Dodaj do ulubionych

Sprawa opiekunki

IP: *.* 09.12.02, 22:55
Proszę o pomoc. Szukam osoby do pomocy w domu i przy starszych synach (5,5 i 2,5) lat. Nie wiem ile będę musiała zapłacić za ten „luksus”. Czy możecie mi powiedzieć ile wy płacicie opiekunce? Czy opiekunka z agencji jest droższa? Pewnie zależy to od miejscowości i godzin pracy. Jeżeli możecie mi udzielić takich informacji będę wdzięczna. Zorientuje się ile mogę zaproponować poszukiwanej osobie. A może poradzicie mi na co powinnam zwrócić uwagę wybierając kandydatkę na opiekunkę.Ewa
Obserwuj wątek
    • Gość: majkaII Re: Sprawa opiekunki IP: *.* 10.12.02, 10:04
      Nie wiem czy zainteresuje Cie moja odpowiedz ale kilka dni temu rozmawialam z kolezanka. Ma ona jedno dziecko ktore w marcu skonczy 2 lata. Opiekunka zajmuje sie dzieciakiem juz od ponad roku, wlasciwie zaczela zaraz po urlopie maciezynskim mamy. Rodzice sa z tej pani bardzo zadowoleni gdyz zajmuje sie dzieciakiem bardzo fachowo. Zatrudnili ta pania za posrednictwem agencji, ktorej musieli zaplacic jednorazowa wyplate niani. Opiekunce placa 5.50zl za godzine a ta pracuje u nich czasem i po 10 godzin dziennie od pon. do piatku. Acha dodam iz mieszkamy w Krakowie. p.s Nie wiem jak to sie ma do opiekunek do Blizniakow. Sama bardzo chcialabym wiedziec ile musialabym zaplacic niani do moich chlopcow. Pozdrawiam, majkaII
    • Gość: monik111 Re: Sprawa opiekunki IP: *.* 10.12.02, 12:18
      cześć, ja jestem z południa polski z miasta w którm jest duże bezrobocie wiec i kobiet chetnych do pracy jest duzo, ja place 3 zł za godz. opiekunka i sprzata i gotuje i zajmuje sie dziecmi, ale na polowe ze mna bo jestem w domu, platność na godziny jest dobrym rozwiazaniem bo odpadaja wszystkie "nie mogłam przyjsc bo...." a i jak trzeba nadgodziny pliczyc, to nie ma z tym problemu , zycze dobrego wyboru
      • Gość: PaulinaG Re: Sprawa opiekunki IP: *.* 10.12.02, 14:10
        Mieszkam w Łodzi i zatrudniam dziewczyne(23 l.) do opieki nad moimi 1,5 rocznymi bliźniakami. Jest codziennie (pon-piat.) pzrez 7 gdzin dziennie.Płacimy jej miesięcznie 500zł. Jeśli w miesiącu wypadnie tak ze musi zostac dluzzej czasami to dostaje wtedy 550.Dziewczyna jest troszke nasza znajoma raczej znajomą znajomychsmile), nie miała referencji, skonczyla liceum medyczne, miala praktyki w domu dziecka, szpitalu, zlobku i jak przyszla pierwszy raz od razu bylo wiadac fachowe podejscie do dzieci np przewijała fajniesmileU nas chyba trudno znależć nianie do bliźniaków i za taką płacę...Jest u nas od maja tego roku i spisuje się bardzo dobzre....odpukaćsmilePozdrawiam i życze dobrego wyboru.Paulina, mama Julii i Kubusia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka