mariannas1 19.11.04, 13:44 Mam duży problem.Mój mąż nazywa się Marian,ja jestem Marianna,nasze córeczki:Maria i Anna,Maria-anna jak Marianna.Tylko jak nazwać kolejne dwie córeczki,żeby pasowały,żeby były ładne,miłe.Poradźcie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ibulka Re: Imiona dla bliźniaczek 14.06.05, 16:17 Ja mam coprawda Chłopca i Dziewczynkę, ale gdybym miała dwie córeczki, to nazwałabym Alicja i Ewa, ewentualnie Alicja i Magdalena... Odpowiedz Link Zgłoś
julola Re: Imiona dla bliźniaczek 15.06.05, 09:46 A może jakoś na M wtedy będzie cała rodzina na M, MMoże Martyna i Marcelina albo- Magda, Małgorzata,Monika. Odpowiedz Link Zgłoś
vikas Re: Imiona dla bliźniaczek 15.06.05, 13:26 od 9 dni jestem szczęśliwą mamą bliżniaczek i też mieliśmy ogromny problem z wyborem imon.zdecydowaliśy się na Maję Helene i Darię Weronikę.Nie jestem zwolenniczką podobnie brzmiących imon choć to ładnie brzmi i kompnuje się.Wszpitalu dostałam ulotke na temat bliżnią i muszę przyznać mają rację. Blizniaki mają ten sam kod genetyczny,ale to dwie różne istoty wymagające indywidualnego wychowania i podejścia.To bardzo trudne i myślę,że dwa rózne od siebie imina to pierwszy krok do różnego traktowania,ale odarzania taką samą uwagą i miłością.Los nam rzucił wyzwanie i trzeba je podiąć. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Imiona dla bliźniaczek 29.07.05, 19:22 Żeby pasowało do Marian, Marianna, Maria i Anna, może być jeszcze Hanna i Joanna (taka propozycja już była =)), a także Mariola i Joanna, Mariola i Hanna... Dużo kombinacji =) A może całkiem, całkiem inaczej? Dorota i Dagmara? No nie wiem, wymyślicie coś =) //Już druga odpowiedź na post, ale ciągle przychodzą mi do głowy nowe pomysły =P Odpowiedz Link Zgłoś