Dodaj do ulubionych

Andrzej Olechowski :(

25.04.26, 16:55
wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7,198012,32751357,zmarl-andrzej-olechowski.html#do_w=484&do_v=1870&do_st=RS&do_sid=1721&do_a=1721&s=BoxOpImg2
Tak bardzo mi przykro
[*]
Obserwuj wątek
    • mia_mia Re: Andrzej Olechowski :( 25.04.26, 18:40
      Tak sobie dziś pomyślałam, że teraz będzie dużo śmierci ludzi, którzy z mojej perspektywy osoby z końcówki lat 70’ byli od zawsze, co gorsze czasem już nie wiem kto z „tych od zawsze” już nie żyje, dziś oglądałam kabaret z Rewińskim i Smoleniem, byłam prawie pewna, że Rewiński nie żyje, ale nie na tyle, żeby tego nie sprawdzić na wszelki wypadek. Z trio PO został już tylko Donald.
      • baenzai Re: Andrzej Olechowski :( 25.04.26, 18:55
        No taki Gajos to za chwilę 90 lat będzie mieć. Pola Raksa zresztą też.
    • cycu3 Re: Andrzej Olechowski :( 25.04.26, 19:46
      Z Trzech Tenorów został jeden.
      www.facebook.com/sokzburaka/?locale=pl_PL
      • nieobiektywnie Re: Andrzej Olechowski :( 25.04.26, 22:09
        Faktycznie, dopiero teraz przypomniało mi się że Płażyński zginął w Smoleńsku. Tyle ludzi wtedy zginęło ale pamięta się właściwie tylko o Kaczyńskich.
    • alpepe Re: Andrzej Olechowski :( 25.04.26, 20:10
      A mnie nie, to był kameleon polityczny.
      • mia_mia Re: Andrzej Olechowski :( 25.04.26, 21:01
        On od 10-15 lat wycofał się z polityki, ja nawet o nim całkiem zapomniałam, na swoje czasy był liberałem gospodarczym, ale raczej konserwą w innych, jak mu się to zmieniało i czy się zmieniało nie wiem.
    • 71tosia Re: Andrzej Olechowski :( 25.04.26, 21:50
      W polskiej polityce Olechowski był jak postać z powieści – uosobienie spokoju, wysokiej kultury, zawsze w nienagannie skrojonych garniturach, mówiący literacka polszczyzna, Miał w sobie coś z przedwojennego dyplomaty, który nawet w samym środku politycznego zgiełku zachowuje dystans i klasę. Smutna wiadomość.
      • raczek47 Re: Andrzej Olechowski :( 25.04.26, 21:57
        O tak.
      • nieobiektywnie Re: Andrzej Olechowski :( 25.04.26, 22:10
        Zdecydowanie z tych trzech pamiętam że najbardziej podobał mi się Olechowski kiedy tworzyli platformę.
      • pade Re: Andrzej Olechowski :( 25.04.26, 22:42
        71tosia napisała:

> W polskiej polityce Olechowski był jak postać z powieści – uosobienie spokoju,
        > wysokiej kultury, zawsze w nienagannie skrojonych garniturach, mówiący literack
        > a polszczyzna, Miał w sobie coś z przedwojennego dyplomaty, który nawet w sam
        > ym środku politycznego zgiełku zachowuje dystans i klasę. Smutna wiadomość.

tak samo go odbierałam
        szkodasad
    • areyoubetter Re: Andrzej Olechowski :( 25.04.26, 22:37
      Już to gdzieś napisałam - to był mój wymarzony prezydent. Wspaniały człowiek, wielka klasa. Wielki żal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka