Dodaj do ulubionych

koala11 - uwaga!

11.10.04, 10:03
Na "Chorym dziecku, strata dziecka" ta przeurocza osoba napisała, że znalazła
swoje dziecko martwe. Posypały się wyrazy współczucia; mamy, które naprawdę
straciły dzieci, się rozkleiły. Jednak lektura waszego forum uzmysławia, że
pani Koala11 to perfidna oszustka grająca na ludzkich uczuciach. Jestem
oburzona i wstrząśnięta takim postępowaniem. Ostrzegam!
Obserwuj wątek
    • lapandora Re: koala11 - uwaga! 11.10.04, 10:06
      tak, ja juz to wczesniej zauwazylam, pisalam na Chorym dziecku, delikatnie, bo
      nigdy nie wiadomo.
      I tu jej posty sie nie zgadzają, mysle, ze to kolejna znudzona osoba z wybujała
      wyobraznia.
      • zorka7 Re: koala11 - uwaga! 11.10.04, 10:08
        Posty Koali na "Chorym" zostały skasowane.
    • lolka11 Re: koala11 i jeszcze jedno 11.10.04, 10:23
      W
      • lolka11 Re: koala11 i jeszcze jedno 11.10.04, 10:24
        Za szybko nacisnelam enter, sorry..
        Wydaje mi sie, ze na tym forum pojawilo sie jeszcze jedno wcielenie koali11.
        Ten sam styl pisania i nawet jeden tekst identyczny, ale nie jestem pewna.
        Moze moderator by to mogl sprawdzic???

Dorota
        • aga_olivka Ludzie,jak można??? 11.10.04, 13:37
          Być tak perfidnym?!Zimniutka,bledziutka,różowa,trumna...Włosy na głowie stają.Dziewczyno,opamiętaj się!
        • aga_olivka znowu zalana klawiatura,tak to koala! 11.10.04, 13:42
    • mygda Re: koala11 - uwaga! 11.10.04, 12:42
      chyba trzeba napisac takie ostrzezenie na kazdym forum
      cos mi sie ta osoba nie podobala......sad
      ale nie wiedzialam czemu jakos czulam ze .....sciamnia

ale to co zrobila na forum strata dziecka ..........brak slow
    • daaisy1 Re: koala11 - uwaga! 11.10.04, 14:15

Koala11 - jak mogłaś.!!!! bez komentarz
    • reniatoja Re: koala11 - uwaga! 11.10.04, 16:35
      Oj Boże, a ja do niej list na priv napisałam, tak sie przejełam tą zimną
      córeczka znalezioną w łóżeczku. Bosz, co ja taka głupia jestem.
    • marta_i_koty Re: koala11 - uwaga! 11.10.04, 21:22
      Nie jesteś głupia, tylko uczciwa, bo nie przychodzi Ci do głowy, że można sobie
      robić żarty tego typu. Przez przypadek natknęłam się na jej posty o
      pięcioraczkach i imionach dla trojaczków. Zdziwiłam się, że zajmuje się takimi
      pierdołami po śmierci dziecka...
    • madziamarzec Re: koala11 - uwaga! 12.10.04, 09:54
      Jestem oburzona tym, że ktoś sobie robił takie żarty. Moim zdaniem ten ktoś
      potrzebuje pilnie pomocy psychiatrycznej, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie
      zachowuje się w ten sposób i nie wykorzystuje ludzkich uczuć. Dla mnie jest to
      niewyobrażalne, ze można sobie wymyślić jakąś historię o śmierci własnego
      dziecka. Jeżęli jest to osoba, która nie ma dzieci, to nikt by jej stąd nie
      wygnał. Żeby się dowiedzieć, co czują rodzice po śmierci dziecka, mogła
      przeczytać. Ja zakładam, że ona nie ma dzieci.
      Przepraszam za dosłowność, ale na myśl o kimś takim mam odruch wymiotny.

Madzia
      • mirella67 Re: koala11 - uwaga! 12.10.04, 14:13
        Niestety bezczelność takich troli przerasta już ludzkie i wszelkie granice, nie
        tylko dobrego smaku. Te posty koali z "chorego dziecka..." zostały chyba
        usunięte, bo nie mogę znaleźć tego wątku. To nie pierwsze forum, na którym
        spotykam się z takimi głupimi żartami. Należałoby zrobić taką czarną listę
        troli i ich wszystkich nicków, żeby ostrzegać innych forumowiczów, aby nie
        podejmowali z nimi dyskusji - to dla nich najgorsza kara...
        • aglask Re: koala11 - uwaga! 13.10.04, 11:43
          A mi się wydaje, że to jest poważniejsza sprawa i ktoś powinien się tym zająć.
          Z listów dziewczyn, które się z nią spotkały na innym forum wynika, że koala11
          ma raczej zaburzenia psychiczne. I jej zachowania raczej nie można nazwać
          głupotą, wybujałą wyobrażnią czy głupimi żartami. Wszystko ma swoje granice.
          Osoba, która uwielbia opisywać śmierć swoich dzieci, nie jest chyba zdrowa
          psychicznie. Najpierw (z tego co zauważyłam) pisała na forum "Chorego dziecka"
          (jej ulubiona tematyka). Gdy skończyły się tam jej możliwości, przeszła na to
          forum odpowiadając na początku na listy, a potem zaczynała nowe wątki znowu
          opisujące śmierć dzieci. Chyba ktoś się powinien tym zająć?
          • aga_olivka Re: koala11 - uwaga! 13.10.04, 12:49
            Mnie też się wydaje że nie ma dobrze w głowie.Wyobrazasz sobie opisywac tak dokładnie śmierć dziecka(zimniutka,bledziutka,różowa trumna zamiast bucików-brrr,potworne)???Ale z drugiej strony gdzie się z tym zwrócić...Czy rodzina nie widzi że coś sie z nią dzieje?Jeżeli chodz o forum to chyba można tylko jej zablokować IP żeby nie mogła nic pisać
    • aglask Re: koala11 - uwaga! 13.10.04, 12:55
      Tym powinien się chyba zająć moderator. Zgłosić komu trzeba.
      • aga_olivka Re: koala11 - uwaga! 13.10.04, 13:48
        Moderator Chorego dziecka czyli Agablues,ona napewno cos z tym zrobi bo jej forum nie jest całkiem zwyczajne i tam takie trolle mogą wyrządzić dużo szkody.Tylko że troll zawsze może pójść do kafejki i znowu zaatakować...
    • aglask Re: koala11 - uwaga! 13.10.04, 13:03
      Najlepiej chyba policji, żeby ją sprawdziła. Nie wiem czy to jest możliwe, ale
      spróbować chyba warto. Chociażby dlatego, żeby takie jej fantazjowanie, nie
      skończyło się krzywdą kogoś.
      • lolka11 Re: koala11 - uwaga! 13.10.04, 13:59
        Dziewczyny, nie przesadzajcie z ta policja....
        Na "chorym dziecku" umiscila tylko jeden post i zostal juz skasowany.
        Pisalam tez maial do moderatora o sprawdzenie IP, ale bez odzewu.

Poprostu sie komus bardzo nudzi i mysle, ze sie juz tu nie pojawi, skoro
        zostala zdemaskawana...

Swoja droga, trzeba miec naprawde w glowie nie poukladane i brak serca, zeby
        takie glupoty pisac.

Dorota

• asia.t Re: koala11 - uwaga! 14.10.04, 10:40
          Witam,

posty koala11 zostały tutaj pokasowane, zwróciłam na to uwagę Admina, sprawdził
          też IP. Więc sytuacja jest pod kontrolą.

pozdrawiam
          ex-moderator Bliźniaki i więcej wink
          • dorotasowinska Re: koala11 - uwaga! 14.10.04, 20:32
            To dosc podejrzane ale wlasnie uaktywnila sie na forum "poronienie" tajemnicza
            osoba zebra12. Nie sadze ze to zbieg okolicznosci. ten ktos ukochal sobie
            pisanie czarnych historii, ale co najgorsze wymusza nasze wzruszenie i
            zwierzenia. Dziwny ten swiat...
            • aglask Re: koala11 - uwaga! 14.10.04, 22:39
              Masz rację Doroto. To znowu ta sama osoba. Ten sam styl pisania. Tym razem
              pojawiła się na forum "Poronienie" jako zebra12. Na dodatek przytoczyła tam
              moją historię. Na tym forum jako koala11 napisała o śmierci swoich trojaczków,
              ja uwierzyłam jej i chcąc ją pocieszyć, że nie jest sama, opisałam stratę 2
              swoich dzieci (poroniłam dwa razy we wczesnych tygodniach ciąży). Powtórzyła
              prawie słowo w słowo pierwsze zdania.
              I co tu jest pod kontrolą? Co dało skasowanie jej postów czy też sprawdzenie IP?
              Czy ktoś zauważył jej skruchę? Czy faktycznie zdemaskowanie jej spowodowało, że
              przestała igrać z ludzkimi uczuciami?
              Agnieszka
              • aglask Re: koala11 - uwaga! 14.10.04, 22:50
                I jeszcze jedno. Zamiast sobie tłumaczyć jej zachowanie, może lepiej pomyśleć o
                ludziach których już skrzywdziła swoimi listami. I skutecznie temu zapobiec.
                • dorotasowinska Re: koala11 - uwaga! 15.10.04, 10:43
                  Masz racje, Kiedy tydzien temu weszlam na forum i poczytalam o koali to
                  zrezygnowalam z tego by podzielic sie moja strata. Pomyslalam ze nikt nie
                  bedzie chcial juz tego czytac. U mnie stalo sie tak, ze jedno z blizniat po
                  prostu przestalo istniec. W 12tc okazalo sie ze juz nie bije serce a malenstwo
                  znika. Bylo mi szczegolnie ciezko ze ktos wymysla takie historie, ktore sa
                  naprawde tragiczne. Ten list to rowniez moje pozegnanie z Blizniakami. To byl
                  zaszczyt byc przez 2 miesiace przyszla mama blizniakow. Tak mi zal.....
                  • aglask Re: koala11 - uwaga! 15.10.04, 11:25
                    Strasznie mi przykro! Rozumiem Twoją decyzję, że nie chcesz już wchodzić na to
                    forum. I na tym chyba skończę.
                    Trzymaj się mocno i bądź silna.
                    Agnieszka
            • joanka741 Re: koala11 - uwaga! 19.10.04, 18:41
              Informuje,że zebra 12 to moja przyjaciólka od lat 15 ,
              przyjaciólka oczywiscie w realu.
              Osobiscie prosiłam o swiatełka dla jej nienarodzonych dzieci ,mozna sprawdzić
              na forum chore dziecko,
              zreszta Natkaszczerbatka juz piekne swiatełka dla aniołków otworzyła oto link :
              www.republikadzieci.org/problemyiniepokoje/strata/pamiec77.htm
              Bardzo prosze zanim tym kamieniem (bardzo cięzkim) walniecie , to troszke
              prosze sie zastanowic i sprawdzić fakty.
              Ewa jest dla mnie bliska osoba ,jest bardzo wrazliwą , madrą i wartosciową
              przyjaciólką ,osobą wierzaca i na pewno nie robi sobie kpin z czyjegoś bólu i
              cierpienia
              • aglask Do joanka741 19.10.04, 21:13
                Tobie się chyba nudzi. Wyskoczyłaś z tym listem jak Filip z konopi. Nie dość,
                że nie jesteś zorientowana w temacie, to jeszcze nie pamiętasz co wczoraj
                pisałaś na forum "Poronienie". Na dowód tego cytuję:

"Re: Do aglask
                joanka741 18.10.2004 16:43
                Witam!
                Zabieram głos chociaż nie poroniłam i nie znam tego bólu,ale znam zebre-Ewe i
                dlatego pisze.Jest moją przyjaciólką- niewirtualna od lat ok 14 i bardzo
                zabolało mnie to o co ja ktoś tu podejrzewał.
                Jestem też osobą ,która ja wspierała w chwili kiedy straciła 2 swoich
                dzieci,ostatnio na forum CHORE DZIECKO ,STRATA DZIECKA wystapiłam z prośbą o
                światełko dla jej zmarłych dzieci.
                www.republikadzieci.org/problemyiniepokoje/strata/pamiec77.htm
                Szkoda ze zamiast najpierw zapytac sie na prv i ustalic fakty,dziewczyny
                skoczyły na nią,jest to przykre dla mnie więc wole nie myśleć jak zuje sie ONA.
                Mam nadzieje ze słowo PRZEPRASZAM tak samo łatwo przyjdzie WAM wypowiedzieć jak
                słowa oskarzenia.
                Dziękuje
                ps.Myśle ze mnie rozumiecie,ja po prostu walcze o dobre imie osoby ,która jest
                kims waznym dla mnie i nie pozwole na takie jej potraktowanie.
                • joanka741 Re: Do joanka741 21.10.04, 20:51
                  aglask nie nudzi sie mi smile(nierealne przy 3 dzieci)
                  Po prostu na tamtym watku był podany ten wiec weszłam tutaj ,przeczytałam
                  kawałek i napisałam petycje o... a potem doczytałam do koncasmile
                  Juz wiem ze jest wyjasnione ,
                  ale przeciez nie wszystkie osoby z tego forum czytaja forum poronienie ,dlatego
                  napisałam tez tutaj,zeby inne dziewczyny wiedziały ze zebra12 to nie jakas
                  koala,to wszystko.
                  • joanka741 Re: Do joanka741 21.10.04, 20:55
                    ps.to ja własnie jestem ta kolezanka z debicy gdzie powstał nick zebrasmile
    • janowa Dziewczyny, spokojnie... 13.10.04, 20:52
      A moze nalezy jej po prostu wspolczuc? Kto dla zabawy (zreszta jaka to zabawa?
      co tym zyskala? czy wysmiewala kogos, czyjs bol?) pisalby cos takiego? Moze jest
      chora, a moze po prostu jest to krzyk o pomoc innego rodzaju, moze nikt sie nia
      nie interesuje, nie zwraca na nia uwagi, nie kocha?... Niektorzy w takiej
      sytuacji wymyslaja sobie kolejne choroby i leza w lozku, liczac chocby na
      litosc, bo litosc to przynajmniej jakies ludzkie uczucie... A moze ona w tym
      celu wlasnie wchodzi na forum?
      Nie osadzajmy kogos tak latwo, nie znajac tej osoby w realu. A juz nasylanie
      policji uwazam za pomysl z piekla rodem.

Pozdrawiam,
      Dorota
      ---
      "Tylko niewielu ludzi, którzy cierpią na kaszel, idzie do lekarza. Większość
      idzie do teatru."
      Alec Guiness
      • aglask Re: Dziewczyny, spokojnie... 15.10.04, 11:35
        Janowa, zachowanie koali 11 nazywasz wołaniem o litość, czy też chęcia
        zwrócenia na siebie uwagi, a moją propozycję zawiadomienia policji "z piekła
        rodem"? Naprawdę dziwne. Bo mi raczej koala 11 kojarzy się z piekłem, powoli
        zaklepuje tam sobie miejsce. Pozwolisz, że Cię zacytuję Doroto "Dziwny ten
        świat..."
        • janowa Re: Dziewczyny, spokojnie... 16.10.04, 12:01
          Nie jestem po stronie koali, jezeli tak myslisz, to zle mnie zrozumialas.
          Nie znam koali w realu, nie wiem kim jest i dlaczego tak sie zachowuje. Po
          prostu uwazam, ze na podstawie jej wypowiedzi nie mozna jednoznacznie
          stwierdzic, DLACZEGO to robi i ze MOZLIWE jest, ze ma ze soba problem. Ze
          MOZLIWE jest, ze jest to, dziwne bo dziwne, ale wolanie o pomoc.
          Nasylanie policji na taka osobe uwazam za "grubo przesadzone", jezeli wolisz
          takie okreslenie. Zreszta i tak nic by to nie dalo, bo internet ma to do siebie,
          ze mozna w nim tworzyc i fantazjowac do woli i pod paragraf to nie podlega
          (chyba, ze sie kogos po nazwisku znieslawi i narazi na straty takie czy inne,
          lub tez ma znamiona przestepstwa jak streczycielstwo, nawolywanie do rasizmu
          itp.). Na forach jest wiele trolli i nalezy ich po prostu ignorowac i zglaszac
          moderatorom. Innego wyjscia nie ma.
          Pozdrawiam,
          D.
          ---
          "Tylko niewielu ludzi, którzy cierpią na kaszel, idzie do lekarza. Większość
          idzie do teatru."
          Alec Guiness
    • zebra12 Re: koala11 - uwaga! 16.10.04, 08:32
      Witam!
      Nie jestem kolalą11 i nie wiem skąd te podejrzenia. Czy mało jest na forum
      zwierzęcych nicków? Poza tym nie uważam za śmieszne żartowanie ze smierci
      czyjejkolwiek, zwłaszcza, że sama starciłam dwa maluszki. Mam też dwie córki.
      Jedna urodziła się 1997, po niej straciłam dwie ciąże w 11 tyg. W 2000 urodziła
      się moja Jadzia. Rozpoczęłam wątek na Poronieniu, bo było mi jakoś ciężko
      ostanio. Szukałam pocieszenia, chciałam wiedzieć jak inni sobie radzą ze
      startą. Nie czytałam postów kolali i nie wiem o czym są. Ale dociekliwym
      proponuje sprawdzenie mnie poprzez przeczytanie moich postów na różnych forach.
      Czy jest w nich coś sprzecznego z tym, co napisałam w innym miejscu? Wiecie jak
      nieprzyjemnie być niesłusznie posądzonym? Wystarczy mi, to co przezyłam. Poza
      tym piszę zawsze z jednego komputera i to też mozna sprawdzić. Krakowianki
      zapraszam do mnie w odwiedziny, myślę, że to najlepszy sposób poznania się. Ale
      powiedzcie mi dziewczyny skąd to podejrznie, że to akurat ja? Przecież niejdna
      ma podobną historię. A to powinno nas akurat zbliżyć, a nie wywoływać
      podejrzenia. A swoja drogą, to okropne, ż ektos robi sobie takie żarty!
      Mój nick ma długa historię. kiedys byłam u przyjaciółki w Dębicy i czatowałyśmy
      z jednego nicka we dwie. Wybrałyśmy więc taki, który łączyłaby w sobie dwie
      cechy, jak my dwie- zebra ma dwa kolory pasów. I tak już zostało. Zebra12, to
      tez mój adres na onecie.
      Acha, napisałam w sparwie tego posądzenia do adju. Musiałam toz robić, bo
      czułam się bardzo pokrzywdzona. Posty osób oczerniających mnie zostaną
      skasowane.
      Dziewczyny, nie sądźcie jak nie jesteście pewne, bo można przez to zrobic komuś
      krzywdę.
      Pozdrawiam.
      Ewa S.
    • aglask Re: koala11 - uwaga! 16.10.04, 16:45
      Przepraszam Zebro12. Strasznie mi przykro, że tak wyszło. Wszystko wyjaśnię Ci
      na priva, ale dopiero jak będę miała więcej czasu (czyli jak moje łobuziaki
      połóżę spać).
      Agnieszka, mama Ani i Jasia (17.08.2003)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka