ola_mi 01.05.10, 14:33 Pediatra przepisała 4 razy 1,5 tabletki, ale to się liczy na dobę, czyl powinnam podawac co 6 godzin? regularnie tak jak antybiotyk? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gemmavera Re: heviran na ospę 01.05.10, 17:42 ola_mi napisała: > Pediatra przepisała 4 razy 1,5 tabletki, ale to się liczy na dobę, > czyl powinnam podawac co 6 godzin? regularnie tak jak antybiotyk? Nie, podaje się średnio co 4 godziny, czyli 4 razy na dobę, ale z przerwą nocną - tak jest napisane w ulotce. Odpowiedz Link Zgłoś
basiulka78 Re: heviran na ospę 04.05.10, 15:09 Ja mam 31 lat i tez dostalam Heviran. Jakas epidemia ospy podobno panuje. Tak, trzeba go brać co 4 godziny, 4 razy dziennie, czyli wychodzi tak od rana do wieczora - z przerwa nocną. A jak u was działa? Ja jakoś w miarę łagodnie przechodzę mimo wieku. Wysypało mnie w środe, a dziś mam już prawie wszystko wysuszone. Byl jeden tylko wysyp i to w miare łagodny. Ale... od ponad 36 godzin nie umiem zasnąć! Czy to moze miec zwiazek? Odpowiedz Link Zgłoś
ola_mi Re: heviran na ospę 04.05.10, 18:50 chyba nie da sie porównac ospy u dziecka i u dorosłego. Syn dostał Heviran w trzeciej dobie, bo dopiero wówczas pediatra nas przyjęła, w związku z czym juz i tak maił bardzo dużo wykwitów. Pierwsze pojawiły się w czwartek i do dziś wysuszonym (pomimo smarowania) jest zaledwie 10-20%. Do tego miał wysoką gorączke około 39 stopni i w powikłaniach doigrał się zapalenia ucha Odpowiedz Link Zgłoś