Dodaj do ulubionych

Bakteria HIB

08.02.04, 23:04
Jak wyleczyć moje dziecko -obfity szczep Haemophilus influenzae (HIB), skoro
go nie uchroniłam, przed tym paskudztwem. Panicznie boje sie statystyk (65%
zachoprowań na zapalenie opon mózgowych). Mój trzylatek ma to już miesiąc,
kuracja antybiotykiem zaleczyła objawy, wygłąda zdrowo, a to nadal tam
siedzi.
Obserwuj wątek
    • beba2 Re: Bakteria HIB 09.02.04, 01:09
      Z tego co wiem,to jeśli jest uśpiona to dobrze.Czasem jest tak,że właśnie tych
      uśpionych lepiej nie ruszać.Tak mi mówili lekarze jak w wymazie mojemu małemu
      wyszły:HiB i gronkowiec złocisty.Powiedzieli,że połowa populacji ma te
      bakterie w nosie lub w gardle i nic z nimi nie trzeba robić(o ile nie dają
      objawow chorobowych).Pozdrawiam.Aha na zachorowania (opony itd.)narażone są
      najbardziej najmłodsze dzieci tzn.do ok.1 roku więc bądź dobrej myśli.A co w
      ogóle mówią Twoi lekarze?
      • 2000p Re: Bakteria HIB 09.02.04, 19:17
        Jednym ciągiem mały przeszedł zapalenie ucha, ospę i mononukleozę, w trakcie
        której przyplątała sie ta bakteria. Przeloeczono go antybiotykiem (po
        wymazie), teraz po miesiącu kontrola, dziecko fajne, a tu znów obfity szczep.
        Lekarz przepisał Bioparox - aerozol do gardła, działa miejscowo. I tak jak
        piszesz, lekarz stwierdził, że gdy nie ma objawów chorobowych, nie można podać
        antybiotyku normalnie.
        Czy ta bakteria długo siedziała w nosku Twojego dziecka??
        Dziękuje za Twoje słowa, pierwszy raz weszłam na forum.
        Pozdrawiam - Edyta
        • beba2 Re: Bakteria HIB 10.02.04, 00:53
          Mój 5-latek był od dwóch lat katowany antybiotykami ,szczepionkami i
          autoszczepionkami(do tego homeopaci i inne czary).Jego objawy to:cały czas
          strupki w nosku,przy infekcjach przechodzące w gluty(za
          przeproszeniem),chrypka ,pochrząkiwania i kaszel.Nie jest alergikiem.Okazało
          się w końcu,że to trzeci migdał - wycinamy za miesiąc.Trochę się boję...A te
          bakterie są do dziś i podobno nigdy nie dadzą objawow.A co do chorób Twojego
          maluszka to zupełnie nie masz się czym martwić,bo to nie one wywolały HIB-
          a.Ten jest bakterią,natomiast ospę wywołuje wirus herpesvirus varicellae,a
          mononukleozę wirus Epsteina-Barr.Ciesz się,że macie je już za sobą(już się nie
          powtórzą).Właściwie zapalenie ucha też przeważnie powodują wirusy(ale nie
          napisałaś jak było u Was).Sama piszesz,że dziecko fajne więc nie rób mu
          wymazów bo w nich zawsze coś wyjdzie.Ciekawa jestem kto powiedział,że HiB
          przyplątuje się przy mononukleozie?Do usłyszenia.Jakby co to pisz do mnie na
          priva beba@autocom.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka