gocha.84 04.01.06, 22:03 od pewnego czasu czuje ból na dole z prawej strony szczęki, gdy tylko szeroko otwieram jamę ustną (np. podczas ziewania) CO TO OZNACZA? POMÓŻCIE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaska96 Re: SZCZĘKOŚCISK 04.01.06, 22:23 Prawdobodobnie masz problemy ze stawem skroniowo-żuchwowym, jesli słyszysz jeszcze pyknięcia i klikania przy otwieraniu ust to raczej napewno, powinnas udac się do protetyka lub ortodonty który zna się na rzeczy P.s. Staw s-ż, często "szfankuje" przy długotrwałym stresie(jak u mnie), więc spróbój wyluzować:) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
sanmarti Re: SZCZĘKOŚCISK 05.01.06, 01:04 A jak tam się mają twoje zęby mądrości - ósemki ??? Ja miałam własnie na dole po prawej stronie wyrwaną, bo był stan zaplany i mnie bolal i babka powiedziala mi ze jakbym przyszła pozniej to mogłabym dostać własnie szczękoscisku:/ Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
iselle Re: SZCZĘKOŚCISK 07.01.06, 12:45 Protetyk to nie ta specjalność. Za to może być chirurg albo zwykły dentysta. Odpowiedz Link Zgłoś
iselle Re: SZCZĘKOŚCISK 07.01.06, 12:47 Doraźnie stosuj Voltaren i staraj się nie zaciskać zębów (najlepiej tak rozluźnić żeby zęby się nie stykały). Odpowiedz Link Zgłoś