Dodaj do ulubionych

Ubrania ciazowe

IP: *.* 10.11.02, 12:15
Chcialam zapytac doswiadczone mamusie blizniat :-) jak to wyglada z ubraniami ciaziwymi-blizniaczymi. bo ostatnio czytalam, ze pod koniec ciazy nie pasuja typowe ubrania dla kobiet ciezarnych ze wzgledu na duzy brzuch :-) Jak to bylo u was ??? pozdrawiam Kasienka
Obserwuj wątek
    • Gość: asia_t Re: Ubrania ciazowe IP: *.* 10.11.02, 12:22
      Kasiu,ja do końca chodziłam w ogrodniczkach, w zasadzie byla to jedyna rzecz, w ktorej sie dobrze czulam. :-) Byl listopad... a brzuch niby duzy,ale nie jakos monstrualnie. Sukienki i takie tam nosilam do pracy. Potem juz nie, bo siedzialam w domu i latalam w tych ogrodniczkach. Hehe, latałam. Leżałam sobie głównie lub się toczyłam. :-)))))ASiaT
      • Gość: kasienkkaa Re: Ubrania ciazowe IP: *.* 10.11.02, 13:44
        Asiu, a ja nie lubie ogrodniczek, buuuuuuu, mam jedna pare spdni jeszcze z poprzednich ciaz, i kilka bluzek, sukienke i spodnice. ale teraz jest zima i nie bedzie mi w tych bluzkach specjalnie za cieplo. musze dokupic jakies swetry. no, z tego co piszesz, to pod koniec zbyt wiele ciuchow nie bedzie potrzebnych :-) no ale chocby do lekarza n wizyte trzeba jakos sie ubrac...........och, ale problemy....... dzieki za twoje zdanie ! :-) Kasienka
        • Gość: Baś Re: Ubrania ciazowe IP: *.* 10.11.02, 19:42
          Ja właśnie wczoraj pożegnałam się z ogrodniczkami, bo mi jakoby ciasnawo było. Ale mogę dodać na swoje usprawiedliwienie, że to były takie zwyczajne ogrodniczki, a nie ciążowe. Od dzisiaj używam mojego wynalazku z poprzedniej ciąży czyli dżinsów z wyciętym przodem i doszytym w to miejsce "workiem" z miękkiej, elastycznej dzianiny. Jest jedno niedociągnięcie: to ustrojstwo trzeba nosić na szelkach, bo gumka jest luźna, żeby nie ściskała malucha(-chów). Ale są o niebo wygodniejsze od ogrodniczek, przynajmniej dla mnie. Do tego ubieram coś cienkiego pod spód i na wierzch dłuższy sweter albo bluzę. I w zasadzie tak przechodziłam całą zimę ciążową z Agnieszką (urodziła się w kwietniu) i pewnikiem teraz też tak będzie. Nie lubię spódnic, jeżeli już to mini, a to chyba odpada :grin: Jedynym odstępstwem od normy będą Święta, bo w końcu to jednak ŚwiętaBasia
          • Gość: Monika25 Re: Ubrania ciazowe IP: *.* 10.11.02, 19:55
            Oczywiście ogrodniczki, potem ciążowe dżinsy na zatrzaski z regulacją obwodu talii, a na koniec zwykłe spodnie z trochę elastycznego materiału w gumkę w pasie kupione na bazarze(tylko rozmiar XXXL).Monika
            • Gość: Agnieszka_J Re: Ubrania ciazowe IP: *.* 11.11.02, 00:10
              Ciążowe dziewczyny, Basiu i Kasiu - nie martwcie się tak bardzo o brzuszek, on nie będzie znowu taki ogromniasty, troszkę może większy od pojedynczego. Ja w bliźniaczej ciąży kupiłam sobie trzy pary spodni - identycznych, tylko w różnych kolorach, bawełnianych dzwonów, były super, do nich nosiłam tuniczki czy bluzki. Pozdrawiam, AgnieszkaJ
          • Gość: kasienkkaa Re: Ubrania ciazowe IP: *.* 12.11.02, 13:21
            Dzieki za wypowiedzi, jak zwykle ktos przesdzil, ze w ciazy blizniaczej chodzi sie jak slonica ;-) dobrze, ze juz wy to przeszlyscie i wiecie jaki brzuch jest rzeczywiscie, czyli nie mam sie co tak bardzo przejmowac, zmieszcze sie :-) dzieki! Kasienka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka