blizniaki14 Re: Bliźniaki urodzone w lutym i marcu 2007 :) 03.02.08, 08:06 Ale nasz temat już spadł, hihihi nikt nie ma czasu my szykujemy się powoli do roczku. Tuśka zaczęła chodzić przy meblach. Chcą jeść nasze jedzenie, Jaś coraz częściej odmawia ich jedzonka, kaszek, Tuśka zje wszystko i w każde ilości pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tusia21 byłyśmy dziś w tvn 04.02.08, 20:07 wklejam link: dziendobrytvn.onet.pl/1467266,aktualnosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
kremenaj Re: byłyśmy dziś w tvn 06.02.08, 08:21 obejzalam sobie, super masz coreczki milo tez zobaczyc tak sympatyczna forumowiczke w realu!! Podziwiam decyzje. U nas jeszcze nie postanowilismy/am co bede robic. Chcialabym byc z dziewczynami ale tez ciagnie mnie troche do pracy. Tyle ze pewnie ciagnie mnie bo nie pracuje a jak bym zaczela to bym wolala byc w domu Zblizamy sie do roczku ale mysle ze tak do 1.5 zostane z nimi napewno. Ja mam jeszcze takie paranoiczne obawy ze jak za dlugo nie bede pracowac to potem nie beda mnie chcieli nigdzie zatrudnic np ze wzgledu na wiek teraz mam 30 lat... A do oboecnej pracy moge wrocic tyle ze nie specjalnie chce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kremenaj Re: Bliźniaki urodzone w lutym i marcu 2007 :) 05.02.08, 06:10 czasu brak oj brak a bedzie jeszcze mniej nasze kochane słoneczka zaczeły chodzic same!!! w zeszlym tygodniu Marianka a w tym Lenka.... bedzie sie działo zalaczam link do naszych tancow video.google.com/videoplay?docid=7561268494243993795&hl=en pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: Bliźniaki urodzone w lutym i marcu 2007 :) 05.02.08, 08:31 gratulacje a taniec super duże buziaki dla dziewczynek Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: Bliźniaki urodzone w lutym i marcu 2007 :) 05.02.08, 13:25 Hehehe, smiesznie sobie podskakuja. No i pierwsze kroki, fajowo! Odpowiedz Link Zgłoś
pracujacamama Re: Bliźniaki urodzone w lutym i marcu 2007 :) 05.02.08, 22:22 hehehhehehe rewelacja u nas karolinka spiewa a Paulinka tanczy )) istny cyrk ))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kremenaj Re: Bliźniaki urodzone w lutym i marcu 2007 :) 06.02.08, 08:18 U nas marianka tak sobie bardziej krzyczy niz spiewa i mowi tata/dada - bardzo sie cieszymy bo czytalam ze dzieci z rodzin dwojezycznych mowia pozniej a my jestesmy trzyjezyczni wiec biedaczki maja sie czego uczyc. Lenka tak spiewa "abuuuuu abuuuuuuu" takim slodkim glosikiem. Ona tez jest cichsza i slow jeszcze zadnych nie tworzy Odpowiedz Link Zgłoś
pracujacamama Re: Bliźniaki urodzone w lutym i marcu 2007 :) 06.02.08, 18:29 trzy języki!! super!!! dziewczynki maja mnóstwo zaoszczędzonego czasu na korepetycjach z języków heheheh Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
vercueil Re: Bliźniaki urodzone w lutym i marcu 2007 :) 08.02.08, 09:44 Kremnaj, u nas podobnie językowo. Przy Zosi, która właśnie skończyła 3 latka bardzo się martwiliśmy co będzie z mówieniem, bo bardzo długo nie mówiła. Ale jak już zaczęła, to teraz jest jak małe radyjko. Do mnie mówi po Polsku, do męża po afrykanersku. Chociaż często pyta mnie "a co tata powiedział?", On jest cały dzień w pracy, a teraz mieszkamy w PL, więc siłą rzeczy polski będzie jak sądzę najmocniejszą stroną maluchów. Ja z mężem mówimy między sobą po angielsku i Zosia ma dobrze opanowany ten język. Bliźniaki jak na razie obserwujemy. W jakich językach operujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
kremenaj Re: Bliźniaki urodzone w lutym i marcu 2007 :) 08.02.08, 10:11 my tez sie wlasnie martwimy, bo lenka jeszcze nic nie mowi maja po 11 miesiecy. W domu mowimy w wiekszosci po angielsku, ja do nich po polsku a mieszkamy w bulgarii wiec opiekunka do nich mowi po bulgarsku i tez w parku itp. Do siebie mowimy raczej po angielsku z mala domieszka polskiego, moj maz mowi po polsku ale specjalnie nie chce. Telewizja jest po polsku wylacznie, mamy polska satelite. Ja przyjezdzaja dziadkowie to tez mowia kazde w swoim jezyku. No wiec zobaczymy jak to bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 jeszcze rok temu były w moim brzuszku....... 14.02.08, 19:43 Łezka mi się kręci w oku, rok temu jeszcze moje słoneczka kopały mnie w brzuch od środka. 15 lutego rano (to był tłusty czwartek) pojechałam rano, jak co tydzień na kontrolę do gina i usłyszałam "no to jutro się widzimy już wszyscy " jeszcze się pączków objadłam, chyba z 10 zjadłam i rano 16 lutego w piątek byłam w szpitalu, o 9.45 urodził się Jasio, o 9.47 Martusia. To były piękne chwile A teraz moje bliźniaki to już prawie roczne dzieciaki. Są kochane i wspaniałe. Jaś ma 10 zębów, Tuśka 7 OBOJE ZASUWAJą na raczkach i chodzą przy meblach, Jasio próbuję stać sam i chodzić. Martusia ma pod jednym kolankiem prawdopodobnie jakiś przerost więc pewnie chodzić będzie jak Antoś koło 14/15 mca. Zresztą to nie ważne Lubię patrzeć jak się razem bawią. KOCHAM JE Jaś waży 9800 (ur.2900), Martusia moja drobinka a zarazem największy głodomorek w rodzinie waży 7880 (ur 3kg) buziaki od nas dla wszystkich którzy są z nami już prawie dwa lata (licząc od ciąży) Dika z dziećmi Odpowiedz Link Zgłoś
kremenaj Re: jeszcze rok temu były w moim brzuszku....... 15.02.08, 08:27 Ja tez ostatnio czesto mysle o tych ostatnich miesiacach ciazy, moje urodzily sie 7go marca, wiec rok temu bylam juz ogromna i zestresowana bo Leneczka kopala mniej i czesto jej nie czulam... Jak sobie pomysle ze wtedy ich jeszcze nie bylo to nie moge w to uwierzyc. Czuje jakby byly z nami od zawsze i kocham je z kazdym dniem coraz bardziej A moj maz zupelnie go nie znalam z tej strony, nigdy nie przepadal za dziecmi bal ich sie z wzajemnoscia i nigdy nie mial kontaktu z niemowlakami. A nasze uwielbia... Przed urodzeniem negocjowalismy jego ewentualna jazde na nartach i konie .. a po urodzeniu nie interesowalo go nic oprocz nas i tak jest do dzis. Udalo nam sie wyskoczyc na narty 3 razy w ta zime, ale na nastepne razy nie mozemy sie zebrac bo jak jest wolny dzien to wolimy go spedzic z dziewczynami Pozdrawiemy Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 coś nam temat padł :( 07.03.08, 20:25 wszystkie mamuśki zajęte roczniaki lub prawie roczniaki pewnie szaleją na całego Moje stoją już pewnie same, Marta bardzo chce chodzić, Jasio po początkowym zapale znów przeszedł na raczki, ale uwielbia sam stać i bić sobie brawo, dużo też"gadają", wchodzą na sofy, wszędzie ich pełno. Marta dziś 30 minut bawiła się garażem, takim z trasami, drogami (Antosia) jeździła autkami i mówiła "jedzie jedzie brum tidit tidit" byłam w szoku bo ona mówiła tylko mama i papa i tata, a resztę po swojemu. Oboje uwielbiają autka, klocki, lalki, piloty, przybory kuchenne itp itd. Martusia ma 9 zębów i wychodzą jej właśnie 3 kolejne czwórki (w sumie w ostatnim tygodniu 5 zębów jest wyszło/wychodzi!), Jaś ma 11 zębów i wychodzi mu 12. Poza tym ok, cały rok prawie bez chorób zleciał i byle tak zostało pozdrawiamy serdecznie co u was??? Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: coś nam temat padł :( 07.03.08, 21:48 No to mala intelektualistke masz... Nasze nie mowia jeszcze nic Tylko bezwiednie mamamama i tatatat, ewentualnie ko ko ko co oznacza (przynajmniej tak myslimy kota). Poza tym swietnie razckuja, maja za soba pierwsze niepewne kroczki. Do tej pory bylismy w jakims szale zwiazanym ze zmiana opiekunki. Pewnie byscie nie uwierzyly w te historie, ja bym tez nie uwierzyla gdybym nie miala w domu kamery.... Na szczescie mamy nowa dziewczyne, pewnie od poczatku tyg. bedzie juz na caly dzien. Nawet jest spoko po powrocie do pracy bo chodze na 7 a wychodze o 15 i piatki mam wolne. Ja mysle juz o kolejnym dziecku hehehehheh, pisze sie jeszcze na malego chlopczyka. Moze za rok???? ktos dolaczy???? heheheheh!!! buzka m Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 jenx 08.03.08, 08:29 a opowiesz ta historię z opiekunką? Moje też nie mówią, oprócz kilku pojedynczych słów i w swoim języku, dlatego byłam w szoku. Marta w ogóle zawsze mało mówiła. To pewnie był jednorazowy jej wyskok fajnie,że w pracy ok! ja właśnie składam dokumenty w sprawie pracy i może coś będzie od września,w szkole lub przedszkolu, trzymajcie proszę kciuki, bo tak trudno coś znaleźć w tym mieście bez znajomości buziaki i dzięki za odzew hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Julia i Zosia córeczki JENX dziś wasz roczek 14.03.08, 15:29 słoneczka duże buziaki dla was od nas samych pięknych dni uśmiechu na buźkach DIKA I DAREK z Antosiem Jasiem i Tusią cmok! Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: Julia i Zosia córeczki JENX dziś wasz roczek 14.03.08, 21:40 Wielkie dzieki Dika, bardzo milo, ze pamietasz. Ogromne buziaki. magda Odpowiedz Link Zgłoś
kremenaj Re: Julia i Zosia córeczki JENX dziś wasz roczek 15.03.08, 08:18 Wszystkiego naj naj najlepszego!! Nasze dziwczynki sa tylko o tydzien starsze Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
tusia21 Re: Julia i Zosia córeczki JENX dziś wasz roczek 18.03.08, 13:54 Przepraszam, ze tak pozno. STO LAT! STO LAT! My już po imprezce urodzinowej Odpowiedz Link Zgłoś
vercueil Początek 2007 - ReAKTyWACjA 23.05.08, 21:26 Hej dziewczyny, co się z Wami dzieje? Gdzieś się poukrywałyście. Jak Wasze łobuziaki? Ja dzisiaj stwierdziłam, że dwie głowy to nie jedna - moje maluchy broją chyba dwa razy więcej niż moja starsza córka w ich wieku. Co u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: Początek 2007 - ReAKTyWACjA 06.01.09, 19:52 Jejku od maja nic szkoda,ale cóż tak to już w życiu jest, nic nie trwa wiecznie, a tym bardziej nie temat na forum pozdrawiam wszystkie mamy, które tu aktywnie kiedyś pisały ja jak już dziś pisałam vercueil, coraz rzadziej bywam na forum, za bardzo byłam uzależniona od netu więc jesem na odwyku a tymczasem dzieci nasze kończą już niedługo dwa latka buziaki Odpowiedz Link Zgłoś