Dodaj do ulubionych

Pomysły na prezenty świąteczne!!!

24.11.10, 14:57
Witam podwójne mamusie.Podsuńcie mi a napewno inne mamy też są ciekawe pomysły na prezenty świąteczne.Ja dla synka wymyśliłam koaprkę dużą sterowaną i tira z lawetą na której są somochodziki.Dla córci pieska interaktywnego Smoby,ale nie mam pomysłu co jeszcze mogę dla niej kupić.Maluchy mają dwa latka.Córcia lale z wózkiem już ma,bo to taka podstawowa zabawka dla dziewczynki.Oprócz tego dostaną też podwójne sanki.Napiszcie jakie fajne są zabawki,jakieś już może sprawdzone albo jakie Wy macie zamiar kupić dla Swoich pociech.Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • monika_irl Re: Pomysły na prezenty świąteczne!!! 24.11.10, 16:05
      Domek dla lalekplus akcesoria 1, akcesoria 2, akcesoria 3; moja starsza dostala taki pod choinke jak miala niecale dwa lata i to byl hit przez bardzo dlugi okres czasu, nawet teraz potrafi usiasc do niego i bawic sie nim caly dzien a ma juz 4,5 lat.
      Jak na razie to byl najlepszy prezent.
    • aniawl2 Re: Pomysły na prezenty świąteczne!!! 25.11.10, 11:56
      Może kuchnia, jakieś urządzenia kuchenne, zestaw kawowy itp. Sama nad tym się zastanawiam dla moich 2 letnich bliźniaczek
      • ewa_gdn Re: Pomysły na prezenty świąteczne!!! 25.11.10, 14:29
        Duża kuchnia Tefal, lego duplo no i dalej tez się zastanawiam. Myślałam o kolejce tylko jeszcze nie wiem jakiej firmy może z IKEI, nie wiem czy dziewczyny to zainteresuje ale lubią wszelkie pojazdy i wszystko co ma kółka smile więc może... Na Mikołaja dostaną różne drobiazgi: znikopis, ciastoline, drewniane puzzle, domino-kolory no i może zestaw naczynek, warzyw i owoców.
    • zdunia1979 Kuchnia! 25.11.10, 20:35
      Kobitki teraz są fajne kuchnie SMOBY w Biedronce. Kosztują 129, ale są rewelacyjne.
      Ja mam synów, więc mi pozostaje tylko oglądanie smile I widziałam w katalogu Biedronki klocki drewniane 100 elementów. Ja kupiłam takie firmy eichhorn i moje chłopaki je uwielbiają.
      • malutka552.2 Re: Kuchnia! 26.11.10, 11:13
        Kuchnia to też wspaniały prezent dla chłopców. Moi maja 6 i 4 lata i bawią się rewelacyjnie.
        • gosiapal Re: Kuchnia! 26.11.10, 14:24

a ja własnie wczoraj swoja kuchnie sprzedalam smile
          dzieci maja 4,5, od jakiegos roku stała i sie kurzyła a ja dojrzewalam do mysli o pozbyciu sie jej.
          kupilismy na 2 urodziny.Nie powiem, ze nie bawili sie ale szału nie było.
          co innego te gary, warzywa, owoce i reszta jedzenia. z tego corka dosc czesto przyrządzała potrawy.teraz jednak z perspektywy czasu wiem, ze kuchni bym juz nie kupiła.
          ale gdyby mi ktos to powiedział dwa lata temu to bym nie uwierzyła, kuchnia i tak by była kupiona.
          tak wiec kupujcie dziewczyny smile
          my w tym czasie (czyli 2 latka) kupowalismy teletubisie (domki dwa, pływjaca wyspa do wanny, pluszaki, i te z telewizorkami), zestawy little people, moze lego duplo (choc nie wiem czy nie pozniej).
          a dla 4 latkow polecam serie FP imaginext- moj synek zachwycony.
          allegro.pl/fisher-price-prom-kosmiczny-imaginext-kosmos-i1327683276.html
          allegro.pl/fisher-price-imaginext-remiza-strazacka-n0764-i1331119460.html
          www.swiat-zabawek.pl/index.php?p6179,fisher-price-imaginext-lodz-oceaniczna-n0763

A dla dziewczynek 4 letnich - u nas petshopy.
          Nie wiem co jeszcze moze spodobac sie kobietce w tym wieku (dodam, ze nie ma u nas mody na barbie).
          • mika324 Re: do gosiapal 02.12.10, 09:34
            co ten prom może robić z imaginext, ponieważ coraz bardziej mnie ta seria przekonuje.Czy on się może poruszać w jakiś sposób.Czy krótki opis inwencji twórczej twojego synka możesz opisać.Mój ma trzy latka skończone, czy to nie jest za bardzo skomplikowane jak na takiego malucha pz.
            • mika324 Re: ciekawe prezenty dla trzylatków 07.12.10, 15:21
              Może macie hiciory dla trzylatków, oprócz duplo które jest najlepszym wynalazkiem wszechczasów i Tomka z którego ciągle rozbudowujemy .Może opinie na temat fisher price imaginext, dla mnie wydawało się to nieciekawe ? Może coś innego
    • formafantazja Re: Pomysły na prezenty świąteczne!!! 06.12.11, 14:13
      Może tu znajdziecie ciut inspiracji!

http://formafantazja.blogspot.com/2011/12/swiateczne-prezenty-czii.html
    • ciri_77 Re: Pomysły na prezenty świąteczne!!! 06.12.11, 15:17
      U nas hitem w tym wieku było Duplo ( i przez kilka nast lat też)

Swoim 5 letnim Pannom kupiłam gry, książki o Basi (świetne), troche art plastycznych - kredki akwarelowe, , brokatowe, jakieś stempelki itp.
      Świątecznie - dostana troche akcesoriów na basen - własne torby, szlafroki "basenowe", szybkoschnące ręczniki itp. Do tego fura książek, gra o żółwiach i łamigłówka "cube" do składania. Zabawek nie kupuje, bo maja tego aż za dużo smile
    • Gość: pampam Re: Pomysły na prezenty świąteczne!!! IP: *.icpnet.pl 18.12.14, 10:43
      Fajnym pomysłem są gry edukacyjne, puzzle czy inne układanki. Dla swojego bratanka kupiłam już grę geomag a dla siostrzenicy figurki littlest pet shop. Na stronie krolestowdzieci.pl są bardzo fajne propozycje na prezent w zależności od wieku smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka