Dodaj do ulubionych

Poczta Polska - co sie u licha dzieje?!

23.11.07, 12:18
Macie tez klopotyz poczta?

U mnie: list polecony - zaginal, paczka wyslana 3 tygodnie temu - nie wiadomo gdzie jest (mam nadzieje ze dojdzie), paczka wyslana 10 dni temu - patrz wyzej. Rachunki dochodza z opoznieniem ponad miesiecznym.

CO SIE DZIEJE! To jest nieslychane, a najgorsze ze nikogo to nie interesuje, nikt nie jest odpowiedzialny i nie ma z kim rozmawiac!

Ta sytuacja do gazety i TV sie nadaje - to KPINA jakas.
Obserwuj wątek
    • Gość: Niezadowolony Poczta Polska - chyba padła! IP: *.iel.gda.pl 23.11.07, 12:38
      Trzeba zrobić reset. Od tygodnia czekam na list priorytetowy z Warszawy. Od
      poniedziałku czekam na paczkę priorytetową. Przesyłek ani śladu. Kto mi (a
      raczej temu kto przesyłki wysłał) zwróci dopłatę za priorytet? Opisujcie swoje
      przygody z pocztą w Gdańsku to po paru dniach wyślę adres tego wątku do dyrekcji
      Poczty Polskiej w Warszawie.
      • Gość: Niezadowolony Re: Poczta Polska - chyba padła! IP: *.iel.gda.pl 23.11.07, 13:33
        Doczekałem się! List priorytetowy z Warszawy właśnie otrzymałem - po tygodniu od
        wysłania. Kiedyś to szybciej dochodziły zwykłe listy. Priorytet to tylko
        naciąganie klientów PP.
        • Gość: Gdynianin 11 DNI - tyle czekałem na 2 paczki priorytetowe IP: *.gdynia.mm.pl 01.12.07, 12:53
          jedna z Poznania, druga z południa Polski.
          LUDZIE, TE POCZTE TRZEBA ZLIKWIDOWAC!!!!!! Hej pocztowcy, czy u was
          nadal dyrektorami sa polityczni partyjniacy z PIS i dawnych
          przystawek? A moze prowadzicie strajk włoski? a może ta sortownia w
          Pruszczu przetrzymuje po 10 dni przesylki????????????
          P.S. pani na poczcie na Dąbrowie odesłała mnie do UP Gdynia 2, ale z
          podanych 3-ech telefonów jeden permamentnie zajęty, dwa nastepne
          albo zajęte, albo nikt nie podnosił. Probowalem z 15 razy o roznych
          porach dnia w godzinach urzedowania...
          • Gość: Gdynianin Wina sortowni w Pruszczu - problem tylko 3miasta IP: *.gdynia.mm.pl 01.12.07, 13:08
            i okolic. Cala reszta Polski nie ma problemow z terminowym odbiorem
            przesylek. Wg informacji od pracownika poczty, przesylki z 3miasta
            wychodzą bez opoznien, natomiast przychodzace zalegają w Pruszczu 10-
            14 dni. Na pytanie kiedy sortownia przyspieszy dostarczanie wzgledem
            czasow kiedy jej nie bylo, nie wiadomo...
            • dragon_fruit Re: Wina sortowni w Pruszczu - problem tylko 3mia 01.12.07, 15:12
              ku.. mać!
            • Gość: xxx Re: Wina sortowni w Pruszczu - problem tylko 3mia IP: 195.74.91.* 06.03.09, 09:28
              są takie opóźnienia ponieważ w Pruszczu dużo ludzi umiera w pracy ( w tym cerze)
          • Gość: POCZTóWKA Re: 11 DNI - tyle czekałem na 2 paczki prioryteto IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.07, 23:11
            SORTOWNIE S,A ZAWALONE PRZESYłKAMI A BRAKUJE LUDZI DO PRACY BO O CZYWISCIE PLACA
            GROSZE A WYMAGANIA DUZE , CZłOWIEK ZASUWA CALY DZIEN A MA PLACONE ZA 7 GODZIN,
            JESLI ZAS CHODZI O ODBIERANIE TELEFONOW TO NAPRAWDE TRZEBA BY SIE ROZTROIć ZEBY
            WSZYSTKO OGARNAC .NASI PRZELOZENI BEZPOśREDNI WIEDZA ZE MAMY ZA DYZO OBOWIAZKOW
            A ZA MALO CZASU NA TO LECZ CI NA GORZE MAJA TO GDZIES I ZAMIAST DAC LUDZIOM
            PORZADNE ETATY TO TYLKO CISNA ZEBY PLANY WYKONAC, OPROCZ WPLAT,LISTOW,
            PACZEK,PRZEKAZOW MAMY ROBIC KREDTY, UBEZPIECZENIA MAJATKOWE , NA ZYCIE ,
            SAMOCHODOWE, ZAKLADAC KONTA ,LOKATY ,SZUKAC KLIJENTOW NA RENUMERATE,ZAKLADAC
            KONTA OSOBISTE I FIRMOWE,DłUGO BY WYLICZAC LISTE OBOWIAZKOW I NAPRAWDE MY W
            BEZPOSREDNIEJ OBSLUDZE KLIJENTA DAJEMY Z SIEBIE WSZYSTKO,TO PRACA KTOREJ NIKT
            NIE DOCENIA A CZASEM DO TOALETY NIE MA KIEDY ISć I TO JEST PONIZAJACE ZE TAK
            JEST ZE ZOSTAJE SIE CODZIEN PO GODZINACH A NIE MOZNA TEGO WYKAZAC W DOKUMENTACH.
            WIEM ZE JAK W KAZDEJ FIRMIE SA CZARNE OWCE KTORE PSUJA NAM OPINIE ALE NAPRAWDE
            MY NA TYM PODSTAWOWYM NISKIM SZCZEBLU POCZTY TYRAMY JAK DZIKI ZA 800 ZL
            MIESIECZNIE. TO NIE JEST TAK ZE KONCZE PRACE I WYCHODZE, ROZLICZENIE
            DOKUMENTOW,KASY TRWA GODZINE A NAM DAJA 20 MINUT RESZTA ZA FRIKO . LUDZIE MYSLA
            ZE KAWE PIJEMY NA ZAPLECZU A MY DRUKUJEMY KILOMETRY WYDRUKOW Z CALEGO DNIA A
            KAWA DLA ZABICIA GLODU OWSZEM , PIJE SIE JA BO NA POSILEK SZKODA CZASU .CZASEM
            BIEGAMY BO PODSTAWOWYCH DRUKOW BRAKUJE, NAM WSTYD ALE CALA ZLOSC KLIJENTA
            ZBIERAMY NA SWOJA GLOWE CHOC TO WINA KOGOś NA GóRZE. DLUGO BY MOZNA PISAC .
            PIORYTETY MAJA 60 % DOSTARCZALNOSCI I TO WG RZEPISOW WYSTARCZY ABY MOGLA BYC
            TAKA USłUGA . STRAJK WLOSKI MIALO BY SIE OCHOTE ZROBIC ALE DZIS NP W CIAGU 7
            GODZIN PRZYJEłAM 116 KLIJENTOW GDZIE KAZDY KILKA RACHUNKOW PLACIL , DO TEGO
            LISTY NO I KOCHANA SPRZEDAZ NA KTORA TEZ JEST NACISK CZYLI KARTKI,PAPIEROSY
            KARTY TEL, RECZNIKI,SKARPETY. KALENDARZE,DLUGOPISY ITD....TO ZE MAMY KOMPUTERY
            NIE PRZYSPIESZA NASZEJ PRACY BO WSZYSTKO CO NA RACHUNKU TRZEBA PRZEPISAC MOZNA
            OCZOPLASU DOSTAC PO KILKU GODZINACH WPISYWANIA NUMEROW KONT,DZIWNYCH NAZWISK,
            ADRESOW,...NAPRAWDE NIE WIEM O FIRMIE KTóRA NAKLADA NA PRACOWNIKA TYLE ROZNYCH
            OBOWIAZKOW , JEST CIEZKO ALE PRACE SZANUJEMY ZA TO NAS MAłO KTO.
            • dalenne Re: 11 DNI - tyle czekałem na 2 paczki prioryteto 04.12.07, 08:15
              A teraz jeszcze raz, spokojnie i małymi literami proszę.
              Oczoplącu można dostać od tego CapsLocka :)
              • Gość: byly pracownik Re: 11 DNI - tyle czekałem na 2 paczki prioryteto IP: *.pool.mediaWays.net 27.01.08, 17:22
                list czy paczka przechodza przez dziesiatki rak ale obrywaja ci na koncu
                listonosz czy pani z okienka kilkanascie lat bylem listonoszem i wiele widzialem
                i slyszalem .Czytalem wiele tekstow w necie ale nikt nieporuszyl tematu jak te
                kobiety wytrzymuja psychicznie ile lykaja roznego rodzaju Relanium czy Lorafen
                zeby wytrzymac kolejny dzien temat tabu ale jak rzeka.
                • Gość: zły w rozdzielni zatrudniają się na 1 dzień i kradną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 11:53
                  a ja ciągle czekam na przesyłkę poleconą ekonomiczną - tydzień mija, a paczka
                  niczyja (pewno sk**ny już ją mają w swoich łapach chłopaki z rozdzielni.
                  Zatrudniają się na 1 dzień, a kradną na parę tysięcy - zysk 1000%. Poczta sama
                  sobie strzela w kolano, już niedługo będzie obsługiwać starsze osoby i może
                  małomiasteczkowców, większość rozsądnych osób przestaj korzystać z ich usług,
                  róbcie tak dalej...
            • pokeo2 Spokojnie 04.12.07, 13:12
              i bez wielki liter.

Co do wypowiedzi: nikt nie pisze o pracownikach, wszyscy pisza o beznadziejnej Poczcie Polskiej. Trudno aby ludzie w sortowni sie "wyrabiali" skoro brakuje 40tu etatow (z tego co wiem). Tak wiec to nie Wy, a zalosne zarzadzanie sa wina takiej sytuacji.
              • Gość: POCZTOWKA Re: Spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 23:05

ALE NA KIM SIE WYZYWASZ JESLI COS JEST NIE TAK Z TWOJA PRZESYLKA? TYLKO NA TYCH
                KTORZY SA NA DOLE, NA TYCH KTORZY NIE MAJA WPLYWU NA RZADY TYCH NA GORZE?
            • pokeo2 Aha i 04.12.07, 13:16
              jeszcze jedno. Czy istenie mozliwosc aby Pani sprawdzila co sie dzieje z przesylka, cytuje "numer nadania 18900 data 09.11.2007r" (tylko tyle wiem).
            • Gość: a Do ludzi! czy wy nie mozecie placi poprzez neta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 08:49
              Internet tanieje, starego kompa mozna kupic za grosze, wystarczy zalozyc konto i robic przelewy nie wychodzic z domu! Ale nasze spoleczenstwo jest chyba jeszcze za proste zeby tak sobie ulatwic zycie!
              • Gość: Gal ROTFL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.07, 09:27
                A Ty myslisz ze jak czekam na papierowy rachunek to nie uzywam przelewow przez internet? Ty synu chyba nigdy rachunkow nie placiles, na garnuszku rodzicow siedzisz wiec sie nie wymadrzaj.
              • Gość: justi Re: Do ludzi! czy wy nie mozecie placi poprzez ne IP: *.kos.vectranet.pl 29.09.08, 22:01
                A paczke tez mam odebrać przez neta!!!!
            • aszna11 Re: 11 DNI - tyle czekałem na 2 paczki prioryteto 30.08.09, 01:09
              Za taką kasę to ja bym nawet na fotelu nie usiadła,a co dopiero miec doczynienia
              z pieniędzmi i urzeraniem sie z klientami.Kobieto no lepiej to chyba w
              markietach maja a pensje wlasciwie na tym samym poziomie.
          • Gość: kaem Re: 11 DNI - tyle czekałem na 2 paczki prioryteto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 20:17
            dyrekcja ciągle ta sama.od lat 80
      • Gość: autorka Re: Poczta Polska - chyba padła! IP: 193.189.116.* 24.11.07, 22:16
        na paczke priorytetowa z wroclawia do gdanska czekalam 2 tygodnie. priorytet? ehehehe.
        • Gość: aut. Re: Poczta Polska - chyba padła! IP: 193.189.116.* 24.11.07, 22:28
          listonosz obslugujacy osiedle, na ktorym mieszkam (zatrudniony ~2/3 miesiecy temu) wrzucał listy do szkrzynek, niezważając na numery mieszkań. gdzie popadnie. brawo! listy, rachunki walały sie na parterze klatki schodowej, poniewaz nie kazdy z sąsiadów dostarczal pod wskazany nr mieszkania list blednie wrzucony do swojej skrzynki, a tylko wyjmowal go i kladl gdzies w okolicy skrzynek. pięknie! (aha, od kiedy ja i sąsiedzi powinniśmy zajmować się dostarczaniem poczty? :))paranoja :D)
          • Gość: klik Re:Widocznie tak potrafi czytać jak Ty pisać.nt IP: *.gdynia.mm.pl 13.12.07, 08:01
      • Gość: pokrzywdzonu Re: Poczta Polska - chyba padła! IP: *.chello.pl 28.11.07, 12:06
        ja tak samo!!

paczka została wysłana z katowic do kartuzy koło gdańska ponad dwa tygodnie temu
        pryorytetem i nic, nie ma śladu ,nikt nie wie gdzie ona jest !!!! to jest jakas
        pomyłka!! i wiele ludzi ma tak samo!!!POCZTA ZŁODZIEJE!!! treba coś ztym zrobić!!!
        • Gość: były pracownik Re: Poczta Polska - chyba padła! IP: 194.156.135.* 25.01.08, 11:25
          proponuje składać reklamację na niedostarczane przesyłki. mozna to
          zrobić w każdym urzędzie pocztowym.
      • Gość: justi Re: Poczta Polska - chyba padła! IP: *.kos.vectranet.pl 29.09.08, 22:15
        Z pocztą w Kościerzynie nie jest nic lepiej. List priorytetowy do
        Białegostoku szedł 9 dni i wracał 9 dni(do Gdańska wcale nie dotarł)
        Po wysłaniu kolejny raz po uprzednim powiadomieniu Pani na poczcie
        dotarł na dugi dzień ale koperta była otwarta.
      • aszna11 Re: Poczta Polska - chyba padła! 30.08.09, 01:04
        Ja czekam juz drugi miesiac na pismo z sadu:)Ale to nic korespondencja z banku
        doszła do mnie po miesiacu i musiałam zapłacić odsetki bo prez miesiac zanim
        dotarła do mnie informacja to troche narosło.
    • majora1 Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! 23.11.07, 13:06
      9 listopada z Warszawy została wysłana gazeta (prenumerata
      pocztowa), do chwili obecnej nie dotarła. pani w okienku pocztowym
      nie potrafi nic powiedzieć, twierdzi, że nie mają ludzi do pracy.
      cholera ja przecież płacę za przesyłki i oczekuję ich dostarczenia.
      • Gość: Karola Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! IP: *.amg.gda.pl 23.11.07, 13:11
        W sierpniu wysłano do mnie paczkę priorytetową (z Polski),
        otrzymałam ją po 13 dniach !!! - a dopiero po 14 dniach można
        składać reklamacje. Nie wspomnę o kosztach rozmów telefoniczych
        nadawcy paczki z różnymi oddziałami poczty w Polsce, przez które
        paczka "przechodziła". To jest faktycznie KPINA!!!
        • Gość: były pracownik Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! IP: 194.156.135.* 25.01.08, 11:29
          na Twoje bezpośrednie i uzasadnione wskazanie aby rozpocząć
          procedurę reklamacyjną przed upływem 14 dni pracownik Poczty ma
          obowiązek przyjąć reklamcję
    • Gość: mombi Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! IP: *.chello.pl 23.11.07, 13:10
      moja paczka zaginela 2 miesiace temu.czekam na rozpatrzenie
      reklamacji.po miesiacu czekania dostalam list ze poczta nie ma
      pojecia gdzie jest paczka,po prostu zniknela.mam czekac kolejny
      miesiac.niech poczta zajmuje sie tym co do niej nalezy a nie
      sprzadaza kaw,gazet w okienkach-bo to nie sklep.
      • Gość: Dorka Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.07, 13:19
        paczka piorytetowa wysłana 2/XI/ dotarła 21/XI
        list zwykły z Warszawy dotarł po 2 tygodniach
        paranoja co sie dzieje i dokładnie każdy ma to gdzieś a przecież
        płaci sie więcej za usługi typu piorytet prawda?
        Dziadostwo i tyle a tłumaczenie ze nie ma kto roznosić (tak
        usłyszałam osobiście) mnie g..interesuje.
        • Gość: by ły pracownik Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! IP: 194.156.135.* 25.01.08, 11:32
          za priorytet płacisz zaledwie złotówkę więcej i nie jest to usługa
          gwarantowana przez Pocztę Polską, jeśli zależy Ci na szybkim
          dostarczeniu bądź odbiorze przesyłki skorzystaj z kuriera Pocztexu
          czy jakiejkolwiek innej firmy kurierskiej
    • Gość: dorota InPost IP: *.lucent.com 23.11.07, 13:46
      Nikt kto chce, aby jego przesyłka trafiła do adresata nie korzysta
      juz z usług Poczty Polskiej. proponuje usługi InPost czy innych
      prywatnych firm pocztowych. Koszt ten sam.
      • orissa Re: InPost 23.11.07, 22:59
        Gość portalu: dorota napisał(a):

> Nikt kto chce, aby jego przesyłka trafiła do adresata nie korzysta
        > juz z usług Poczty Polskiej. proponuje usługi InPost czy innych
        > prywatnych firm pocztowych. Koszt ten sam.

Co z tego, że InPost przyjmie przesyłkę do wysłania, skoro w przypadku jej
        zaginięcia lub zniszczenia nie przyjmują reklamacji.
        • Gość: Agencja GENESIS PR Reklamacje przesyłek w InPost IP: 81.210.83.* 28.11.07, 11:57
          Szanowna Pani,

Uprzejmie informujemy, że InPost na potrzeby Klientów stworzył Infolinię (0801
          400 100), gdzie można zgłaszać wszelkie problemy związane z nadanymi
          przesyłkami, natomiast na stronie internetowej zamieszczony jest formularz, za
          pośrednictwem którego Klienci mogą zgłaszać reklamacje
          (www.inpost.pl/index.php?act=read&cat=34). W przypadku doręczenia
          przesyłki w terminie późniejszym niż określony w § 14 ust. 1, adresatowi lub
          nadawcy przysługuje prawo do wniesienia skargi z tytułu opóźnionego doręczenia
          przesyłki. Nadawcy lub adresatowi przysługuje także prawo wniesienia reklamacji,
          jeśli niewykonano lub nienależycie wykonano usługę pocztową. Reklamacje
          odszkodowawcze przysługują wyłącznie w odniesieniu do przesyłek rejestrowanych.
          Reklamacja i skarga jest rozpatrywana przez Operatora w terminie 30 dni od jej
          zgłoszenia.
          W Regulaminie usług świadczonych przez InPost można znaleźć pełną informację o
          procedurze składania oraz rozpatrywania reklamacji
          www.inpost.pl/index.php?act=read&cat=15.
          • Gość: ewa Re: Reklamacje przesyłek w InPost IP: *.play-internet.pl 27.01.14, 19:08
            Jak mam odebrac list z sadu z rozewskiej w gdyni w godz. 10-17 to chyba jest zart.
    • majora1 Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! 23.11.07, 14:53
      i jezszcze parę słów o Poczcie Polskiej
      www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?&id_news=25832&strona=0#opinie
    • corzano Nie ma innej rady dla Poczty Polskiej... 23.11.07, 15:36
      ...jak spalić, zaorać i zbudować coś innego. Ewentualnie sprzedać Niemcom.
      Czekam na rejestrowane priorytetowe (sic!) przesyłki: jedną - trzeci tydzień,
      drugą - 2 tygodnie.
      Na przełomie wieków XIX i XX zwykły list z Gdańska do Amsterdamu szedł (uwaga,
      uwaga!) 1 (słownie: jeden) dzień. Mogę udostępnić skan.
      • lineczkaa Re: Nie ma innej rady dla Poczty Polskiej... 28.11.07, 14:34
        Widać szczęśliwy list to był. Tak jak kiedyś moja paczka. Na kompletne zadupie w
        Stanach rodzice mi przesłali kilka gazet. Paczkę nadali w poniedziałek, a ja ją
        dostałam w środę :D.
        • tomiwoz Re: Nie ma innej rady dla Poczty Polskiej... 29.05.08, 15:43
          Poczta ma jedno dobre oblicze i moim zdaniem jest to Bank Pocztowy -
          jakoś mi trochę niepasuje wizerunkiem do Poczty, ale to być może
          początek jakiś zmian. Skojarzenia przez Pocztę właśnie może i ma
          średnie, ale i ja osobiście (mam konto i kredyt) jestem zadowolony.
          I tyle.
    • czekolada88 Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! 23.11.07, 23:05
      Nie bede oryginalna- paczki/listy dochodza do mnie tudziez z dosyc
      sporym opoznieniem (mowiac delikatnie). Ciagle sie zastanawiam czy
      tej zimy zaloze kurtke ktora idzie do mnie Poczta Polska od tygodnia
      z Poznania...
      Z tego co slyszalam w naszym wojewodztwie jest najwieksza masakra
      jezeli chodzi o czas dostarczania przesylek:|
    • orissa Operator Pocztowy PAF 23.11.07, 23:06
      Czy ktoś może korzystał z usług Operatora Pocztowego PAF? Na stronie
      internetowej wszystko wygląda zachęcająco, ale jak w praktyce?
      • Gość: mar111 Re: Operator Pocztowy PAF IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.04.09, 19:33
        Dzięki za stronę www.oszukaniprzezpaf.pl sam chciałem zrobić to samo. Zwracam
        się do wszystkich, którzy uważają, że zostali poszkodowani przez działania PAF-u
        wcześniej PSO (polska sieć opłat) o kontakt kontakt@oszukaniprzezpaf.pl Należy
        podjąć wspólne działania w celu dochodzenia należnych nam praw. Mój to antypaf@wp.pl
        • Gość: antyspam Re: Operator Pocztowy PAF IP: *.euro-net.pl 12.06.09, 18:39
          a coż to za spam??
    • Gość: Klient PP Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! IP: *.chello.pl 24.11.07, 10:47
      U mnie są jeszcze lepsze numery. Na przykład: listonosz dzwoni do
      mnie domofonem, żebym mu otworzył drzwi na klatkę schodową, po czym
      znajduję w skrzynce awizo, że mnie nie było w domu... ;-) Zdarzyło
      mi się już to dwa razy, moim sąsiadom też. I nie chodziło tu o
      jakieś duże paczki, tylko np. o polecony priorytet z biletem na
      koncert, który notabene szedł z Chorzowa do Gdyni przez 5 dni !!
    • Gość: bOb Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! IP: *.multicon.pl 24.11.07, 21:57
      Jaka kpina, spokojnie. Poczta P w d... Twoje przesyłki. Dopóki nie
      zmienią się przepisy i nie będzie realnej konkurencji, będziemy
      skazani na Pocztę. A prawda jest taka, że poczta od ponad roku jest
      zapchana i nie wyrabia
    • Gość: Brilli Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! IP: *.chello.pl 24.11.07, 23:23
      Moja paczka (priorytetowa) wysłana z Warszawy 30.10.2007 r. dotarła
      do mnie 19.11.2007 r. W tym przypadku stwierdzenie:"dotarła do
      mnie", jest co najmniej przesadzone, bo ją właściwie wydarłam
      Poczcie. Chodziłam na pocztę dopytywać się o tę paczkę i wobec braku
      efektów poprosiłam nadawcę o złożenie reklamacji. Po tygodniu od
      złożenia reklamacji okazało się, że przez ostatni tydzień paczka
      leżała na poczcie i to była "moja wina, bo jej nie chciałam
      odebrać". Nieważnie, że w dniu, w którym rzekomo próbowano mi ją
      doręczyć byłam przez cały dzień w domu, a rzekomy doręczyciel nie
      był uprzejmy zostawić nawet awiza. Teraz czekam już trzeci tydzień
      na kolejną priorytetową przesyłkę, tym razem wysłaną z mojego
      miasta. Poczto Polska, bardzo ci dziękuję!
      • Gość: Miesz*aniec Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! IP: *.net.pl 25.11.07, 02:32
        Mieszkam na Jasieniu, zaprenumerowane miesięczniki od dwóch miesięcy
        do mnie nie mogą dotrzeć. Na poczcie nie są w stanie stwierdzić
        dlaczego. Ostatnie, które dotarły były jedno - z miesięcznym
        opóźnieniem, drugie - niemal 1,5 miesięcznym. Listy zwykłe, te które
        docierają zazwyczaj są opóźnione około 3 tygodni (czyli rachunki
        docierają po terminie płatności). Zastanawiam się ile listów nie
        dotarło takich, o których nie wiedziałem, że były wysłane.
        I faktycznie, najgorsze jest to, że nie ma do kogo się zwrócić by
        problem rozwiązać. Na dopytywania zawsze jest jedna
        odpowiedź: "brakuje ludzi". Tylko czy jest to powód do ginięcia
        przesyłek bądź docierania ich aż z takim opóźnieniem?! Zgroza!
    • Gość: morses Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! IP: *.chello.pl 25.11.07, 09:06
      JA moi drodzy przedmowcy, proponuje przyjac tok myslenia "na kaczora", to jest
      spisek, prowokowany przez zachodnie siły, które porywaja pracownikow pp lub
      jakas tajemnicza sila powstrzymuja przesyłki, tak moi drodzy, biada nam biada.A
      tak poważnie, jest to przykład państwowego molocha. który ma ustawowe prawo do
      bycia monopolistą w Polsce. Poza tym kierownictwo rodem z PRL-u i do tego brak
      wizji na rozwój dopełniają obrazu dna i beznadziei.Z brakiem zrozumienia i
      szacunku dla pp klient.
      • Gość: klient_111 Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! IP: *.ip.skylogicnet.com 11.02.08, 14:10
        > Poza tym kierownictwo rodem z PRL-u

Też jestem wściekły na Pocztę głównie za opóźnianie faktur (nie
        mówiąc o opłatku na Boże Narodzenie który przyszedł po 1,5 m-cu !

Ale irytuje mnie porównywanie tu do PRL-u.
        Jak sam tego nie znasz, to spytaj rodziców i dziadków.
        Za czasów PRLu Poczta to też było dziadostwo zwłaszcza w płacach
        swoim ludziom. Ale NIGDY nie było aż takiego badziewia z
        dostarczaniem przesyłek, jak jest teraz. Oczywiście czasem zdarzył
        się jakiś wyjątek, że list doszedł za 2 lata, ale to przykłady
        WYJĄTKÓW, a nie REGUŁY.

Stosując Twoją logikę wszyscy powinniśmy teraz mówić, że w ogóle
        obecnie jest gorzej, a nie lepiej niż za komuny.
    • Gość: xxx Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! IP: *.gdynia.mm.pl 25.11.07, 19:34
      zdaje sie, ze nie tak dawno uruchomili nowa sortownie paczek - w Pruszczu Gd. -
      byc moze po przeprowadzce nie doszli jeszcze do porzadku.....
      • Gość: akuku Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! IP: *.softlab.gda.pl 26.11.07, 10:34
        od początku listopada działa pod pruszczem gdańskim super nowoczesne centrum
        rozdzielcze dla polski pn. /niecałej oczywiście/
        poczta polska dzięki temu "znacznie poprawiła" swoje i tak doskonałe usługi:)))
        kpina, kpina i jeszcze raz kpina
    • Gość: wsciekly Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! IP: 217.153.221.* 26.11.07, 17:47
      Problemy z gdanska poczta o ktorych tu mowa znane sa chyba
      wszystkim. Jednak zaczely sie one znacznie wczesniej niz mozna by
      wywnioskowac z zamieszczonych tu komentarzy.
      Ja rok temu kupilem na allegro grzyby marynowane, kilka sloikow.
      Sprzedawca swietnie zsabezpieczyl paczke. Zabezpieczyl ja tak jak
      zabezpiecza tego typu paczki wysylane we wszystkie rejony Polski.
      Okazalo sie, ze jesli facet ma reklamacje to tylko wlasnie z rejonu
      trojmiasta! Paczka do mnie nie przyszla po 2, po 4 po 6 tygodniach.
      Wiedzac ze to nie wina nadawcy poprosilem go by zlozyl reklamacje na
      poczcie. Tak tez uczynil. Dopiero na skutek reklmacji poczta
      laskawie odnalazla te paczke, zwrocili ja nadawcy z jednym rozbitym
      sloikiem i za cala operacje kazali sobie zaplacic ponad 20 zl. Jako
      przyczyne nie dostarczenia do mnie tej paczki (nawet z rozbitym
      sloikiem) podali ze dwukrotnie awizowali a ja jej nie odebralem. Tak
      sie jednak sklada ze mieszkam na zaspie gdzie poczta takich paczek
      nie przechowuje i sa one dostarczane z oddzialu w Oliwie. Czy
      sadzicie ze komus z Oliwy chcialoby sie przyjechac na Zaspe tylko po
      to by zostawic awizo? NIE! Ponadto z doswiadczenia wiem, ze jak juz
      z tego oddzialu przyjezdzaja i caluja klamke to dzwonia do sasiadow
      i u nich zostawiaja paczke. Ja wiele razy przechowywalem paczki dla
      sasiadow gdy ich nie bylo. W moim przypadku tak sie jednak nie
      stalo, paczki w ogole im sie nie chcialo przywiezc, awizo tez nie.
      Tymbardziej jest to nie mozliwe poniewaz u mnie w domu zawsze ktos
      jest.
      Dalej... Nie rozumiem jak listonosz moze byc tak bezczelny ze gdy
      przychodzi jakas przesylka ktora mu sie nie miesci do torby lub
      ktorej mu sie nie chce zabrac zostawia w skrzynce awizo o tresci
      mniej wiecej takiej "adresata nie zastano w domu, przesylka bedzie
      do odebrania dnia jutrzejszego...". Listonosz nawet nie sprawdzi czy
      ktos jest w domu czy nie tylko zostawia takie awizo? A potem
      czlowiek idzie na poczte i wrzeszczy na siedzace tam panie ze byl
      caly dzien w domu i nikogo nie bylo... LUDZIE!! Gdzie jest
      poszanowanie klienta?? Za co my placimy??
      Na zakonczenie powiem tylko tyle ze od tamtego wypadku z paczka
      zawsze jak cos kupuje przez net i jest tylko taka mozliwosc to zycze
      sobie dostawy kurierem. Wiem wtedy ze przesylke bede mial nastepnego
      dnia w domu. Omijam poczte szerokim lukiem!
      Mam nadzieje ze przeczyta te wszystkie komentarze ktos z centrali w
      Warszawie i zrobi z tym balaganem w koncu porzadek!
      • Gość: No TAK???? Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! IP: *.st.vc.shawcable.net 26.11.07, 19:56
        Ludzie!!!!!! czy nie wiecie,ze BOSSOWIE z poczty sa zainteresowani
        tylko powiekszaniem swoich KONT BANKOWYCH,a co na nizzych szczeblach
        sie dzieje ich to wogle nie obchodzi.A gdy sie juz robi powazny
        balagan z dziennikarzami,mediami rozmawiaja przez ich
        przedstawicieli jak to poczta "ciezko pracuje"???? i kolo sie zamyka
        do poki rzad bedzie to akceptowa.Do tego dochodza uklady np.(kolesi)
        nie jakosc wazna,bierny ale wierny!!!!!!!-Chyba REALNY-
      • corzano Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! 27.11.07, 09:24
        > Nie rozumiem jak listonosz moze byc tak bezczelny ze gdy
        > przychodzi jakas przesylka ktora mu sie nie miesci do torby lub
        > ktorej mu sie nie chce zabrac zostawia w skrzynce awizo o tresci
        > mniej wiecej takiej "adresata nie zastano w domu, przesylka bedzie
        > do odebrania dnia jutrzejszego...".

To i tak nie jest źle. Przykład z wczoraj: po 3 tygodniach oczekiwania
        zobaczyłem w skrzynce, do której zaglądam codziennie, upragnione awizo. Tylko,
        że to było awizo powtórne. Drobiazgiem jest, że nie było awizo pierwotnego. Skąd
        mam pewność? Ponieważ bardzo czekałem na tę przesyłkę i co drugi dzień byłem na
        poczcie i wypytywałem, czy coś na mnie u nich nie czeka. Powyższy przypadek nie
        jest pierwszym, kiedy wystawiano od razu "awizo powtórne", ale akurat teraz mi
        na tej przesyłce zależało bardziej.
        Rozumiem, ze mogą się nie wyrabiać, rozumiem, ze mało zarabiają, że nie mają
        ludzi, ale @$@%$&^#$ niech nie oszukują!
    • mich.999 Re: Poczta Polska - dranie i naciągacze! 27.11.07, 14:33
      Dzisiaj dostałem list priorytet.Szedł 14 dni!Można poczciarzom skoczyć na pukiel bo nie był to list polecony.Żadnej forsy nie zwrócą chociaż za dodatkową usługę skasowali.
    • Gość: er list Grudziądz-Gdańsk 31 pażdz.-26 listopad,26dni! IP: *.chello.pl 27.11.07, 19:53
      a priorytet polecony Szczecin -Gdańsk szedł od 5 listopada do 13
      listopada ,czyli 8 dni !!!
      list Lębork-Gdańsk Wrz. 6 listopad - 22 listopad ,czyli 16 dni !!!
    • Gość: yanush Znam przyczyne IP: *.nsm.pl 28.11.07, 01:06
      Witam
      Śpieszę z wyjaśnieniem co się dzieje.
      Od około 2 tygodni Poczta Polska zaczęła korzystać z nowego centrum
      rozdzielczego w Pruszczu Gdańskim. Centrum w Pruszczu obsługuje całe województwo
      pomorskie. Jak poinformowała mnie Pani na poczcie przy dworcu w Gdańsku Głównym
      winne jest to, że w tym centrum brakuje pracowników a ponadto na początku
      pojawiły się problemy techniczne (Prawdopodobnie nie przeprowadzili testów
      oprogramowania sortującego i się walnęło).
      Na chwile obecną z moich obserwacji moje przesyłki Priorytetowe mają po ok. 7 -
      9 dni opóźnienia.
      Co się dzieje z ekonomicznymi wolę nie wnikać
      • corzano Re: Znam przyczyne 28.11.07, 08:26
        > Na chwile obecną z moich obserwacji moje przesyłki Priorytetowe mają po ok. 7 -
        > 9 dni opóźnienia.

Moje obserwacje, a raczej doświadczenie jest inne. Przesyłka z przedwczoraj - 3
        tygodnie opóźnienia, przesyłka z wczoraj - 16 dni opóźnienia.
        Od kilku lat sporo prezentów świątecznych kupowałem w internecie, ale teraz,
        jeśli w opcji dostawy nie będzie kuriera, nie zaryzykuję. Jaką mam gwarancję, że
        znów się coś im nie zepsuje? A potem będą łgać, że dwukrotnie awizowali.
        Partacze, złodzieje i oszuści. I pewnie pijacy ;)
    • Gość: opty Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 09:44
      to nienoszenie przesyłek poleconych do odbiorcy to standard,
      więc złożyłam na poczcie deklarację (druczek), żeby wszystkie
      polecone przesyłki wkładano mi do skrzynki (u nas nie okradają
      skrzynek) i teraz to działa, nie muszę wciąż latać na pocztę,
      tylko przesyłki z sądu, urz.skarb. itp. , gdzie jest tzw. zwrotka
      muszę odebrać osobiście
    • Gość: cichy Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 10:19
      zgadzam sie w zupelności kilkadzisiat paczek mi nie doszło w wciau ostatnich 2
      tygodni priorytetowych oczywiscie.poczcie polskiej juz dziekuje i jade podpisac
      umowe z kurierem!
    • Gość: NZ Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 13:01
      Ja czekam na paczkę prorytetową od 16 listopada...
    • Gość: M. Zacznijmy pisać pozwy! IP: *.chello.pl 28.11.07, 15:26
      Dzisiaj dosłam rachunek za gaz ....Wystawiony 09 listopada ...Data
      płatności do 22 listopada...Mamy 28 listopada.I nikog nie będzie
      obchodził to że doliczą mi odsetki karne za zwłoke w płatności....
      Pocztowe gnoje śmierdzące....
    • marikaso Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! 29.11.07, 10:21
      ja dostałam wczoraj zaproszenie na konferencje...zaproszenie wysłane z Gdyni do
      Wrzeszcza (!!!) 08.11.2007, konferencja była 16-17.11.2007......list polecony...
      nie chcą płacić porządnie,więc nie mają listonoszy na wielu rejonach,a tym co są
      nie chcą płacić za obsługę "obcych" rejonów, więc listy roznoszone są raz na
      jakiś czas;(((
      • orissa Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! 29.11.07, 21:31
        Ja dziś dostałam list nadany w Warszawie 2 listopada, szedł do Gdańska "tylko"
        26 dni.
        • carollina Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! 30.11.07, 07:51
          Mój nadany 5 listopada doszedł 29. "Tylko" 24 dni, z tym, że był to
          rachunek. Zeskanowałam, załączyłam do skargi i wysłałam mailem do
          centrali PP z uprzejmym zapytaniem w jaki sposób zamierzają mi
          zwrócić odsetki za niezapłacony w terminie rachunek. Przy tym
          powołałam się na ich własny regulamin, zgodnie z którym list zwykły
          powinni dostarczyć maksymalnie w ciągu 7 dni.
    • Gość: Gdynia Re: Poczta Polska - co sie u licha dzieje?! IP: *.chello.pl 30.11.07, 17:25
      Ja czekam na paczkę priorytetowa od 20 listopada :/ wszystkie paczki które
      otrzymałam w ostatnim czasie były mocno opóźnione.To są kpiny.
    • Gość: w bo listonosze som na pielgżymce hehehe IP: *.chello.pl 30.11.07, 22:49
      ogulopolskiej hehehe
      • Gość: fetor1 listonosze IP: *.multicon.pl 01.12.07, 17:08
        hehe
        • lucy_z Re: Skandal 02.12.07, 21:38
          To skandal na to co się z pocztą dzieje w Trójmieście!!! Piszę z Lublina. Paczkę
          piorytetową do Gdańska wysłałam 21-go listopada i do tej pory nie doszła. Razem
          z tą paczką wysłałam drugą paczkę do Koszalina i tam paczka doszła po DWÓCH dniach.
          Dlaczego "Gazeta" nie zainteresuje się mocniej tą sprawą? Gdzie są władze
          zwierzchnie pocztowców gdańskich? Jeszcze raz podkreslam, to jest skandal!!!!!!!

Pozdrawiam Gdańszczan:)))))))))))))
          • Gość: Sławek Re: Skandal IP: *.cst.tpsa.pl 04.12.07, 09:03
            He! He! Poczta jest super
            Jakieś 3 lata temu a więc gdy nie było jeszcze sortowni w Pryszczu
            założyłem sobie na poczcie głównej w Gdańsku skrytkę paczkową -
            czyli (dla tych co nie wiedzą) miałem kluczyk do przegródki na
            poczcie w którą wkładano mi awiza do odbioru paczki w okienku.
            Kupiłem coś w necie i czekałem na priorytetową paczkę. Codziennie
            sprawdzałem czy jest awizo. Po dwóch tygodniach znalazłem w skrytce
            dwa awiza - pierwsze i ponowne do tej samej paczki.
            Płaciłem za skrytkę, listonosz nie musiał się do mnie fatygować i
            taki numer mi wycięli.
            Nasze kochane państwo spacyfikowało bez skrupułów TP SA a poczta
            jest świętą krową która ma być chroniona do 2010 roku. Super
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka