01.11.15, 19:23
Dziewczyny iść czy nie? Od kogoś usłyszałam, że w ciąży nie powinno się iść na pogrzeb. A w rodzinie zmarł tata kuzynki męża, ja wygodne w sumie widziałam kilka razy może 3, ale słyszałam wiele dobrego o nim. Mąż się wybiera, ale ja już mam stracha, wy byście poszły?
Obserwuj wątek
    • veevaa Re: Pogrzeb 02.11.15, 07:50
      Lol, przesądy.
      Ja słyszałam, że nie można:
      - nosić korali
      - obcinać włosów
      - golić nóg
      - farbować włosów
      - płakać
      - myć naczyń
      i tysiąc innych.
    • kiecha3 Re: Pogrzeb 02.11.15, 09:19
      uważam, że obecność na tej ceremonii nie powinna zależeć od stanu ciąża-nie ciąża, ale od własnej potrzeby. Chcesz, czujesz że powinnaś iść - idź, nie czujesz się na siłach, pójdziesz odwiedzić grób kiedy indziej.
      Jeśłi ledwo znałaś kuzyna, i nie czujesz potrzeby uczestnictwa, to nie idź... ciąża nie ma tu nic do rzeczy.
    • incepcja Re: Pogrzeb 03.11.15, 22:15
      W przesądy nie wierzę, ale ja bym nie poszła.
    • francuz1010 Re: Pogrzeb 19.04.16, 15:03
      Ja nie słyszałem wcześniej o takim przesądzie, myślę że nie jest on prawdziwy. Spokojnie możesz iść na pogrzeb męża kuzynki, nie powinno stać się nic złego.
    • qweee123 Re: Pogrzeb 17.07.23, 11:59
      Śmierć bliskiej osoby jest wydarzeniem niezwykle smutnym i traumatycznym, jednakże żegnając swoich bliskich wiele osób pragnie móc upamiętnić te chwile w sposób niezwykły i godny. Taką możliwość daje księga kondolencyjna, w której szczere wyrazy współczucia w pisemnej formie mogą umieścić wszyscy obecni na pogrzebie, czy też przy okazji wystawienia zwłok.
    • qweee123 Re: Pogrzeb 17.07.23, 12:00
      Śmierć bliskiej osoby jest wydarzeniem niezwykle smutnym i traumatycznym, jednakże żegnając swoich bliskich wiele osób pragnie móc upamiętnić te chwile w sposób niezwykły i godny. Taką możliwość daje księga kondolencyjna, w której szczere wyrazy współczucia w pisemnej formie mogą umieścić wszyscy obecni na pogrzebie, czy też przy okazji wystawienia zwłok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka