19.02.06, 22:37
uwielbiam ten rodzaj muzyki,rozne inne dzwieki ,ktore potrafia laczyc
wokalistow mniej i bardziej znanych...uwielbiam sie przy tej muzyce
relaksowac i wszystko inne...jest przepiekna...a wy kogo i ktorych wykonawcow
najbardziej lubicie z new age???
ja :andru
donalds,enigma,enya,era,s.mclachlan,sade,yanni,kitaro,delerium,moby,itp.itd...
czekam na wasze odkrycia!!!!pa!
Obserwuj wątek
    • Gość: gribal Re: new age IP: *.petrus.com.pl 20.02.06, 09:16
      Ja równierz gustuje w tego typu dźwiękach. Zdecydowanie ta muzyka ma w sobie coś
      czego brakuje w większości wspólczesnej że tak powiem masowej muzyce.
      Z wykonawców to co wypisane ze szczególnym nastawieniem na Kitaro i Enigme no i
      oprócz tego oczywiście Vangelis i J.M.J. Jako ciekawostke polecam też człowieka
      który tworzy pod pseudo Aqmoolator. smile
      pozdro
      • jaona27 Re: new age 21.02.06, 05:43
        fajnie gribalku mi cie poznac i co jeszcze lubisz???
    • artur666 Re: new age 20.02.06, 11:22
      Czy ten new age to przypadkiem niegrozny rodzaj "muzyki srodka"? Ot aby sie za
      bardzo nie wynurzyc na lewo i prawo.

• Gość: terry Re: new age IP: *.aster.pl 20.02.06, 16:49
      Oliver Shanti - każda jego płyta - indiańska, arabska czy chińska. A nagrał ich
      jako Oliver Shanti & Friends blisko dwadzieścia. No i Karunesh z niesamowitym,
      przejmującym utworem "Punjab" z płyty "Global Spirit". Hevia... trzy płyty
      szkoco-arabskie.. Trzeba posłuchać i się zakochać.
      • marcinlet Re: new age 20.02.06, 19:57
        Gość portalu: terry napisał(a):

> Oliver Shanti - każda jego płyta - indiańska, arabska czy chińska. A nagrał
        ich
        >
        > jako Oliver Shanti & Friends blisko dwadzieścia.
        Co do Shanti'ego to się zgadzam. Przepiękna muzyka, nie uświadczycie takiej w
        komercyjnym radiu i TV.
        • Gość: Matrix Re: new age IP: 62.233.185.* 16.05.06, 23:59
          www.actosdeamor.com/ononmweng.mp3
          www.actosdeamor.com/tatanka.mp3
          www.actosdeamor.com/ananau.mp3

Chyba Shanti, ale "unowocześnione". Jak się spodoba to knightdeathtm@interia.pl
          coś mało tego w internecie (czytaj wcale oprócz tych próbek)
    • Gość: As Nienawidzę IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 20.02.06, 16:59
      jaona27 napisała:

> uwielbiam ten rodzaj muzyki,rozne inne dzwieki ,ktore potrafia laczyc
      > wokalistow mniej i bardziej znanych...uwielbiam sie przy tej muzyce
      > relaksowac i wszystko inne...jest przepiekna...a wy kogo i ktorych wykonawcow
      > najbardziej lubicie z new age???
      > ja :
      ...enya...

Nienawidzę Enyi. Jej przesłodzone pojękiwania na tle pseudo - celtyckich i
      pseudo - orkiestrowych aranżacji doprowadzają mnie do białej gorączki ...
    • marcinlet Re: new age 20.02.06, 19:54
      jaona27 napisała:

> uwielbiam ten rodzaj muzyki,rozne inne dzwieki ,ktore potrafia laczyc
      > wokalistow mniej i bardziej znanych...uwielbiam sie przy tej muzyce
      > relaksowac i wszystko inne...jest przepiekna...a wy kogo i ktorych wykonawcow
      > najbardziej lubicie z new age???
      > ja :andru
      > donalds,enigma,enya,era,s.mclachlan,sade,yanni,kitaro,delerium,moby,itp.itd...
      > czekam na wasze odkrycia!!!!pa!
      Oliver Shanti & Friends, Inkarnation, Buddha & Bonsai, Gandalf, Medwyn Goodall,
      Patrick Bernard, Steve Roach, Era, Kitaro, Vangelis, Tangerine Dream, Steven
      Halpern, Walela, Clannad, Loreena McKennitt, Coyote Oldman.
      • Gość: maff1 Re: new age IP: *.chello.pl 20.02.06, 20:13
        Tangerine dream - new age? a która płyta? nie przypominam sobie takowej.

Kulpowicz/Niemen (!) - Samarpan
        David Lyndon Huff - World Beat lub jakakolwiek inna jego płyta (ale są niestety
        nieosiągalne)
        • marcinlet Re: new age 20.02.06, 22:12
          Gość portalu: maff1 napisał(a):

> Tangerine dream - new age? a która płyta? nie przypominam sobie takowej.
          Nie bądźmy takimi purystami. Ich nagrania z lat 80 i następnych (stosunkowo
          proste, melodyjne kompozycje) można wpisać w ten nurt.
          Zresztą skoro autor wątku do new age zalicza Sade to tym bardziej TG mogą
          być. smile
          • jaona27 Re: new age 21.02.06, 05:22
            to jest zajebiste naprawde...rzeczywiscie nie zaliczam sade do new age,bo to
            jest bardziej inny rodzaj muzyki,ale napisalam co ogolnie lubie...a tak poza
            tym to wogole lubie vangelisa tez...zajebiste dzwieki i 100 razyinne od
            innych...dzieki za wypowiedzi...czekam ciagle...
            • jaona27 Re: new age 21.02.06, 05:42
              oliver shanti...jest spoko...lubie tez i clannad i oczywiscie l.mckennitt oraz
              beautiful world...bo to sa takie dzwieki,o ktorych wielu z nas po prostu sie
              nie snilo...a sa ludzie gdzies na koncu swiata ,ktorzy ja tworza...i co jeszcze
              kochani?????
            • marcinlet Re: new age 21.02.06, 11:18
              jaona27 napisała:

> to jest zajebiste naprawde...rzeczywiscie nie zaliczam sade do new age,bo to
              > jest bardziej inny rodzaj muzyki,ale napisalam co ogolnie lubie...a tak poza
              > tym to wogole lubie vangelisa tez...zajebiste dzwieki i 100 razyinne od
              > innych...dzieki za wypowiedzi...czekam ciagle...
              Vangelis to oddzielny temat. Jest w mojej prywatnej pierwszej dziesiątce.
              Najbardziej lubię płytę Direct.
              • Gość: terry Re: new age IP: *.aster.pl 21.02.06, 15:57
                Wspominałem już o Hevii.. Wpiszcie w merlinie czy innym stereo.pl "hevia" w
                wyszukiwarke, a wyskoczą Wam trzy cudowne płyty. Ten facet to Hiszpan z
                Asturii, wymyślił elektroniczne dudy (nie mylić z kobzami wink), nauczył się
                regionalnych pieśni hiszpańskich podlanych arabskim sosem a całość brzmi
                łudząco podobnie do szkockich melodii.. Szybkie tempo, przejmujące dźwięki, aż
                ciarki przechodzą po plecach. Hevia to geniusz muzyczny, drugi obok Olivera
                Shantiego. Sprawdźcie, ciekaw jestem opinii po wysłuchaniu.
                • maff1 Re: new age 21.02.06, 18:20
                  marcinlet napisał:

> Gość portalu: maff1 napisał(a):
                  >
                  > > Tangerine dream - new age? a która płyta? nie przypominam sobie takowej.
                  > Nie bądźmy takimi purystami. Ich nagrania z lat 80 i następnych (stosunkowo
                  > proste, melodyjne kompozycje) można wpisać w ten nurt.

Rozumujac w ten sposób to mozna całą "elektronikę" wrzucić do new age.
                  Nie protestuję jesli chodzi o Vangelisa gdyż w zasadzie od Soil Festivities
                  mozna go podciągnąć pod new age. Podobnie z Kitaro - cała jego twórczość to
                  jakby wciąż niejkończąsa sie ta sama sesja nagraniowa z Jedwabnego Szlaku, dozo
                  w tej muzyce powietrza i przestrzeni.
                  Ale Tangerine Dream? jakież to melodyjne kompozycje masz na mysli?
                  Toż to jest najczystsza forma rozwinietej muzyki elektronicznej. ale jesli sie
                  mylę to i Jarre, i Schultze, Wakeman, Jan Hammer, Tomita i Mike Oldfield to tez
                  new age.
                  Wg mnie to daleko idace naduzycie w okresleniu.
    • Gość: marttita Re: new age IP: 195.205.189.* 21.02.06, 21:25
      no jak ma byc new age to ja proponuje Coceteau Twins
      • jaona27 Re: new age 25.02.06, 17:02
        kiedy sluchacie new age????
        • Gość: astrona Re: new age IP: *.acn.waw.pl 25.02.06, 21:05
          U mnie wszystko zaczelo sie od utworu "Return to Innocent Enigmy...
          Potem było odkryłam Deep Forest, Beautiful World, Adiemus (polecam pierwsza
          płyte "Songs of sanctuary"), Oliviera Shantiego... stare dzieje...
          Pamiętam tez audycje piątkowe w dawnym Pogramie Trzecim poswięcone muzyce New
          Age...dużo tam było nagran przepełnionych dzwiekami delfinów, wielorybów,
          plusku wody, przypadkowo generowanych dzwieków elektro-etno-natura...

dzis czasem siegam do starych płyt wieczorkiem lub nocna porą, kiedy szukam
          odprężenia i pozytywnych emocji....dla mnie New age to taki koktail dzwiekowo-
          emocjonalny wink
          • jaona27 Re: new age 26.02.06, 15:45
            wiesz ,ja tez tak to odbieram,wtedy kiedy chce sie odprezyc.....i jak biore
            kapiel,uwielbiam new age.A zaczynalam od SADNESS-ENIGMY....a pozniej juz tak
            polecialo...a dzwiekow delfinow uwielbiam sluchac,podobnie jak i reszty
            natury,przepiekna muzyka....to prawda.....
            • jaona27 Re: new age 18.03.06, 15:05
              no tak....
    • Gość: Matrix Re: new age IP: 62.233.185.* 11.05.06, 23:06
      Mam taką jedną płytę, która z tego co się orientuje nie jest na rynku, a jest
      bardzo nastrojowa. Jest to new age, elektronika, instrumentalna, folk indiański
      nie wiem jak to bardziej opisać ale piękna! Jeśli chcecie posłuchać próbek to
      piszcie na mój mail knightdeathtm@interia.pl
    • Gość: Hobordd Re: new age IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 12.05.06, 01:37
      A mże spdoba się Merlin's Magic smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka