dziunia.z.torunia 25.04.26, 16:55 wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7,198012,32751357,zmarl-andrzej-olechowski.html#do_w=484&do_v=1870&do_st=RS&do_sid=1721&do_a=1721&s=BoxOpImg2 Tak bardzo mi przykro [*] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mia_mia Re: Andrzej Olechowski :( 25.04.26, 18:40 Tak sobie dziś pomyślałam, że teraz będzie dużo śmierci ludzi, którzy z mojej perspektywy osoby z końcówki lat 70’ byli od zawsze, co gorsze czasem już nie wiem kto z „tych od zawsze” już nie żyje, dziś oglądałam kabaret z Rewińskim i Smoleniem, byłam prawie pewna, że Rewiński nie żyje, ale nie na tyle, żeby tego nie sprawdzić na wszelki wypadek. Z trio PO został już tylko Donald. Odpowiedz Link Zgłoś
baenzai Re: Andrzej Olechowski :( 25.04.26, 18:55 No taki Gajos to za chwilę 90 lat będzie mieć. Pola Raksa zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
cycu3 Re: Andrzej Olechowski :( 25.04.26, 19:46 Z Trzech Tenorów został jeden. www.facebook.com/sokzburaka/?locale=pl_PL Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Andrzej Olechowski :( 25.04.26, 22:09 Faktycznie, dopiero teraz przypomniało mi się że Płażyński zginął w Smoleńsku. Tyle ludzi wtedy zginęło ale pamięta się właściwie tylko o Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Andrzej Olechowski :( 25.04.26, 20:10 A mnie nie, to był kameleon polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Andrzej Olechowski :( 25.04.26, 21:01 On od 10-15 lat wycofał się z polityki, ja nawet o nim całkiem zapomniałam, na swoje czasy był liberałem gospodarczym, ale raczej konserwą w innych, jak mu się to zmieniało i czy się zmieniało nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Andrzej Olechowski :( 25.04.26, 21:50 W polskiej polityce Olechowski był jak postać z powieści – uosobienie spokoju, wysokiej kultury, zawsze w nienagannie skrojonych garniturach, mówiący literacka polszczyzna, Miał w sobie coś z przedwojennego dyplomaty, który nawet w samym środku politycznego zgiełku zachowuje dystans i klasę. Smutna wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Andrzej Olechowski :( 25.04.26, 22:10 Zdecydowanie z tych trzech pamiętam że najbardziej podobał mi się Olechowski kiedy tworzyli platformę. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Andrzej Olechowski :( 25.04.26, 22:42 71tosia napisała: > W polskiej polityce Olechowski był jak postać z powieści – uosobienie spokoju, > wysokiej kultury, zawsze w nienagannie skrojonych garniturach, mówiący literack > a polszczyzna, Miał w sobie coś z przedwojennego dyplomaty, który nawet w sam > ym środku politycznego zgiełku zachowuje dystans i klasę. Smutna wiadomość. tak samo go odbierałam szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
areyoubetter Re: Andrzej Olechowski :( 25.04.26, 22:37 Już to gdzieś napisałam - to był mój wymarzony prezydent. Wspaniały człowiek, wielka klasa. Wielki żal. Odpowiedz Link Zgłoś