Dodaj do ulubionych

TAK TO SĄ BLIŹNIAKI!!!!!!!!!

IP: *.* 26.08.02, 21:33
WITAM i pozdrawiam bliźniaki i ich umęczonych rodziców.Umęczonych odpowiadaniem na pytanie: czy to bliźniaki?ilekroć wychodzę na spacer z Mikołajkiem i Michałkiem [18 miesięcy] - słyszę to pytanie na każdym kroku. po trzecim pytaniu przez myśl przelatują mi niezbyt miłe zwroty typu : a co nie widać? przecież oni niczym się nie różnią!!!!a po czwartym mam ochotę odpowiedzieć :nie, pani się tylko tak wydaje...ale w gruncie rzeczy to bardzo miłe pytanie. a każda pochwała na temat dzieci jest przecież też pochwałą dla mnie. czasami zatrzymują mnie starsi ludzie, którzy "są" z bliźniąt lub wychowywali bliźnięta i wtedy dziękuję Bogu, że mam np. pralkę lub pampersy....Zatrzymał mnie raz starszy pan i opowiedział, że ma brata bliźniaka. Młodszego o ok. 5 minut, mieszkaja tu, niedaleko od siebie [mieszkamy w gliwicach na osiedlu millenium]. I faktycznie - zdarzyło się, że spotkałam tego drugiego bliźniaka też. wzruszył si ę do łez kiedy usłyszał, że jego brat też ze mną rozmawiał :)przesyłam pozdrowienia wszystkim bliźniakom cierpliwym i niecierpliwym podczas spacerów
Obserwuj wątek
    • Gość: asia.d.d Re: TAK TO SĄ BLIŹNIAKI!!!!!!!!! IP: *.* 26.08.02, 21:39
      jakie bliżniaki ?! mam tylko jedno dzieckoto cytat z książki ;Odpowiedzi na głupie pytania";)
    • Gość: madziara Re: TAK TO SĄ BLIŹNIAKI!!!!!!!!! IP: *.* 26.08.02, 22:01
      Mnie też o to pytają ale to głupie pytanie przecież nie adoptowałam sobie drugiego dziecka w tym sam wieku. Mnie czasmi ludzie pytają czy urodzone tego samego dnia, mam ochote odpowiedzieć że nie rok później. Kurde ale ci ludzie są czasem beznadziejni. Kiedyś już miałam dość i jak kolejni ludzie porównywali zachowanie dziewczynek typu o zobacz jedno śpi a drugie siedzi albo jedno ssie smoka a drugie nie odrzekłam że kupke też robią o różnych porach. Ja czasem mam dość ludzi. Ale i tak pochwały podnoszą na duchy człowieka i dodają siły na dalszy ciąg dnia.Pozdrawiam Magda Zuza i Natusia
    • Gość: Agnieszka_J. Re: TAK TO SĄ BLIŹNIAKI!!!!!!!!! IP: *.* 26.08.02, 23:23
      Hi hi , podoba mi się ta odpowiedź na głupie pytanie, muszę wykorzystać. Ja generalnie lubię, jak mi ludzie w wózek zaglądają - moje gwiazdy się wtedy uśmiechają od ucha do ucha, a ja jestem taka dumna. Choć odłabiają mnie stwierdzenia typu "a ja myślałam, że pani bliźniaki urodziła"(a niby co?), albo " a czemu jedna taka chudziutka?"( bo tą drugą faszerują kurczakami na hormonach, a tą bez hormonów), " ooo, mają inne oczka"(całe są inne).Pozdrawiam AgnieszkaJ z Julią i Weroniką, które zostały właśnie ostrzyżone przez babcię i wyglądają jak chłopaki.
    • Gość: asia_t Re: TAK TO SĄ BLIŹNIAKI!!!!!!!!! IP: *.* 27.08.02, 08:56
      Dobre, ludzie są czasem naprawdę beznadziejni... ale ja uwielbiam spacery z moimi bąbelkami!!!!! Oni się ślicznie uśmiechają, ludzie robią jakies uwagi typu: "ale chyba nie są identyczni?" Albo: "ja nie widzialam jeszcze takich wózków, u nas jeżdżą w normalnym!" (My mamy Peg Perego... to jest "nienormalny" wózek. hihi) Na bazarku natomiast robimy nieustannie furorę, wszyscy nas znają i zaczepiają: o, tandem przyjechał. A moje dzieci się cieszą. :-) Najbardziej lubię pytania w stylu: to dziewczynki? ( z taką pewnością w głosie), albo: jedno to chyba chłopczyk? hihi. A moje łobuzy są zawsze w spodenkach i czapkach z daszkiem... Pozdrowionka dla podwójnych!asiaT
      • Gość: madziara Re: TAK TO SĄ BLIŹNIAKI!!!!!!!!! IP: *.* 27.08.02, 16:19
        Te pytania odnośnie płci są rewelacyjne. Moje dziewczynki mają takie ładne różowe ubranka góra to taka rozkloszowana tuniczka a dół to obcisłe spodenki do tego różowe czapeczki coś jak kapelusiki. Typowe dziewczęce ubranko. Ale i tak pytają czy to chłopcy ja odpowiadam że to po ubranku chyba widać a pani mi na to że ona synka też ubierała na różowosmile.A jak im założyłam białe sukienusie to dopiero było haha: padło pytanie a to chłopiec i dziewczynka na co moja mama rzekła tak tylko że chłopca tak dla zmyłki ubraliśmy w sukienke. Ale i tak jest na spacerkach miło i przyjemnie. Kończe bo ide na promenadke pokazać resztką wczasowiczy jakie piękne bliźniaczki mieszkają w Świnoujściu.Pozdrowionko jak usłysze coś śmiesznego to dam znać. Magda Zuza i Natalka
    • Gość: AsiaCh Re: TAK TO SĄ BLIŹNIAKI!!!!!!!!! IP: *.* 03.09.02, 13:43
      a co ja mam powiedzieć? Mam prawie dwuletnie bliźnięta: Marysię i Szczepanka. Córeczka jest dużo mniejsza od braciszka, wogóle jest malutka pomimo olbrzymiego apetytu. Wszyscy ludzie nie moga uwierzyć, że to bliźniaki. w związku z tym słyszę putania: to nie są bliźniaki? Są? Niemozliwe. Albo: to na pewno są dzieci rok po roku.A śmiesznie było, dy był spis ludności. Przyszła pani spisała nas dorosłych i zaczyna pytać o dzieci. Więc ja zaczynam o Marysi, a ona mówi, że powinniśmy zacząć od dziecka starszego. Ja na to, że ona jest starsza co prawda 5 minut, ąle zawsze coś. :bouncePozdrawiam Asia
      • Gość: paloma Re: TAK TO SĄ BLIŹNIAKI!!!!!!!!! IP: *.* 08.09.02, 19:28
        Kiedyś idąc na przejściu dla pieszych zobaczyłam panią pchająca wózek z 3 dzieciaczkami - dziewczynki ubrane jak laleczki w różowe sukienki i kucyczki! Były śliczne! A mama dumnie uśmiechnięta! Tak się zagapiłam na te cuda, że wpadłam na kogoś z naprzeciwka! Głośno powiedziałam "przepraszam, zapatrzyłam się na tamte maleństwa"Mama trojaczków to usłyszała i odpowiedziała śmiejąc się;"Każdemu się zdarza!"Pozdrawiam, Mama jednej Laleczkismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka