Dodaj do ulubionych

Firma Pro-internet-naciągacze

21.08.06, 09:51
Przestrzegam przed współpracą z firmą Pro-internet, gdy zakładają internet,
wmawiają, że karta sieciowa nie działa i proponują swoją za 50 zł, jeśli chce
sie kupić we własnym zakresie, mówią,że długo nie będą w okolicy i na neta
trzeba będzie poczekać. Nie wysyłają faktur i chociaż płaci sie w terminie,
blokują internet i wysyłają komunikat nie zapłacono. Czy ktoś też ma z nimi
takie przejścia?
Obserwuj wątek
    • Gość: B. Re: Firma Pro-internet-naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 10:31
      Witaj. mam okazję od kilku lat z nimi działać
      co do karty sieciowej to trudno powiedzieć, ale mnie nie chciuało się bawić w
      odszkodowania, gdy podczas burzy poszło wyładowania po kablu i mi siecówkę oraz
      dźwiękówkę spaliło. Faktury wysyłają tak, że pozostają dwa dni do zapłaty, a
      jak nie zapłacisz to wysyłają "ostateczne wezwanie do zapłaty" ...wg mnie
      ostateczne powinno być po co najmnije dwóch pierwszych, ale panienka w biurze
      tłumaczy, że oni taki program mają co tak drukuje....
      jak burza jest to zawsze wyłączam sprzęt, ale że mieszkam w Sopocie, i sygnał
      idzie z Gdańska drogą radiową, to i tak nie ma internetu...prędkość nawet w
      normie, choć w weekendy się zatyka.
      aha, z kartą sieciową, to ściema, bo dla technika to chwilka, aby karta była
      widziana przez system Pro-internet (widziałem jak robil to okolo 50sek).
      generalnie prawda lezy po srodeczku...nie zachwycam się, ale TP to chyba gorszy
      operator, no i znacznie droższy...
      pozdrawiam B.
    • Gość: sieć Re: Firma Pro-internet-naciągacze IP: *.pro-internet.pl 21.08.06, 19:58
      ja korzystam. prędkość transferu jest ok. w czasie burzy należy wyłączyć sprzęt i odłączyć kabel, kt. idzie net. proste? :). co do faktur - rzeczywiście notorycznie wysyłają je dość późno. zgłaszałam im ten problem - powiedzieli mi, że to poczta się wlecze.
      generalnie spoko, nie narzekam.
    • Gość: Lelekl Re: Firma Pro-internet-naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 07:09
      Bez podatków (bez faktur) to taki internet opłaca się im już za 30 zł. Przenieś
      się do Multimedia i będziesz miał spokój. Trochę bałaganu organizacyjnego ale
      usługa pewna, faktura pewna
      • Gość: ech .. Re: Firma Pro-internet-naciągacze IP: *.pro-internet.pl 22.08.06, 17:11
        przeca oni wysyłają faktury (na tej podstawie klient odlicza potem net od podatku). jakiś biedny, sfrustrowany kliencina pieprzy tu od rzeczy, a reszta to łyka.
        • Gość: B. Re: Firma Pro-internet-naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 18:37
          bajzel mają w fakturach, bo nawet ostatnio faktura przyszła dwa dni po tym jak
          minął termnin zapłaty, poza tym wystawiają je na dwa-trzy dni przed datą
          zapłaty...a potem "ostateczne wezwania" wysyłają
          po burzy jak mi spaliło karty w kompie, to i tak na technika czekaliśmy kilka
          dni, i tylko przypadkowo, że na klatce schodowej go spotkałem, wiedziałem, że
          coś naprawiają...a mogli zadzwonić i zapytać czy ktoś będzie w domu.
          i jak ktoś pisze coś to wg mnie nieładnie pisać per "sfrustrowany kliencina" ,
          chyba, że jesteś pracownikiem Pro-internet?

pozdrawiam - B.
          • Gość: ona Re: Firma Pro-internet-naciągacze IP: *.pro-internet.pl 22.08.06, 20:12
            gdybym była pracownikiem, to zalogowalabym się, aby uniewidocznić IP, proste? korzystam z tej sieci i poza opóźnieniami w dostarczaniu faktur nie mam do nich większych zastrzeżeń.
        • maja_gr78 Re: Firma Pro-internet-naciągacze 24.08.06, 21:03
          A tak w ogóle to do kogo było to określenie kliencina????
      • ba_nita Re: Firma Pro-internet-naciągacze 25.08.06, 13:22
        I service - jeszcze się nie zdarzyło żeby zawiedli. W dodatku full wypas.
        Internet - szybkość jaką chcesz, TV i telefonia za grosze. Jeśli ktoś mi
        zarzuci, że ich reklamuję to potwierdzam - dobry produkt trzeba zachwalać i
        mówić o nim na prawo i lewo.
        • Gość: burak_z_czerwoną_g Re: Firma Pro-internet-naciągacze IP: *.users.altanet.pl 13.09.06, 00:50
          super serwis - powiadasz?
    • Gość: B. Re: Firma Pro-internet-naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 08:22
      Multimedia...hmmm, są tacy co nie mogą. bo bloki w kórych mieszkamy są objęte
      umową z Pro-...i nie spółdzielnia nie wpuszcza innego operatora, jest jeden
      kabel tv (UPC) oraz oni od sieci, wygrali przetrag czy dali w łapę, trudno
      powiedzieć. Jak chcielismy sami sobie net zalozyc i skrzyknelismy kilanaście
      osób, to był sprzeciw, a wtedy o Prointenecie nikt jeszcze nie słyszał - są
      więc monopolisttami na naszym podwórku :-(
      • Gość: Lokator Znowu ta mafiA spódzielcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 22:04
        Jak to jest, że jakaś spółdzielnia wpuszcz tę firmę a nie wpuszcza tamtej
        firmy. To są klasyczne przykłady dla rozwiązania tej mafii spółdzielczej
      • ba_nita Re:Zwróććie się do Rzecznika Praw Konsumenta. 25.08.06, 13:24
        Przy każdym Urzędzie Miasta taki jest. Myśmy wygnali z "naszego podwórka" UPC w
        ten sposób.
      • kotek.filemon Re: Firma Pro-internet-naciągacze 13.09.06, 09:55
        > i nie spółdzielnia nie wpuszcza innego operatora, jest jeden
        > kabel tv (UPC) oraz oni od sieci, wygrali przetrag czy dali w łapę, trudno
        > powiedzieć.

Taki "przetarg" kosztuje w gdyńskich spółdzielniach ok. 20-30 tys. zł, trzeba
        tylko wiedzieć komu dać...
    • Gość: tytus Re: Firma Pro-internet-naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 08:28
      Jeżeli chcesz poznać nieznane ogólnie prawdy w intereującej sprawie zadzwoń
      0 691 813 893 - 24h. Uczciwie i kulturalnie !!
      Gwarancja rzetelności i prawdy !
      Referencje !!
      • maja_gr78 Re: Firma Pro-internet-naciągacze 22.08.06, 09:05
        Hej, a możesz to wszystko napisać mi na maila gazetowego?
        pozdrowienia
    • majka_3 Re: Firma Pro-internet-naciągacze 28.08.06, 20:42
      >Czy ktoś też ma z nimi takie przejścia?

Ja nie mam takich doswiadczeń a wręcz przeciwnie. W sumie jestem zdziwiona tym
      co piszecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka