Dodaj do ulubionych

Cycuś każdemu albo wcale?

IP: *.* 11.11.02, 00:43
Dziewczyny bardzo prosze o radę.Moi chłopcy już od dawna jedzą mleczko z puszki, ale ciągle karmię ich piersią. Jest tego niewiele, bardziej do przytulenia niż do jedzenia, ale do tej pory bardzo chętnie obydwaj korzystali. :DJednak od paru dni Michaś kategorycznie odmawia cycusia :(, natomiast Krzysiu ssie tylko w nocy za to potrafi się wtedy budzić co godzinę :O No i tu mam problem. Czy powinnam pozbawiać Krzysia karmienia piersią tylko dlatego, że Michał już nie chce?Czy to w ogóle można nazwac jeszcze karmieniem, jeśli dziecko i tak się nie najada?Jak było (jest) u Was? Czy odstawiłyście naraz obywdoje dzieci i w jakich okolicznościach? Czy uważacie że cycusiem należy obdzielić sprawiedliwie czy raczej wedle chęci?Jeszcze raz proszę, napiszcie co o tym sądzicie bo jestem w rozterce. :what:Pozdrawiam Jagna
Obserwuj wątek
    • Gość: XXL Re: Cycuś każdemu albo wcale? IP: *.* 11.11.02, 12:44
      U nas było podobnie. Michała karmiłam dłużej. Kuba odmówił współpracy w 7 m-cu życia. Jadł chętnie zupki i mleko i wszystko co tam już mu przysługiwało... Misiek uwielbiał karmienie piersią i ssał jeszcze ze 2 miesiace. Pozdrawiam mamę i ssaki Mija
    • Gość: AsiaCh Re: Cycuś każdemu albo wcale? IP: *.* 11.11.02, 13:00
      Cześć Jagna! chyba Ci nie pomogę, lecz napiszę coś od siebie. Uważam , że nawet takie karmienie dla przyjemności ma sens i wartość. U mnie gdyby jedno chciało cycunia, a drugie nie to przystałabym na taką sytuacje i karmila tylko jedno. Przeciez na siłę nic nie zrobisz, a drugie jesli ma chęć, czemu nie. Ja odstawiłam dwójkę naraz. Karmiłam 22 miesiące i spodziewalam się następnego maluszka i nie mogłam karmić. teraz wystarcza im przytulenie się do cycunia. Poza tym staram sie sie wsłuchiwac w potrzeby dzieci i nie dzielę wszystkiego równo bo tak trzeba. Jednego ndnia jedno jest niespokojne, więc poświęcam się głównie jemu, kiedy indziej odwrotnie.serdecznie pozdrawiamAsia z Marysią, Szczepankiem i 28 tyg maluszkiem pod serduszkiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka