Dodaj do ulubionych

majówka 2007 prosi o rade

07.09.06, 14:55
witam wszystkie mamusie
Wiem ze moze powiecie ze jestem przewrazliwiona u mnie to 6 tydz ocekiwanej
ciazy ale mam problem i prosze o rade (jak ja wam zazdroszcze ze macie juz ze
soba swoje dzieciatka )
od poczatku jak sie dowiedziałam o ciązy mam bóle brzucha i krzyza
przypominajace @ nie trwaja one bezprzerwy ale sa po kilka razy dziennie ,
biore duphaston 2x1 tab , folik2x1 tab ,no i no-spe na te bóle
jestem przerazona pierwsza ciaze straciłam i teraz sie martwie a strach przed
strata nie pozwala mi sie cieszyć z tak wytesknionej ciazy
Czy któras z was miała takie bóle i wszystko sie dobrze skończyło dziekuje za
odpowiedz
Obserwuj wątek
    • gosiunia333 Re: majówka 2007 prosi o rade 07.09.06, 15:38
      ja nie mialam zadnych boli,ale z tego co wiem to duzo kobiet przezywa podobnie
      jak Ty,wiec nic sie nie martw, bo tym martwieniem jeszcze zaszkodzisz sobie i
      dzieciatku,badz dobrej mysli,wszystko bedzie dobrze,pozdrawiam
    • qamyczeq Re: majówka 2007 prosi o rade 07.09.06, 15:39
      Ja sama nie miałam takich problemów, ale moja koleżanka, która jest w 7
      tygodniu ciąży ma takie bóle. Była ostatnio u lekarza i ten powiedział jej, że
      są one normalne w początkowym okresie ciąży, są wynikiem rozciągania się
      macicy - uspokoił ją. Jeśli Ciebie to nie uspokaja, może dla spokojności
      wybierz się do swojego ginka.
      Pozdrawiam i życzę zdrówkasmile
    • ahoff Re: majówka 2007 prosi o rade 07.09.06, 15:47
      Mnie bardzo bolal brzuch, jak na okres. Tez mialam problemy - bralam luteine,
      bo mialam za malo hormonow odpowiedzialnych za podtrzymywanie ciazy. Raz nawet
      zaczelam krwawic, ale na szczescie nieznacznie. musialam wiecej lezec. jak by
      zaczynaly sie jakies pklamienia (poza czasem, kiedy normalnie zawsze mialas
      miesiaczke - kladz sie z nogami do gory i dzwon po lekarza. Wszystko bedzie
      dobrze. Pamietaj, optymizm, to polowa sukcesu. (tak swoja droga... w ciazy bylo
      nieco latwiej smile) Teraz... urwanie glowy smile
      • zebra51 Re: majówka 2007 prosi o rade 07.09.06, 16:03
        Nic się nie martw smile Takie bóle to normalka, ważne, żeby nie mieć żadnych
        plamień. Też mam za soba poronienie i znam ten strach smile życzę Ci spokojnej,
        nudnej i książkowej ciąży!
        A co do luteiny i duphastonu, to...hmmmm. Szczerze mówiąc dziwię sie dlaczego
        lekarze zapisuja te leki na początku ciąży. Skoro sami producenci tych leków
        przestrzegaja przed ich braniem. W wyborczej, w encyklopedii leków było o tym
        napisane. spróbuje to odszukać.
        • bogusia030 Re: majówka 2007 prosi o rade 07.09.06, 19:47
          Ja nigdy nie miałam ciążowych problemów, ale na początku bolał mnie bardzo
          długo brzuch jak na okres i też krzyż, myślałam nawet, że to były korzonki.
          Moja ginka mówiła, że może się tak dziać na początku, tak więc spokojnie. Ale i
          tak zawsze konsultuj się z lekarzem Życzę wszystkiego dobrego.
          • mimi_75 Re: majówka 2007 prosi o rade 07.09.06, 20:27
            U mnie było tak, że pierwszą ciążę straciłam więc jak się dowiedziałam o
            drugiej to byłam w strasznym stresie i co gorsze w dzień kiedy dowiedziałam się
            o ciąży zaczęłam plamić, okazało się że to było związane z zagnieżdżeniem się
            komórki, niestety tydzień później znowu zaczęłam plamić i miałam silne skurcze,
            dostałam duphaston i zaczęłam plackiem leżeć 3 miesiące. Raz nawet pojechałam
            do szpitala bo no spa już nie pomagała, ale mnie nie przyjęli bo plamienia już
            nie było i okazało się że serduszko już zaczęło bić. Popłakałam się strasznie
            ale potem już było tylko lepiej.
    • polaquinha Re: majówka 2007 prosi o rade 07.09.06, 22:53
      Hej,mnie bardzo na poczatku bolal brzuch i krzyz i miednica. To jest normalne-kosci sie rozchodza. Wszystko bedzie dobrze.
      Powodzenia
    • mysza_33 Re: majówka 2007 prosi o rade 07.09.06, 23:21
      Ja też miałam okropne bóle brzucha, i przy zagnieżdżaniu się jaja (z małym
      okresem smile) i w ogóle przez całą ciąże ból pojawiał się przy intensywnym chodzeniu.
      Na samym początku nie mogłam spać, ból budził mnie nawet w nocy - robiłam
      badania na hcg, bo gin podejrzewał, że może pozamaciczna, a okazało się, że mi
      mięśnie i więzadła tak wszystko silnie trzymały, że ich rozciąganie i
      rozchodzenie się tak bolało... Irek urodził się zdrowiutki, silny i dostał
      10-chę. Nie martw się. Wszystko będzie dobrze smile

Mysza
    • gu_ga Re: majówka 2007 prosi o rade 08.09.06, 11:16
      Ja też miałam podobne bóle, lekarka przepisała mi Duphaston 2x1, brałam do
      końca 3 miesiąca (choć lekarka zalecała do pierwszych ruchów). Powiedziała, że
      takie bóle są normalne, ale hormony pzrepisała profilaktycznie, jako że
      wcześniej miałąm problemy z niedoborami progesteronu. Nic się nie martw, będzie
      dobrze.
    • daga210 Re: majówka 2007 prosi o rade 08.09.06, 14:19
      NIc sie nie martw! tak to juz jest, ból przypominający@ to normalka. Ważne, aby
      nie plamić. Ja plamiłam a i tak wszystko było ok. tez brałam Duphaston. Nie
      martw sie niczym tylko ciesz sie swoim szczesciem, teraz ja Ci zazdroszczesmile))
      piekne chwile przed Tobą!!! Poród tez jest piękny, naprawde!!!! Buziaczki i
      dbaj o siebie!
      Daga
    • lesny.elf Re: majówka 2007 prosi o rade 12.10.06, 00:08
      Ja tez należe do tych mam, co brały duphaston i plamiły i wszystko skończyło się dobrzesmileMiałam cały taki pierwszy trymestr, a nawet troche dłużej.Leżałam też w szpitalu.Bole miałam co jakiś czas i zawsze wtedy się kładłam i brałam no-spe. Podczas któregoś usg stwierdzono u mnie odklejanie kosmówki i stąd były te krwawienia. Negatywny wpływ miał u mnie tez na to stres związany z przygotowaniami do mojego ślubu. Tuż po slubie wszystko się skończyło, tak nagle,że mój lekarz był nawet w szoku. Tak więc jak najmniej stresujących sytuacji!!!
    • xixx Re: majówka 2007 prosi o rade 12.10.06, 00:37
      Dokładnie tak samo miałam na tym samym etapie, ciągle panikowałam, że to okres
      się zbliża, brałam nospę, jak się okazało panikowałam niepotrzebnie gdyż cała
      ciąża przebiegła bezproblemowo a obok mnie drzemie mały z zdrowy Julek smile Więc
      głowa do góry, nie piszę, żeby Cię na siłe pocieszyć, bo nawet Cię nie znam,
      poprostu miałam identycznie i panikowałam tak samo jak Ty.

Acha, bóle krzyża też miałam.
    • ahoff Re: majówka 2007 prosi o rade 12.10.06, 14:37
      Ja mialam bole i bralam tez luteine na podtrzymanie. Wszystko skonczylo sie
      pomyslnie. Dzis mamy synka. Mialam nawet lekiie krwawienie na poczatku, ale
      szybko skontaktowalam sie z lekarzem. kazal mi lezec z nogami do gory i wzywac
      pogotowie, jak by sie zwiekszalo. Na szczescie nic takiego sie nie stalo. Ciaza
      przetrwala. Pozdrawiam i głowa do góry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka