Dodaj do ulubionych

dobry weterynarz w Gdyni

06.03.07, 16:16
Witam, właśnie przeprowadziłam się do Gdyni. Poszukuję dobrego weterynarza
dla mojej 8-letniej suni. Na forum zdążyłam się zorientować, że są dobrzy w
Gdańsku, mam nadzieję, że w Gdyni tacy również są. Będę wdzięczna za
odpowiedź. Serdecznie pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jagodasoft2 Re: dobry weterynarz w Gdyni 06.03.07, 18:28
      No niestety w Gdyni nie znam żadnego dobrego, ale najlepszy jest w Rumi.
    • Gość: lobo Re: A w jakim rejonie to ma wróżka dopowiedzieć?nt IP: *.gdynia.mm.pl 06.03.07, 18:42
      • Gość: 1nowa Re: A w jakim rejonie to ma wróżka dopowiedzieć?n IP: *.gdynia.mm.pl 06.03.07, 18:54
        obecnie zamieszkałam na Karwinach, tak więc najbardziej interesują mnie
        dzielnice bliskie Karwin, może coś w centrum, ale jeśli dobra lecznica jest
        gdzieś na obrzeżach to myślę że i tak warto będzie tam jeździć. Pozdrawiam
        • Gość: lobo Re: A w jakim rejonie to ma wróżka dopowiedzieć?n IP: *.gdynia.mm.pl 06.03.07, 21:16
          Omijaj szerokim łukiem przychodnie całodobową na ul.Kieleckiej. Skroją Cię na
          kasę jednocześnie pielęgnując ewentualne schorzenia. Jeśli możesz z psem
          dojeżdżać to polecam lecznice "Crisvet" na ul. Warszawskiej.
          www.trojmiasto.pl/ob.phtml?id_ob=12141&akcja=wyniki
          • 1nowa Re: A w jakim rejonie to ma wróżka dopowiedzieć?n 07.03.07, 10:38
            Dzięki za informacje, co do Kieleckiej to słyszałam różne opinie-raczej dobrze
            ale drogo, więc pewnie udam się do Crisvetu i zobaczę jak tam jest
            • mamamartusia Re: A w jakim rejonie to ma wróżka dopowiedzieć?n 21.03.07, 13:52
              moim zdaniem na kieleckiej najlepiej.dwa psy uratowali mi od smierci!!!ufam na
              maxa, jestem w stanie nawet przepłacać....choć chyba wcale nie są jakieś
              kosmiczne ceny, a w tej klinice to ładniej niz w ludzkim szpitalu :)
          • c.kapturek Re: A w jakim rejonie to ma wróżka dopowiedzieć?n 08.03.07, 17:46
            hmm a mojego kotka na kieleckiej 3 lata temu uleczyli spox
            gardziołko miał chore, wszak pierwszy zastrzyk wtedy 45 zeta skasowali, bo wieczorkiem
            było, ale za dzienne już brali potem 25 zeta chyba z 3 zastrzyki. piesków choróbska
            droższe są na pewno (pewnie też zalerzy od schorzenia i wielkości psa), ale obsługe
            uważam za upzrejmą:)

to kwestia gustu, podbobnie jak z ludzkimi lekarzami jednemu pasi a drugiemu nie, tyle
            rozbierznych opini:)
            • c.kapturek Re: A w jakim rejonie to ma wróżka dopowiedzieć?n 08.03.07, 17:47
              ups - zależy! :)
    • Gość: lobo Re: A w jakim rejonie to ma wróżka dopowiedzieć?nt IP: *.gdynia.mm.pl 06.03.07, 18:43
    • Gość: d. Re: dobry weterynarz w Gdyni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 10:37
      Ja znam 2 dobre lecznice- jedna w rumii przy dworcu- nie wiem jak sie nazywa
      ale leczy tam dr. Kończak- ojciec i jego syn, a druga jest w centrum- jak
      staniesz na świetojańskiej przodem do pomnika harcerza to musisz isc w prawo
      ale nie świetojańska tylko tak jakby "od tyłu" świętkojańskiej, lecznica nazywa
      sie bodajze DOG-WET- super !!!!!! lekarz z prawdziwego zdazenia i powolania!!!
      • 1nowa Re: dobry weterynarz w Gdyni 07.03.07, 10:44
        dzięki bardzo, dzisiaj jak byłam na spacerku z moim psiskiem to rozmawiałam z
        jedną panią co korzysta z usług jakiejś lecznicy w Redłowie, to gdzieś blisko
        Karwin chyba. Czy ktoś słyszał o weterynarzu z Redłowa? Bardzo mi zależy żeby
        znależć takiego weta z 'sercem', a nie tylko nastawionego na trzepanie
        pieniędzy, choć zdaję sobie sprawę że dobre usługi są w cenie. Pozdr.
        • Gość: Anusia Re: dobry weterynarz w Gdyni IP: *.gdynia.mm.pl 08.03.07, 12:36
          jeśli chodzi o Stryjską to ja nie polecam, złe doświadczenia i bardzo drogo.
      • ba_nita Re: Ta lekarka "Z powołania" 15 minut przed 07.03.07, 10:56
        zamknięciem lecznicy nie przyjęła mojego psa z zapaleniem kości.Cytuję -"Zaraz
        zamykam bo mam umówione spotkanie i się spieszę". Stanowczo nie polecam. Na
        Kieleckiej wety przenieśli się z ul.Batorego. Wybudowali paropiętrową willę z
        lecznicą na parterze więc teraz odrabiają włożony w to szmal. Trzymaj się od
        nich z daleka. "Crisvet" - polecam jak najbardziej.
      • Gość: ja Re: dobry weterynarz w Gdyni IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.13, 00:01
        Kończak do spółki z Bandurą zabili mi psa. Nigdy sobie nie daruję, że pojechałam do Kończaka (syna) a potem w nocy do Bandury. Umierał pod drzwiami Kończaka, który nie otworzył drzwi, mimo, że ludzie wołali "pies umiera" a ja pukałam w drzwi. Lekarz był w gabinecie, ale była 11.45 a przyjmował od 12.00. Fakt, otworzył o 12-tej, piesek już nie żył. Ignorant i bezduszny człowiek. Kończak i Bandura pakowali tyle zastrzyków i kasowali jak za zboże. A zaczęło się od zwykłej niestrawności... Wyniki krwi i USG buły w porządku na początku wizyty. Później tak pieska napakowali, że umierał w strasznych męczarniach. Zdrowy pies... Nie mogę sobie tego wybaczyć, chociaż to już 4 lata. Nigdy już nie skorzystam z ich usług i każdemu odradzę.
    • Gość: mich. Re:Andrzej Bandura - bardzo dobry lekarz wet. IP: *.chello.pl 07.03.07, 13:50
      Przychodnia Gdynia ul.Rozewska 25
      • Gość: vind Re:Andrzej Bandura - bardzo dobry lekarz wet. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 01:33
        > Przychodnia Gdynia ul.Rozewska 25

Też polecam !!! Przedtem korzystałem z usług weterynarza z Kartuskiej (obecnie
        Gniewska) i mam wrażenie, że lekarze z Rozewskiej są bardziej kompetentni...
        • Gość: Magda z Karwin Re:Andrzej Bandura - bardzo dobry lekarz wet. IP: 195.116.182.* 16.03.07, 15:00
          Wspaniali lekarze, nigdy jak zaszłam nie dostałam się od razu, zawsze kilka
          osób już czeka. Pełen sprzęt na miescu. Nie drogo. Jestem z Karwin, obwodnicą
          to rzut beretem.
    • Gość: lavaris Re: dobry weterynarz w Gdyni IP: *.chello.pl 08.03.07, 17:34
      Polecam Panią dr Anię Czubek, która prowadzi lecznicę na ul. Siegla (w nowych
      blokach - boczna od ul. Żródło Marii). Lecznica jest nowa, świetnie wyposażona.
      To jest prawdziwy lekarz z powołaniem, któremu naprawdę zależy na wyleczeniu
      zwierzaka. My jeździmy do p. Ani z Gdańska, bo według mnie nie ma lepszego
      weterynarza w Trójmieście (a poznaliśmy ich już kilka).
      • star105 Re: dobry weterynarz w Gdyni 16.03.07, 04:51
        Zgadzam się! Pani Ania jest cudowną lekarką, która bardzo kocha zwierzęta.
        Polecam jeszcze panią Dorotę Kałkowską (Rdestowa 6/2) i panią Katarzynę Kink
        (Iwaszkiewicza 1/3).
    • olaaloo Re: dobry weterynarz w Gdyni 11.03.07, 12:47
      Unikaj Stryjskiej, większego chamstwa niż tam nie spotkałam. Wcale nie zależy
      im na zdrowiu zwierząt. Kieleckiej też bym unikała, podobnie. Za to na
      Rozewskiej jest bardzo dobry weterynarz, a ja, a właściwie mój kot, jest pod
      opieką pana Tomasza Sujkowskiego, który przyjmuje na Pogórzu (Bazyli). Wiem, że
      to daleko, ale ja dojeżdżam z centrum, bo rzeczywiście jest świetny.
      • wlowik Re: dobry weterynarz w Gdyni 12.03.07, 00:25
        ... Gdynia, Rozewska 25. Andrzej Bandura, Pan Piotr, i ten trzeci...
        (zapomniałem).
        Moja piesa przeszła u nich operację, moje koty kastrację, a ja poznałem ludzi,
        którym nieobojętny jest los leczonych zwierzaków.
        Pozdrawiam.
        • Gość: psiara Re: dobry weterynarz w Gdyni IP: *.gdynia.mm.pl 13.03.07, 12:58
          jak najbardziej polecam dr. Bandurę; od 11 lat opiekuje się moim alergikiem
          • lilka115 Re: dobry weterynarz w Gdyni 13.03.07, 17:28
            Fakt- ci na Stryjskiej to podli złodzieje. Kiedyś znalazłam chorego kociaka.
            Lekarz na Stryjskiej stwierdził, że konieczne są zastrzyki, dojeżdżałam więc,
            płacąc kilkadziesiąt złotych za każdy(zastrzyki były chyba 3),po czym raz
            trafiłam na innego lekarza, który powiedział :"Ale wie pani,że tego się nie da
            wyleczyć?(1 uczciwy się trafił).Gdy zaś po namyśle przyjechałam uśpić zwierzaka
            do tejże lecznicy, lekarka która przyjmowała go ode mnie, była opryskliwa i
            nieuprzejma, oczekiwała tłumaczenia, czemu go chcę uśpić... Pierwsze
            doświadczenie (oczywiście negatywne) z tą lecznicą miało miejsce na początku
            lat 90-tych. Pojechałam tam z moim cudownym, ukochanym kotem, który
            kichał.Wyglądało to jak katar i męczyło go.U kotów to może być objaw chyba
            zapalenia oskrzeli lub jakiegoś wirusa, natomiast rozleniwiony i mrukowaty pan
            doktor zapisał mu..... witaminy. Co było potem, łatwo się domyślić, dodam
            tylko , że przez lata zmieniło się tylko to, że teraz "kroją" jak szaleni.
      • mamooschka Re: dobry weterynarz w Gdyni 15.03.07, 23:06
        olaaloo napisała:

mój kot, jest pod
        > opieką pana Tomasza Sujkowskiego, który przyjmuje na Pogórzu (Bazyli). Wiem, że
        >
        > to daleko, ale ja dojeżdżam z centrum, bo rzeczywiście jest świetny.

Cóż, ile osób, tyle opinii. Ja weta z Pogórza nie polecam. Żaden mój zwierzak
        nie został przez niego ani dobrze zbadany, ani wyleczony. Osobiście polecam
        Redłowo albo Cechową (Obłuże); ale to też tylko moje zdanie.
        • Gość: Gdynianka Re: dobry weterynarz w Gdyni IP: *.chello.pl 16.03.07, 07:20
          OOoooo jestem w szoku, że ktoś negatywnie wypowiada sie o Panu Sujkowskim z
          Pogórza! Moją znajdą zaopiekował sie niesamowicie. Piesek wyleczony po wypadku,
          potem ostra grzybica, potem urojona ciąża, za każdym razem podejście lekarza jak
          z "filmu"...No i efekt leczenia!!!
          A propo cechowej, nie dość , że skasowali mnie zabójczo drogo, to wpedzili
          mojego psa w konwulsje i dali lek, po którym pies był jeszcze raz taki, po
          prostu spuchł, i strasznie cierpiał....osobiście nie polecam...
        • jagodasoft2 Re: dobry weterynarz w Gdyni 01.04.07, 17:53
          O boże tylko nie cechowa. Mojemu psu po nieudanym porodzie zamiast zrobić
          cesarkę i wyjąć szczeniaka który się zaklinował, pan szanowny doktor zaczoł go
          wyjmować przez macicę kawałkami, tzn na żywca wyszarpywał mu kawałki ciałka i
          tak go wyjmował, a moja suka prawie zdechła na stole. Ja zobaczył to lekarz z
          Rumi do którego pojechałam chwilę później to sie za głowę złapał.
    • Gość: Ktoś Re: dobry weterynarz w Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 14:21
      Najlepiej sprawdzić osobiście, jednemu taki odpowiada a drugiemu nie. Ja wolę
      chodzić do młodych bo bardziej się starają niż ci z dużym doświadczeniem. życzę
      dobrego wyboru
    • Gość: pogórzanka Re: dobry weterynarz w Gdyni IP: *.spidercom.pl 24.03.07, 18:52
      Polecam doktora Sujkowskiego. Leczył kilkakrotnie moje zwierzęta. Weterynarz z
      pasją. Nie zdziera.Jeśli leczenie wymaga więcej wizyt, płacisz po zakończeniu
      terapii. Ostatnio uratował od śmierci moją kotkę. Jestem mu bardzo wdzięczna i
      polecam.
    • mamooschka Re: dobry weterynarz w Gdyni 24.03.07, 19:41
      Tak więc jak to Ktoś napisał/a, dopóki nie sprawdzisz to się nie przekonasz. I tyle.
    • Gość: saar Re: dobry weterynarz w Gdyni IP: *.chello.pl 25.03.07, 10:12
      Na trzy lecznice weterynaryjne: Stryjska, Pogórze i Kielecka - polecam
      Bazylego i Kielecką. Rzeczywiście, Bazyli jest tańszy, lekarz świetny,
      natomiast Kielecka - drożej, ale ogólnodobowo, co jest ważne w przypadkach
      nagłego zachorowania. Lekarze sa świetni, uratowali nam dwa zwierzaki. Jak się
      coś dzieje ze zwierzakiem - to się nie patrzy na cenę tylko kto w danej chwili
      da ratunek.
      • Gość: konrad Re: dobry weterynarz w Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 13:57
        No właśnie ---na wolnym rynku usług liczy sie;
        jakość
        cena
        dyspozycyjność
        Ktoś kto decyduje się świadczyć usługi weterynaryjne musi zabezpieczyć
        całodobowy serwis----prosze weżcie to pod rozwage bo instytucji pogotowia wet
        nie ma od 17 lat.
    • Gość: Psiara Re: dobry weterynarz w Gdyni IP: *.gdynia.mm.pl 28.03.07, 10:24
      W Gdyni na Korczaka (Redłowo). Polecam, świetny i bardzo miły lekarz
    • Gość: kasiama Re: dobry weterynarz w Gdyni IP: *.gdynia.mm.pl 28.03.07, 19:40
      najlepszy weterynarz tylko w Rumi- dr Kończak ojciec i (chyba juz lepszy od
      niego) syn. fachowcy z prawdziwego zdarzenia z podejsciem do pacjenta. mieszkam
      na Dabrowie ale z psem zawsze jezdze do rumi, zwlaszcza ze z osiedlowymi
      lekarzami nie ma najlepszych wspomien( a raczej moj pies).
      • Gość: ziula Re: weterynarz z dąbrowy IP: *.gdynia.mm.pl 01.04.07, 12:18
        no własnie a juz chcaiłam się wybrać do dr. wet'a na dąbrowie...hmmm czy ktos
        moze coś wiecej powiedzieć na jego temat?bede wdzieczna !pozdarwiam
        • Gość: mrówka Re: weterynarz z dąbrowy IP: *.gdynia.mm.pl 01.04.07, 14:38
          ja nie polecam; na dąbrowie radzę pójść do dr Kałkowskiej na rdestową. Świetni
          lekarze, fachowi i bardzo sympatyczni
        • Gość: mari123 Re: weterynarz z dąbrowy IP: *.gdynia.mm.pl 03.04.07, 12:22
          Ja tam radzę ci iść do dr Hałysa na Piołunową (brzydka lecznica, ale to dobry
          wet) lub na Rdestową (mają świetną opinię). pozdro dla wszystkich
    • Gość: Stokrotka Re: dobry weterynarz w Gdyni IP: *.gdynia.mm.pl 14.06.07, 14:51
      W sumie w Gdyni to nie wiem, ale znajomi polecają dr Sularza na żabiance
    • Gość: Ewa Re: dobry weterynarz w Gdyni IP: *.devs.futuro.pl 22.04.13, 13:13
      EwaLek. wet. ADRIANA JANICKA- Lawendowa Lecznica www.lawendowa-lecznica.pl/home.html
      Gdańsk, ul. Krzywoustego 25, tel. (58) 351-45-68
      Gdynia, ul. Żmudzka 9, tel. (58) 352-33-85

Pani Doktor jest bardzo kompetentną osobą, reprezentując przy tym wysoki poziom kultury osobistej i czuć od niej szczerą, głęboka empatię. Podczas wizyt odczuwa się zaangażowanie i prawdziwą chęć pomocy. Nie ma w niej cienia komercyjnego podejścia do pacjenta ;-) Wszystko stara się dokładnie wytłumaczyć. Wychodzę od niej z moją psiną, zawsze w pełni usatysfakcjonowana (bez względu na to, czy wiadomości są dobre czy złe...). wiele moich koleżanek pokierowałam do Niej i każda z nich chwali sobie wizytę u Niej. Nie wyobrażam sobie aby inny lekarz opiekował się moim psiakiem. Polecam gorąco.
      • aniazredy Re: dobry weterynarz w Gdyni 22.04.13, 14:38
        tylko i wyłącznie ulica APISA 1 na Chwarznie
        www.przychodniavet.pl/ BENKOWSKI HAIDO lekarze z powołania nie zdzieraja kasy!
      • annka87 Re: dobry weterynarz w Gdyni 09.08.13, 10:15
        Zgadzam się z tą opinią. Pani Doktor jest bardzo empatyczna i kompetentna. Jeśli szukasz dobrego weterynarza w Rzeszowie to tutaj podaję link:
        <a href='http://www.res-vet.pl/uslugi/'>link</a>
        • Gość: asdfgh Re: dobry weterynarz w Gdyni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.02.14, 07:20
          A teraz wiecie gdzie warto się wybrać? Czy te adresy są aktualne? A może możecie polecić jeszcze kogoś?
          • Gość: nmbv Re: dobry weterynarz w Gdyni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.14, 21:31
            lecznicachylonia.pl/ - u nich mają bardzo dobrych weterynarzy. Znajomi mi ich polecili i jestem bardzo zadowolono.
      • Gość: magda80 Re: dobry weterynarz w Gdyni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.14, 12:02
        polecam gabinet weterynaryjny w Gdyni-Chylonia lecznicachylonia.pl Pan doktor ma serce do naszego kotka. Jest fachowy, rzetelny i ufam mu. Zawsze na wizycie najpierw porozmawia sobie ze zwierzakiem, pogłaszcze a dopiero potem bada i szczepi. Kotek jest rozluźniony, spokojny.
    • Gość: Tomasz T Re: dobry weterynarz w Gdyni IP: 156.17.59.* 27.08.15, 11:22
      Witam,ostatnio miałem problem z moją Fifi -Yorczek 2 letni.Sunia dostała wysypki praktycznie na całym ciele .Byłem u dwóch weterynarzy(tak na wszelki wypadek), którzy stwierdzili że to alergia.Po miesiącu podawania leków nie było żadnej poprawy,wręcz odwrotnie-kasa w błoto +cierpienie małej.Koleżanka z pracy powiedziała żebym spróbował w lecznicy Anima którą prowadzi Pani Małgorzata Zadworna, sceptycznie nastawiony umówiłem się na wyzytę.Po tygodniu kuracji Fifka wyzdrowiała.Okazało się ,że to nie żadna alergia tylko roztocze podgryzały mojego psa .Nie wiem czy miałem pecha do tych dwóch poprzednich specjalistów,w każdym razie z czystym sumieniem mogę polecić tą przychodnie.Co do ceny- nie zapłaciłem więcej niż u poprzednich lekarzy a diagnoza i efekt leczenia bez porównania.
      Pozdrawiam Panią lekarz z Animy
      Ps.nie tylko w tej branży tak wygląda Polska -na 5 specjalistów jeden tylko chce i umie pomóc reszta składa na BMW
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka