Gość: SUPER!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 07.04.09, 01:10 BUDUJEMY!!! BRAWO ZA PROFESJONALNIE PRZEPROWADZONY PRZTARG!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Re: Euro 2012: Baltic Arena bez protestów IP: *.chello.pl 07.04.09, 01:21 PIWKO ZA BALTIC ARENĘ!! Odpowiedz Link Zgłoś
ave_satanas_666 Dwie sprawy... 07.04.09, 05:49 Dwie sprawy: 1. Jeżeli Lechia nawet w tym sezonie spadnie z Ekstraklasy to do 2012 roku awansuje do niej ponownie. 2. Budimex nie mógł zaprotestować, bo nie miałby już "życia" na gda-sop budowie hali. A tak jeszcze trochę kasiora z tej ślimaczącej się budowy od gminy Gdańsk wyciśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonik Euro 2012: Baltic Arena bez protestów IP: *.chello.pl 07.04.09, 06:23 No i świetnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nep Euro 2012: Baltic Arena bez protestów IP: 81.15.171.* 07.04.09, 07:47 Bardzo dobra wiadomość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borkochomik Euro 2012: Baltic Arena bez protestów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 09:08 Mecz III ligi kopanej na Baltic Arenie - to jest to na co czekają wszyscy poddani p. Adamowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max boli cie co ??? Boli cie, ze sie udaje... IP: *.moebius.pl 07.04.09, 09:29 a nie rzadzi PiZzzzzzz.. Teraz wiesz czemu w Gdansku PiZzz poslemy w PiZ.u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacanadmorzem Brawo za profesjonalny przetarg? To inne przetargi IP: *.ip.jarsat.pl 07.04.09, 09:12 mogą być robione NIEPROFESJONALNIE? Co za idiotyzm, bo za to chyba urzędasy biorą kasę, aby WSZYSTKIE przetargi były tak przygotowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Brawo za profesjonalny przetarg? To inne prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 10:13 Tak jest w teorii ale w praktyce jest inaczej. Poza tym urzędnicy wcale wielkiej kasy za tą żmudną robotę nie biorą. No cóż należy pogratulowac urzędnikom gdańskim dobrej roboty, bo to właściwie przesądza że Gdańsk będzie miał Euro a Wrocław ma problem, bo skopali wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tow. Szmaciak Re: Brawo za profesjonalny przetarg? To inne prze IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.04.09, 10:23 Kolego Piotruś Wrocław niczego nie skopał , tylko jest kopany przez panów z POśmiewiska , którzy robią wszystko ,żeby odebrać Euro miastu . W czwartek sąd podejmie decyzję w sprawie protestu firmy Max Bogl i to wszystko w temacie ( tak dla twojej informacji ) ta firma pytana czy w nowym przetargu na stadion we Wrocławiu obniżyłaby ceny odpowiada krótko NIE . Zakres prac przy stadionie w Gdańsku i we Wrocławiu jest zdecydowanie inny . Życzę Gdańskowi ,żeby się udało . Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Brawo za profesjonalny przetarg? To inne prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 10:25 A czy wiesz że Wrocław nie ma nawet projektu wykonawczego tego stadionu?! Gdańsk ma, tak propo to ja studjuję we Wrocławiu, nie w Gdańsku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tow. Szmaciak Re: Brawo za profesjonalny przetarg? To inne prze IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.04.09, 10:52 Wiem Piotrusiu ,że nie ma projektu . Wrocław przyjął inną metodologię postępowania projekt wykonawczy zrealizuje firma , która wygra przetarg. I będzie realizoława SWÓJ autorski projekt. Czy to słuszne pewnie okaże sie w przysłowiowym praniu . A tak na marginesie czas budowy w Gdańsku 31 miesięcy , Wrocław 21 miesięcy . Mała rzecz a Cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin towarzyszu Szmaciak, nauczcie się liczyć IP: *.chello.pl 07.04.09, 11:08 maj 2009 - grudzień 2010 (słownie: dziesięć) to 19 miesięcy (słownie: dziewiętnaście). Nawet jeżeli chodzi wam o początek robót ziemnych, to wychodzą równe dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tow. Szmaciak Re: towarzyszu Marcinie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.04.09, 11:18 Tow. Marcinie te informacje o czasie budowy zaczerpnąłem z oficjalnej strony spółki Bieg 2012 budującej w imieniu miasta stadion w Gdańsku , no chyba ,że do PR bardziej pasuje 19 miesięcy . Ja życzę ,żeby wybudowano go jeszcze szybciej i bezproblemów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: towarzyszu Marcinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 12:02 Nie może być 31 miesięcy, bo wtedy koniec budowy przypadałby na 2012 rok a to za późno, więc prawdopodobnie ten 31 miesięcy to całość prac czyli prace ziemne+zasadnicza budowa stadionu. Ta różnica pewnie wynika tylko z ilości gruntu do wymiany i stopnia skomplikowania więc nie wiem czemu ta rzecz miałaby ciebie tak bardzo cieszyć... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Brawo za profesjonalny przetarg? To inne prze 08.04.09, 01:56 Gość portalu: bacanadmorzem napisał(a): > mogą być robione NIEPROFESJONALNIE? ****************************** Daj spokój, to wazeliniarz z gdańskiego magistratu. Coś musiał krzyknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda to kretyn maruda to gdyńska szmata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.09, 14:00 z bezinwestycyjnej wioski za Sopotem. Pasmo porażek w um gdynia wzbudza coraz wieksza frustracje he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Mam nadzieję, że Baltic Arena to tylko robocza IP: *.infocoig.pl 07.04.09, 14:59 nazwa. Bo co co za kretyn wymyslił, żeby polski stadion nazywać w obcym języku? Ktos wyobraża sobie żeby np. Stade de France nazywał się Stadium of France? albo Estádio do Dragão miał być Stadium of Dragon? Niech ci ludzie się opamietają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alles Euro 2012: Baltic Arena bez protestów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 15:00 świetne wieści. brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baśka Euro 2012: Baltic Arena bez protestów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 15:15 Gdańsk to najgorzej przygotowane miasta do ME,z najgorszą infrastrukturą,brudne,zaniedbane ale za to z mega ambicjami.No i kolebka oszołomstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdanskaaa czyli twoja kolebka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 16:41 bo tekścisz niczym oszołom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobas twoja kolebka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 17:12 za Bugiem pewnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danziger Panie Michale Dyletancie Tusk IP: *.chello.pl 07.04.09, 16:36 Cud to będzie, ale wówczas jak napiszecie poprawnie tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Euro 2012: Arena Bałtycka bez protestów 08.04.09, 04:35 Nazwa tego obiektu to Arena Bałtycka (w wikipedii np. jest nazwa polskojęzyczna). Ta nazwa to nie jest dla mnie kwestia gustu tak jak kwestią gustu nie jest to czy Kopiec Kościuszki nazywamy Kopcem Kościuszki czy też Kościuszko Mound. Podobnie gdy chciałbym zabrać jakąś dziewczynę na taras widokowy Pałacu Kultury i Nauki to powiem właśnie, że kupiłem dla nas bilety na taras widokowy Pałacu Kultury i Nauki a nie, że kupiłem bilety na taras widokowy of the Palace of Culture and Science. Ja niczego nie narzucam po prostu mówię, że dziwne jest stosowanie angielskich nazw dla polskich obiektów. W pewnym sensie rozumiem też, że przez taką nazwę chce się ułatwić przyswojenie nazwy dla turysty odwiedzającego Polskę jednak uważam, że takie rozumowanie jest złe bo wg tej logiki gdy my Polacy używamy w rozmowie między sobą czy w piśmie nazwy jakiegoś polskiego obiektu np właśnie Pałacu Kultury i Nauki to powinniśmy używać nazwy angielskiej. W ten sposób zatracamy część polskiego pierwiastka polskiego obiektu. I po co? Po to żeby turyście było łatwiej? To ten obiekt budowaliśmy dla niego czy dla nas? Obiekt ten będzie częścią jego kraju czy naszego? I jasne, że może istnieć druga międzynarodowa nazwa dla obiektu w Gdańsku ale pierwsza i ta której używamy to powinna być polsko brzmiąca nazwa. No mam nadzieję, że nie zamarudziłem za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś