Dodaj do ulubionych

Aktualizacje XP

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 13:25
moze mu ktos wyjasnic jak to dziala? jak to sie robi? automatycznie czy jak?
i jak mam jej pobierac? jak czesto? jesli zainstaluje dzis a nastepne za
tydzien np. to beda te tylko z danego dnia czy z calego tygodnia.
na czym to wszytsko polega?.... prosze...
Obserwuj wątek
    • gluby Re: Aktualizacje XP 19.08.06, 14:05
      jak masz windows xp, i ustawione automatycznie to ona codziennie sprawdza czy sa
      jakiesc nowe aktualizacjie i powiadmo ci o tym na pasku oboku zegara
      • beata_ Re: Aktualizacje XP 19.08.06, 14:52
        Mało powiadamia... pobiera i instaluje bez pytania :-))
        Full automat to nie jest najlepsze wyjście - lepiej "dać kropkę" przy
        poleceniu "Powiadom mnie, ale nie pobieraj ani nie instaluj aktualizacji
        automatycznie"

Prawym przyciskiem myszy na Mój komputer --> Właściwości --> zakładka
        Aktualizacje automatyczne --> Powiadom mnie, ale... (jw)
        • gluby Re: Aktualizacje XP 19.08.06, 15:03
          u mnie automatycznie pobiera ale pyta co ma zainstalowac;d
          • beata_ Re: Aktualizacje XP 19.08.06, 15:07
            Czyli też nie full automat (zalecany!) :-)))

Ja tam przebieram i grymaszę przed pobraniem :D
            • Gość: P Re: Aktualizacje XP IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.08.06, 16:29
              Przeciez tak na dobra sprawe nie masz pojecia czego dotycza aktualizacje poza
              terminami ktore znasz a nie sadze bys w szczegolach czytala to co pisze
              Microsoft na ten temat ;wiec co znaczy termin ,grymasze.Jesli znasz sie na tym
              to akceptujesz wszystko chocby z tego powodu ze to Microsoft wie co powinno byc
              poprawione a co nie.Czy nie za duzo na tym forum tych co wiedza lepiej niz
              Microsoft czym jest i jakie powinno byc Windows ? Zawodowcy uzywaja systemu do
              okreslonego celu,nie pisza na tym forum chyba ze na koszt pracodawcy natomiast
              zabawiacze i amatorzy uzywaja go do gier i eksperymentow stad te "wielkie "
              problemy
              • beata_ Ooooooo, jeszcze jeden... 19.08.06, 18:25
                ... najmądrzejszy! :-))
                A może tylko zbyt ufny, lub leniwy? :-)
                • Gość: j Re: Ooooooo, jeszcze jeden... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 19:19
                  jesli zainstaluje dzis a nastepne za
                  tydzien np. to beda te tylko z danego dnia czy z calego tygodnia.
                  na czym to wszytsko polega?....

• beata_ Re: Ooooooo, jeszcze jeden... 19.08.06, 19:48
                    Pokaże Ci, albo od razu zainstaluje wszystko, czego brakuje zdaniem maszynki
                    badającej Twój system
                    • Gość: P Re: Ooooooo, jeszcze jeden...beata IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.08.06, 02:10
                      Ty tez pilnie potrzebujesz nie update ale upgrade.I wiecej pokory .
              • Gość: p2p Re: Aktualizacje XP IP: *.acn.waw.pl 19.08.06, 20:19
                > Zawodowcy uzywaja systemu do okreslonego celu,nie pisza na tym forum

Skoro wiec tutaj piszesz tzn, ze nie jestes zawodowcem - co najwyzej amatorem, a
                to czyni caly twoj post malo wiarygodnym.
                • Gość: P Re: Aktualizacje XP IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.08.06, 02:11
                  Ty jak i beata upgrade bo masz bardzo, bardzo stary polski sposob myslenia i
                  zachowania.
                  • beata_ Gratuluję... 20.08.06, 02:33
                    ... poczucia własnej wartości :-))

ps
                    oprócz tego warto byłoby mieć świadomość własnych ograniczeń... ale Tobie, to
                    nawet upgrade chyba nie pomoże :(
                    • Gość: wilk Re: Gratuluję... IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 07:41
                      beata_ napisała:
                      ale Tobie, to
                      > nawet upgrade chyba nie pomoże :(
                      Trzeba mu wgrać nowy Bios , żeby jak wstaje rano miał już nowe podejście :)
    • Gość: klump Re: Aktualizacje XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 07:54
      Kama, mam pytanie. Masz orginalnego windowsa?
      • beata_ Re: Aktualizacje XP 20.08.06, 12:03
        Gość portalu: klump napisał(a):

> Kama, mam pytanie. Masz orginalnego windowsa?

Hi, hiiiii - nawet jeśli, to może się okazać po ściągnięciu aktualizacji
        badającej legalność (mówiąc w uproszczeniu), że system jest nielegalny...
        Przyczyn może być kilka, z tego co słyszałam, za to niekoniecznie rzeczywista
        nielegalność :-))
        • Gość: P Re: Aktualizacje XP IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.08.06, 01:44
          I znowu bzdurzysz.Moze tak sie zdarzyc, ale system daje Ci inne mozliwosci
          potwierdzenia jego legalnosci wiec nie powtarzaj obiegowych idiotyzmow .To czy
          masz legalne windows czy nie nie ma nic wspolnego z tym co Microsoft oferuje
          jako tzw "security" ktore pozwala zainstalowac na kazdym systemie.
          • beata_ Re: Aktualizacje XP 21.08.06, 02:02
            Masz kłopoty ze zrozumieniem skrótów myślowych, to miej pretensje do siebie i
            daruj sobie uwagi na temat bzdurzenia.
            Poczytaj sobie może kilkanaście wątków pozakładanych przez zrozpaczonych
            użytkowników, którym nagle wykryło, że mają "nielegalny" system i jak to
            natychmiast wiedzą co zrobić, a potem wypowiadaj się na temat obiegowych lub
            nieobiegowych idiotyzmów.

Megateoretyk z ciebie...
            • Gość: klump Re: Aktualizacje XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 08:59
              A ja to bym proponował całkowicie je wyłączyć. Kiedyś miałem je włączone i
              praktycznie nic przez to nie zyskałem. Zajmowało mi część transferu, gdy
              siedziałem w internecie. Jeżeli chcesz koniecznie aktualizować system to rób to
              lepiej ręcznie.
              • Gość: Ktos Re: Aktualizacje XP IP: *.pronet.lublin.pl 21.08.06, 09:31
                Tylko trzeba pamiętać o instalowaniu poprawek. Bo może wyjść poprawka na jakąś
                dziurę, a dwa tygodnie po niej wirus, który dziurę wykorzystuje i wszyscy bez
                poprawki zostaną ładnie zaatakowani.

Vide Blaster czy Sasser.
                • Gość: kama Re: Aktualizacje XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 17:58
                  klocicie sie a ja dalej nie wiem jak mam to ustawic
                  skoo ustawie na sciagaj ale pytaj o zainstalowanie czy jakos tam to jak potem
                  moge wybierac cao zaintsalowac? system chce instalowac wszystko na raz. poza
                  tym . skad mam wiedziec co instalowac a co nie.
                  • Gość: P Re: Aktualizacje XP IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.08.06, 18:11
                    Mozesz zrobic co chcesz pod warunkiem ze wiesz co zainstalowac i do czego to
                    sluzy,tylko bardzo uwazaj na skroty myslowe,koputer to konkret a nie skrot
                    pozatym na kazde pytanie odpowie Ci help albo Microsoft i tam nie filozofuja ale
                    pisza dokladnie tak jak ma byc.
                  • kawaki Re: Aktualizacje XP 26.08.06, 14:27
                    Kamuś już piszę!
                    Aktualizacje na NT5.1 czyli XP wychodzą raz w miesiącu. Instaluj jednakże
                    poprawki krytyczne. Zainstaluj najpierw Service Pack 2, gdyż z poprawkami
                    oznaczonymi jako MS06-042 chociaż Microsoft już rozwiązał tenże problem. Ale
                    SP2 i tak zainstaluj.
                    Aby to uczynić najprościej, proponuję wejść na stronę
                    update.microsoft.com/
                    tam wykonuj krok po kroku, jak pisze i proponuję abyś zaznaczyła pobieraj
                    aktualizacje, tak jak radzili przedmówcy. Pobież ekspresowo, to zaoszczędzisz i
                    na czasie i na nerwach.
                    Aby móc zainstalować poprawki, powinnaś mieć uprawnienia administratora, więc
                    poradź się kogoś kto instalował Tobie system lub spróbuj sama zalogować się na
                    konto administratora.
                    Gdy robisz to pierwszy raz, to trochę trwa, więc proponuję zarzucić na noc.
                    Do poprawnej instalacji poprawek wymagane jest zainstalowanie pakietu Windows
                    Installer, co będzie miało miejsce podczas wizyty na podanej przeze mnie strony.
                    Uważaj na weryfikację legalności systemu, co jest zawarte w poprawce KB892130,
                    gdyż tak jak pisali przedmówcy, pojawi się słynny monit odnośnie bielegalności
                    Twojego systemu.
                    Gdy masz pewność, że posiadasz oryginalny system, to nie wierz innym, że
                    pojawiają się prroblemy, gdyż MS je rozwiązuje (tylko w przypadku legali).
                    Powodzenia i pozdrawiam!
                  • kawaki Re: Aktualizacje XP 26.08.06, 14:30
                    Troszkę szybko pisałem, lekko bez zastanowienia, ale myślę, że jesteś w stanie
                    zrozumieć mój poprzedni post.
                    Pobierz z update.microsoft.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka