Dodaj do ulubionych

jak podać leki

26.03.04, 16:42
Witam.Mój 3,5 miesięczny synek troszkę się przeziębił i mam mu podawać syropki - calcium i eurespal.Problem w tym, że nauczył się perfekcyjnie pluć i wieksza część syropu ląduje czasem na mojej lub męża twarzy.Jakie macie metody podawania leków?Ja podaję strzykawką.z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • mama5611 Re: jak podać leki 26.03.04, 21:18
      witam ja ukrywalam tlub e leki w soku u mnie dzialalo lub mleku tak mi radzil
      pediatra powodzenia
      • aneta.wis Re: jak podać leki 26.03.04, 21:26
        Ja robiłam tak samo jak moja poprzedniczka - zawsze w mleku albo piciu
        (starałam się jednak aby były to bardzo małe ilości, chciałam mieć pewność, że
        cała dawka trafia do organizmu - a nie rozłożona na "kilka rzutów" - na małej
        łyżeczce np. z mlekiem niestety rozpoznawał zawartość innej substancji - więc w
        moim przypadku musiała być to buteleczka ( ale jak karmisz piersią...to
        szczerze mówiąc pozostaje Ci jakaś sporawa łyżeczka do której zmieścisz większą
        zawartość innego płynu niż lekarstwa - dla zabicia smaku).
    • joannaku Re: jak podać leki 26.03.04, 21:36
      strzykawka to dobry sposób. ja robie tak: do pojemniczka na jajko wlewam lek
      plus troszke ulubionego soczku np kubuś i nabieram strzykawką ( mała 5 ml) i
      podaje miedzy zeby a policzek niewielkie ilości oraz cały czas gadam do dziecka.
      Nie wolno za mocno wstrzyknac do gardła bo zakrztusi się.!!!
    • patyczako Re: jak podać leki 26.03.04, 22:30
      Ja tez zawsze podawalam strzykawka. To dzialalo nawet wtedy gdy antybiotyk
      trzeba bylo podac w nocy to nie musialam malej do konca wybudzac tylko tak
      pomalutku do dziubka, a ona ladnie przelykala przez sen...
      • izaaa4 Re: jak podać leki 27.03.04, 09:00
        Witam. Dziękuje wam za pomoc. Chciałam jeszcze zapytać czy eurespal można podawać np z soczkiem lub mlekiem?
        • mama5611 Re: jak podać leki 27.03.04, 09:39
          witam mozna tak podawac ...mi tak pozwolil pediatra...byle nie z sokirm z
          cytrusow ale pewnie takich nie pije
          • izaaa4 Re: jak podać leki 27.03.04, 09:45
            mama5611 bardzo Ci dziękuje. Może południowe podanie leków zakończy się sukcesem.dzieki i pozdrawiam.Fajnie, że można na was liczyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka