10.05.16, 06:31
Witam wszystkie przyszłe mamusie z terminem porodu na styczeń 2017 i zapraszam do wspólnej dyskusji. Basia z Warmińsko- mazurskiego, to moja druga ciąża, termin porodu według usg wychodzi na początek stycznia (według OM na końcówkę roku 2016, ale myślę że jak i starszego syna poród będzie po tym terminie). Mam 12 letniego syna.
Obserwuj wątek
    • daga_brzez Re: Witam 12.05.16, 06:47
      Hej... jak fajnie ze ktos zalozyl juz te forum.. czekalam wink ja tak baaaardzi niepewnie sie zapisuje.. choc po ostatnies ciazy.. uwieze chyba jak urodze !! Pozdrawiam
      • basiaa02 Re: Witam 12.05.16, 09:26
        Hej Daga. Mam nadzieję że to forum nam się rozkręci i dojdą jeszcze jakieś kobitki na pogawędki smile
    • nunu12 Re: Witam 15.05.16, 18:27
      Cześć! Ja na razie ostrożnie się zgłaszam.

Basiu, czy możesz sprawdzić w ustawieniach forum, czy da się je UKRYĆ? Kojarzę, że jakiś czas temu wyłączono tę opcję i forum nie da się już "schować", trzeba je od razu takim założyć. Jeśli nic się nie zmieniło w tym zakresie, może założymy od razu zamknięte-ukryte forum, a tutaj zostawimy tylko ogłoszenie z zaproszeniem w nowe miejsce?

zamknięte = pisać mogą tylko członkowie, czytać mogą wszyscy
      ukryte = czytać mogą tylko członkowie
      • basiaa02 Re: Witam 17.05.16, 20:50
        zmieniłam na zamknięte, nie ma takiej opcji ukryte
        • nunu12 Re: Witam 19.05.16, 17:12
          Czyli trzeba będzie nowe założyć. Na razie może zostawmy otwarte. Skoro i tak można nas czytać z zewnątrz, to na razie nie utrudniajmy dostępu dziewczynom. Mam nadzieję, że trochę nas jeszcze dołączy.
          • basiaa02 Re: Witam 20.05.16, 06:34
            z doświadczenia wiem że dobrze takie grupy prosperują i są bogate w członkinie na fb o ile najpierw każdy może taką grupę znaleźć i poprosić o dostęp, ale posty widoczne są tylko dla zapisanych osób. Na razie takiej grupy na fb nie widzę sad Zeby założyć potrzebne są choć dwie osoby, więc jeśli jesteś zainteresowana założeniem takiej grupy jestem za. Mogę na priv podać Ci moje namiary na fb.
            • daga_brzez Re: Witam 20.05.16, 15:44
              Na fb juz istnieje mamusie styczeń 2017 wink i preznie sie rozwija wink
              • basiaa02 Re: Witam 20.05.16, 17:54
                nie widzę w wyszukiwarce takiej grupy, zapewne jest tajna dla określonej elity wink
                • daga_brzez Re: Witam 20.05.16, 18:22
                  Nie sadze ja znalazlam ja od razu... sorry wpisz Mamy styczeń 2017 wink
    • gram.w.zielone Re: Witam 23.05.16, 23:07
      Czesc! Sie tez zglaszam. Rowniez druga ciaza, mam 3-letnia coreczke. Termin wychodzi mi na 13 stycznia, w moje urodziny!
    • smoczy_plomien Re: Witam 31.05.16, 18:49
      No to i ja się nieśmiało przywitam. Jestem po pierwszej wizycie, serduszko bije, ale dzieć znacznie mniejszy niż starsze w tym samym wieku ciążowym. Pewnie skonam ze stresu do najbliższej wizyty [3 tygodnie!!!]. Mam nadzieję, że się rozpędzi wink Termin mam na 24.01. Mam już dwulatkę w domu.

Mam nadzieję, że forum się rozkręci, bo na fb się nie wybieram smile Też jestem za forum zamkniętym.
    • nessii Re: Witam 31.05.16, 23:20
      Witam, jeszcze troszkę niepewnie się zapisuję, jestem co prawda po pierwszej wizycie, na razie widać tylko pęcherzyk, mam się zgłosić na kolejną za 10 dni i mam nadzieje że zobaczę wtedy bijące serduszkosmile Mam już 7 letnią córeczkę, pozdrawiamsmile
      • konwalia_maj Re: Witam 02.06.16, 23:38
        Witajcie. Ciąża oficjalnie potwierdzona przez lekarza, wiec się dopisuję. Termin mam na trzecią dekadę stycznia. Wczoraj widziałam już pikające serduszko, maluch ma 5,5 mm. Lekarz nie chciał za długo robić badania, żeby oszczędzić dzieciątku ultradźwięków. Kolejna wizyta za miesiąc.
        • kulka-online Re: Witam 03.06.16, 12:55
          To i ja się zgłaszam. Zarodek jest, serce bije, rozmiar 6,5 mm. Druga ciąża, na stanie syn lat 4,5, termin 21-24 styczeń.
    • oli-85 Re: Witam 09.06.16, 09:51
      Hej dziewczyny tez bym chciała się nieśmiało dopisać! Termin z wyliczeń wychodzi mi na 26 styczeń ale u lekarza jeszcze nie byłam bo po ostatnich przeżyciach i po poronieniu postanowiłam poczekać żeby już wszystko było dobrze widać! Teraz jestem w 8tyg!
    • karolinasz122 Re: Witam 11.06.16, 19:25
      Według OM termin 25 styczeń. Według USG początek lutego smile jednak rozpoznane jest u mnie poronienie zagrażające, lecz biorę leki i nie tracę nadzieji! Narazie wszystko jest na swoim miejscu, jest także akcja serca.
    • whitney85 Re: Witam 13.06.16, 10:05
      To ja też nieśmiało się zgłaszam. Termin mam na koniec stycznia. Jak się uda to będzie moje trzecie dziecko.
      • smoczy_plomien Re: Witam 13.06.16, 15:49
        Fajnie, że coraz nas więcej. Miałaś już usg?

Ja dziś miałam taki zjazd, że musiałam po raz pierwszy w tej ciąży wypić kawę...
        • whitney85 Re: Witam 15.06.16, 13:05
          Mieszkam w UK od ośmiu miesięcy. Poprzednie ciaze prowadzone w PL, byłam bardzo zadowolon, chociaż ciaze łatwe nie były. Teraz się boję. Pierwsze usg dop w 12 tc a lekarka totalnie nie przejęła się moją skomplikowaną historią ciazowo porodowa.

Ma
          • gram.w.zielone Re: Witam 15.06.16, 18:28
            Ja mieszkam w USA. Tu sie tez nie cackaja na poczatku ciazy. Jak bylam poprzednio w ciazy to bylam akurat w Polsce, mialam troche problemow i lekarze obchodzili sie ze mna jak z jajkiem. Tutaj lekarz ginekolog tym razem nie chcial mnie widziec do 8 tygodnia, mimo, ze mialam problemy zdrowotne - kazali mi isc do internisty.
            • oli-85 Re: Witam 15.06.16, 20:36
              Hej dziewczyny ja bylam wczoraj na usg dzidzia ma 1,43 cm serduszko bije i narazie wszystko ok tak ze kamień z serca!
    • niusia12 Re: Witam 16.07.16, 16:24
      I ja witam prawie 13 tydzień to moja druga ciąża. Mam już synka 9 letniego

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka