Dodaj do ulubionych

Komfort Jacka Karnowskiego

19.09.06, 23:02
Brawo Panie Lechu. Po tylu latach będzie wreszcie kondydat, który przywróci
miasto jego mieszkańcom. Czekamy na człowieka z klasą, który nie odwróci się
od biedniejszego człowieka i uczciwie pokieruje sprawami miasta.

Jestem zmęczona aferami (NDI, Żeromskiego, Villa Baltica i wiele innych),
rabunkową polityką miasta (na sprzedaż bogatym).

Jestem starszą osobą, rozmawiam z ludzmi i wiem, że Karnowski przegra. Ludzie
mają po prostu dość tej prywaty i obłudy.

p.s. Panie Karnowski w niedzielę zapraszam do jednego kościoła a nie trzech
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Komfort Jacka Karnowskiego IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.09.06, 23:39
      Jakie to budujące, że również starsze osoby odwiedzają portal po 23.00.
      • Gość: oj nieladnie Re: Komfort Jacka Karnowskiego IP: *.chello.pl 19.09.06, 23:45
        No tak, wy tam w Samorządności to uważacie że dla starszych osób miejsca nie ma
        w Sopocie, jak i dla biednych , jak i dla dzieci z podstawówek i dzieci z domów
        dziecka i dla przedszkolaków miejsca nie ma... WSTYD
        Najlepiej wszystko sprzedac deweloperom - niech warszawka ma gdzie kase
        inwestować....
      • Gość: Fułek_Hestia Re: Komfort Jacka Karnowskiego IP: *.chello.pl 20.09.06, 15:13
        co najlepiej ich uśpić?
    • Gość: niedowiarek Komfort Jacka Karnowskiego IP: *.chello.pl 19.09.06, 23:40
      oj cos te sondaże to takie 'prawie sondaże". wystarczy porozmawiać z Sopocianin
      ami aby wiedzieć że Karnowski ma wilczy bilet.... Jest dobry we wciskaniu
      propagandy sukcesu i to tyle.
      Mam nadzieje że ludzie sie zjednnoczą i nie pozwola kontynuacje polityki
      wysprzedawania miasta.
      Należy zrobić bilans otwarcia nowych rządów i zobaczyć co ekipa Samorządności
      (czyli PO) wyprowadziła z majatku miasta!
      • Gość: rex łysy kontra kudłaty IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.09.06, 23:49
        należy zrobić bilans otwarcia... na razie to tajemniczy łysy odwraca się
        plecami do sopocian. NIEZŁE otwarcie. Coś nie tak z twarzą?
      • Gość: gotyk PiS raczej popiera Karnowskiego IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.09.06, 23:53
        większość wyborców PiSu popiera Karnowskiego, nawet radni. I choćby pan
        Przemysław M. nie wiem jak się wytężał to niewiele wskóra.
    • Gość: rysiu a co z waszym poprzednim kandydatem? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.09.06, 00:02
      nie udało się?
    • naserek pierwsza przygoda z polityką 20.09.06, 00:13
      "pierwsza przygoda z polityką" pana Lecha.
      Tak jak reszta PIS-u poważne rzeczy traktuj sie jak przygodę. Ahoj przygodo.
    • Gość: Mieszkaniec Sopotu Komfort Jacka Karnowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 07:15
      Ciekawe, kto zlecił sondaż? Starsi ludzie może nabiorą się na Karnowskiego
      jeszcze raz ale reszta już go dawno skreśliła. Precz z tą pełną zadufania i
      pychy kliką!!!
    • Gość: g.w. Re: Komfort Jacka Karnowskiego IP: *.interecho.com 20.09.06, 08:17
      Faktem jest, ze Karnowskiemu moze znowu uda sie oszukac wyborcow. Ludzie lubia
      blyskotki - ladne plakaty, falgi i gladkie slowka, a w tym on jest dobry. Tylko
      z czego tu sie cieszyc, skoro dalej bedzie rozdawal kumplom i znajmym majatek
      miasta - a mieszkancy nic z tego nie beda mieli.
      • Gość: KNEDEL Re: Komfort Jacka Karnowskiego IP: 194.204.184.* 20.09.06, 09:00
        Żal d... ściska, że sam nie możesz rozdawać majątku,a o zarządzaniu macie
        pojęcie jak DJ Rachoń o PR.
      • Gość: baltex przygoda pana Tomczyka IP: 194.204.184.* 20.09.06, 09:03
        w pewnym wieku wyrasta się z krótkich majtek, ale nie którym zostaje...
        • Gość: piotr Gdańsk trzyma kciuki za sopocki PiS IP: *.xlan.pl 20.09.06, 11:14
          Moze i nieznany ten tempczyk, ale czuje ze ma szanse. Grunt to doprowadzic do 2
          tury, a moze mechanicznie chodzący głosować na najbardziej znanego przejrza na
          oczy. Sopot dla sopocian a nie alei gwiazn i bohaterów faktu i superexpressu
          typu cichupek
      • Gość: Dominik Re: Komfort Jacka Karnowskiego IP: 194.204.184.* 20.09.06, 11:11
        Wyborcy PiS i tak zagłosują na Karnowskiego, nie znają innych kandydatów
    • antypolityk1 Re: Komfort Jacka Karnowskiego 20.09.06, 12:14
      Fakt faktem, że Warszawka w Sopocie się pleni i ten medialny japiszoński szum
      wokół tego. No dobrze tylko pytanie, czy PiS nie będzie sprzedawał
      nieruchomości deweloperom warszawskim? Kasa to kasa, przesłania wszystkim oczy.
      A jeszcze nie daj Boże taki LPR u władzy. To mamy Sopot nie tyle zaściankowy
      (może nawet byłoby dobrze), co konserwatywny, święto..y i z masą dzieci.
      LPR jeszcze gorszy od tego co się teraz dzieje. Jedynie co można zarzucić
      Karnowskiemu, to wyprzedaż majątku Warszawsce, co w przyszłości na pewno odbije
      się na Sopocie negatywnie, ale poza tym (no może jeszcze ta megalomańska nikomu
      nie potrzebna hala widowiskowa) to nie ma wiele do popisu.
      • maria10344 Re: Komfort Jacka Karnowskiego 20.09.06, 14:05
        Ludzie boją się już PiS jak ognia,tych przepychanek,dziadków w
        wermachcie,prostactwa.Tylko dlatego wygra Karnowski,a szkoda,bo przydałoby się
        małe trzepanko.
        • antypolityk1 Re: Komfort Jacka Karnowskiego 20.09.06, 15:09
          Dokładnie. Brakuje mi osób otwartych głównie na obywateli Sopotu, a nie
          nastawionych na wyłącznie na biznes. Wrażliwych również na ochronę środowiska i
          na postępującą dewastację i betonowanie plaży. Ale dlatego, że nie widzę nikogo
          innego, poza tym właśnie boję się oszołomów, pozostaje głosować na Karnowskiego
          i czekać na lepsze czasy.
          • Gość: invest komfort Re: Komfort Jacka Karnowskiego IP: *.interecho.com 20.09.06, 18:43
            Ja uwazam, ze kazda alternatywa jest lepsza niz skompromitowany Karnowski. Moim
            zdaniem ten typ od dawna balansuje na granicy prawa, moglo sie zdazyc ze mogl je
            przekroczyc, nawt w balahej sprawie. Ktos moze o tym odniesc - ludzie sie
            przestali tak bardzo bac Karnowskiego, jego pozycja slabnie to widoczne. W sumie
            glupio miec prezydenta za kratami, jak Piotrkow Trybunlaski
    • Gość: Krzysiek Komfort Jacka Karnowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 15:38
      Sopot Kamienny Potok - chleb po 1,60 i więcej ... ten sam w Oliwie kosztuje 1,10 ...
      • antypolityk1 Re: Komfort Jacka Karnowskiego 20.09.06, 16:09
        W Elei w Sopocie kosztuje 0,99 PLN. W zielonym Jubłuszku na ul. Kujawskiej w
        Kamiennym Potoku 0,89 PLN
    • obserwator120 Re: Komfort Jacka Karnowskiego 20.09.06, 15:41
      Niektórzy nie mogą się pogodzić z wysokimi notowaniami Jacka K. 69% świadczy
      jednak o tym, ze ludzie pozytywnie odbierają politykę obecneo prezydenta. Oj
      Panowie z PiSu, zapraszam do bardziej intynsywnej pracy i do poskromienia
      opalonego Andrzeja a nie do szukania dziury w całym. Czy poza tropieniem afer i
      agentów potraficie coś innego? Myślę, że to pytanie retoryczne.

Pozdrawiam,
      Obserwator120
      • Gość: zabczynski Re: Komfort Jacka Karnowskiego IP: *.interecho.com 20.09.06, 19:02
        a tam sondaze - kto to jeszcze bierze na powaznie. Sondaze mowily ze prezydentem
        RP bedzie Tusk, a nie Kaczynski.
    • Gość: sopocianin Komfort Jacka Karnowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 18:31
      Czy do niektórych z Was już naprawdę nic nie dociera? Tu nie chodzi nawet o
      przekonania polityczne. Nieważne, czy to PiS czy Platforma ma mieć przewagę.
      Władza samorządowa nie powinna być przez NAS, mieszkańców Sopotu postrzegana
      jako siła polityczna ale jako, władza która ma NASZE dobro za najwyższy cel.
      Czy to większość z NAS odczuwa?
      Dotychczasowa władza samorządowa po tak długim rzadzeniu po prostu się
      zdegenerowała, co jest nawet naturalne. Każda nowa władza będzie lepsza od
      obecnej.
      Przy istniejących władzach normalny człowiek nie jest w stanie nic zrobić,
      stłamszona w zarodku jest inicjatywa zwykłych obywateli, czy w sprawach small
      businessu czy w pozostałych. Liczą się tylko olbrzymie pieniądze, a możliwości
      ma tylko wąskie grono znajomych "Królika". Zauważmy to wreszcie i nie pozwólmy
      na kontynuację takiego stanu rzeczy.
      Zaznaczam, że nie jestem niczym "zainteresowany", jestem zwykłym mieszkańcem
      Sopotu.
      • Gość: mrowk Bezradność PiSu IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.09.06, 18:53
        PiS nie ma pomyslu na Sopot i próbuje wmówić ludziom, że każda władza jest
        lepsza od obecnej. Nie wazne, że facet jest specjalistą od wystroju wnętrz, i
        nigdy niczym nie zarządzał. Czy oni naprawdę wierzą w takie bajki?
      • Gość: też sopocianin Re: Komfort Jacka Karnowskiego IP: *.sopot.wirt.pl 20.09.06, 18:57
        Święte słowa, te ostatnie. Nie jestem sympatykiem PiS-u (PO też nie bardzo,
        atoli jaki jeszcze mamy wybór?), ale ten "prezydent wszystkich warszawiaków"
        dość już się chyba narządził i pora go wymienić, wraz z całą, żal się Boże,
        przez nikogo (poza nim samym) nie wybraną ekipą na kogoś, kto będzie widział
        przede wszystkim interes mieszkańców i z kombinatu rozrywkowego dla "elyty"
        uczyni Sopot z powrotem tym, czym zawsze był - enklawą kultury. Myślę, że nie
        powinniśmy sie oglądać, kto z jakiej partii, tylko głosować na CZŁOWIEKA - a w
        każdym razie przeciwko "kudłatemu sołtysowi", ktory myśli wyłącznie kategoriami
        pieniędzy i jeszcze raz pieniędzy - no, ewentualnie jeszcze imprez sportowych.
        Popatrzcie na to, co ten człowiek zrobił z naszego miasta - i sami decydujcie.
    • Gość: Lilka Komfort Jacka Karnowskiego IP: *.chello.pl 20.09.06, 19:36
      Przywróci miasto mieszkancom...? Raczej podaruje LPRowi i Samoobronie... Ja
      dziekuje... Jak tak ma byc to ja wysiadam...
      • Gość: też sopocianin Re: Komfort Jacka Karnowskiego IP: *.sopot.wirt.pl 20.09.06, 21:59
        Bez przesady - teraz też trudno powiedzieć, że Sopot jest własnością PO, choć
        to głównie członkowie PO tu rządzą. LPR i Samoobrony praktycznie w Sopocie nie
        ma, PiS-u też nie za dużo. I bardzo dobrze. Potrzebna jest po prostu zmiana.
        Nie głosujmy na partie, te niech się kłócą w Sejmie. Głosujmy na ludzi!
    • Gość: sopocianin Komfort Jacka Karnowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 20:59
      Tak dla przypomnienia metod naszego panującego Pana Prezydenta...
      Po ostatnich wyborach okazało się, że Cezary Jakubowski nie uzyskał poparcia w
      postaci naszych głosów i nie "załapał się". Co zrobił nasz Prezydent?
      Powołał go na swojego zastępcę. Czy to jest poszanowanie woli elektoratu?
      Oburzające są układy z deweloperami, a tymczasem na możliwość wykupu mieszkania
      kwaterunkowego trzeba czekać latami i ciągle przedłużanie terminów. Przykład:
      Ul. Podjazd. Ostatni powód: trwające ponad rok pomiary.
      Druga sprawa : SP nr 6. Nasz Pan prezydent zaczął likwidować nawet szkoły.
      Czyżby nie miał już co sprzedawać? Co jeszcze sprzeda swoim znajomkom?
      Trzecia sprawa. Budowa apartamentowca przy ul.Żeromskiego. Katastrofa
      budowlana? Nie. Afera w czystym wydaniu. Za pół darmo sprzedano ostatnie
      atrakcyjne tereny w Sopocie. Tego typu sprawy w innych miastach mają epilog w
      sądzie. Mam nadzieję, że ta również.
      Czwarta sprawa. Łamanie prawa i zaniedbania przy budowie koło molo.
      Czy trzeba wymieniać więcej? Co widzimy? Cała para w gwizdek. Pan prezydent dba
      nie o Nas a o swój wizerunek w mediach. Gdzie tylko jest okazja. Mecze Prokomu,
      festiwale, czy uczestnictwo w kilku mszach jednej niedzieli. Ja mam już tego
      dosyć. Sopot opanowała klika i czas to zakończyć!!!
      • Gość: lilka Re: Komfort Jacka Karnowskiego IP: *.chello.pl 22.09.06, 22:47
        Ale pan kompetentny...
        W szkole nr 6 powstaje dom opieki społecznej- dzieci nam nie przybywa,
        tymczasem osób potrzebujących tego typu opieki owszem...
        • antypolityk1 Re: Komfort Jacka Karnowskiego 25.09.06, 13:02
          Dzieci nie przybywa? Ha, ha. No to poczekaj parę lat, aż ruszy zaraz lawina
          narodzin. Może masz na myśli rok 2004. Ostatnio rok spadku urodzin. Wprost
          przeciwnie, dzięki polityce grozi nam eksplozja demograficzna
    • Gość: mieszkaniec sopotu kłamcy z PIS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 21:52
      Tak, tak te same kłamstwa powtarzają Marchlewicz, Rachoń, Świderski i
      Sledzianowski. Każdy z nich to "niezły" przekręt i ich kumple z satanistycznej
      kapeli.
      P.s. Co na to mamuśka Marchlewicza - szefowa WODKAN - u w Sopocie????
      • Gość: prawy i sprawiedli Re: kłamcy z PIS-u IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.09.06, 22:12
        ilu skompromitowanych jak zydorek, rachoń, śledzianowski, świderski czy teraz
        tomczyk bedzie jeszcze w PiS? Nomenklaturea marechlewicza tez jest ogólnie
        znana. a tym wszystkim kieruje znany unikacz prawa kurski
        • Gość: skt Re: kłamcy z PIS-u IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.09.06, 22:14
          do ntego gibsała, jankowska i białaszczyk-gdzie PiS ma oczy?
          • Gość: z boku Re: kłamcy z PIS-u IP: *.range86-129.btcentralplus.com 20.09.06, 22:21
            Panowie trzymajcie fason, szkoda aby klimat soopotu zatruwac jakimis malymi utarczkami.Napewno problem w sopocie jest brak opozycji, a co za tym idzie rozpasanie wladzy. Pozatym przydal by sie bardziej jakas debaty pomidzy kandytatami tak aby mozna bylo zobaczec roznice. pzdr
            • Gość: pis Re: kłamcy z PIS-u IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.09.06, 22:28
              a może prawde o sopocie powie kandydat świderski obrotowy bratanek temczyka
              • Gość: ewaryst Re: kłamcy z PIS-u IP: *.pro-internet.pl 21.09.06, 01:49
                Przecież Świderski został wysłany przez Tempczyka, żeby Karnowskiego niszczyć od
                środka i trzeba przyznać, że nieźle mu idzie.
    • Gość: sopocianin Komfort Jacka Karnowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:33
      Ja tu o rzeczywistych problemach a wiekszość ostatnich postów jest na temat PIS
      i platformy, jakichś "Swiderskich" itd.
      Do niektórych nie dociera, że na poziomie samorządu nie ma miejsca na politykę,
      tylko potrzeba gospodarza z prawdziwego zdarzenia.
      Widać, że nawet tu trudno o dojście do głosu rozsądku zwykłego mieszkańca. Żrą
      się tutaj ci co są u władzy, "ocierają" się o nią lub z niej korzystają. Miłej
      zabawy, ja nie mam zamiaru już brać w tym udziału.
      • antypolityk1 Dokładnie !!! Samorząd to nie Sejm !!! 21.09.06, 15:09
        Dokładnie !!! Samorząd to nie Sejm !!! Wybierzmy ludzi których znamy, a waśnie
        pomiędzy PO i PiS zostawmy tym na górze. Niestety jest to chyba pierwsza
        kampania w wyborach do samorządu, gdzie ta paskudna polityka przesłania
        wszystko. Gdzie podziały się apolityczne i ponadpolityczne stowarzyszenia,
        grupujące ludzi z różnych opcji na czas wyborów do samorządu.
    • Gość: sakata2 Re: Komfort Jacka Karnowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 16:32
      Kobieto, jesteś niedoinformowana, to jest Twój problem.Piszesz bzdury, bo
      myślisz, że ktoś w to uwierzy. Nie wiesz nawet ile miasto robi dla biednych.
      Poza tym co Ty Kobieto wiesz o Lechu? Mało rozmawiasz z ludźmi, bo ja też
      rozmawiam iiiii? Wiem, że wygra!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka