ukomo 17.04.07, 11:05 dzieciaki, słońce świeci, sama chodzę w koszulce na krótki rękaw. Wiem że dzieci trzeba cieplej ale im przecież też jest ciepło; Zakładacie rajstopki (cienkie, grube) i ile warstw ciuchów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gocha129 Re: spacer-jak ubieracie 17.04.07, 11:21 Moje mają 13 miesięcy. Zakładam im spodenki bez rajstop, body na krótki rękaw i cieńką bluzeczke. Na głowe chustki. Odpowiedz Link Zgłoś
ja1974 Re: spacer-jak ubieracie 17.04.07, 12:05 Moje pięciolatki biegają już w bluzeczkach z krókim rękawem i spodenkach za kolano. Najchętniej jednak założyliby jeszcze mniej, na co zdecydowanie nie wyrażam zgody Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: spacer-jak ubieracie 17.04.07, 14:06 2,5 roku- spodnie długie bawełniane , skarpetki, adidasy, koszulka na krótki rękaw i rozpinana bluza, którą zdejmują jak jest mozno ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
madzonga00 Re: spacer-jak ubieracie 17.04.07, 15:03 Moje 4i pół miesięczne dziewczyny są w body z długim rękawkiem i śpioszkach lub spodenkach i skarpetkach. Jak zakładam im body z krótkim ręk. i cienką bluzeczkę, to przeważnie się pocą. Kiedy nie me wiatru to odpuszczam im czapeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
chrust5 Re: spacer-jak ubieracie 17.04.07, 15:26 Pieciomiesieczne dostaja pajacyki i bluzy, a na glowe bandanki lub lekkie czapeczki. Na wszelki wypadek (wiatr) biore kocyki, ale w praktyce nie uzywam. Odpowiedz Link Zgłoś
monikap31 Re: spacer-jak ubieracie 17.04.07, 16:07 od zawsze stosuje metodę"tak jak mama + 1",tzn,że jezeli noszę długi rękaw,małe mają też długi tylko np.z podkoszulką.Weszliśmy już w skarpety,krótkiego jeszcze w tym roku nie założyliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: spacer-jak ubieracie 17.04.07, 20:18 monikap31 napisała: > od zawsze stosuje metodę"tak jak mama + 1", ja tę zasadę stosowałam dla dzieci leżących w wózku, dla chodzących stosuję :tak jak mama - 1, czyli jedna warstwa mniej Odpowiedz Link Zgłoś
mama_blizniakow Re: spacer-jak ubieracie 18.04.07, 01:04 spodenki i bluzeczki z krótkim rękawem. tak spędzaja cały dzień w ogródku koło domu. Jeżeli wieje wiatr zakładam na długi rękaw. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla Re: spacer-jak ubieracie 18.04.07, 08:21 Moje 9-cio m-czniaki ubieram w body na długi rękaw, rajtuzki i: 1) jak jest 10-15 stopni na dworze, to dwie bluzy z polaru: cienkiego i grubszego, polarowe spodenki i polarowe paputki + śpiworek polarowy, cieplejszą wiosenną czapkę 2) jak jest 20st. i silny lub średnio-silny, ale zimny wiatr (jak to jeszcze bywa o tej porze), bluza z cienkiego polaru, ew. kamizelka z polaru w zanadrzu, polarowe spodenki, cienkie paputy lub trampko-paputy + śpiworek polarowy, cieplejsza czapeczka a w zanadrzu cieńsza (jak coś to zmieniam) 3) jak jest jak wczoraj 26st. lekki wiaterek to polarowa kamizelka, polarowe spodnie, trampko-paputy, cienka czapeczka, siedzący na śpiworku (jak na kocyku) 4) Jak jest dwadzieściaparę stopni i bezwietrznie to bez czapeczki.. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: spacer-jak ubieracie 18.04.07, 10:03 jak jest ponizej 20 stopni, czyli tutaj w Pl: body z krotkim, spodenki ze stopkami, rozpinane blizeczki z dlugim, lekka czapka. w wozku sa w spiworach powyzej 20 stopni: body z dlugim i spodenki ze stopkami. bez czapki aktualnie w domu od jakiegos czasu sa tylko w body z dlugim i spodenkach a i tak sa czasem przegrzane ale nie ufam nadmorskiej pogodzie w De beda od razu w krotkim rekawku i skarpetkach, wzglednie spodenkach esli bedzie potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś