu: KRÓLIK napisał(a):

>
                > A czemu nie??.
                Poniewaz niektorzy nie sa przekonani o slusznosci sprawy
                za ktora beda narazali zycie swoje oraz innych.s.
    • Gość: gitman podpisuj !!! IP: debian:* / 192.168.9.* 10.02.03, 22:45
      Precz z wojna i neofaszystami!
    • sceptyk do osoby uzywajacej nicka 'sceptyk' 20.02.03, 12:29
      Czy przeszlo Ci kiedys przez glowe, zeby sobie wybrac wlasny nick, a nie
      podkradac? Pytam sie z ciekawosci, bo interesuje mnie mentalnosc i kondycja
      moralna rodakow.
      • Gość: sceptyk "sceptyk" to moj nick i nie mam zamiaru targowac. IP: *.proxy.aol.com 20.02.03, 18:08
        sceptyk napisał:

> Czy przeszlo Ci kiedys przez glowe, zeby sobie wybrac wlasny nick, a nie
        > podkradac? Pytam sie z ciekawosci, bo interesuje mnie mentalnosc i kondycja
        > moralna rodakow.

Moj sceptyk to "sceptyk aol",a Twoj sceptyk to "sceptyk gazeta.pl",
        wjec nie widze podobienstwa.Intrygujace zainteresowania kondycja i
        moralnoscia rodakow staja sie bardziej interesujace ze sceptycznego
        punktu widzenia,dlatego rozumiem znaczenie nicku "sceptyk" z
        tego pulapu,niestety nick "sceptyk" jak narazie jest nie do wytargowania.s.
        • sceptyk Cos Ci sie pokrecilo, mlody czlowieku 21.02.03, 00:43
          Gość portalu: sceptyk napisał(a):

> Moj sceptyk to "sceptyk aol",a Twoj sceptyk to "sceptyk gazeta.pl",
          > wjec nie widze podobienstwa.
          -------------------------------

Cos Ci sie popierniczylo, mlody czlowieku. Nie podpisujesz sie jako sceptyk
          aol, tylko jako sceptyk. Tak jak ja, zalogowany, prawny wlasciciel tego nicka.
          Tu i teraz. Z faktu, ze Twoj dziadek byl stalym bywalcem, jako tow. sceptyk,
          portalu www.kcpzpr.prl, nie wynika bynajmniej, ze jest to nick dziedziczny.

Wybierz sobie jakis nick. Slow w jezyku polskim jest duzo. Mozesz zreszta
          wybrac sobie nick ruski (oni najczesciej kradli), lub angielski. Mozliwosci
          zatem masz wlasciwie nieograniczone.

I staraj sie isc przez zycie uczciwie. Ja wiem, ze czasy po temu teraz nie
          sprzyjaja, ale postaraj sie zrobic wysilek.

Tym bardziej, ze Admini maja zamiar wprowadzic obowiazek logowania sie i
          wyjdziesz nie tylko na oszusta, ale i na idiote. Ktorym, mam nadzieje, choc
          niewielka, jeszcze nie jestes.

sceptyk
          • Gość: sceptyk Re: Cos Ci sie pokrecilo, mlody czlowieku IP: *.proxy.aol.com 21.02.03, 16:40
            sceptyk napisał:

> Gość portalu: sceptyk napisał(a):
            >
            > > Moj sceptyk to "sceptyk aol",a Twoj sceptyk to "sceptyk gazeta.pl",
            > > wjec nie widze podobienstwa.
            > -------------------------------
            >
            > Cos Ci sie popierniczylo, mlody czlowieku. Nie podpisujesz sie jako sceptyk
            > aol, tylko jako sceptyk. Tak jak ja, zalogowany, prawny wlasciciel tego
            nicka.
            > Tu i teraz. Z faktu, ze Twoj dziadek byl stalym bywalcem, jako tow. sceptyk,
            > portalu www.kcpzpr.prl, nie wynika bynajmniej, ze jest to nick dziedziczny.
            >
            > Wybierz sobie jakis nick. Slow w jezyku polskim jest duzo. Mozesz zreszta
            > wybrac sobie nick ruski (oni najczesciej kradli), lub angielski. Mozliwosci
            > zatem masz wlasciwie nieograniczone.
            >
            > I staraj sie isc przez zycie uczciwie. Ja wiem, ze czasy po temu teraz nie
            > sprzyjaja, ale postaraj sie zrobic wysilek.
            >
            > Tym bardziej, ze Admini maja zamiar wprowadzic obowiazek logowania sie i
            > wyjdziesz nie tylko na oszusta, ale i na idiote. Ktorym, mam nadzieje, choc
            > niewielka, jeszcze nie jestes.
            >
            > sceptyk
            Cos tu nie gra,piszesz jak komuch,wiec dlatego postanowilem
            w dalszym ciago uzywac niku "sceptyk",poniewaz pierwszy zaczolem
            sie wpisywac na tym forum jako "sceptyk".Co ma zamiar zrobic Admin to
            juz jego sprawa.Moj "sceptyk" jest sila rzeczy inny poniewaz pochodzi
            z innego ISP.Wysilek to Ty zrob i odczep sie odemnie.s.
            • sceptyk Wiec jednak jestes idiota. I zlodziejem. /nt 21.02.03, 17:04
              • Gość: sceptyk Komuchowatym typom nie nalezy ustepowac. IP: *.proxy.aol.com 21.02.03, 18:22
                Jak bys byl normalnym uczestnikiem forum i
                posiadal zrozumiale roszczenie,to inna sprawa,
                lecz poniewaz pokazujesz komuchowaty styl pisania
                oraz nie pisales poprzednio na tym forum pod nickiem
                "sceptyk",wiec to Ty jestes tym ktorego roszczenia
                sa bezpodstawne,wiec nie ustapie.A teraz mozesz pocalowac
                mnie w dupe i przestan uzurpatorowac czyjes nicki.
                W Polsce zamieszkuje nie jeden Jan Kowalski i sobie
                wzajemnie nazwisk nie odbieraja wiec mnie nie
                przeszkadza to jak bedziesz uzywal nick "sceptyk" .s
                • sceptyk Dokonales, zlodziejaszku, wyboru. Miej sie na bacz 21.02.03, 20:49
                  nosci teraz.

Zwrocilem sie do Ciebie z prosba, abys przestal krasc. Jak typowy oszust, tani
                  cwaniaczek, zaczales krecic, zmieniac zdanie co pol godziny, glupoty opowiadac
                  o pochodzeniu nicka etc. W zasadzie myslalem, ze z kims dojrzalszym mam do
                  czynienia. Okazales sie gnojem-zlodziejaszkiem. W dodatku przymulonym.
                  • Gość: sceptyk Re: Dokonales, zlodziejaszku, wyboru. Miej sie na IP: *.proxy.aol.com 21.02.03, 21:39
                    Komuszku,nie denerwuj sie skarbie.Wskaz
                    chociaz jeden wpis z tego forum pochodzacy
                    z twojego stukania,a wowczas twoje roszczenia
                    beda mialy jakis sens.Ty nawet nie jestes z
                    Gdanska Komuszku i nawet nie masz zamiaru pisac
                    na gadnskim forum,bo nic nie masz ciekawego
                    do napisania,wiec chcesz przywlaszczyc sobie
                    rozwiniecia tematow mojego autorstwa i to jest
                    prawdziwa przyczyna twoich uzurpatorskich zakusow.s.
                    • sceptyk Przymulony mlokosie 21.02.03, 22:08
                      Wyjasniam Ci zasady logowania sie na portalu GW, bo widze, ze masz trudnosci z
                      opanowaniem podstaw. Otoz wybierasz sobie nick i logujesz sie na caly portal.
                      Na wszystkie fora, tematyczne i regionalne. W momencie jak sie zalogujesz
                      jako 'glupek' wchodzac na portal, sprawdzasz poczte oraz piszesz na calym
                      portalu, na wszystkich forach, pod tym wdziecznym pseudonimem. Nikt inny pod
                      tym nickiem nie moze sie zalogowac na portalu, chocby wprowadzono nawet nowe
                      forum pt. 'Etyka Przymulonych Mlokosow'. Twoje infantylnie (nie dziwota
                      zreszta) nieudane proby, aby wytlumaczyc swe podkradanie smiesza mnie coraz
                      bardziej. I takoz poglebia sie Twoja kompromitacja - z kazdym niezdarnie
                      napisanym przez Ciebie zdaniem.
                      • Gość: sceptyk Komuszku przemily. IP: *.proxy.aol.com 21.02.03, 23:22
                        To co piszesz mnie nie dotyczy,poniewaz
                        ja zeby pisac na forum loguje sie do aol.com
                        i mnie logowanie do GW nie dotyczy,takze spadaj
                        z tego forum i nie huligan wiecej,bo Cie
                        Admini uciszy.s.
                        • sceptyk Na polu ksztalcenia mlodziezy wciaz mamy duze 22.02.03, 00:32
                          Gość portalu: sceptyk napisał(a):

(...) poniewaz
                          > ja zeby pisac na forum loguje sie do aol.com
                          > i mnie logowanie do GW nie dotyczy (...)
                          ----------------------

zaleglosci. Odstaw na chwile piwo i spojrz na swoj tekst. Pozwolisz, ze dam
                          wiecej przykladow Twej logiki.

Zeby kupic bulki mamie, ide do miesnego. I mnie myslenie nie dotyczy.

Zeby dojechac do Gdyni, do starszego brata w wojsku, wsiadam w pociag do
                          Krakowa. I mnie myslenie nie dotyczy.

Aby umyc zeby, bo siostra mnie wysmiewa, zdejmuje buty. I mnie myslenie nie
                          dotyczy.

Azeby pisac na Forum, kupilem sobie rower. I mnie myslenie nie dotyczy.

itd.

Pisz jeszcze. Czytanie Twych postow staje sie stopniowo moim nalogiem. Nie wiem
                          tylko dlaczego mam potem paroksyzmy smiechu. Oraz nieudolnie skrywane uczucie
                          litosci. Sadze, ze i postronni czytelnicy rowniez.
            • sceptyk Oraz niezrownowazonym gnojem. /nt 21.02.03, 17:06
          • Gość: Sedzia Re: Cos Ci sie pokrecilo, mlody czlowieku IP: *.thezone.net 22.02.03, 00:18
            Spotkalo sie w internesie dwoch polskich idiotow
            Jak czytam Wasze listy to uwazam naprawde ze jestescie oboje stuknieci,chorzy
            na umysle. Zwroccie sie do lekarza psychiatry,moze Wam pomoze.!!!!!!!!!

> Gość portalu: sceptyk napisał(a):
            >
            > > Moj sceptyk to "sceptyk aol",a Twoj sceptyk to "sceptyk gazeta.pl",
            > > wjec nie widze podobienstwa.
            > -------------------------------
            >
            > Cos Ci sie popierniczylo, mlody czlowieku. Nie podpisujesz sie jako sceptyk
            > aol, tylko jako sceptyk. Tak jak ja, zalogowany, prawny wlasciciel tego
            nicka.
            > Tu i teraz. Z faktu, ze Twoj dziadek byl stalym bywalcem, jako tow. sceptyk,
            > portalu www.kcpzpr.prl, nie wynika bynajmniej, ze jest to nick dziedziczny.
            >
            > Wybierz sobie jakis nick. Slow w jezyku polskim jest duzo. Mozesz zreszta
            > wybrac sobie nick ruski (oni najczesciej kradli), lub angielski. Mozliwosci
            > zatem masz wlasciwie nieograniczone.
            >
            > I staraj sie isc przez zycie uczciwie. Ja wiem, ze czasy po temu teraz nie
            > sprzyjaja, ale postaraj sie zrobic wysilek.
            >
            > Tym bardziej, ze Admini maja zamiar wprowadzic obowiazek logowania sie i
            > wyjdziesz nie tylko na oszusta, ale i na idiote. Ktorym, mam nadzieje, choc
            > niewielka, jeszcze nie jestes.
            >
            > sceptyk
            • Gość: sceptyk spostrzezenie nieidioty IP: *.proxy.aol.com 22.02.03, 01:11
              Gość portalu: Sedzia napisał(a):

> Spotkalo sie w internesie dwoch polskich idiotow
              > Jak czytam Wasze listy to uwazam naprawde ze jestescie oboje stuknieci,chorzy
              > na umysle. Zwroccie sie do lekarza psychiatry,moze Wam pomoze.!!!!!!!!!
              >
              Nikt nie chce pisac z idiota,a czesto bywa to interesujace,
              wiec eksperymentalnie posanowilem zaryzykowac.Moja technika
              komunikacji polagala na tym,ze zaczelem zgrywac idiote i
              sukces omalze natychmiastowy,rybka polknela hak,
              wiec twojemu sedziowskiemu oku slusznie cos podpadlo.s.
            • sceptyk Szanowny Sedzio 22.02.03, 02:27
              Moze moglbys jednakze rozwinac nieco swe interesujace spostrzezenie. Rozumiem,
              ze Ty nie masz swego stalego nicka, pisujesz pod byle jakim nickiem. I byle co.

Twoja diagnoza, ze powinienem udac sie do psychiatry jest byc moze i sluszna,
              ale malo argumentami poparta jak dotad. Bylbym wdzieczny gdybys mnie przekonal.
              Czy jestes moze zdania, ze jak ktos broni sie przed kradzieza, to jest teraz, w
              Polsce A.D. 2003, niespelna rozumu?
              • Gość: sceptyk Dostojny Sedzio IP: *.proxy.aol.com 22.02.03, 14:52
                sceptyk napisał:
                >
                > Czy jestes moze zdania, ze jak ktos broni sie przed kradzieza,
                to jest teraz, w Polsce A.D. 2003, niespelna rozumu?
                Ten osobnik jest uzurpatorem nicku "sceptyk".Pomimo
                moich wielokrotnych nalegan unika rzeczowych arumentow,
                skierowuje uwage na argumenty bezsensowne na poczekaniu
                wytrzesione z rekawa,jak (skacowany taksowkarz)ubliza
                wszystkiemu i wszystkim w celu wymuszenia pierwszenstwa
                w poslugiwaniu sie nickiem "sceptyk" na szanownym forum
                tysiacletniego grodu jakim jest Gdansk wraz z przylegla
                Gdynia i Sopotem.
                Poniewaz wspomniany osobnik nie potrafi udokumentowac
                swojej obecnosci na tym forum,uprzedzajacej moja,
                wiec pozbawiony jest rzeczowego rozszczenia,w zwiazku
                z czym wnosze o rozstrzygniecie tego sporu na moja kozysc.s.
                • sceptyk To zaloguj sie jako 'sceptyk' i sie odpie.dol 22.02.03, 20:18
                  • Gość: sceptyc Zrobie tak jak piszesz. IP: *.proxy.aol.com 22.02.03, 21:13
                    Dzieki za ustepstwo.I zycze powodzenia
                    w skorze sceptyka.s.
    • maaax Nie podpisuj- jedź na wojnę i daj się zabić ! 20.02.03, 15:44
      Raz pewien polityk z usa
      Na Irak chciał dac susa
      Poparły go znad Wisły lizuski
      śląc mu w doopę całuski
      Popierając owe zakusa...
    • shanti "skinie załóż czapkę, załóż czapkę skinie..." 20.02.03, 15:53
      Gość portalu: Hakenbu napisał(a):

przydałaby się nieprawdaż? -zaciągnij się jako ochotnik to ci jakąś dadzą.

> Cholerne lewactwo pod nickiem "V.C." włazi na fora wszystkich większych miast
      > i robi śmietnik. Aż by się prosiło wysłać tych wszystkich "pacyfistów" do
      > Iraku by posmakowali rządów silnej ręki wujaszka Saddama.

a tobie się pewnie marzy taka ręka w Polsce...?

ale jeśli tak kochasz demokrację i prawa człwoieka to może pojedziesz
      powalczyć do Iraku jako ochotnik?? a może zamiast do Iraku pojedziesz do wielu
      innych krajów rządzanych silną ręką a sprzymierzonych z usa? aby daleko nie
      szukać choćby do Arabii saudyjskiej, albo do Turcji, w której w każdym
      posterunku policji są urządzenia do wymuszania zeznań, itp. itd???
      • Gość: sceptyk Re: 'skinie załóż czapkę, załóż czapkę skinie...' IP: *.proxy.aol.com 21.02.03, 01:01
        Tylko wstyd masz do oczapkowania,
        wiec na co czekasz "lysa palo" zakryj
        leb i przestan gorszyc niezgorszonych.s.
        • sceptyk zachecam Cie, drobny zlodziejaszku, abys zaczal 21.02.03, 01:13
          uzywac swojego nicka, a nie mojego.
    • Gość: sceptyk Miasto narodzin Soliarnosci za wojna?. IP: *.proxy.aol.com 20.02.03, 18:46
      Miljony za pokojem od Londynu,przez Paryz,Berlin,
      Rzym i Moskwe.
      W kilkuset tysiecznym miescie narodzin Solidarnosci,
      tylko kilkudziesieciu demonstrantow solidaryzowalo
      sie z pokojem.
      Obludna propaganda Belwederu,zebra swoje zniwo.s.
      • sceptyk Przestan podkradac, idz do spowiedzi 21.02.03, 01:15
        i od jutra zacznij nowe, uczciwe zycie.
        • Gość: skieptyk Re: Przestan podkradac, idz do spowiedzi IP: *.proxy.aol.com 21.02.03, 02:05
          sceptyk napisał:

> i od jutra zacznij nowe, uczciwe zycie.

Jak sobie myslisz,ze przestraszysz mnie tlustm drukiem,
          to mysl tak sobie,a uczciwe zycie rozpoczynam kazdego
          poranka tym samym pacierzem.s.

Ps. Jezeli juz Ci tak zalezy na wystepowaniu na forum
          pod nickiem "sceptyk",to moglbym ustapic pod warunkiem,
          ze bedziesz uzywal tego nicku tylko na forum GW Gdansk
          Sopot Gdynia.W przeciwnym przypadku to sie nie bedzie
          liczylo,wiec wybieraj,albo,albo,wybor nalezy do Ciebie,
          ja zrobijem pierwszy krok w kierunku ustepstwa i ani
          kroku wiecej.s.
          Ps.2.Sugestie o "podkradaniu sa bezsmakowe.s.
          • sceptyk Re: Przestan podkradac, idz do spowiedzi 21.02.03, 02:39
            Nick 'sceptyk' jest nickiem wybranym przeze mnie blisko dwa lata temu i
            zarejestrowanym zgodnie z wymogami. Sluzy on jako moja identyfikacja na portalu
            GW. Calym portalu, a nie tylko na poszczegolnych forach tematycznych badz
            regionalnych. Tym nickiem podpisuje swoje teksty i nie zycze sobie, aby na
            portalu istnialy rownolegle teksty podpisane przez innych sceptykow. Nie wiem o
            czym piszesz, ani jak piszesz, ale chce unikac ambarasujacych sytuacji, kiedy
            ktos mi wytyka, ze napisalem jakis tekst, ktory moze byc, przykladowo,
            calkowicie odmienny od moich pogladow. Mam prawo ochrony swego nicka i swej
            tozsamosci forumowej. Tym bardziej, ze jest to nick charakterystyczny.

Nadmieniam, ze gdybym zaczal nagle pisac na innym portalu, to wpierw
            sprawdzilbym, czy nick 'sceptyk' tam juz nie istnieje i dopiero upewniszy sie,
            zaczal bym go uzywac. To nie sa specjalnie skomplikowane zasady.

Jestem pewien, ze nicki takie jak np. sceptyk.aol badz sceptyk-z-aol nie sa
            zajete. Skoro twierdzisz, ze jestes 'sceptyk aol' i jestes przywiazany od lat
            do tego nicka, to zaloguj sie wlasnie tak i pisz pod swym wlasnym pseudonimem.

Wyjasniam, ze na Forum o Trojmiescie nie pisuje. Ale podnosze kwestie ochrony
            nicka zwlaszcza dlatego, poniewaz zauwazylem, ze jestes obecny w watkach o
            charakterze ogolnym, politycznym, a nie tylko dotyczacych spraw Trojmiasta.
            • Gość: skieptyc Re: Przestan podkradac, idz do spowiedzi IP: *.proxy.aol.com 21.02.03, 15:00
              Przyjalem to co napisales za dobra monete,
              gdybym czytal inne forum to moze bym zauwazyl,
              ze nick "sceptyk" jest uzywany.Po angielsku
              "sceptyk" wymawiany jest jak "skieptyk",
              dla mnie ma to samo znaczenie,zreszta
              wazne kto co pisze,a nie jakiego nicka uzywa.s.
              • sceptyk Bo i pisalem w dobrej wierze 21.02.03, 16:31
                Natomiast radze Ci zaloguj sie, bo ktos Ci moze 'skieptyka' podkrasc. W
                formularzu sluzacym zaklepaniu sobie nicka mozna podac dowolne dane. Np. jako
                nazwisko mozesz podac A, a jako imie B, etc. Chodzi o to, aby jakikolwiek znak
                wpisac do rubryk w formularzu.

pzdr
                sc-k
                • Gość: Elzbieta ZBRODNIE PRZECIWKO CZLOWIEKOWI IP: *.sympatico.ca 23.02.03, 13:34
                  PREZYDENT KWASNIEWSKI - WYSYLAJACY POLSKICH SYNOW NA WOJNE Z IRAKIEM
                  NIEZGODNIE Z KONSTYTUCJA - JEST ZBRODNIARZEM

www.ummah.com/inewsletter/massacres/iraq/birthdeformities1.htm
                  • Gość: sceptyk Re: ZBRODNIE PRZECIWKO CZLOWIEKOWI IP: *.proxy.aol.com 23.02.03, 16:59
                    Gość portalu: Elzbieta napisał(a):

> PREZYDENT KWASNIEWSKI - WYSYLAJACY POLSKICH SYNOW NA WOJNE Z IRAKIEM
                    > NIEZGODNIE Z KONSTYTUCJA - JEST ZBRODNIARZEM
                    >
                    To dlaczego prokurator sie nim nie zainteresuje.
                    W USA podobne zarzuty sa przedstawiane Bushowi.
                    Opozycja wniosla pozew do sadu rowniez posadzajac
                    Busha o zlamanie przysiegi do Konstytucji USA.s.
                    • sceptyk Gnoju, VII mowi - Nie kradnij! /nt 23.02.03, 18:40
                    • stefan4 Nullum crimen sine lege 23.02.03, 20:10
                      > W USA podobne zarzuty sa przedstawiane Bushowi. Opozycja wniosla pozew do
                      > sadu rowniez posadzajac Busha o zlamanie przysiegi do Konstytucji USA.

Ciekawe! A jaki kruczek prawny znaleźli?

Wydawało mi się, że Konstytucja USA jest tak skonstruowana, że nie da się jej
                      pogwałcić za pomocą eksterminacji innych narodów. Prezydent musi tylko uzyskać
                      zgodę Kongeresu i już może ruszać na wojenkę.

O ile wiem, w tym wypadku Kongres uchwalił coś w stylu ,,Dawaj nam co prędzej tą
                      iracką ropę, George W., tylko postaraj się, żeby kolateral damedż nie
                      przekroczyła 10 milionów tambylców''.

W tej sytuacji z prawnego punktu widzenia na przeszkodzie stoją jeszcze tylko te
                      nieliczne umowy międzynarodowe, które USA kiedyś nieostrożnie podpisały i
                      niezręcznie byłoby je teraz wypowiadać. Jest też potężny czynnik pozaprawny:
                      potępienie praktycznie wszystkich ludzi na całym świecie (z wyjątkiem polityków,
                      wojskowych i niektórych dziennikarzy).

Ale skoro ta opozycja znalazła jednak jakiś prawny pretekst do pozwu, to proszę,
                      wyjaśnij jaki.

- Stefan
                      • Gość: sceptyk Re: Nullum crimen sine lege IP: *.proxy.aol.com 24.02.03, 00:53
                        stefan4 napisał:

> Ale skoro ta opozycja znalazła jednak jakiś prawny pretekst do pozwu, to
                        proszę wyjaśnij jaki.
                        >
                        > - Stefan
                        Taki: Vote To Impeach Bush
                        Date: Thu, 20 Feb 2003 17:26:13 -0800

This is an extreme response but one that makes sense with the abuse of
                        rights. I think unlike many e-mail petitions, the website is legit.
                        Bobby

Former U.S. Attorney General Ramsey Clark, who spoke against the war on
                        Jan. 18th in Washington, D.C. and is adamantly opposed to the revocation
                        of our constitutional rights, has started a petition to impeach President
                        Bush et al. Click link below to go to the web site, get more info., and
                        sign the petition that Clark will deliver to Congress.
                        As a former Attorney General, Clark understand the grounds for
                        impeachment and has prepared Articles of Impeachment that can be viewed
                        by clicking on the web site link. Clark spells it out succinctly.
                        PLEASE FORWARD TO OTHERS &KEEP THIS GOING!

www.votetoimpeach.org
                        • stefan4 Nulla lex sine crimine 24.02.03, 02:12

> www.votetoimpeach.org

No tak, sam się wyprowadziłem w pole zastanawiając się nad kruczkiem prawnym,
                          jaki mógł być zastosowany przeciwko Bushowi. Wykazałem typowo europejski sposób
                          myślenia: nullum crimen sine lege, jak nie ma prawa zakazującego, to nie ma
                          przestępstwa. Z drugiej strony przecież wiem, że w USA nie ma praw, a rządzą
                          precedensy i chwiejna opinia przysięgłych. W USA wsadza się gościa albo wysadza
                          (z urzędu) nawet jeśli niczego nie złamał. Potrzebny jest tylko konsensus, że
                          to jest the right thing to do. R.Clark w tym memorandum o impeachment w ogóle
                          nie bawi się w żadne paragrafy, tylko punktuje, co w zachowaniu Busha uważa za
                          zbrodnicze w sensie ogólnoludzkim. Trudno żeby dawny prokurator generalny nie
                          wiedział, jak się w USA wygrywa postępowania prawne; więc widać nie przez
                          paragrafy.

Nam byłoby trudno żyć w tak nieuregulowanym świecie, ale akurat w tej sprawie
                          ten brak regulacji daje siłę ruchowi protestu. Nam by łatwo opadły ręcę przed
                          faktem, że dany polityk jest przecież niewinny, bo nie wykroczył poza swoje
                          formalne kompetencje. Amerykański prawnik śmiało nazywa Busha zbrodniarzem
                          zarzucając mu przestępstwa bardziej polityczne niż kryminalne.

To jest bardzo ciekawe. Dziękuję Ci, że skierowałeś mnie na tą witrynę.

- Stefan
                          • belissarius Re: Nulla lex sine crimine 24.02.03, 07:05
                            Zapominasz jeszcze o jednym - o bardzo silnym glosie
                            sprzeciwu pt. "NOT IN OUR NAME". Pod tym listem podpisalo
                            sie do dzisiaj kilkadziesiat tysiecy ludzi. Na czele
                            ruchu stoja znani aktorzy z Martinem Sheenem i Susane
                            Sarandon na czele, a wsrod sygnatariuszy jest mnostwo
                            intelektualistow i tworcow (ze wymienie dla przykladu
                            Kuta Vauneghutta), kilkunastu laureatow Nobla etc.
                            Protestuja przeciw tej wojnie setki tysiecy ludzi na
                            calym swiecie, w Polsce jakby najmniej, ale to wynika
                            raczej z nieswiadomosci niz z prawdziwego poparcia dla
                            dzialan GW Busha.
                            • stefan4 Re: Nulla lex sine crimine 24.02.03, 10:16
                              belissarius:
                              > Zapominasz jeszcze o jednym - o bardzo silnym glosie sprzeciwu pt. "NOT IN OUR
                              > NAME".

Nie zapominam. Znam witrynę www.moveon.org/ i witrynę
                              www.unitedforpeace.org/ . ,,Not in our name'', ,,Win without war'',
                              ,,Inspections work, war won't'', ,,Virtual March on Washington'' itp. To są
                              polityczne akcje protestu, które dobrze rozumiemy, najwyżej może nas zadziwiać
                              ich skala.

Ale wniosek o impeachment sformułowany przez Ramseya Clarka jest o tyle inny, że
                              jest krokiem prawnym a nie czysto politycznym odruchem protestu. I jego tło
                              prawne jest bardzo nieeuropejskie, dlatego ciekawe.

belissarius:
                              > (ze wymienie dla przykladu Kuta Vauneghutta),

[:-}]
                              Czym Ci się naraził Kurt Vonnegut, że go tak spostponowałeś?

- Stefan
                              • Gość: sceptyk Re: Nulla lex sine crimine IP: *.proxy.aol.com 24.02.03, 15:03
                                stefan4 napisał:
                                >
                                > Ale wniosek o impeachment sformułowany przez
                                Ramseya Clarka jest o tyle inny, że
                                jest krokiem prawnym a nie czysto politycznym odruchem protestu.
                                I jego tło prawne jest bardzo nieeuropejskie, dlatego ciekawe.
                                > > - Stefan

Jakby Kaczynski byl chlop z jajami to zrobilby
                                to samo swojemu oponentowi Kwasniewskiemu,zebralby
                                poparcie pocyfistow eksponujac jastrzebia postawe
                                obecnego prezydenta RP.
                                • stefan4 Re: Nulla lex sine crimine 24.02.03, 16:23
                                  sceptyk:
                                  > Jakby Kaczynski byl chlop z jajami to zrobilby to samo swojemu oponentowi
                                  > Kwasniewskiemu

No właśnie nie! To jest ta różnica. Musiałby zanaleźć jakiś paragraf. W
                                  Europie poczucie przyzwoitości i etyka nie mają bezpośredniej mocy prawnej.
                                  Żeby coś przeprowadzić drogą prawną, trzeba mieć oparcie w jakimś konkretnym
                                  przepisie. Nawet z bezpośrednim stosowaniem Konstytucji na ogół niczego w
                                  sądach nie wygrasz (chociaż to już jest, od niedawna, wbrew prawu). Żeby
                                  Kwaśniewski nawet był najgorszy diabeł, to dopóki nie złamał żadnego przepisu,
                                  może nas sobie gotować w smole ile chce.

Natomiast na polityka bardzo rażącego ludzi można stosować pozaprawne,
                                  polityczne środki nacisku. Ale ta polityka pozostaje oddzielona od Temidy,
                                  która może nie jest ślepa, ale nie chce patrzeć.

sceptyk:
                                  > zebralby poparcie pocyfistow eksponujac jastrzebia postawe obecnego prezydenta
                                  > RP.

Nie żartuj, Kaczyński?! Przecież on też jest jastrzębiem. W Polsce podział
                                  jest dosyć jednoznaczny. Ludzie
                                  • Gość: sceptyk Re: Nulla lex sine crimine IP: *.proxy.aol.com 24.02.03, 17:14
                                    Na Kwasniewskiego moznaby znalezc prawnego
                                    haka,jezeli wprowadzi Polske do wojny,
                                    ktora nie bylaby poparta rezolucja ONZ,
                                    gdyz taka wojna bylaby sprzeczna z
                                    Konstytucja RP,ktorej to prezydent RP zaprzysiezony
                                    jest przestrzegac.Wprowadzenie w akcje rezolucji ONZ,
                                    ktora prawdopodobnie zostanie przeglosowana
                                    glosami USA i GB,przy Francji,Rosji oraz Chinach
                                    wstrzymujacych sie od glosu.
                                    Czy taka rezolucja wystarczy Kwasniewskiemu zeby przystapic
                                    do koalicji "ochotnikow" i nie znalezc sie
                                    w konflikcie z konstytucja na ktora slubowal?
                                    Ja tego nie wiem,natomiast istnieja ludzie,
                                    ktorych specjalizacja jest prawo konstytucyjne i
                                    z pewnoscia potrafiliby udzielic odpowiedzi na
                                    to pytanie.s.
                                    • stefan4 Re: Nulla lex sine crimine 24.02.03, 18:38
                                      sceptyk:
                                      > Na Kwasniewskiego moznaby znalezc prawnego haka,jezeli wprowadzi
                                      > Polske do wojny, ktora nie bylaby poparta rezolucja ONZ, gdyz taka
                                      > wojna bylaby sprzeczna z Konstytucja RP

Dlaczego przyczepiłeś się akurat do Kwacha? Prezydent RP jest tylko
                                      prezydentem, a nie Jaśnie Oświeconym Cesarzem, jak prezydent USA. To
                                      nie on prowadzi Polskę na wojnę. Odpowiedzialność rozkłada się na
                                      Millera (premier), Cimoszewicza (minister spraw zagranicznych), Sejm i
                                      tylko trochę Kwacha.

I skąd wziąłeś przekonanie, że Konstytucja RP nie pozwala iść na
                                      wojenkę bez poparcia ONZ? Przeciwnie, jeśli NATO wyruszy na nią nawet
                                      bez ONZ, to my mamy t.zw. ,,zobowiązania sojusznicze'', bo jednym ze
                                      źródeł prawa w Polsce są umowy międzynarodowe (art.87 Konstytucji). A
                                      jeśli to będzie prywatna awantura amerykańska bez NATO, to też nie
                                      widzę w Konstytucji niczego na przeszkodzie (może trochę art.26? --
                                      ale on daje możliwość różnych interpretacji).

Konstytucja przewiduje taki tryb złożenia prezydenta z urzędu.
                                      Najpierw 140 członków Zgromadzenia Narodowego (czyli Sejmu i Senatu)
                                      musi o to wystąpić. Potem ZN musi większością 2/3 zawiesić go i
                                      skierować sprawę do Trybunału Stanu (art.145). TS orzeka o naruszeniu
                                      ,,Konstytucji lub ustawy, w związku z zajmowanym stanowiskiem lub w
                                      zakresie swojego urzędowania'' (art.198). A więc jeśli nie został
                                      naruszony żaden paragraf, to TS musi się odpimpusiać. Póki prezydent
                                      cieszy się dobrym zdrowiem, to innego bata prawnego na niego nie ma.
                                      Tej drogi nikt dotąd nie próbował. A 2/3 głosów przeciwko
                                      Kwaśniewskiemu to nawet w Sejmie Buzka by się nie wyskrobało.

Już łatwiej jest wykolegować członków rządu. Skierować sprawę do
                                      Trybunału Stanu może albo prezydent, albo Sejm (a nie Zgromadzenie
                                      Narodowe) większością 3/5. Ale prócz tej drogi prawnej istnieje
                                      jeszcze droga polityczna
                                      • Gość: sceptyk Re: Nulla lex sine crimine IP: *.proxy.aol.com 24.02.03, 19:53
                                        stefan4 napisał:

> sceptyk:
                                        > > Na Kwasniewskiego moznaby znalezc prawnego haka,jezeli wprowadzi
                                        > > Polske do wojny, ktora nie bylaby poparta rezolucja ONZ, gdyz taka
                                        > > wojna bylaby sprzeczna z Konstytucja RP
                                        >
                                        > Dlaczego przyczepiłeś się akurat do Kwacha? Prezydent RP jest tylko
                                        > prezydentem, a nie Jaśnie Oświeconym Cesarzem, jak prezydent USA. To
                                        > nie on prowadzi Polskę na wojnę. Odpowiedzialność rozkłada się na
                                        > Millera (premier), Cimoszewicza (minister spraw zagranicznych), Sejm i
                                        > tylko trochę Kwacha.

Poniewaz z Belwederu wychodzi strategia polityki zagranicznej,
                                        czyli prezydent jest za nia odpowiedzialny.Jezeli ta polityka
                                        jest niezgodna z konstytucja jak np.prezydent zaprzyjazni sie
                                        z ludobojczym rezimem i zagraza to bezpieczenstwu ludnosci
                                        cywilnej Polski,a nie daj Boze Polska zostanie zaatakowana
                                        jakas zaraza lub trucizna,wowczas za pozno bedzie na rozliczanie
                                        czyja to wina,tylko wina spadnie na tych,ktorzy do tego dopuscili,
                                        czyli nas Polakow."Madry Polak po szkodzie" byloby tu nie bez zbieznosci.

> I skąd wziąłeś przekonanie, że Konstytucja RP nie pozwala iść na
                                        > wojenkę bez poparcia ONZ? Przeciwnie, jeśli NATO wyruszy na nią nawet
                                        > bez ONZ, to my mamy t.zw. ,,zobowiązania sojusznicze'', bo jednym ze
                                        > źródeł prawa w Polsce są umowy międzynarodowe (art.87 Konstytucji). A
                                        > jeśli to będzie prywatna awantura amerykańska bez NATO, to też nie
                                        > widzę w Konstytucji niczego na przeszkodzie (może trochę art.26? --
                                        > ale on daje możliwość różnych interpretacji).
                                        >
                                        > Konstytucja przewiduje taki tryb złożenia prezydenta z urzędu.
                                        > Najpierw 140 członków Zgromadzenia Narodowego (czyli Sejmu i Senatu)
                                        > musi o to wystąpić. Potem ZN musi większością 2/3 zawiesić go i
                                        > skierować sprawę do Trybunału Stanu (art.145). TS orzeka o naruszeniu
                                        > ,,Konstytucji lub ustawy, w związku z zajmowanym stanowiskiem lub w
                                        > zakresie swojego urzędowania'' (art.198). A więc jeśli nie został
                                        > naruszony żaden paragraf, to TS musi się odpimpusiać. Póki prezydent
                                        > cieszy się dobrym zdrowiem, to innego bata prawnego na niego nie ma.
                                        > Tej drogi nikt dotąd nie próbował. A 2/3 głosów przeciwko
                                        > Kwaśniewskiemu to nawet w Sejmie Buzka by się nie wyskrobało.
                                        >
                                        > Już łatwiej jest wykolegować członków rządu. Skierować sprawę do
                                        > Trybunału Stanu może albo prezydent, albo Sejm (a nie Zgromadzenie
                                        > Narodowe) większością 3/5. Ale prócz tej drogi prawnej istnieje
                                        > jeszcze droga polityczna
                                        • sceptyk Jak mozecie dyskutowac ze zlodziejaszkiem? 24.02.03, 21:22
                                          Jestes uciazliwy jak pryszcz na dupie. I niewiele wiecej wart. Czego, kurwa,
                                          pytam sie Ciebie spokojnie, miernoto umyslowa, kradniesz?
                                        • stefan4 Re: Nulla lex sine crimine 24.02.03, 21:51
                                          sceptyk:
                                          > Poniewaz z Belwederu wychodzi strategia polityki
                                          zagranicznej

Skąd Ci to przyszło do głowy? Nie z żadnego Belwederu,
                                          tylko chyba z
                                          ul. Rozbrat
                                          • belissarius Re: Nulla lex sine crimine 25.02.03, 06:55
                                            Przepraszam, Stefan, ale czytam polskie gazety
                                            reprezentujace wszystkie mozliwe odcienie. I co? I nic.
                                            Wszystkie opcje trzymaja sie twardo swego wlasnego credo
                                            politycznego, a co jest przeciw, to anuluja per fas et...
                                            Rezultat taki, ze przecietny Polak (ba, przecietny
                                            obywatel Swiata) nie ma pojecia o tym, o co walcza
                                            mozni... Zyjemy w swiecie rzadzonym przez elity wladzy.
                                            To one decyduja, one ustanawiaja porzadek, one opiniuja i
                                            wskazuja droge. My -szarzy konsumenci - jestesmy tylko od
                                            potakiwania. Ale gdyby nas bylo wiecej, lub gdyby stalo
                                            sie cos zaskakujacego (afera Rywina np.), mamy szanse
                                            pokazac, ze nie tylko elity, ale my takze mamy cos do
                                            powiedzenia.
                                            • Gość: prawysierpowy Re:Wojna to zlo djabla! Rok 1939 -1945 !Kto pamiet IP: 203.36.162.* 25.02.03, 07:03
                                              -kto pamieta 1939 r.?Czy Polska jest gotowa przyjac tysiace "IRANCZYKOW "!USA i
                                              inne kraje do dzisaj maja otwarte granice dla Wietmaczykow za wojne !Precz z
                                              wojna !!!
                                              prawysierpowy !
                                              • Gość: sceptyk Re:Wojna to zlo djabla! Rok 1939 -1945 !Kto pamie IP: *.proxy.aol.com 25.02.03, 16:17
                                                Gość portalu: prawysierpowy napisał(a):

> -kto pamieta 1939 r.?Czy Polska jest gotowa przyjac tysiace "IRANCZYKOW "!USA
                                                i
                                                >
                                                > inne kraje do dzisaj maja otwarte granice dla Wietmaczykow za wojne !Precz z
                                                > wojna !!!
                                                > prawysierpowy !

Kazda wojna ma to do siebie,ze jej konsekwencje sa nie do
                                                przewidzenia nawet przez najlepszych strategow.W tej wojnie
                                                "kosci zostaly juz rzucone",a teraz????? .s.
                                            • Gość: sceptyk Re: Nulla lex sine crimine IP: *.proxy.aol.com 25.02.03, 16:10
                                              belissarius napisał:
                                              Ale gdyby nas bylo wiecej, lub gdyby stalo
                                              > sie cos zaskakujacego (afera Rywina np.), mamy szanse
                                              > pokazac, ze nie tylko elity, ale my takze mamy cos do
                                              > powiedzenia.

W Polsce "demokracja w akcji",bylalaby przez wielu mile
                                              przyjeta i poparta.s.
                                              • sceptyk Zlodziejaszek szczeniackie wysilki czyni 25.02.03, 19:58
                                                by cos mondrego powiedziec.
                                                • belissarius Re: Zlodziejaszek szczeniackie wysilki czyni 26.02.03, 06:22
                                                  Nawet spoleczenstwa prawdziwie demokratyczne (nie bede
                                                  daleko siegal - Holendrzy), tj. takie, ktore potrafia
                                                  obalac i tworzyc elity wladzy oddajac im tyle tylko, ile
                                                  mozna, tez miewaja rozliczne problemy, bo nawet wsrod
                                                  1000 sprawiedliwych trafi sie choc jedna kanalia. I to
                                                  dobrze jesli tylko jedna i tylko raz na dzien, hehehe!
                                                  :))))))))
                                                  • Gość: skeptic Jak trafi sie choc jedna kanalia. IP: *.proxy.aol.com 26.02.03, 17:57
                                                    belissarius napisał:

> Nawet spoleczenstwa prawdziwie demokratyczne (nie bede
                                                    > daleko siegal - Holendrzy), tj. takie, ktore potrafia
                                                    > obalac i tworzyc elity wladzy oddajac im tyle tylko, ile
                                                    > mozna, tez miewaja rozliczne problemy, bo nawet wsrod
                                                    > 1000 sprawiedliwych trafi sie choc jedna kanalia. I to
                                                    > dobrze jesli tylko jedna i tylko raz na dzien, hehehe!
                                                    > :))))))))

W demokracji tym u steru ciagle trzeba patrzec na rece,
                                                    gdyz czesem jedno pociagniecie piorem polityka,wyrzdzic moze wiecej
                                                    krzywdy spoleczenstwu,anizeli tabun lapowkarzy.s.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka