Dodaj do ulubionych

Telewizja Publiczna a powódź

IP: *.unregistered.formus.pl 11.07.01, 09:21
We wczorajszych ogólnopolskich serwisach informacyjnych najważniejszą
informacją było wystąpienie Prezydenta Kwaśniewskiego w Jedwabnem z
przeprosinami dla Żydów. Nie neguję tego wydarzenia. Uważam że jest ono ważne,
zwłaszcza z punktu widzenia międzynarodowych stosunków z USA. Ale czy naprawdę
na pierwszym miejscu akurat wczoraj nie powinna znaleźć się relacja z Gdańska
(i Słupska)?! A może stopień ważności informacji jest ustalana według tego kto
gdzie był? W Jedwabnem był eseldowski Prezydent, w Gdańsku byli awuesowscy
Premier i Minister.
Podaję przykład: w wieczornym wydaniu Panoramy pierwsza wiadomość (o Jedwabnem)
była podawana i komentowana (nie bez wysiłku) przez 7 minut, druga wiadomość (o
powodzi) została przedstawiona w ciągu czterech minut, zaś kolejna wiadomość
(zatrzymanie asystenta Szeremietiewa) - w ciągu pięciu minut.
Nie chce mi się tego szerzej komentować!
Oczywiście wyrazy uznania chciałbym przekazać dla Telewizji Gdańsk.
Obserwuj wątek
    • Gość: Widok 9 Re: Telewizja Publiczna a powódź IP: 195.117.228.* 11.07.01, 09:39
      Masz rację, relacja z Jedwabnego w Dzienniku o 19.30 trwała ok 15 min a
      informacja z Gdańska 3. Za to w relacji z Jedwabnego widać było biegnącego
      (uciekającego?) ortodoksyjnego Żyda i zdziwione spojrzenia przechodniów. Chyba
      biegł do Banku Gdańskiego z datkiem dla Was?. Mam nadzieję, że nadejdzie czas
      gdy tvp przestanie istnieć. A może do TVP i Dziennika wróciła Falska i inni?
      Widać politycznie powódź jest przez SLD traktowana marginesowo -Tak jak wielka
      powódź na Odrze tak i teraz nie mają nic do zaoferowania.
      • Gość: Tomek Re: Telewizja Publiczna a powódź IP: 217.8.161.* 11.07.01, 10:06
        W TVP ważniejsze są wycieczki "wielkiego" Aleksandra i jego pomocna "nie
        zaangażowana" kampania na rzezc SLD. Jestem ciekawy jak "przykro" jest Leszkowi
        Milerowi w tej sytuacji. Do Gdańska się nie wybierze bo i tak mie ma po co -
        więcej głosów nie dostanie. A po cholerę pokazywać powódź w jakimś tam Gdańsku
        gdzie i tak nie mna nikogo znajomego z lewa. Porponuję nowy temat do rozważań
        Obiektywizm TVP czyli jak zdobyć wyborcę dla SLD.
        • Gość: expat Re: Telewizja Publiczna a powódź IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.01, 10:43
          Wczorajsza "Panorama" niczym nie różniła się od "Wiadomości" - 15 min nt.
          Jedwabnego, Gdańsk - 3 minutki. Info dla Widok 9 - Falska&Co. nie wrócili, oni
          byli tam cały czas, tylko nie na wizji. Wystarczy przejść sie do bufetu na
          Woronicza lub Powstańców W-wy i popatrzeć na te kociątka socjalizmu. A po
          wyborach..... Marek Tumanowicz, Jakubowska,może nawet Grzesiu Woźniak .
          Miodzio!!
    • Gość: sc Re: Telewizja Publiczna a powódź IP: 10.3.3.* / *.computerland.pl 11.07.01, 11:56
      Patrząc na obecne działania TVP mam niejakie wrażenie że obecnie jest ostatni
      moment żeby jakieś pieniądze dla naszego miasta zdobyć. Myślę że ekipa SLD nie
      będzie się kwapić do finansowania naprawy Gdańska znając ich stosunek do
      naszego regionu w którym nigdy nie za dobrze im szło. Czasami mam ochotę, żeby
      przywrócili nam status wolnego miasta, naprawdę ...
    • Gość: michu Re: Telewizja Publiczna a powódź IP: 10.128.36.* / *.gpw.com.pl 11.07.01, 12:25
      Zgadzam sie z Toba w 100%.jednak Kwachu nie powinien przepraszac Zydow-i tu sie
      niezgadzam...Szkoda pieknego Gdanska.Mieszkam w Wawie i co roku jestem w waszym
      miescie.Niech szybko naprawiaja szkody zeby mozna bylo przyjechac/Pozdrawiam
      • Gość: Dark Re: Telewizja Publiczna a powódź IP: *.unregistered.formus.pl 11.07.01, 13:20
        Kwachu przeprosił we "własnym imieniu oraz tych Polaków którym sumienie również
        nakazuje wyrażenie słów przeprosin wobec Żydów". Z takimi przeprosinami chcąc
        nie chcąc muszę się zgodzić.
        Chociaż z drugiej strony mógłby coś w swoim przemówieniu wspomnieć o zbrodniach
        wojsk izraelskich w Palestynie (czołgi kontra kamienie - też tak u nas kiedyś
        było...). Ciekawy jestem czy zainteresuje się nimi jakikolwiek międzynarodowy
        trybunał.
    • Gość: Witek Re: Telewizja Publiczna a powódź IP: *.adlex.com 11.07.01, 17:02
      100% racja. Sam zastanawiam sie za co place abonament. Telewizja Gdansk spisala
      sie lepiej, ale tez miala wpadki. Informacje podawane zbyt rzadko i z
      predkoscia Teleekspresu, ze trudno bylo zanotowac nr telefonu, nie mowiac o nr
      konta dla poszkodowanych. Kurjozalna byly sutuacja, jak prowadzaca przerwala
      podwanie nr tel do sztabu antykryzysowego komentantowi strazy pozarnej konczac
      program. Odczekalem chwile aby zobaczyc co ich tak goni - a tu szczeka mi
      opadla bo puscili kolejny odcinek jakiegos serialu wenezuelskiego. Byc moze byl
      to wynik sztywnej ramowki (pasmo wspolne nadawane z TVP w W-wie). Najlepiej
      spisalo sie Radio Gdansk (duzo aktualnych informacji) - tak trzymac.
      • Gość: Tomasz Re: Telewizja Publiczna a powódź - gnojenie Gdańska IP: 193.59.192.* 12.07.01, 10:48
        Taki stan rzeczy zawdzięczamy poniekąd obecnym 3-miejskim "politykom",
        do których historycznie już zresztą nie mamy szczęścia.
        Tylu przecież ich jest w "centrali", choćby (przpraszam za brzydkie słowo)
        z AWS-u. Ustawili się na resztę życia, swoje dzieci i wnuki też, więc skoro
        wybory mają na 100% przegrane mogliby teraz przez 2 m-ce coś zrobić dla
        3-miasta. Nie rozumiem znieczulicy TVP, gdyby to stało się na Śląsku (który też
        postrzegany jest jako "niemiecki") wylanoby tony łez, a numery kont cały czas
        ukazywałyby się na ekranie.
        Indolentom z TVP przypominam, że Gdańsk nie był nigdy niemiecki, ani polski do
        końca - był po prostu hanzeatycki. Z apolityczności i wolnego handlu wynikała
        jego siła. I może to jest wzór jak nakręcać prosperity dla tzw. VIP-ów.
        Może ktoś zrobiłby wreszcie reportaż z dzielnic biedy Gdańska-Południe zalanych
        przez powódź, aby każdy w Polsce przekonał się o "bogactwie północy" ?
        PSY Z TVP, DLACZEGO BLOKUJECIE OBIEG INFORMACJI I PRZEDSTAWIACIE FAŁŚZYWE DANE?!

• Gość: Bartmw Re: Telewizja Publiczna a powódź IP: 192.168.0.* / *.torell.pl 12.07.01, 11:01
          Zastanawia mnie jedno dlaczego tak cicho o Słupsku, przecież tam czerwono że
          hej. Czyli TVPSA powinna dawać o tym mieście relacje na żywo, jak LSD-owski
          (czytaj SLD) burmistrz, czy inni towarzysze pracują aby w czynie społecznym
          przywrócić świetność miastu.
          • Gość: Tomasz Re: Telewizja Publiczna. a powódź. Politycy jeden ch.. . IP: 193.59.192.* 12.07.01, 11:22
            Tutaj nie chodzi o kolory, tylko o absolutny brak zainteresowania władz
            regionalnych i krajowych. I żadnych konsekwencji, absolutnie żadnych.
            Jak po powodzi w 1997 roku. SLD, AWS, UW, PO, .... jeden ch.. .
            Bez obrazy dla ch... .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka