jamal_gda 13.08.07, 14:07 Czy mi sie tylko wydaje czy rozpoczely sie prace nad droga dojazdowa? Przejezdzajac dzis nia zauwazylem ze teraz nie tylko nie mozna nia przejsc ale ciezko jest juz nawet przejechac... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majatusia Re: droga dojazdowa 13.08.07, 20:09 W niedzielę po raz pierwszy próbowałam pokonać tą drogę wózkiem. I zdecydowanie była to moja ostania próba. Zadanie a-wykonalne nawet "terenowym" wózkiem Odpowiedz Link Zgłoś
kamila.stefanowicz Re: droga dojazdowa 13.08.07, 20:28 jesteśmy normalnie załamani. Jeszcze troszke i toyotka nam sie rozpadnie w pył. A o spacerach z wózkiem to już nawet nie chce mi sie gadać .......... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
kamil543 Re: droga dojazdowa 17.08.07, 08:21 ej Kamila :P daj spokoj toyota Wam się nie rozpadnie! no co Ty to najlepsze auta na świecie ;) do 10 lat nie psuje się nic, a wersja produkowana na polske jest nieźle wzmacniana, bo konstruktorzy uwzględnili poziom naszych dróg ;) ehhh byle do 2012 ;) LoL pozdrawiam imiennik Odpowiedz Link Zgłoś
kamila.stefanowicz Re: droga dojazdowa 17.08.07, 19:51 och gdybym miała jakiś nowy model to pewnie bym nawet nie zauważyła tej wstrętnej jakości dojazdu, ale niestety moja ma 10 lat i obniżone zawieszenie więc znam każdą nierówność i szczerze powiedziawszy denerwuje mnie przestawianie tych płyt, bo muszę się ciągle uczyć w których fragmentach mogę jechać więcej niż 1o km/h co by nie zostawić pół samochodu za sobą hehe :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kamil543 Re: droga dojazdowa 17.08.07, 20:38 Ahh to zmienia postać rzeczy:P W takim razie solidaryzuje się z Tobą :P Ja na szczęscie pokonuję tę drogę najcześciej rowerem ;) ale to dlatego, że tam nie mieszkam :P tylko czasami jeżdzę po okolicy i doglądam jak się sprawy mają:P Odpowiedz Link Zgłoś
babi234 Re: droga dojazdowa 14.08.07, 08:36 a ja się cieszę, za 2 miesiące będzie normalna droga. Spacerki sobie odpuszczam, po zakupy jeżdzę samochodem, po piwko nie muszę "skakć" bo mąz nie pije - jest klawo a i zaczynam rozumieć fascynację męża terenówkami - chyba się przekonam. Terenowy wóz to świetny pomysł na naszą drogę - bo trzeba pamietać, ze w zimie pada śnieg, a my bedziemy drogą na uboczu, odsineiżanie może byc kwestią godz.9, wiec kto chce zdązyć do pracy bedzie musiał mieć napęd 4x4. Odpowiedz Link Zgłoś
kor.nick Re: droga dojazdowa 14.08.07, 09:59 Podobno bezpośredni nadzór nad budową naszej drogi sprawuje obecnie Dyrekcja Rozbudowy Miasta Gdańska www.drmg.gdansk.pl/ W warunkach dot. prowadzenia tej inwestycji jest zapewnienie przez cały czas jej trwania możliwości dojazdu do naszego osiedla. Będzie to raczej trudne do wykonania w 100% ale jeżeli będzie tak że wykonawca będzie to sobie olewał należy szybko interweniować w DRMG. Oczywiście warto jak zawsze zachować zdrowy rozsądek żeby z kolei jaknajszybciej się to wszystko zakończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil543 Re: droga dojazdowa 17.08.07, 08:25 Myślicie, że droga którą teraz budują jest już tą właściwą? Może tylko ułożą płyty betonowe jakoś normalnie i szerzej niż do tej pory, może zrobią normalny chodnik z boku? Gdyby miałabyć to droga właściwa - z kostki brukowej to przecież gdy dokończą budowę plus wszystkie inne budowy do okoła to... trzeba bedzie zrobić jej generalny remont, bo będą na banku załamania, nierówności... gigantyczne kałuże itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil543 Re: droga dojazdowa 27.10.07, 19:12 Co za wypasiona autostrada :P wreszcze nie będziecie brodzic po kolana w błocie i normalnie wyjezdzać autem z osiedla :) Swoja drogą co tu taka stypa? Nikt nic nie pisze :P Odpowiedz Link Zgłoś
babi234 Re: droga dojazdowa 29.10.07, 12:20 no uliczka niczego sobie! a jest spox i ludzie nie narzekają - cieszy mnie to! może jak sie pozbedziemy problemów - to forum wyginie jak dinozaur :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamil543 Re: droga dojazdowa 29.10.07, 22:01 pewnie za rok tak będzie , forum padnie jak nic :P eko odda dwa bloki (ciekawe jakie bedą opóźnienia) potem całą resztę tj. miejsca parkingowe itd... i bedzie nam fajnie wszystkim i przyjemnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
bolton4 Re: droga dojazdowa 31.10.07, 09:30 Nie liczycie na to, że bedzie sielankowo. Prawda jest taka, że wtedy się dopiero zaczną problemy gdy przejmiecie w całości osiedle i będziecie musieli nim zarządzac. Odpowiedz Link Zgłoś