abiederman 07.05.06, 20:10 Róża i Mateusz urodzili się 29 kwietnia, Róża - 2440, Mateusz - 2600 w szpitalu bielańskim. Jestem teraz dumną mamą i strasznie sie cieszę że udało mi się ich urodzić naturalnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mathiola Re: urodziłam 07.05.06, 20:43 Gratulacje!!!! A jakies szczegoly? W ktorym tygodniu, jak porod, czy wszystko w porzadku? Odpowiedz Link Zgłoś
wewska Re: urodziłam 07.05.06, 22:00 Gratulacje dla dzielnej mamusi i jej małych skarbów Odpowiedz Link Zgłoś
pewula Re: urodziłam 08.05.06, 09:32 To pięknie, ja też mile i z dumą wspominam poród naturalny. Gratulacje, życzę wytrwałości i radości oraz...niech się poducha przyda ;-D pewula Odpowiedz Link Zgłoś
monikakika Re: urodziłam 08.05.06, 10:28 gratulacje i prośba o przybliżenie sprawy Jak przebiegał sam poród, jaka opieka w szpitalu bielańskim (z kim, za ile itp - też mam zamaiar tam powić potomstwo liczne ) no i oczywiście pierwsze chwile w domku sam na sam z dzidziusiami dwoma Odpowiedz Link Zgłoś
gacek39 Re: urodziłam 08.05.06, 10:57 Witam w gronie dumnych mumuś bliźniaków . Życzę sił i wytrwałości i ciesz się każdą chwilą, bo tak szybko przemijają. Mamusia Kasi i Ewy ośmiomiesięcznych panienek. Odpowiedz Link Zgłoś
abiederman Re: urodziłam 08.05.06, 20:27 Ewo, poducha przydaje świetnie nie wiemjak bez niej dałabym radę Odpowiedz Link Zgłoś
anula9910 Re: urodziłam 08.05.06, 13:30 Moje gratulacje!!! Zwłaszcza za poród naturalny, ze miałaś odwagę! Dużo zdrówka i szcześcia dla Was! Odpowiedz Link Zgłoś
rara.avis Re: urodziłam 08.05.06, 19:14 Gratuluje serdecznie dumnej Mamie, pozdrawiam Ania, mama Marty i Aleksandra (12.09.2005 r) Odpowiedz Link Zgłoś
malgoriam Re: urodziłam 08.05.06, 22:36 Czy bardzo było cięzko rodzic naturalnie? to Twój piewrszy poród? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
abiederman Re: urodziłam 09.05.06, 20:22 nie bardzo a poza tym ja sobie nie wyobrażałam innego porodu , no i ten komfort później odpoczywasz 2 godzinki idziesz pod prysznic jedyne co to że jesteś zmęczona no i szwy w kroczu troche ciągną, pokarm też pojawia ci sie od razu, i jeszcze ta adrenalina że wprost nie mozesz się doczekać żeby zająć się dzieckiem. Zawsze mozna tez wziąć znieczulenie no ale mnie się nie udało ( chociaż miałam zamiar) Odpowiedz Link Zgłoś
aglange Re: urodziłam 09.05.06, 12:42 Jeszcze raz gratuluję i życzę Ci spokojnych nocy )) napisz czasem jak Ci idzie i jak się odnalazła rodzinka w nowej sytuacji.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abiederman Re: urodziłam 09.05.06, 20:17 dziękuję wszystkim za miłe posty Jeśli idzie o szczegóły to urodziłam 10 dni przed terminem, oba maluchy były główkowo i wszystko poszło dośc dobrze i nie trwało za długo, poza właściwie jedną rzeczą : miałam za słabe skurcze parte - dokładnie odwrotnie niż przy pierwszym porodzie , dlatego na Ma teusza przyszło nam czekać te pół godziny i anestezjolodzy byli w pogotowiu. No ale to mnie tak zmobilizowało że natychmiast go wypchnęłam W szpitalu za poród nie płaciłam , przemiła położna była ze mna właściwie cały czas, tatuś dzielnie masował mi plecy i trzymał brode podczas końcówki Później zapłaciłam za nocna pielegniarkę żeby mi pomogła przy przewijaniu i przystawianiu do piersi. Sma nie wiem co więcej napisać, szpital jak szpital nic się nie zmieniło przez te wszystkie lata od mojego porzedniego porodu w sensie stosunku do pacjentek.Cieszę sie tylko że to nie była moja pierwsza ciąża bo przy tym poziomie dezinformacji napewno miałabym problemy z karmieniem a tak na luzie już drugiego dnia karmiłam dwójkę na raz Jakby ktos miał konkretne pytania to proszę bo tak to więcej nic mi nie przychodzi do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia65 Re: urodziłam 09.05.06, 21:56 Hej, Fantastycznie, serdeczne grazulacje i wszystkiego, wszystkiego dobrego. Kurcze, przyzbam, za bardzo zazdroszcze Ci, oczywiscie w tym pozytywnym sensie naturalnego porodu. U mnie marzenia i natorze poszly w odstawke, jak dowiedzialam sie o ciazy trojaczej. Dokladnie przeczytalam Twoj opis. Naprawde pozazdroscic. Ile lat ma Twoja starsza pociecha? Pomoze Ci troche? Pozdrawiam serdecznie, Karolcia z Natalka, Krysia i Zosia ur. 10.10.2005. Odpowiedz Link Zgłoś