sarastro 24.08.01, 21:46 Poduszki powietrzne mają najczęściej oznaczenie SRS Airbag. Co to znaczy i czym się różni np. od SRP? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: trurl Re: Co znaczy SRS? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 22:42 SRS (Supplemental Restriant System) - system bezpieczeństwa testujący i aktywujący poduszki powietrzne.Niestety ze skrótem SRP nie spotkałem się.PZDR. Link Zgłoś
Gość: R@fal Re: Co znaczy SRS? IP: *.toya.net.pl 24.08.01, 22:51 Gość portalu: trurl napisał(a): > SRS (Supplemental Restriant System) - system bezpieczeństwa testujący i aktywuj > ący poduszki > powietrzne.Niestety ze skrótem SRP nie spotkałem się.PZDR. SRP to skrót od System Renault Protection (przynajmniej mi tak mowiono) to chyba ich wlasna nazwa kontroli napięcia pasów bezpieczeństwa (to zeby nie przekraczał krytycznej wartości i np. nie polamał żeber) i chyba tez kontrolujacy poduszki, tak przynajmniej twierdził koleś z serwisu renault więc głowy nie dam może pod tą nazwą kryje się coś więcej. Swoją drogą po kupnie mojego Twingo przez ponad miesiac ten tajemniczy skrót na kierownicy nie dawał mi spokoju :-) pozdrawiam Rafał Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: Co znaczy SRS? IP: *.dip.t-dialin.net 24.08.01, 23:23 SRS = Suplement Restraint System Pelne dzialanie Airbagu tylko przy zapietym pasie bezpieczenstwa. Link Zgłoś