nochalopagus82
30.07.09, 12:46
Dziewczyny!
Pod koniec sierpnia wybieramy się całą rodzinką na drugi koniec Polski do mojej babci. Podróż zaplanowaliśmy nocą, bo z dwójką niespełna trzyletnich szkrabów jakoś nie wyobrażam sobie jazdy przez 12 godzin w dzień. Do tego polskie drogi, korki, roboty drogowe i brak autostrad...
No więc zapadła decyzja, że w nocy.
Zastanawiam się jednak, jak do takiej podróży się przygotować. Co ze sobą zabrać, co się przydaje, a co jest zupełnie zbędne. No i jeszcze jedno- jak zorganizować sobie taką podróż, żeby się nie zamęczyć- ile przystanków, jakich i gdzie?!
Wiem, że moje pytania są zapewne banalne, ale bardzo zależy mi na opiniach mam, które praktykowały takie wojaże ze swoimi bliźniakami. Napiszcie proszę jak dzieci znosiły taką podróż, czy grzecznie spały, a może czymś Was zaskoczyły.
Jednodniowe wypady mam już "obcykane" bo często gdzieś się przemieszczamy. Kilkudniowe też nie są już dla mnie nowością. Ale takiej podróży, gdzie mamy do przejechania dystans ok 750 km (trasa Szczecin- Lublin)jeszcze nie praktykowałam. Dlatego trochę zaczynam panikować i bardzo proszę o rady.
Pozdrawiam