Dodaj do ulubionych

Dziwne forum

27.11.04, 08:18
Kiesdy dowiedziałam się że jestem w trzeciej ciąży,weszłam na forum "rodziny
wielodzietne z wyboru"Napisałam post już dość dawno.I nikt nie
odpowiedział.Oczywiście nie oczekuję że zleci się 100 osób z gratulacjami,ale
to mnie zdziwiło.Tam leżą nie czytane posty,których nikt nie ma zamiaru
czytać.Nowych postów tam prawie nie ma.Forumowiczki odpowiadają tylko na
posty osób które są na forum od dawna.Nie chce obsmarować tego forum,ale cóż
dziwne jest...a wy macie jakieś doświadczenia jak "być" na tym forum?
Obserwuj wątek
    • kasiula.g Re: Dziwne forum 27.11.04, 14:12
      Mam podobne odczucia - ostatnio to tylko wchodze i patrze czy jest cos nowego i
      wychodze - szczerze mowiąc to nie bardzo chce mi się czytać ciągle tych samych
      postów. Ja osobiście też dopisałam się do niektórych, ale wogóle to nikogo? nie
      obeszło, żadnego nawiązania nic....
      • agnieszka-wawa Re: Dziwne forum 29.11.04, 10:49
        Zgadzam się
        Albo mało jest dziewczyn albo siedzą na innych forach
        Ja zadałam jedno pytanie kiedyś na tym forum i na forum ciąża

Z tego co pamietam tutaj nie dostałam żadnej odp. a na ciazowym chyba z 15
        Szczerze mówiac tez tutaj tylko zagladam a siedze gło.wnie na ciażowym
        Aha jest jeszcze jedno forum bliźniacze jesli chcecie namiary dajcie znac

Pozdrawiam

Agnieszka i Dwójka
    • mirella67 Re: Dziwne forum 29.11.04, 15:46
      Wiesz,jeśli masz jakieś uwagi o tamtym forum to powinnas je tam wygłosić, a nie
      obsmarowywać inne forum na tutaj. W swoim poście nie zadałaś żadnego
      konkretnego pytania, ani nie postawiłaś jakiegoś jasnego problemu do
      rozwiązania. Trudno żebyś wzbudziła jakąś sensację czy lawinę z gratulacjami,
      będąc dopiero w trzeciej ciąży, na forum gdzie są matki 4-7 dzieci.
      Ja raczej dobrze odbieram atmosferę ww. forum i nigdy nie czułam sie pominięta,
      czy nie zauważona, zresztą to nie o to chodzi. Przy wielodzietności trzeba
      sobie dobrze organizować czas.
      • mamaidwiebaby Re: Dziwne forum 29.11.04, 16:22
        Po pierwsze:Nie oczekuję lawiny z gratulacjami.
        Po drugie:Nie chcę obsmarowywać tego forum,tylko dowiedzieć się "jak na nim
        być" bo naprawdę mnie ono interesuje.
        Po trzecie:Chciałam się dowiedzieć co inne mamy sądzą o tym forum,jak widzę
        sądzą co sądzą.
        Po czwarte:Jestem w trzeciej ciąży,ale bliźniaczej,więc skoro na forum są matki
        4-7 dzieci do ja do nich jak najbardziej należę(będę należała)

Pozdrawiam.
      • mamaidwiebaby Re: Dziwne forum 29.11.04, 16:31
        I jeszcze jednosmirktwierdziłaś że jestem,cytuję "dopiero w trzeciej ciąży"
        pomijając to że bliźniaczej,to było z Twojej strony dość niemiłe.Bo mi jak
        najbardziej wystarczą moje dzieci i nie zamieniłabym ich na tysiąc innych.Skoro
        to moja "dopiero" trzecia ciąża,to co powiesz mamom w pierwszej ciąży?Że to
        DOPIERO pierwsze dziecko?I w ogóle pikuś,bo mamom jest się tylko jak się ma
        powyżej czwórki?Sorry,ale tak to zrozumiałam.Zrobiło mi się bardzo
        przykro.Zastanów się zanim coś napiszesz bo możesz tym kogoś urazić.A
        propo:Kiedy zwracasz się do kogoś konkretnego np."ŻEBYŚ wzbudziła" pisz proszę
        z wielkiej litery.

POZDRAWIAM.
        • mirella67 Re: Dziwne forum 30.11.04, 09:35
          mamaidwiebaby napisała:

> I jeszcze jednosmirktwierdziłaś że jestem,cytuję "dopiero w trzeciej ciąży"
          > pomijając to że bliźniaczej,to było z Twojej strony dość niemiłe.Bo mi jak
          > najbardziej wystarczą moje dzieci i nie zamieniłabym ich na tysiąc innych.

Nie powiedziałam, że Ci Twoje dzieci nie wystarczają.Jeśli jesteś na forum dla
          wielodzietnych rodzin, to trzeba sobie z tego zdawać sprawę, że dla wielu
          jesteś "dopiero" w trzeciej ciąży.

> to moja "dopiero" trzecia ciąża,to co powiesz mamom w pierwszej ciąży?Że to
          > DOPIERO pierwsze dziecko?
          Tak, to dopiero pierwsze dziecko i wszystko jeszcze przed nią. Nie widzę w tym
          nic obraźliwego. Po prostu wejdź na odpowiednie dla Ciebie forum i stawiaj
          konkretne pytania.

I w ogóle pikuś,bo mamom jest się tylko jak się ma

nie mamom tylko mamą.

> powyżej czwórki?Sorry,ale tak to zrozumiałam.Zrobiło mi się bardzo
          > przykro.Zastanów się zanim coś napiszesz bo możesz tym kogoś urazić.

Nie miałam zamiaru Cie urazić, bardzo przepraszam jeśli tak to odebrałaś.

> propo:Kiedy zwracasz się do kogoś konkretnego np."ŻEBYŚ wzbudziła" pisz
          proszę
          > z wielkiej litery.

Tu akurat nie było takiej potrzeby. Dużą literą piszemy wszystie formy zaimka
          osobowego wskazującego na naszego rozmówcę np. Ty, Ciebie, Tobie. A wersaliki w
          netykiecie oznaczają krzyk, dlatego lepiej ich unikać.

Pozdrawiam serdecznie. Dbaj o siebie.
    • joanna266 do mamaidwiebaby 03.12.04, 13:39
      ja tez spodziewam się trzeciego dzidziusia.odezwij się do mnie mój
      nr.gg1745227.pozdrawiam
      • kalewi Re: do mamaidwiebaby 13.12.04, 21:31
        rodzina wielodzietna to rodzinka juz z 3 dzieci.

wracajac do tamtego forum dla rodzin wielodzietnych wlasnie, tez odnioslam
        takie wrazenie, ze ignoruje sie nowych forumowiczow,( ja mam 5 dzieci wiec
        chyba w koncu jestesmy wielodzietni) moze dlatego ze to forum prywatne ??
        nieczesto tam zagladam.
        i chyba nikt nikogo nie obsmarowuje, piszemy tylko prawde. wiecej luzu
        dziewczyny wink
        • halina25 Re: do mamaidwiebaby 17.12.04, 16:20
          Ja podejrzewam, że dlatego nie odpowiadają, bo przy piątce czy szóstce dzieci
          trudno im znależć czas na pisanie. Ja tam czasem zaglądam i nie miałam
          wrażenia, że zostałaś zignorowana.
          • jol5.po Re: do mamaidwiebaby 20.12.04, 00:08
            piszę na forum wielodzietnych. Znalazłam Twoje wpisy - jest ich 2 (czy się mylę, czy sa jeszcze jakieś??)
            jeden w wątku ile lat mają mamy - podałaś wiek i drugi, gdzie sie przedstawiłaś
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16714&w=17858491&v=2&s=0
            niestety nie podałaś w nim, że akurat oczekujesz bliźniaków - więc i nie było dla nich gratulacji.
            Poczułas się źle na forum dla wielodzietnych, szkoda, że tam nie napisałaś, może byłoby to cenna wskazówką dla stałych bywalców.
            Myslę, że zawsze wchodząc do nowego otoczenia, nawet niech to bedzie wirtualne forum, czujemy sie trochę nieswojo. Tamto forum jest specyficzne, bo naprawde są tam zapracowane dziewczyny i zauważyłam, że czasami na odpowiedź czeka się dosyć długo. Mimo, że często tam jestem, też czasami czuję sie trochę sama?? (ale tylko trochę, bo przecież sama tworzę to forum) Może tutaj, gdzie macie poczucie pewnego "wybrania" jako rodzice bliźniaków jest wam łatwiej sie zintergować, poczuć rodzinnie.
            Poczatkowo, gdy nie było jeszcze wielodzietnych próbowałam przypatrzyć się Waszemu forum - i niestety czułam, ze nijak sie nie nadaję (mimo, że może to "więcej" mogłoby wskazywać, że tak), bo własnie macie swój świat wybrańców - rodziców podwójnych lub potrójnych dzieci. Trudno poczuć sie u siebie komus choć trochę innemu. Wyglada na to, że każdy musi chyba znaleźć swoje miejsce. Moje jest na wielodzietnych, Mamoidwiebaby Ty też sama wybierzesz, gdzie Ci najlepiej. Ale jak już wybierzesz, to poprostu daj się poznać i pisz, a odzew na pewno będzie
            pozdrawiam Jola
            (Szczerze mówiąc trochę się zdziwiłam postem Kalewi - miałam wrażenie, że poczatkowo troche się na forum zadomowiłaś, a potem faktycznie znikłaś. Nie zdawałam sobie sprawy, że masz odczucie obcości)
            • jol5.po Re: do mamaidwiebaby 06.01.05, 09:14
              widzicie, ja też nie dostałam odpowiedziwink)
              • grzalka Re: do mamaidwiebaby 06.01.05, 09:51
                Oko za oko, ząb za ząb smile))
                A ja to chyba założe forum: rodziny wielodzietne z przymusuwink
                • jol5.po Re: do mamaidwiebaby 06.01.05, 13:45
                  smile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka